boşanma sonrası çocuğumla ayrı ev kurmak derdi nasıl olacak

ama işte tutarsız olduğu için onun ipiyle kuyuya inilmez
bakarım der, yarın öbür gün bakmaz
çünkü sabah çok ciddi kavga ettik, benden bu kadar artık kendin bak dedi
bende karar ver yazdım bundan sonra bakacak mısın, bakmayacak mısın ona göre hareket edicem
buna hemen karar veremem demiş
ben her ihtimali düşünmek zorundayım
o bakmayacak şeklinde düşünüp ona göre hareket edicem, bakarım derse de kendi bilir
1000 tl köşe takımını nerde bulabilirim bu arada

bende Avrupa yakasında oturuyorum bahçelievler Şirinevler arası spotçular var. bi arkadaşım ev kurarken ordan çok temiz koltuk takimi ve köşe koltuk almıştı. o yaraflara bı bakın yakinsaniz

eşyalı ev şimdi mantıklı gibi görünüyo ama aradaki fark olan 400 tl ye taksitle evi döşeme imkânınız olur.

ilk başta yerde minderlerde bile oturursunuz. internetten ucuz zebra, stor, güneşlik, tül, kaydirmaz tabanli hali, yolluk alıp taksitle odeyebilirisiniz.

spotcudan iki kanepe alsaniz yeter başlangıç için.

yaşadığınız yerde kışın ısınma neyle saglaniyo. genelde böyle sitelerde o da aylik yakit parası olarak toplanir, merkezi sistem olur. yeniyse pay olcerli merkezi sistemdir ama.

anlaşmalı boşanma olacaksa oglunuz için aylık bi miktar talep etmelisiniz ki bence sigara parasına bakinca aylik 1000 tl vermesi makul görünüyo.
baktığım yerler sanırım pay ölçerli merkezi sistem çoğunlukla
aynen internetten de bakabilirim, çünkü nasıl gidip alıcam diye düşünüyordum, düşünmekten beynim duruyor galiba arada
sigaraya o parayı veriyor ama nafakaya gelince verir mi bilmiyorum

bende Avrupa yakasında oturuyorum bahçelievler Şirinevler arası spotçular var. bi arkadaşım ev kurarken ordan çok temiz koltuk takimi ve köşe koltuk almıştı. o yaraflara bı bakın yakinsaniz
aynen dimi duymuştum sanki bende, ikinci el oluyor sanırım, ama gidip bir bakmam lazım
teşekkürler

Mahkeme sgk kaydindan çalıştığı yere ulaşıp gelir bilgisi ister. O kısmı sorun değil. Mahkeme gelire göre yapar nafaka tespitini. Sgk yoksa yine bağlar nafakayi ama en alt sinirlardan verir.
sgk yoksa yinede nafaka bağlanıyor mu
bilmiyorum ki belki de bağlansa bile ödemez
ona güvenmiyorum, icralık duruma bile gelebiliriz

Guclu anne 💗
Esyasiz eve ciksan daha iyi sanki bir kanepe yala L koltuk uygun fiyatli olanlardan.
O hodugede cocugu tek basina yapmadigini hatirlat lutfen
Karar verememis miy miy miy.
Allah kolaylik versin kaderdasim :KK43:
Eyvallah çok sağolun, aynen eşyasız daha mantıklı geliyor yorumlarınızdan sonra :KK5:
sizde bu yollardan geçtiniz mi
sonra herşey düzeliyor dimi,
kadınlar zaten güçlü her anlamda, ama anneler süper kahraman olmak zorunda hele yalnız anneler...

ESKİDJİDEN bakın çobançeşme/beylikdüzü
orada paketler de var
tüm ev eşyaları atıyorum 15bin 20bin
ama beyaz eşya da dahil
ya da o kadara da gerek olmaz derseniz ona uygun eşyalar bulursunuz paket almazsınız.
gelip onlar monte etsinler, tek başınıza internetten vs alırsanız demonte geliyor çok zor oluyor kurması etmesi.
ama eşinizden muhakkak ki bir şeyler gelmeli
çünkü 1600 inanın çok az bir meblağ artık
bir market alışverişi zaten 300 400.
kira tutarı bana da bir tık fazla geldi
eşyaları komple halledene kadar küçük bir ev mi baksanız aidatsız?
mahallede

aynen dimi duymuştum sanki bende, ikinci el oluyor sanırım, ama gidip bir bakmam lazım
teşekkürler

onun eşyaları çok güzeldi. sildi guzelce iki sene kullandı sonra ev arkadaşına bıraktı o eşyaları da.

bide gidince sorarsiniz belki evdeki esyalarin nakliyesi içinde uyguna bi fiyat verirler hepsi bir elden çıkar

aynen ne kadar az eşya o kadar iyi
evet kanepe tarzı açılıp yatan olan bir tane de yeter ilk başta
çok teşekkürler :)
ben iderden aldim memnunum. 2 kanepe 2 bin civarında aldim. kdv otv indirimi de vardi. enzada falan cok hos modeller vardi. ama ilk 5-6 yil cok iyi olan koltuklarim bile oglumun 2-3 yasindan itibaren kullanilmaz hale geldi. tukenmez kalem cizikleri usutnde atlamalari ziplamalari. orta karar bisi olsun nasil olsa yipraniyor cocuklar buyudukten sonra iyisini alirim dedim.

ama bekledigimden iyi memnunum simdilik. bir tane 3 lu kanepe bile yeter. koselerin temizlemesi zor oluyir.

bu arada kiralar uygun geldi bana. ben de tasinacagim 2 binden asagi dogru duzgun yer yok aidatla birlikte.

eşiniz çocuğa baktığına göre çalışmıyor demektir bu da işleyen bir sigortası olmadığını gösterir haliyle sabit geliri de olmadığından nafaka alamazsınız belki bir ihtimal tazminat alabilirsiniz ama o da boşanma nedeninize bağlı ...
ayrıca aidat paraları çok uçuk bahsettiğiniz evler güvenlikli havuzlu vs yerler mi?
bence daha makul bir ev bakın mümkünse sahibinden bulursanız emlakçı komisyonu belki depozit bile vermezsiniz.
her halukarda taşınma masrafınız olur ve bence kendi eşyanız varken eşyalı eve çıkmayın eve halı şart değil perde de ilk etapta ucuz birşeyler alın yeter ayrıca size 1+1 ev yeterde artar bile çocukla .....
maksimum 1000 tl eve verseniz kira olarak+faturalar da kış ayında 600-700 gelse (su+elektrik+gaz+telefon), internet baglatmayın bir süre gerekirse telefonunuza yükletin internet paketi.
pazar ve aylık mutfak alışverişi de en az 500-600 tutar...
kreş e de verirseniz 1600 tl kalan size kalır..
baktıklarım genelde 1+1 şeklinde site içinde güvenlikli olan yerler, havuz vs. hiç önemli değil
lüks açısından değil güvenlik açısından site istiyorum, eş kişisinin sağı solu belli olmaz kendimi ve çocuğumu güvende hissetmek istiyorum oralarında aylık aidat 250-300 lira kira da 1200'den başlıyor en az
belki 1000 tlye de bulabilirim ama işe uzak olur, ulaşım için yol masrafıyla hemen hemen aynı fiyata geliyor
işe 15-20 dakika yürüme mesafesi yerlerde bakıyorum çok fazla da seçenek yok
hem babası bakarsa şuan oturduğumuz yere de yakın olması gerekiyor
internet olmasa da olur hatta tv filan da olmasına gerek yok,
aynen ilk etapta halı şart değil, birkaç ay sonra alabilirim
teşekkürler :KK5:

Öncelikle eşyasız eve çıkın yarın öbür gün taşınma durumu olduğunda bir daha düşünmezsiniz derim arada kalan 400 lirayı taksit olarak eşyalar için ödersiniz. Eşyalar içinde çok güzel düğün setleri var çok kaliteli olmasa da 3’lü set halinde 5000-6000 gibi.
Bana kalırsa 1300 gibi bir rakamla da geçinebilirsiniz sadece çok artı harcamalarınız pek olmaz.

aynen öyle malesef, daha uygun kiralı yerler vardır ama işe uzak
istanbulda en beğenmediğin evler 1000 tlden başlıyor
arkadaş geçen yıl kreşe aylık 3000 küsür vermiş :confused:
orası nere yaaa İstanbul mu gerçekten
bizim kreşimiz servis içinde 1150 tl İstanbul' unda kötü biryeri değil yani
kiralar 1200 1300 oluyor da kreş nasıl öyle oluyor anlamadım
hiç fiyat aldınız mı yoksa kulaktan dolma mı bu bilginiz

ESKİDJİDEN bakın çobançeşme/beylikdüzü
orada paketler de var
tüm ev eşyaları atıyorum 15bin 20bin
ama beyaz eşya da dahil
ya da o kadara da gerek olmaz derseniz ona uygun eşyalar bulursunuz paket almazsınız.
gelip onlar monte etsinler, tek başınıza internetten vs alırsanız demonte geliyor çok zor oluyor kurması etmesi.
ama eşinizden muhakkak ki bir şeyler gelmeli
çünkü 1600 inanın çok az bir meblağ artık
bir market alışverişi zaten 300 400.
kira tutarı bana da bir tık fazla geldi
eşyaları komple halledene kadar küçük bir ev mi baksanız aidatsız?
mahallede
mahalledeki evlerin de şuan fiyatı öyle bizim oturduğumuz daire 2+1 1300 kira artı 50 lira aidat
en beğenmediğin evler 1000 lira kırık dökük bakım gerekiyor badana boya filan
ben genelde 1+1 1+0 tarzı en ekonomik yerlere bakıyorum site içinde olması güvenlik açısından önemli
eş kişisinden az da olsa birşeyler alabilirim umarım sonuçta çocuk için
demonte kısmı da zor dimi haklısınız :KK43:

orası nere yaaa İstanbul mu gerçekten
bizim kreşimiz servis içinde 1150 tl İstanbul' unda kötü biryeri değil yani
kiralar 1200 1300 oluyor da kreş nasıl öyle oluyor anlamadım
hiç fiyat aldınız mı yoksa kulaktan dolma mı bu bilginiz
gidip kendim görüştüm normalde 1700 artı %8 kdv'ymiş
bu indirimli fiyatı bir de :KK43: servis de yok o yüzden eve yakın
birkaç kreşle filan da görüşücem ama heryer 24 aylık almayabiliyor malesef

mahalledeki evlerin de şuan fiyatı öyle bizim oturduğumuz daire 2+1 1300 kira artı 50 lira aidat
en beğenmediğin evler 1000 lira kırık dökük bakım gerekiyor badana boya filan
ben genelde 1+1 1+0 tarzı en ekonomik yerlere bakıyorum site içinde olması güvenlik açısından önemli
eş kişisinden az da olsa birşeyler alabilirim umarım sonuçta çocuk için
demonte kısmı da zor dimi haklısınız :KK43:

yok aman demonte işine hiç girmeyin
evet onda da haklısınız site içi olsun en azından bakımıyla uğraşmayın
sonra astarı yüzünden pahalıya gelmesin
eski eşinizden de muhakkak 750 1000 arası b ir meblağ almanız gerekiyor yalnız bana göre.

gidip kendim görüştüm normalde 1700 artı %8 kdv'ymiş
bu indirimli fiyatı bir de :KK43: servis de yok o yüzden eve yakın
birkaç kreşle filan da görüşücem ama heryer 24 aylık almayabiliyor malesef
hmmm doğru tabi benim kızımın gittiği 36 ay sonrası anaokulu diye geçiyor
daha küçük alan daha pahalı muhtemelen
Allah yardımcınız olsun inşallah

maddi olarak gerçekçi tavsiye ve yorumlarınıza ihtiyacım var
kredi bitince aylık 4500e yakın bir maaşım olacak
boşanma sürecindeyiz, şuan aynı evdeyiz, 22 aylık çocuğuma eş kişisi bakıyor, boşanınca aile evine gidemem böyle bir seçenek yok malesef
bulunduğum yerde düzgün temiz kiralık evler 1200'den başlıyor artı 300 aidat parası da var
eşyalı olarak baktıklarım da 1700' artı 300 aidat
eş kişisiyle daha önce konuşmuştuk boşanınca beyaz eşyaları ve yatak odasını ben alacaktım, koltuk takımı halılar tüller vs. ona kalacaktı.
- 1200 tl eşyasız baktığım evlerde koltuk takımı, halı, tül vs. almam gerekecek artı taşınma masrafı (evdeki beyaz eşyalar+y.odası için)
- eşyalı ev bakıp 1700 +300 aidat (eşya alma ve taşınma masrafı yok)
birde çocuğumu kreşe vermeyi düşünmüyorum babası baktığı için ama bakmazsa da tam gün kreş 1600 civarı
1- eşyalı ev = 2000 (kira + adiat içinde) - eşyalı olursa
2- eşyasız ev = 1600 (kira + aidat içinde) - eşya masrafı da var ekstra (koltuk takımı, halı, tül vs.)
-mecbur kalırsam kreş 1600

toplamda kira artı kreş 3200- 3600 arasında değişecek
geri kalan 1000-1300 arası bir rakam
bu parayla mutfak masrafı + elektrik, su doğalgaz, telefon faturaları ödenir mi
çalıştığım için nafaka alabilir miyim, alırsam ne kadar olabilir
Bakın eşyalı ev her ay size ekstra 400 TL ye gelecek.

Sizin konunuzu iyi ki okumuşum diyorum. Allah karşıma çıkarıyor :KK24:

Çünkü biz de eşyalarımızı değiştiriyoruz. Malum evlenirken kayın valide falan hiç yardım etmedi :KK62:neredeyse her şeyi biz aldık ve istediğimiz gibi yapamadık. Şimdi biraz durumları düzelttik ve mobilyalarımızı aldık. Şuan yapılıyor. Biz de o arada öğrencilere falan yardım etmek için yatağımızı, dolabımızı falan verdik.

Siz İstanbul'da yaşıyorsanız bir tane L koltuğumuz var bir de salonda yemek takımımız, tv ünitesi (ama biraz kötü), 2 tane krem rengi halı, bir çok kilim, Küçük mutfak erzak dolabı bir kaç öyle eşya daha var. İsterseniz onları da Ağustos'un ilk haftası yani 5'i 6'sı gibi size verebiliriz.

Zaten anladığım kadarıyla beyaz eşyalarınız var. Yatak odanız da var. Eşyaları isterseniz bugün veya yarın benimle iletişime geçebilirsiniz. Olmazsa öğrenci evi araştırmaya devam edeceğiz.

X