Boşanma konusundaki cesaretsizliğim

Bebeklerin de alındığı gündüz bakım evi gibi bir yer bulsanız, aylık 2000 den daha az olacağına eminim, en azından bakıcıdan daha uygun fiyatlı olur diye düşünüyorum. Ilk aşamada ıhtiyaç kredisi çekip, aylık 500 tl ödemeli gibi bir şeyler ayarlarsanız en azından ilk dalgayı atlatırsınız. Eşiniz iflas etmiş, çocuk için nafaka ödeme konusununda ne karar verilir bilmiyorum ama geçenlerde bir üye konu açmıştı. Kp den nafaka alacaktı çocuğu için sanırım kanunen öyle bir hak varmış. Siz de kv den alırsınız madem bir geliri var ki tadından yenmez öyle bir durumda. Bu evliliği bu aşamaya getirmeye sebep olduysa, bir şeylere de katlanmak zorunda. Tazminat ve altınlarınızı da isteyin, harcanmış olması önemli değil, onlar size ait nerden bulurlarsa bulsunlar. Lütfen onları ne hâlleri varsa görsünler diyip salmayın, herkes yaptıklarının bedelini ödesin. Yoksa onlara ödül vermiş olursunuz. Böyle bir ödülü hak ediyorlar mı sizce ? Allah kolaylık versin, her şey gönlünüzce olsun inşallah.

Zaten paraya aşırı düşkün eşimin ailesi ve annesi inanılmaz dolduruyor.. yani mesela eşim soda seven biri ise kadın öyle bişeyler diyor ki eşim sodadan nefret ediyor.. eminim ki nafaka olayında da dolduracak. Ki kızıma dogumgününfe tek bi toka bile almayıp benim ailem için de “yapacaklar tabi torunları” diyen, çocuk odası arabası herşeyi babama kakalamaya çalışan o kadın bu konuda da “ailesi yardım etsin” diyecek. Eşimin abisi boşandıgında daha dava açılmadan adamın rvine kosup verdiği çeyizleri ve kıza ait bir sürü eşya aldı(kavanoz bile aldı kışlık yaparım diyip) şimdi benim evimde ne var ne yok alır ve bunu istemiyorum. Hayrını görsün, kar kalsın istemiyorum

Valla mahkemede hakimin karşısında "kavanozu da alayım da kışlık yaparım" diyemez Bu tiplerle bireysel uğraşılmaz zaten. Açın davanızı, çeyizinizde ne var ne yok ispatlayın.Hepsini alırsınız, tabii süreç biraz uzun ama değer. Nafaka konusunda hakimi dolduramadiktan sonra oğlunu doldursa ne fayda

Diğer oğluna sigorta yaptırmıyo ödemesin diye, ödemiyoruz nakafa demişti kadın, bilmiyorun hukuki olarak durum nedir ama Sonucu değsin de, uzun olmasına katlanacağım mecbur..

Tayin durumunu sordunuz mu merak ettim öyle bir hakkınız var bildiğim kadarıyla iki tane boşanan arkadaşım in hemen tayini çıktı cunku

varya egede olsaniz gelin 2 kadin bosanalim bi ev tutalim geciniriz diycektim nerdeyse..

Tayin durumunu sordunuz mu merak ettim öyle bir hakkınız var bildiğim kadarıyla iki tane boşanan arkadaşım in hemen tayini çıktı cunku
Evet bugün arayıp sordum, öyle bir tayin hakkı olmadığını söylediler aile bakanlığında Durumu anlattım, geldiğim şehre dönme gibü bir durum bile mi yok diye(ki evlenerek gidilen küçük şehre dönünce olacak dedikodu ve bakışları bile göze almışken) ona bile öyle durum yok dediler İnternetten bakıyorum durumu açıklar halde dilekçe verenler ve geldiği şehre geri atananlar varmış

Olması lazım boşandığın için avukatına danışırsan eminim bir yok bulacaktır.

Şartlarımız aynı. Bende aynı durumdayım sizinle. Aynı yaşlarda kızım var ücretsiz izindeyim. Eşiniz annesinin dolduruşuna geliyor gibi geldi bana. Yoksa üstünüze titreyen bir insan gelip de size hakaret edecek hale gelmez kolay kolay. Merak ettim eşinizi karşınıza alarak ciddi ciddi konuştunuz mu? Ben ilk olarak çözümü şehir değiştirmenizde görüyorum kayınvalidenin her gün sizde olması, kavga gürültü ve size hakaret etmesi çok ağır. Önce bunu ortadan kaldırmayı deneyin. Bundan sonra eşinizle sorunlar çözülmezse boşanın.

Tüm bunların üstüne işsiz ve borcunu size mi ödetiyor? Alsın annesi baksın kıymetli oğluna.

Kızınıza yetersiniz. İstanbul'da değilim, yaşadığım şehirde her şey daha uygun fiyatlı oraya nazaran. Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir an evvel kurtulursunuz ve evladınızı da o ortamdan kurtarırsınız.

Burda okuyorumda. Memur olan ne cok bayan varmis.ama sizde genel olarak bir cesaretsizlik var. Yahu devletin kollari altindasiniz guzel maasiniz var.devlet memurusun.o esine guzel bir dava acsan onun verecegi afedersin kici kirik bir koltuga perdeye kasiga mi ihtiyacin var.varsin esyan olmasin.yeni evli sayilirim hala evim gelin evi gibi degildir.istesem doserim.ama gerek yok.bmir buzdolabin olsun simdilik bir camasir makinesi.iki bardagin iki tabagin.ki o maasla madem kafana koydun bir kac ay kenara atsan azda olsa biseyler alirsin.devlet memuru oldugun icin esyalari taksitle alma sansin var benim yasadigim sehirde direk veroyorlar tcnle ayda 500 verecek sekilde en acil olanlari alablirsin.kizini krese versen. Bu sikintilar sadece bir sene surer diye dusunuyorum.toparlanabilirsin.yeterki o sunepelerden kurtar kendini

Yatacak yeri yok kadının.Yılan.Size geldiğinde habersiz sesini kaydetseniz ya da video çekip esinize izletseniz?Son bir hamle.Hala da "annem" derse yolunuza bakarsinız.

boşanmadan dolayı mazeret tayini hakkınız olabilir. istanbuldan çok da uzak bir yer olmamalı bence babanın da çocuğunu görmeye gelebileceği bir yer olmalı. ne eşinizin ailesine ne de sizin ailenize yakın olun. iki taraftan da ayrı bir mevkide ev kurun kendinize. çocuğa 1 sene bakıcı bakar daha sonra kreş de düşünebilirsiniz.her şey zamanla yoluna girer.hakkınızda hayırlısı olsun.

Tayin için daha 4 yılım var ama bilmiyorum gerekçe gösterip bu durumu isteyebiliyor muyum
Şu bayram tatilinin bitmesini bekliyorum personel işlerine ulaşmak için

Acele etmeyin, planlı olun
Bir kenara para ayırın, yapacaklarınızı bir liste haline getirin yavaş yavaş düzenleyin
Elinizde en azından bir kaç parça eşya alabilecek, ev için depozito verebilecek bir paranız olsun
Çocuğunuz için kreş/bakıcı seçeneklerini iyice araştırın
Yapılmayacak iş değil benim annem biri ağır hasta 4 çocukla boşandı, üstelik ortaokul mezunuydu, başlanınca gerisi geliyor ama dediğim gibi planlı olmak lazım. Baba evine dönmeyi asla tavsiye etmem size çünkü onun da ayrı sorunları var üzüntülerinizin üstüne yenisini eklemeyin

Yanlış anlamayın ama sizin aileniz gibi ailelere acayip ifrit oluyorum. Elalemin lafına bakıp kendi çocuğunu bu hallerde bırakan insanlara yazıklar olsun. Allah o kayınvalidenizi de bildiği gibi yapsın...

Benim arkadaşım da boşanırken sosyal hizmetlere başvurmuştu sanırım. Can güvenliği olmadığına dair, boşandıktan sonra eşinin kendisine rahat vermeyeceğine dair tanıklar da buldu. Hemen tayini çıktı. Tüm bilgileri gizli tutularak. Ayrıca ben de doğuda küçük bir ilçede öğretmenim. Bu tür yerlerde 1+1 evler oluyor eşyalı. Kirası en fazla 700 800 TL. Böyle yerler sizin istediğiniz şehirlerde var mı bilmiyorum ama fikir vermek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…