Boşanma konusundaki cesaretsizliğim

Allah yardımcın olsun keşke omuz olsak sana yakın olup. Ama ne olursa olsun babanı karşına al ve konuş. Gerekirse lafı ile ezsin seni. Yuvana dön diye yapıyor. Gerçekten aşırı problemli bir insan değilse. Annen varmı bilmiyorum gerekirse annende baskı yapsın. Çünkü ortada minicik bir yavru var. Ve eğer vicdanı dayanıyorsa torunun skntı çekmesine ki bir iki kovarmış gibi yapacaktır. Gitmiyorum de. Skysa at kapıya de. Ben namusumla geldim bu evden çıkarıp namusuma helal gelmesini göze alıyorsan çıkayım de. Yanlış anlaşılmasın genelde babalar böyle can evinden vuruluyor. Ben bu kapıdan çıkar başka ev de tutarım ayaklarımın üzerinde de dururum. Ama sen o insanların laflarını kabullenebilcek misin de. Yumuşak bir insan dahi olsanız yapın. En fazla 1.5 sene civarı yanında kalır . Temiz bir yer bir iş bulur çıkarsınız. Hem boşanma davasıda biter. Böyle bir ailesi varsa eşinizin arkanızdan laf çıkarma davada olay çıkarıp iftira etme riskleri de çok yüksek. Diretin . Ama haklısınız huzursuz bir evde hiç bir çocuk büyümek istemez. Zamanla eş kişisinin ailesi çoçuktan da uzaklaştırır oğullarını. Canınızı skmayın allah yardımcınız olsun.

Ben sadece üstümdeki kıyafet bebeğim ve çantamla çıkmıştım evden ikimizde en ufak bi eşyası yoktu bez bile
Sonra allah yardımcı oluyo şimdi tekrar evlendim mutlu bi evliliğim var
Hakkınızda hayırlısı olsun

Çok şükür. Evlendiğimizden beri eşim işi bırakmam için öyle baskı yapmıstı ki, ona işim benim güvencem asla bırakmam demiştim. Ki iükür de bırakmadım. Kendi annem bile bırakmam için baskı yapmıstı. Senin calıstıgını demekten utanıyorum bak sunun bunun kızı evlendi calıamıyo diye. Onlara göre calısmak kötü:)

Ailene maaşımın 1500 lirasını size vereyim sizde kalayım işteyken çocuğa bakın de belki parayı duyunca kabul ederler sen de dışarıda yapacağın masraftan daha az ödemiş olursun çocuğun biraz büyüyünce istersen ayrı eve çıkarsın

Peki son olarak babanız eşinizle konuşsa. Hem ağır hem yapıcı olarak. Sonuçta kimse evladını bi başkası ezsin diye besleyip büyütmüyo kimsenin size bu şekilde davranmaya hakkı yok. Son çare belki eşiniz ciddiyeti kavrar. Bu arada cidden boşanma davasını açarsanız hemen kabulleneceğini sanmıyorum yazdıklarınızdan öyle anladım. Bu hem kötü ama hem de iyi bişey. Çünkü boşanmak istemediğini düşünüyorum eşinizin. Dümeni döndüremeyeceğini anlayınca tavrını değiştirecektir. Sizin yerinizde olsam eşimden habersiz tainimi ailemin olduğu şehre aldırırdım. Sonra dava açardım bu şekilde yaparsanız sizi istediği gibi rahatsız edemeyecektir. Hem de boşanmak istemiyosa kayınvalidenizden uzakta sorunlarınız biter gibi. Lütfen tüm seçenekleri denemeden boşanma olayına girmeyin. Çabanın sonunda mutlu olmakta var. Daha sağlam bi evlilik temeli kurabilmek var. Belki de daha güzel günler bekliyor eşinizle sizi.

Asgari ücret ne ise onu vereyim hep dedim, ama ailemin o paraya ihtiyacı yok, babamın durumu iyi, onların tek istediği boşanmamam. Amcamlarım laf demeleri, kızları boşandı bi evliliği yürütemedi diyeceklerini düşünüyorlar ve onlara hak veriyorlar. Yani boşanmanın ayıp kötü olduğu bir ailedeyim...

Babam eşimin ailesine karşı kinli. Ve eşimle ne zaman bi araya gelse konu olmasa bile senin anneni babanı burcam vs der. Babam akıllı bir insan deüil. Sohbeti sıkıcı, cümleleri anlamsız bir adam. Kensi kardesleri fln bile dinlemez deli konuluyor derler. Yani yapıcı asla konusmaz. Babam hala paradan puldan konusur:) annem konustu, ama fayda etmedi.. tayini ailemin sehrine aldırmam imkansız eş durumu olmadıgı müddetçe. Büyük şehir ve atama zor. Daha kücük ve dogu sehirler ancak ki o da daha tayin istemeye 4 yılım var. Ama bosanma durumundan dolayı istanbula gelmeden önceki yani es durumundan önceki sehre atanmayı isteyeceğim. Orası da kücük sehirdi, calısma arkadasları bayaa dedikodu döndğrecek ama olsun, şuan ki durumumun yanında gözüm görmüyor:)
Sanırım tüm yolları denedim bitmesin diye. Eşimin tek çözüm önerisi “annemin beklentilerini karsılarsan sorun cıkarmaz bize”

Desinler baban da hakaret ediyorlardı iftira atıyorlardı aldım getirdim kime ne desin ama elalemin lafına bakanlar farklı oluyor malesef başkalarına kusur bulanlar kendilerine gelince her şeyi mübah görürüyorlar genelde

Umarım hep güzel günleriniz olur yolunuz çiçekli yollardan geçsin dilerim hep
Yapacağım ben de inşallah.. ruh hali olarak bayağı kötü haldeyim, sıyrılacagım inşallah
Tesekkur ederim, hepimizin insallah. Inanin 1-2 sene sonra hem gundeminiz cok degisecek hem de siz de daha farkli gozle bakacaksiniz olaylara. Guclenerek yolunuza devam edeceksiniz. En zor kismi olan fikir asamasini gectiniz. Rabbim iyilerle karsilastirsin sizi.

ay bırak yavrum ya...bu şekilde yaşamak mı olur..belli edepsiz, çirkef bir kadın ...başa çıkıcam derken psikolojini alt üst edersin....iyiyken al kızını çık...çok şanslısın ki işin gücün var....

İnşallah şimdü bunu esime basıl diyeceğimi düşünüyorum, kırıcak dökecek, tehditler vs...

Eşim ile şuana kadar bir lere bile hiç başka sebepten tartışmadık, kadın oglunun yanında özür diliyor ama o yokken asırı farklı, dediginiz gibi alttan slayım derken psikolojim bozuluyo

Memleketiniz neresi bilmiyorum ama boşanma durumunda memur kendi memleketine gidebiliyor tabi istiyorsanız yok olmazsa küçük bir ile tayin isteyin orada bu maaşa birazcık zorlansanız da en azından huzurlu yaşarsınız ist da bu maaşa çok zor eviniz de yoksa

Küçük şehire tayin isteme imkanınız var mı

bir müddet yaşayıp birikim yapın derim kendinizi toparladığınızda
boşanma davasını açıp evden çıkın
bu adam çekilmez hale gelmiş
memursunuz ve agi size verirler zaten

Okurken benim de gözlerim doldu.. umarım her şey yoluna girer. Baş koymuşsunuz, yapın bunu... Bir avukatla anlaşın evvela, eşyalardan falan mutlaka payınızı alın. Lanet olsun deyip bırakmayın. Ben bir bavulla şiddet gördüğüm yerden ayrılıp ev kurmuştum, dandik dandik ikinci el eşyalarla başlayarak, borçlanarak vs. Olmuyor mu oluyor, ama benim bebeğim yoktu ona bir şey diyemiyorum... bu konuda daha uzman arkadaşlar yazacaktır. Sevgilerimi ve cesaret temennilerimi gönderiyorum yalnızca şu aşamada size.

Bir bavul, bir bebek, iyi bir meslek diyelim.. :)

Aileniz arkanızda dursa çok iyi olurdu elbette.
Genelde yuva hemen yıkılmasın diye öyle yaklaşırlar.
Ama sizi güçlü gördükleri içindir.
Ağlarken, mutsuz görseler eminim arar eşinizi kızımı geri alıyorum diye koyar tepkisini babanız.
Duygu durumunuzu uzun uzun anlatın.
Desteğine ihtiyaç duyduğunuzu belirtin olmaz mı?

O eşyalar sizi mutlu etmez bence zaten letgonun ikinci elleri iş görür.
İmkansız değil her şey hallolur.

Ama yine de keşke evlilikler abuk sabuk aileler yüzünden bitmese.
Eşiniz doğruyu görse..Ne iyi olurdu.
Allah akıl fikir versin.
Mutlu olun her şekilde inşallah..

O kv oğullarının turşusunu kuracak herhalde. Yatacak yeri yok. Kp nasıl peki onunla konustun mu. Esini karşına al sakin bir sekilde tum yaşadıklarını anlat. Sorunlarınızın çözümüne yanaşıyor mu bunu gözlemle. Bir süre bekle. Bu süre zarfında da lütfen kıyıya köşeye birikim yao. Kv ye gelince evine geldiğinde su kisi beni bekliyor deyip cik gez onunla bir arada bulunma. Kulaklarını tika. Hatta o evdeyken kahveni yal ac müziğini yada ne bileyim komedi tarzi film ac gülmeye egkenmeye bak. zor gelecek belki ama srn uzuleceginize k kv deliye dönsün beni takmiyon diye. Hemen karar verme para biriktirmeyi ihmal etme

Çok teşekür edwrim
Aile yüzünden ayrılan iki arkadaşım daha var.. ayrılmayan ama sorun yaşayan(ben kadar olmasa da) ise çok arkadaşım var.. bilmiyorum, nedir bu içiçe olma isteği bu annelerin..
Mesleğim var çok şükür, ama kiralar öyle yüksek ki artık yarısı kiraya gidiyor..
babam ruh hali çok çok dengesiz bir adam.. sürekli kavga çıkarıp küfürlü konuşan.. biz üç kardeşin ve annemim psikolojisini bozup 4 tane sinir hastası yetiştirdi.. kızıma bulaştırsın istemiyorum bu durumu.. çok merhametli ve iyi biridir ama psikolojik sorunları başedilemiyor.. başta çok tepki alcam babam amcamlar vs.. ama bilmiyorum sanki üç beş yıl sonra (inşallah) iyş ki boşanmışım ya dicem gibi..

Vermezler ki.. annesi verdirmez.. “alıp kaçıcak bebeği” diye sürekli dolduruyor oğlunu zaten
Çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. belki düzelir diye sabrettim ama olacak gibi değil artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…