-
- Konu Sahibi BellaGasca
bir de şöyle birşey var şimdi aklıma geldi eşiniz lise mezunu ve hapiste yatmış ve su anda da kesin olmasa bile 8 yıl ceza almış bir insan kırıcı olmak istemem dediğiniz gibi belki eşiniz yanlış insanlara güvenmiştir ama bu şartlar altında kim ona iş verir ki türkiyede üniversite mezunu ve işsiz bir çok insan var eşinize gelene kadar.eşiniz sadece kendi sermayesiyle bir dükkan açarsa bir iş sahibi olabilir bence
iyi ki cocugunuz olmamis...
nu nasil bir evlilik boyle itilmisle kakilmis geldi gozumun onune...
tamam esiniz size siddet uygulamamis belki ama surekli siz calismissiniz ve esiniz dogru duzgun eve para getirmemis...
bir dukkanda tezgartarlik yapsaydi, ne bileyim taksicilik yapsaydi ama yine de uc kurus olsa bile eve para getirebilseydi...belli ki tembel...ya da bu tur isleri kucumsuyor...
babaniz cok hakli cok guzel soylemis (bunca zaman aileniz esinizin calismamasina nasil laf soylemedi cok sasirdim, babaniz az bile soylemis!)...bir kadina bu kadar yuklenilmez...
bosanma karariniz cok dogru yol verin esinize...
elaleme dediklerini onemsemeyin, yukarda Allah var o herseyi goruyor, biliyor...
kac yildir calismadigini sizin uzerinizden gecindigini zaten cevreniz biliyordur, abuk sabuk konussa da ne cikar ki...birakin ne derse desin...
erkek adam her sekilde bir is bulmali kendine, az kazanmasi onemli degil onemli olan bir seyler icin cabalamasi ve eve bir ekmek sokabilmesi...
belki bazi arkadaslar bana kizabilir fakat 8 yil ceza almis bir insanla ben ''sizin durumunuzda olsaydim'' evliligimi surdurmeyi dusunmezdim...zaten evliliginiz sorunlu bir de esinizin cezaevine girmesinin yuku uzerinize binerse daha kotu olacak hersey, belli...
ceza evine girse siz de onunla beraber heba olacaksiniz...ustelik 8 yil sonra cikinca hic is bulamaz...
siz de yillarca psikolojiniz bozuk bir sekilde yasarsiniz...
galiba tüm çok sevenlerin, severek deli olarak evlenenlerin sonu böyle oluyor.. hayatta yaşadıklarım ve gördüklerimden çıkardığım tek bi sonuç var. eğer bi evde erkek çaba göstermiyo sadece kadın çırpınıyorsa, o ev asla bi yuva olamaz.. ve senin onu sevdiğini bildiği sürece bu durum erkeğe normal gelir.. gerçi tam bilmiyorum ama bunca yaşadıklarınıza rağmen eşiniz eğer bi çaba göstermiyorsa, sizi kaybetmekten korkmuyo demektir.. bence verdiğiniz karar çok doğru.. siz elinizden geleni yapmışsınız.. buna benzer şeyleri bende yaşadım ama hiç bi zaman yaranamazsınız hep o haklıdır.. o yüzden bırakın sizde çırpınmaktan vazgeçin.. bazen ne hali varsa görsün diyebilmek lazım galiba.. :2:
umarım bundan sonra yüzünüz güler.. allah yardımcınız olsun..
eşiniz cezaevinde yatmış sonra da dava sonuçlanmış 8 yıl ceza almış suçlu olmadığı halde nasıl ceza alıyor anlamadım ben lise mezunu ve böyle bir geçmişi var iş bulması imkansız diyebilirim onu gerçekten seviyorsan ki öyle bütün bu sıkıntılara katlanmış onu bu haliyle kabul etmişsin iş bulmasını bekleme bence ona destek ol bir iş kurması için birlikte bişeyler yapın senin imkanın varmış
Ben de soyledim ona, ben olsam pazarda limon satar, kaybetmezdim karimi dedim..bana "aman sanki kanaat edecektin o kadar paraya,ayil su kadar masrafimiz var,yetecekti sanki" dedi..nasilsa yetmez deyip oturmak daha kolay..anlatiyorum,yetsin yetmesin fark etmez..ben zaten calisacagim ama senin birseyler yaptigini gormek istiyorum diyorum ama anlamiyor..taksicilik olayini da soyledim, "sen rahat edeceksin diye ben soforluk mu yapacagim" diyor..ayrica bana "senin hic gururun yok mu siginti gibi gittin oraya" diyebiliyor..ya burasi benim dogup buyudugum yer be adam..ne sigintisi??
bak arkadaşım kimseyi dinleme bence bizi bile aklın neye yatıyosa onu yap kendi doğruların seni en güzel yere ulaştırır emin ol kimsenin lafı etkisinde kalma başkası dedi diye birgün pişman olursun ama kendi yaptığından belki ilerde gurur duyarsın ucundan tutulup tutulmayacağını kötü yanı olduğu kadar iyi yanıda olduğunu en iyi sen bilirsin git bi psikoloğa anlat derdini en azından senin gibi bir sürü vaka görmüştür o daha çok yardımcı olur sana,yaşım 37 diyosun çocuk olsamı diyosun hala amaların ? işaretlerin var bak sana bişey anlatayım başını şişirdim ama canım bizim bi tanıdık 40 yaşın da evlendi evlendiği kızda 35 filandı evlendikten 1 ay sonra adam öldü ve kadında yeni hamile kalmış 2 belkide 3 haftalık hemde daha yeni evli olmasına rağmen ama kadın çocuğunu aldırmadı babasının memleketi balıkesire geri gitti ve çocuğunu doğurdu demekki bazı şeyler onun için rayına oturmuştu kafasında çocuk şansını kaybetmek istemedi çünkü yani en güzel kararı kendin verirsin şunuda unutma kaderinde varsa d.....k neye yarar üzülmek
Kesinlikle yaranilmiyor cok cok haklisin..o her zaman hatasiz ve ne kadar ne dusundugumu,ne istedigimi anlatmaya calissam da anlamamakta israr ediyor,ve konusma cabalarimin cogu kavgayla bitiyor..
Aslinda evlenmeden once mukemmel biriydi, ben evlenmeyi istemeyen biriydim ama boyle birini asla bulamam dedim ve evlendim..oysa hapisten ciktiginda bambaska biri oldu..annesi bile diyor,taniyamiyorum cocugumu diye..siz de benzerlerini yasamissiniz,ne yaptiniz peki?
Eğer aşıksanız ki aşk bu değil. Eşiniz biraz kullanmış sizi ve sonra bunu çok sevmiş hep kullanmış. Sırtını dayamış. en ayrılın veya ayrılmayın diyemeyeceğim. BUnu yaşayan sizsiniz siz en iyisini bilirsiniz. Ama bunn yerine sizi sevip kollayan size önem gösteren bi insanla daha çok mutlu olurdunuz. Aman haa çocuk yapmayın şans bunun değerini bilenlere verilir. Birde çocuğnuz olursa ilerde ayrılsanız bile o insan hep hayatınız da olacak. Belkide hep size sırntını dayıyacak ki bunu ilerde kaldırabileceğinizi sanmıyorum. O yüzden çok dikkatli olun lütfen çocuk konusunda...
aldatma yok, terketme yok, dayak yok...
sadece kendi kendine zarar vermiş eşiniz
ben olsam boşanmazdım
ya da şöyle söyliyim
eğer
-çocuğunuz yoksa
-fiziğiniz düzgünse/güzelseniz
-işiniz varsa, ya da çalıştığında işte başarılı olacak potansiyele/eğitime sahipseniz
-büyük şehirde yaşıyorsanız
-çevre edinmekte güçlük çekmiyorsanız
- kısacası yeniden evlenmekte sorun yaşamayacaksanız
boşanmayı düşünebilirsiniz. ama bu şartlara sahip değilseniz evliliğini kurtarmaya çalışmanızı tavsiye ederim.
Canım üzüldüm okuyunca
Allah yardımcın olsun
Zor bi karar aşamasındasın
Daha önce arkadaşlar sordu mu bilmiyorum
Eşinin dava konusu neydi yani iş bulmasına engel olacak kadar
Ve madem olayın içinde değilse neden 8 yıl hapsi isteniyor
Ben boşan yada boşanma diyemem canım
Nihayetinde o insanla yaşayacak olan sensin ve sonuçlarına katlanacak olan da
Biz sana ne kadar boşan desek boş
Kendinde söylemişsin kalbin aksini söylüyor
Allah kolaylık versin demekten başka bişey diyemiyorum
Aldatma konusunda emin degilim..cunku biz daha 2 aylik evliyken tuvalette kilitlenip yeni tanistigi bir kadinla konusuyordu..msn den yakalamistim, kadinla esimmis gibi konusmustum..bir dugunde tanismislardi, esim yalniz gitmisti ve yuzugu giderken parmagindaydi..sonra esimin o dugunde cektigi fotograflara baktim,arkadasindan cok sarisin bir kadinin resimlerini cekmisti ve kendisinin oldugu fotograflarda da parmaginda yuzuk yoktu..esim cok cok yakisiklidir maalesef ve kadinin onun pesinden kostugunu ama aralarinda birsey gecmedigini soyledi..herneyse, ben msn de kadinla esimmis gibi konusurken bana naber dediginde "iyidir, ne olsun is guc,evlilik" dedim.."sen evli misin!! neden benimle ugrasiyorsun o zaman" dedi bana..ve hemen esim aradi "benim msn neden acik askim" diye..rezaleti dusunebiliyor musun..kadina sonra soyledim karisiyim diye..korkma aramizda bisey gecmedi,evli oldugunu bilmiyordum,biraz flort ettik o kadar dedi..uzun surdu bunu affetmem..ailem yeni evlidir, erkek psikolojisidir..dusunme dediler dusunmemeye calistim ama daha o zaman buyuk yara aldi aslinda iliskimiz...
Ayrica bir keresinde de, eski bir sevgilisi var bunun,cok asikmis zamaninda ama kadin evli simdi..ona attigi bir mesaji yakalamistim " yarim saate internetteyim guzelim" diye..yani ben ise gitmek icin evden cikiyorum,it gibi calisiyorum beyefendi eski sevgilileriyle chat yapiyor..
Benim bildiklerim sadece bu ikisi..ama ya bilmediklerim?? Arkadaslarima ben calisirken o annesinde tv izliyor diyorum,ne kadar safsin diyorlar bana..ayrica isim geregi yillar boyunca cok yurtdisi seyahat etmek zorunda kaldim...1-2 hafta suren seyahatler..bilmiyorum o ne yapti bu arada:)) 3-4 tanesine onu da goturdum..ben toplanti toplanti gezdim,o turistik yerler:))