Boşanma konusunda karar vermem gerek, acil destek istiyorum kizlar:)

Eğer aşıksanız ki aşk bu değil. Eşiniz biraz kullanmış sizi ve sonra bunu çok sevmiş hep kullanmış. Sırtını dayamış. en ayrılın veya ayrılmayın diyemeyeceğim. BUnu yaşayan sizsiniz siz en iyisini bilirsiniz. Ama bunn yerine sizi sevip kollayan size önem gösteren bi insanla daha çok mutlu olurdunuz. Aman haa çocuk yapmayın şans bunun değerini bilenlere verilir. Birde çocuğnuz olursa ilerde ayrılsanız bile o insan hep hayatınız da olacak. Belkide hep size sırntını dayıyacak ki bunu ilerde kaldırabileceğinizi sanmıyorum. O yüzden çok dikkatli olun lütfen çocuk konusunda...

aldatma yok, terketme yok, dayak yok...
sadece kendi kendine zarar vermiş eşiniz
ben olsam boşanmazdım

siz baştan sona elinizden geleni herşeyi yapmışsınız bence..yani düşünüpte ''şunuda şöyle yapsaydım herşey yoluna girermiydi acaba'' diye vicdanınızı huzursuz edecek hiçbirşey yok.seviyorsunuz en zor nokta burası ama sorumsuz bir insanlada nereye kadar..- ki birde çocuk sahibi olmak.. evladınız varken bunları yaşasanız derdiniz tasanız ikiye katlanır..çalışıp çabalayıp sizde bu evlilik için çok çok fedakarlık yapmışsınız,ama eşinizin ''para bitti aşk bitti '' demesinide garip buldum.. insanları memnun etmenin sonu yok işte,istediğin kadar ver..Hakkında hayırlısı olsun umarım..gerekirse bir destek almayı ihmal etme,hem daha sağlıklı olur(bir evlilik danışmanı olabilir)

ya da şöyle söyliyim
eğer
-çocuğunuz yoksa
-fiziğiniz düzgünse/güzelseniz
-işiniz varsa, ya da çalıştığında işte başarılı olacak potansiyele/eğitime sahipseniz
-büyük şehirde yaşıyorsanız
-çevre edinmekte güçlük çekmiyorsanız
- kısacası yeniden evlenmekte sorun yaşamayacaksanız

boşanmayı düşünebilirsiniz. ama bu şartlara sahip değilseniz evliliğini kurtarmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
umarım sorununuzu en yakın zamanda çözersiniz daha fazla yara almadan ve maalesef boşanmak her zaman çözüm olmuyor bira daha gücünüz varsa evliliğinizi kurtarın derim tabii tek taraflı olmaz inşallah bugünleri atlatırsınız bol şanslar...

Canım üzüldüm okuyunca
Allah yardımcın olsun
Zor bi karar aşamasındasın
Daha önce arkadaşlar sordu mu bilmiyorum
Eşinin dava konusu neydi yani iş bulmasına engel olacak kadar
Ve madem olayın içinde değilse neden 8 yıl hapsi isteniyor
Ben boşan yada boşanma diyemem canım
Nihayetinde o insanla yaşayacak olan sensin ve sonuçlarına katlanacak olan da
Biz sana ne kadar boşan desek boş
Kendinde söylemişsin kalbin aksini söylüyor
Allah kolaylık versin demekten başka bişey diyemiyorum

Kesinlikle haklisin,benim de ona anlatamadigim bu zaten..Einstein in delilik teorisi gibi..ayni seyleri yapip farkli sonuclar beklemek deliliktir ya..surekli is gorusmesine caigiriyorlar ama sonuclanmiyor iste..o zaman demek ki farkli bisey yapman gerek..esimin annesine aldigi ev nerden baksaniz 300.000tl civari ediyor, ne gerek var biz bu durumdayken sadece 2 kisi oturuyorlar oyle bir evde ve biz yillardir kirada surunuyoruz? evet esimin kendine ait ayri bir evi daha vardi, biz evlenirken onu satti ama evlenirken yaptigimiz harcamalarin cok cok azina katildi..annelerine destek oldu hep..e kalanini da dolandiricilara kaptirdi zaten..annesi de bana diyor ki gelin bizimle oturun..ne oturucam senle kadin..o zaman kesin deliririm..bulduklari cozum bu..e ne olacak, kardesi calisiyor sadece..onun eline mi bakacagim is bulana kadar? ne kadar ayip...sonra ben calisacagim,kardesi calisacak,anasiyla oglu yatacak evde..sonra kardesi evlenip gidecek ben bunlarin ikisine de bakacagim esek gibi calisip..olacak sey mi? bir anne der ki oglum bu ev cok buyuk,satalim bunu kucuk bir ev alalim,sen de kalanla kendine bir dukkan ac..cunku esimin baska hicbir sansi yok bence de..ya da servis arabasi alip o ise de girebilir..soyledim bugune kadar ama cevap hep ayni "orasi annemin evi" ben de ona sunu dedim "o zaman annenle mutlu mesut oturun orde" ne yapabilirim ki, annesinin rahati ugruna beni kaybetmeyi goze alan bir adam icin?

Ben de soyledim ona, ben olsam pazarda limon satar, kaybetmezdim karimi dedim..bana "aman sanki kanaat edecektin o kadar paraya,ayil su kadar masrafimiz var,yetecekti sanki" dedi..nasilsa yetmez deyip oturmak daha kolay..anlatiyorum,yetsin yetmesin fark etmez..ben zaten calisacagim ama senin birseyler yaptigini gormek istiyorum diyorum ama anlamiyor..taksicilik olayini da soyledim, "sen rahat edeceksin diye ben soforluk mu yapacagim" diyor..ayrica bana "senin hic gururun yok mu siginti gibi gittin oraya" diyebiliyor..ya burasi benim dogup buyudugum yer be adam..ne sigintisi??

Kesinlikle yaranilmiyor cok cok haklisin..o her zaman hatasiz ve ne kadar ne dusundugumu,ne istedigimi anlatmaya calissam da anlamamakta israr ediyor,ve konusma cabalarimin cogu kavgayla bitiyor..
Aslinda evlenmeden once mukemmel biriydi, ben evlenmeyi istemeyen biriydim ama boyle birini asla bulamam dedim ve evlendim..oysa hapisten ciktiginda bambaska biri oldu..annesi bile diyor,taniyamiyorum cocugumu diye..siz de benzerlerini yasamissiniz,ne yaptiniz peki?

Benim su anda kendime ait bir imkanim yok maalesef..olsa inan onu da yapar ona bir is kurardim ya da bir dukkan falan acardim..ailemin durumu iyi ama onlar da esime destek olmayi istemiyorlar..
kardesim annemlerin bir evinde yasiyor ama benim esime ev bile vermiyorlar..onu bir daha cikaramayiz, o yatar,sen de hayat boyu ona bakarsin deyip kabul etmiyorlar..acaba diyorum biraz daha israr etsem,annemlerin evlerinden birine yerlessem ve bir daha denesem..ama korkuyorum..cok gec olmasindan korkuyorum,bundan 3-5 yil sonra ayrilmak cok daha zor olur benim icin..

Bırak gitsin, evlilik filan değil bu resmen iş ortaklığı olmuş. Sen kendi ayaklarının üstünde durabiliyorsun, hayatını sürdüyrüyorsun, bir da kalkıp ona mı bakacaksın. Ne yapmış bu zaman kadar? Aklı nerdeymiş? Yapsaymış. Lafa gelince erkek oluyor, onurlu oluyor, gururlu oluyor, sen babanın evinde sığıntı oluyorsun onun gözünde. Ne demek bunlar ya. Hayatını sürdürmek için bir arkadaşımın yazdığı gibi tekrar evlenmene de gerek yok. Biz kadınların var olması için ille de bir erkeğin arkasına sığınması gerekmiyor. O kadar güveniyorsa eşin kendine ispatlasın kendini.

Bende kimseye kolay kolay ayrılın demek istemem. Sonuçta eşler arasındaki yalnız kendileri bilir. Ama inanın sizin pekte yapabileceğiniz birşey yok artık. Eşininz gerçekten isteseydi zaten şimdiye kadar limon satar yinede evini geçindirirdi. Ama sanırım uğraşmak istemiyor herşeyi sizden ve ailenizden bekliyor.

Bir psikiyatra gidiyorum zaten..adama bunlari anlatinca adam kalemi elinden firlatti ve "bu kadar probleme daha ne kadar katlanmayi dusunuyorsun,neden kendine bunu yapiyorsun,bundan birkac yil sonra daha buyuk bir saglik problemi yasayabilirsin bu kadar stresle..sen cok guclusun,icindeki gucu aciga cikar..kendine yeni bir hayat kurmak bu hayati devam ettirmekten cok daha az guc gerektirir" dedi..etrafimda tum olaylari bilen insanlar ve ailem de dahil -ki ailem bosanmaya sicak bakmaz- bosanmami istiyorlar..bu adamla rahat bir hayatimin asla olmayacagini goruyor herkes..ben haric:)

anlamaz canım ne kadar anlatsanda anlamaz.. sen bişeyleri düzelteyim diye konuşmak istersin ama her seferinde kavgayla biter.sen konuşmak istedin diye kavganın sebebi sen olursun.oysa o üzerine düşeni yapsa bu konuşmalar ve bu tartışmalar olmaz. ama dedim ya onlar hep haklı olacak. hem suçlu hem güçlü yani..
bende eşimle aramda eğitim farkı var. bi çok konuda anlaşamıyoruz. çok şükür bi işi var ama daha iyiisni yapabilecekken sıkmıyo kendini bana güveniyo. bi ömür ben çalışıp bakcam sanki ona.o kadar sorumsuz ki insan zamanla yanında bi eşi(bi erkek) olduğunu bile unutuyor.ne kadar eşitiz desek de olmuyo. güçlü de olsak biz bayanlar erkeğimizin belli şeyleri üstlenmesini istiyoruz. belki kültürümüzden belki yetişme tarzımızdan bilmiyorum. ama bi evde erkek kadın çalışmadan da evini geçindirebilmeli. karısına sırtını dayayarak gününü gün etmemeli. senin durumun biraz farklı tabi. seninkinde hiç bi çaba yok. ama işte benim derdim de bana fazla. zaten daha bi çok sıkıntı. bi tek sorun olsa belki bu kadar mutsuz olmam. neyse uzatmayım. şu an bende onu önemsemiyorum ve annemin bana dediği bi söz var."ben ne halim varsa görmekle meşgulüm.tınlamıyorum yaptıklarını.ne onu ne de bi başkasını...ve sanırım en yakın zamanda ayrılcam..

Son düzenleyen: Moderatör:
valla iyi bir şeyler yazayım , bir yuva dağılmasın , güzel bir yön bulup teselli edeyim diye tüm yorumlarını tek tek okudum. ama çok üzgünüm nerden bakarsam bakayım sana biraz daha çaba diyecek bir şey bulamadım.
bazı arkadaşlar yazmış ihanet yok, dayak yok dayan falan diye ama bence öyle değil.evliliğin güzel olması için ihanet ve şiddetin olmaması yetmez ki.herşeyden önce hatta bence sevgiden de önce saygı gelir.ama görüyorum ki eşinde saygı yok zira olsaydı senin attığın adımlara karşılık bir adımda o gelirdi.
ama maşallah herşeye bir mazereti var.çok özür dilerim seni umutlandıracak bir şey söylemedğim için ama bu evliliği yürütme derim.şimdi sadece aşk acısı çekersin ama yürütmek için bir şans daha verdiğinde ne aşkın kalıcak ne sabrın dolayısıyla şimdikinden daha büyük bir kabus yaşayabilirsin.

Cocuk konusu benim icin coook agir bir darbe..benim kadar cocuklari seven bir insan icin en buyuk ceza bu diyebilirim..37 yasindayim,tek tupum alindi ve eger esimin duzenli bir isi olsaydi, doktorun verdigi 3 ay icinde denemelerimizi yapar, olmazsa da asilama veya tup bebek deneyebilirdik..problem benim tupumde de olsa bunun icin de esimi sucluyorum..cunku asilmyacak bir problem degildi ama onun issizligi,korkulari ve guvensizligi yuzunden anne olamadim..bu cok aci benim icin..istemiyorum cocuk, cok buyuk sorumluluk diyor ama aslinda oyle cok seviyor ki cocuklari..biliyorum ki sartlar farkli olsaydi cok iyi bir baba olabilirdi..

aldatma yok, terketme yok, dayak yok...
sadece kendi kendine zarar vermiş eşiniz
ben olsam boşanmazdım

Aldatma konusunda emin degilim..cunku biz daha 2 aylik evliyken tuvalette kilitlenip yeni tanistigi bir kadinla konusuyordu..msn den yakalamistim, kadinla esimmis gibi konusmustum..bir dugunde tanismislardi, esim yalniz gitmisti ve yuzugu giderken parmagindaydi..sonra esimin o dugunde cektigi fotograflara baktim,arkadasindan cok sarisin bir kadinin resimlerini cekmisti ve kendisinin oldugu fotograflarda da parmaginda yuzuk yoktu..esim cok cok yakisiklidir maalesef ve kadinin onun pesinden kostugunu ama aralarinda birsey gecmedigini soyledi..herneyse, ben msn de kadinla esimmis gibi konusurken bana naber dediginde "iyidir, ne olsun is guc,evlilik" dedim.."sen evli misin!! neden benimle ugrasiyorsun o zaman" dedi bana..ve hemen esim aradi "benim msn neden acik askim" diye..rezaleti dusunebiliyor musun..kadina sonra soyledim karisiyim diye..korkma aramizda bisey gecmedi,evli oldugunu bilmiyordum,biraz flort ettik o kadar dedi..uzun surdu bunu affetmem..ailem yeni evlidir, erkek psikolojisidir..dusunme dediler dusunmemeye calistim ama daha o zaman buyuk yara aldi aslinda iliskimiz...

Ayrica bir keresinde de, eski bir sevgilisi var bunun,cok asikmis zamaninda ama kadin evli simdi..ona attigi bir mesaji yakalamistim " yarim saate internetteyim guzelim" diye..yani ben ise gitmek icin evden cikiyorum,it gibi calisiyorum beyefendi eski sevgilileriyle chat yapiyor..

Benim bildiklerim sadece bu ikisi..ama ya bilmediklerim?? Arkadaslarima ben calisirken o annesinde tv izliyor diyorum,ne kadar safsin diyorlar bana..ayrica isim geregi yillar boyunca cok yurtdisi seyahat etmek zorunda kaldim...1-2 hafta suren seyahatler..bilmiyorum o ne yapti bu arada:)) 3-4 tanesine onu da goturdum..ben toplanti toplanti gezdim,o turistik yerler:))

-cocugum yok
-oldukca guzel oldugumu soylerler
- master yapmis, 2 universite bitirmis, 12 yil tecrubesi olan, 2 yabanci dili olan biriyim
-Istanbulluyum
-cevrem var elbette
- BOSANMA KARARI VERIRKEN KRITERIM YENIDEN EVLENMEKTE SIKINTI CEKIP CEKMEYECEGIM DEGIL KESINLIKLE..YENIDEN EVLENMEK UMRUMDA DEGIL..BEN SADECE DOGRU KARARI VERMEYE CALISIYORUM KENDIM ICIN..SONRASINDA HAYAT NE GETIRIR BILEMEM...AMA BIRSEYDEN ARINMADAN BASKA BIR SEY DUSUNMEM BILE..

Tesekkur ederim...Esimin davasi cok karisik bir dava ve uzuun yillardir suruyor..bu konu elbette ikimizi de cok yipratti..artik ne olacagini bilmiyorum..davanin konusuna fazla burada girmek istemiyorum ama devlet memuru olmasi dolayisiyla biraz tahmin edebilirsiniz..cok fazla isin icinde olmadigini ben biliyorum,kendisine isnat edilen suclar gercek olsaydi,simdi trilyonerdi cunku..oysa hicbirseyi yok:)

bu anlattıkların daha da kötüü
belki yanlış bu kadar açık konuşmam ama bence düşünmene bile gerek yok.. hiç üzme kendini ve bitir bi an önce.. kullandırma arttık kendini güzelim yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…