Boşanma konusunda karar veremiyorum fikirleriniz nelerdir arkadaşlar...

Ona bakarsanız dıyanet flört zina degıldır dıyor. Zina olup olmadıgı hadıslerle ve ayetlerle sabıttır. Ayet ve hadıslerle örtüşmeyen bunun gıbı bır cok fetvası var dıyanetın.. bu bakımdan dıyanet guvenılır degıldır. Gercı yenı yenı duzelmeler oldugunu soyluyorlar dıyanette ama Allah fırsat vermesın ınsanların ıtıkadıyla oynamak ısteyenlere.. Hazırcı olmayalım. Bıraz fıkıh kıtaplarını kurcalarsanız durumun cıddıyetını ıdrak edersınız.

Arkadaşlar inanın çok üzgünüm tartışma konusu yarattım birden fakat gerçekte buydu ne yazıkki imam nikahım yok en doğrusu olması fakat taktiri allaha bıraktım bu konuda benim yapacak bişeyim kalmadı artık..
birbirimizi kırmasak ne olur herkesin fikri var aklı var herkes aynı görüşü taşıyamaz'ki..

Merak etme cnm yazmayacagım herhangı bır cevap arkadaslar yazarsa. Kusura bakma işgal etmiş bulunduk ıstemeden konunu.. :/

efsaeclin çok araştırmışsın ama neye göre yorumlamışsın anlayamadım.
Hüküm verme işini uzmanlara bırakalım olmaz mı?
İlahiyat uzmanlarına sorabilirsin bu durumu, burda birinin yazmasıyla ikna olmayacaksın nasıl olsa.

Senin görüşün seni ilgilendirir, ama tutup da kimseye zina yapıyorsunuz diyemezsin.
Dini nikahı asla geri kafalılık gibi görmüyorum, olmasını güzel bulurum ve evlendiğimde de mutlaka isterim.
Nikahın duasıdır o.
Resmi nikah gizli yapılmadığı müddetçe dini nikahın şartlarını taşır. Diyanete güvenmeyen güvendiği bir "uzman"a sorabilir.

Ayrıca ben efsaeclin'in görüşünü tartışmıyorum, konu sahibi arkadaşın kendisini zina ediyor gibi görmesini istemediğim için yazıyorum.

Kesinlikle boşanma ve başkasına bakma! Sabret ve mücadele et. Sadece doğal ol! Sormak istediğin şeyler olursa sana yardımcı olabileceğimi unutma. Özelden ulaş bana...

Dini nikah duyurma ilan etme anlamındadır...resmi nikah olduktan sonra dini olarak da helal sayılırlar,tabi ki önce dua ile nikahlanmak daha güzel ama resmi nikah söz konusu olduktan sonra dini ritüel olmassa zina sayılmaz birliktelik arkadaşım üzülme bunun için..allah eşine hidayet versin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…