Boşanma konusunda karar veremiyorum fikirleriniz nelerdir arkadaşlar...

öyle değişik bir karakteri varki çocuğu bakıcıya vermem diyor hadi ver yarın kadını yollarım diyor kreşede benim iş saatlerim uymuyor vallahi allah elimden tutsun inanılmaz bunalımdayım ama inancımdan dolayı ne isyan ediyorum ne fena bişey yapıyorum ama artık sabrımın bittiği yerdeyim hayra çıkar inşallah benim ve benim gibilerin durumu kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş inşallah banada yetişir.)

gitmek istemiyor ayrıca gitsek bile doktordan utanırım heralde çünkü kendisi psikolok edasında takılır bide adama reçete yazar çıkar çok bilir herşeyi :)

ARKADAŞLAR HEPİNİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER ALLAH HEPİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN EMEĞİNİZ GEÇTİ ÇOK SAĞOLUN :)
ege (oğlum)acıktı cevap veremezsem kusura bakmayın ne olur sevgiler...

kendi annesi falan yok mu bakmak için. onlara laf etmez belki. kreş için de iş saatine uygun bulunabilir belki. araştırmak lazım. çok yoğun çalışan kadınlar da var kreşe bırakan.

gitmek istemiyor ayrıca gitsek bile doktordan utanırım heralde çünkü kendisi psikolok edasında takılır bide adama reçete yazar çıkar çok bilir herşeyi :)

allahım yaaa bu kadar mı benzer çoğu şey bu arada benimki de inançsız ukala allah yardımcımız olsun sıkma canını sıkmayalım artık canımızı rahat olmaya karar verdim ben artık hiiiiiiiiiiiiiç takmayacağım

aynı evde nasıl takılmazki .) takıyorsun ister istemez allah yardımcımız olsun dediğin gibi..

ımam nıkahımız yok dıyorsunuz, cok uzgunum kı Allah katında zina hukmune gecer sızın bırlıktelıgınız.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz acaba?
Güzel sözlerinizin arasından cımbızla çekmek istemezdim bunu ama tam bir bilir kişi ifadesiyle zina yaptıklarına hükmetmişsiniz.
Boş yere üzdünüz belki de arkadaşı...
Nikah nikahtır, şartları taşıdığı müddetçe ne nikahı olursa olsun.

Arkadaş belki durumun hassasiyetinden böyle birşey söylemek ihtiyacı hissetti ama nikah meselesi basit bir mesele değil dini veya resmi diye de ayrılmaz, nikah bir ahitleşmektir her iki tarafın Rablerine, kendilerine ve en önemlisi çevrelerine verdikleri bir sözdür ahittir. Resmi nikah kadının hakkını gözetme noktasında daha da ön planda olmalıdır. Dini nikah sadece işin manevi boyutudur Peygamber Efendimizden bize ulaşan bir güzelliktir, olmadığı takdirde zina ile hiçbir alakası olamaz zina bambaşka bir boyuttur... krizantem_siyah kardeşim çok üzüldüm adına Rabbim hayırlı kararlar vermeyi nasip etsin duayı elden bırakma Allahın imtihanına ve hükmüne teslim ol, anasız babasız olan çocuklar rüzgarın önünde ki savunmasız bir yaprak gibidirler, evladının ikinize de ihtiyacı var. İnşallah en kısa zamanda bu zor süreci atlatırsınız....

canım allah yardımcın olsun cok zor bir durum. 25 yasındayım demişsin. 21 yasında evlenmişsin. hep diyorum erken evlenmemek lazım. bak daha hissetmek istediğin yaşamak istediğin heycanların var. içinde kalmış hep. bayan 25 yasından önce bence kesinlikle evlenmemeli. hatta işi gücü parası varsa 30u beklemek en doğrusu. günümüz artık bunu gerektiriyor. biliyorum bir çoğunuz bana karşı çıkacak ama kızlar malesef durum bu. sadece erkek değil kadın da bazı şeyleri yaşamalı. demek istediğim cinsellik değil yanlış anlaşılmasın. o apayrı bir konu. ama flörtü, gezmeyi tozmayı, veya kendi başına kalmayı, kendi ayakları üstünde durmayı. evet çeyizler hazırlamak, gelinlik hayalleri, nikah düğün hazırlıkları bunlar çok tatlı heyecanlar ama önemli olan bütün bunlar bittiğinde elinde kalan seni heyecanlandırıyor mu...neyse artık olan olmuş şimdi bunları konuşmak kimseye birşey kazandırmaz.

evliliğini bitirmen konusuna gelince, canım bence eşin nişanlısına o kadar değer verip o kadar romantik yaklaşıp ihanete uğrayınca bir daha asla bu salaklığı yapmam asla kimseye bu kadar kendimi kaptırmam diye bilinçaltına yerleştirdi bence. muhtemelen çok canı yandı çok üzüldü. kadınlar bu tip durumlarda ağlayıp kendini paralayıp acısını atmaya çalışırlar ve genelde daha iyisini bulmayı hayal ederler ama erkekler öyle değiller. içlerine atıyorlar güçlü durmaya calışmak onları mahvediyor ve bir daha bu sıkıntıya girmemek için kimseye güvenmem açılmam kendimi kaptırmam diyorlar...
sen de durum değişçek diye bekleyip değişmediğini görünce tabi bıkmışsın ilgisizlik çok zor biliyorum. her kadın özel hissetmek ister kendini. ama bence eşine tavır almak, küs yapmak, trip atmak, babana gitmek senin çözümün değil. eşin zaten bir daha kendimi asla paralamam sözünü vermiş kendine, sana da bu sözü tutacaktır bunlar onu daha cok kaybetmene sebep olur.
bence onunla açık açık konuşmalısın. ama sakince bağırıp çağırmadan. onu sevdiğini söylemelisin, senin eski nişanlısı olmadığını söylemelisin. ve bence de cinsellik için özel bişeyler dene. kocanı en iyi sen tanırsın. özel bişeyler al, giyin süslen. kadınlar çok zeki varlıklar. kocana tekrar çekici gelmeyi becerecek olan kişi sensin. ki güzellik uzmanıymışsın ne hileler biliyosundur bizlerin bilmediği.
bence bunları dene. evet çocuğun var. sabretmelisin bence. kendine bir süre tanı. mesela 1 sene ver. bu bir sene içerisinde kocanı dinle, işi stresli bir iş. iş yerinde sıkıntıları var mı dinle, çalış bu süreçte mesela. çalışan kadın her zaman daha aktif, daha bakımlı, daha kültürlü oluyor kızlar bu bir gerçek. kocanla daha fazla sohbet etmeni sağlar çünkü senin de anlatacakların vardır ona gün içinde gerçekleşen. hem de kocan amaan ilgisiz olsam nolcak babasına mı gidebilcek sanki işi gücü mü var diyemez bakar der ki vay be kendi parasını kendi kazanıyor kendine de çocuğuna da yeter bu kadın der, seni elinde tutmak ister. anladın mı canım. bence bunları bir düşün. ama sen diyorsan ki ben sevmiyorum bu adamı, canım bak 4 sene uzun bir süre değil. belki de sen sebepsiz yere bu adamı sevmemeye başladın ve buna sebep olabilecek bahaneler arıyor olabilirsin. bir kez çiftin arasına soğukluk girdi mi gerisi gelir, kocan da buna göre davranmaya başlamıştır ve işler karşılıklı büyümüştür.

inşallah yazdıklarımın sana bir faydası olur gerçekten üzüldüm allah yardımcın olsun canım en doğru kararı vermen dileğiyle ama unutma en yanlış karar bile kararsızlıktan iyidir.

allah kabul ederse eğer ben kendime yaptım ama bilemiyorum doğrumu yaptım yanlışmı yasin kitabına bakarak yapmıştım..

amiin inşallah hayırlısı olur herkes adına evladım olmasa bir an durmaya niyetim yok fakat oğlum elimi kolumu bağlıyor çaresiz kaldım ne yapacağım bilmiyorum..

ilk sayfalarda okurken sadece cinsellik yüzünden boşanmak istediğiniz zannına kapıldım ve sırf bu nedenle boşanmak istemeni biraz yadırgamıştım çünkü aşılmayacak bişey değil.ama sonradan yazdıkların okuyunca ne kadar çirkin şeyler olduğunu anladım.cidden çok zor bu şekilde sapık fantazilerle uğraşmak.seninde psikolojin bozulur bu şekilde başka bayan istemesi falan..umarım düzelir canım

ilginiz için sonsuz teşekkürler ...
her kelimenizde haklısınız evet bir bayan 30dan önce kesinlikle evlenmemeli fakat şartlarda belli yerde insanı çok zorluyor buda bi gerçek..
eski durumundan dolayı biraz gaddarlaşmış bir eşim var ama bunları ben haketmiyorumki ben enazından evladının annesiyim bukadar duyarsız bir adam ömrümde görmedim evlenmeden önce çok mantıklı kişileri teptim sevgiye kandım ama şimdi ağzım açık bekliyorum sevgide kalmadı saygıda çok yoruldum bu 4 yıl tanışalı 5 yıl oldu benden çok şey götürdü çok pişmanım allaha şükür'ki bir evladım var tek tesellim o ama en çokta onu yaralicam işte buda beni kahrediyor,eşim arzusuz bir insan gecelik falan giysem bu ne ya der ki bende okadar seven biriyim kendimi güzel görmek en çok beni mutlu eder ama tüm istek ve şevklerimi birer birer kırdı sağolsun ..
soğukluk girdi ve gitmiyorda bazan gereksiz yere kızdığım oluyor fakat bunu isteyen kendisi dün mesela yattı oğlumla uyudu çizgi film seyretti yüzümü bile görmedi denilebilir yemek masasını saymazsak ..
ben şimdi nasıl yanına yaklaşayım benim hiç gururum yokmu aşkta sevgide gurur olmaz diye diye onurumuda kaybedicem...
keşke dememeyi dileyere evlendiğim güne bakınca iç çeker oldum ne çok keşkelerim var..
allah hakkımızda hayırlısını versin duyarlılığınız için çok teşekkürler ...

teşekküler...
yeni üyeyim farketmişsinizdir bu tür durumları insan tanıdıklarıyla konuşamıyor ne yazıkki...sadece yüzeysel ilgisizlik diyip geçiyorum ama içi seni dışı beni yakıyor :)
farklı fantaziler bencillikleri duygusuzca hareketleri korkuluk gibi tavırları açınca konu çok derinleşiyor ama yüzeysel olarak cinsellik ve duygusuzluk deniyor işte :S
ki bu konuları çok konuşmayı seven insanda değilim normalde hiç konuşmam ama iyiki yazdım çok rahatladım son 1 yıldır içten bir savaş veriyorum çünkü.

Hanefilere göre, Ãkil ve balig müslüman bir erkekle müslüman veya ehl-i kitap bir kadının evlenmesinde iki şahidin hazır bulunması, icap ile kabulün o anda akdi meydana getirecek siyga ile ifade edilmesi akdin sıhhati için yeterlidir. Belediye memurunun veya bir din görevlisinin hazır bulunması nikahın rükün veya şartlarından değildir. Sadece nikahın belli kurallara uygun olarak akdedilmesini sağlayan aracılardır. Ancak belediye memurunun, evlenecek taraflarda müslüman olma, süt hısımı bulunmama gibi dini şartları araştırma yetkisi bulunmadığı için nikÃhın bir din görevlisinin denetiminde kıyılması, bu konuda düşülebilecek hataları önler. Bu yüzden resmi nikÃhtan sonra dini nikÃhın akdedilmesi dini kurallara uygunluğu sağlar.
Şafi mezhebine göre, nikahta kadının velisinin bulunması sıhhat şartı olduğu için günümüzdeki resmi nikÃhlar islami açıdan geçerli olmaz. Çünkü Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: “Veli ve iki adaletli şahit bulunmadıkça nikah olmaz.” Belediye nikahında veliye yer verilmediği açıktır. Bu yüzden Şafi mezhebine mensup olan kimsenin, belediye nikahından sonra mutlaka İslam’a uygun yeni bir nikah kıydırması gerekir.

Peygamberimizin (a.s.m.) "Nikâhı duyurun ve onu camilerde yapın" mealindeki hadis-i şerif bu prensibi hatırlatmaktadır. Bu işlem camilerden alınıp belediye nikâh salonlarına taşınınca, nikâhın "dinî" bir mahiyet taşıyıp taşımadığı akıllara gelmeye başladı.

Cok daha basıt ıfadeyle;

Bir diğer önemli nokta, şahitlerin Müslüman olması ve iki şahitten birisinin erkek olmasıdır. Oysa laik düzende şahidin T.C. vatandaşı olması kâfi geliyor.

Evlenecek taraflar süt kardeşi olmamalıdır. Oysa resmî nikâhta bu husus araştırılmadığı gibi, memur tarafından da sorulmuyor.

Müslüman bir hanım gayr-ı müslim bir erkekle evlenemez. Halbuki yürürlükte olan mevzuatta bu meseleye dikkat edilmiyor, memur sormaya gerek duymadan nikâhı kıyıyor.
__

İslâmî nikâh, tarafların müslüman olması halinde; "îcâb" ve "kabul" ün bulunmasıyla gerçekleşmiş olur "Icâb"; birinin diğeriyle evlenme isteğini bildirmesi, "kabul" de; diğerinin bu teklifi kabul etmesi demektir Bu karşılıklı sözleşmenin hiçbir şüpheye yer bırakmaması gerekir Çünkü nikâh önemli bir müessesedir Taraflar bütün varlıklarıyla birbirinin olmakta ve ömür boyu sürmesi gereken bir müessese bu temel üzerine oturmaktadır Onun için nikâhtaki anlaşma kelimeleri, ya açıkça nikâhı ve evlenmeyi anlatan kelimeler olmalıdır, ya da o anda başka anlama gelme ihtimalı olmayan ve kendileriyle evlenme kastedildiği kesin olan kelimeler olmalıdır Meselâ:

Kadın: - "Beni eşliğe (ya da zevceliğe) kabul ettin mi?"

Erkek: - "Ettim (Ya da seni zevce olarak aldım, eşliğe kabul ettim)" gibi

Veya:

Erkek: - "Seninle evlenmek istiyorum, bana zevceliği kabul eder misin?"

Kadın: - "Ettim"

Görüldüğü gibi birinci örnekte "îcâb" kadından, "kabûl" erkekten, ikinci örnekte de "îcâb" erkekten, "kabûl" kadındandır Bu birşey değiştirmez, önemli olan:

1- Icâb ve kabulün başka anlama ihtimal olmayan sözlerle olması,

2- En azından birinin geçmiş zaman kipiyle bulunmasıdır Ancak bu Arapça'nın özelliğinden dolayı böyledir Türkçe'de ise nikâh yapılan mecliste taraflar "ediyorum" deseler dahi bu, istikbalde kabul edebileceği ihtimalı taşımadığından bununla da nikâh gerçekleşmiş olur

Ama "ettim" yerine, "ederim" demesi, şüpheye yer vermiş olabilir Çünkü bu ifade o anda kabul ettiğini kesinkes göstermez, "mümkündür edebilirim" ve "ileride ederim" anlamlarına da gelebilir Nikâhta bunları üçüncü bir kimsenin, meselâ nikâh memurunun sorması şart değildir.

bu ve bunun gıbı bazı ınsanların gerı kafalılık veya abartı olarak karsılayabılecegı " ınce " ayrıntılar hasebıyle Allahın rızası yoktur. Dogan cocuk veled-i zinadır. Nefıslere agır gelmesın... Ben ıgneleemek amacı ıle soylemedım aksıne bu kardesıme cok uzuldugum ıcın sorumluluk uzerımden kalksın dıye soyledım . kaldı kı bu kardesımde nıkah duası okumus bunun gecerlılıgı var mıdır bılmem ama en azından bu noktada kendı de rahatsız ve bıseyler yapmıs kendınce.

Vesselam!

Evet tabi ki nikahtır zina falan da değildir bunu diyanet işleri başkanı bile açıkladı. Meydanı cahillere bırakmamak lazım.

ımam nıkahımız yok dıyorsunuz, cok uzgunum kı Allah katında zina hukmune gecer sızın bırlıktelıgınız. .

Aşağıdaki yazı radikal gazetesinden alınmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başuzmanı İbrahim Ural, İslam dininde imam nikâhı diye bir şey olmadığını belirterek, “Resmi nikâhta İslami şartlar yerine gelmiş oluyor” dedi.Ural, “Dini nikâh zaruri olmadığı gibi nikâhta akit, ilan, tescil aranıyor. İslam’da ‘imam nikâhı’ veya ‘dini nikâh’ kavramı yok, sadeci nikâh var. İki şahit huzurunda, irade beyanıyla evlilik gerçekleştiriliyor. Evliliğin ilan edilmesi, törenlerle yapılıyor. Resmi nikâh kıyılmasıyla İslam dininin evlilik şartları yerine getirilmiş oluyor. Dini nikâh daha çok örf, adet ve geleneklerden kaynaklanıyor.”

Ama tabi efsaeclin diyanetten daha iyi biliyordur bu işleri. Nerden bulduğu belli olmayan garip fetvalarla insanlara zinacılıkla damgaladığı gibi bir de o yavruya veledi zina demek gibi kendini aşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek kurulu Başuzmanından daha mı bilgilisin dinimiz hakkında efsaeclin hanım?

katılıyorum. "nefislere ağır gelmesin" demiş eclin ama kendi gibilerin nefisleri nedense İslam gibi mükemmel tek din hakkında korku salmamak konusunda pek çekingendir. bu arkadaş gibilerin tek işleri, girdikleri günahı falan umursamadan insanları korkutmaya çalışmaktır. çocuk, veled-i zinaymış. ayıp, yazık, günah! iftiranın suçu ne peki eclin hanım?

konuyla ilgili olarak da, eşinizin sık sık bir kadın daha isteme fantazisini fazlasıyla itici buldum. cinsellik konusundaki sorun da neden evliliğin bitmesi için yadırganacak bir sebep ki, anlayamadım. ev arkadaşlığı ile evliliği ayıran bir şeyler olmalı değil mi? kalbinizin sesini dinleyin.

önce resmi nikah sonra isterseniz dini nikah yaparsınız, zaten kanunen yasak hocaların direk dini nikah yapmaları, nikah cüzdanını sormak zorunda yasa bunu emrediyo ama beğendiği kadınla ilişki yaşamak isteyen erkekler bunu kullanıyolar günümüzde, sonra kadını terkediyo kadınlarda televizyonlarda falan ağlıyolar, hiçbir hakları yok devlet nezdinde,bu arada dini nikah yapmak isteyenlerde okkalı bi mehir istesinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…