• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma konusunda karar veremiyorum fikirleriniz nelerdir arkadaşlar...

Ona bakarsanız dıyanet flört zina degıldır dıyor. Zina olup olmadıgı hadıslerle ve ayetlerle sabıttır. Ayet ve hadıslerle örtüşmeyen bunun gıbı bır cok fetvası var dıyanetın.. bu bakımdan dıyanet guvenılır degıldır. Gercı yenı yenı duzelmeler oldugunu soyluyorlar dıyanette ama Allah fırsat vermesın ınsanların ıtıkadıyla oynamak ısteyenlere.. Hazırcı olmayalım. Bıraz fıkıh kıtaplarını kurcalarsanız durumun cıddıyetını ıdrak edersınız.

Arkadaşlar inanın çok üzgünüm tartışma konusu yarattım birden fakat gerçekte buydu ne yazıkki imam nikahım yok en doğrusu olması fakat taktiri allaha bıraktım bu konuda benim yapacak bişeyim kalmadı artık..
birbirimizi kırmasak ne olur herkesin fikri var aklı var herkes aynı görüşü taşıyamaz'ki..

Arkadaşlar inanın çok üzgünüm tartışma konusu yarattım birden fakat gerçekte buydu ne yazıkki imam nikahım yok en doğrusu olması fakat taktiri allaha bıraktım bu konuda benim yapacak bişeyim kalmadı artık..
birbirimizi kırmasak ne olur herkesin fikri var aklı var herkes aynı görüşü taşıyamaz'ki..

Merak etme cnm yazmayacagım herhangı bır cevap arkadaslar yazarsa. Kusura bakma işgal etmiş bulunduk ıstemeden konunu.. :/

efsaeclin çok araştırmışsın ama neye göre yorumlamışsın anlayamadım.
Hüküm verme işini uzmanlara bırakalım olmaz mı?
İlahiyat uzmanlarına sorabilirsin bu durumu, burda birinin yazmasıyla ikna olmayacaksın nasıl olsa.

Senin görüşün seni ilgilendirir, ama tutup da kimseye zina yapıyorsunuz diyemezsin.
Dini nikahı asla geri kafalılık gibi görmüyorum, olmasını güzel bulurum ve evlendiğimde de mutlaka isterim.
Nikahın duasıdır o.
Resmi nikah gizli yapılmadığı müddetçe dini nikahın şartlarını taşır. Diyanete güvenmeyen güvendiği bir "uzman"a sorabilir.

Ayrıca ben efsaeclin'in görüşünü tartışmıyorum, konu sahibi arkadaşın kendisini zina ediyor gibi görmesini istemediğim için yazıyorum.

Kesinlikle boşanma ve başkasına bakma! Sabret ve mücadele et. Sadece doğal ol! Sormak istediğin şeyler olursa sana yardımcı olabileceğimi unutma. Özelden ulaş bana...

Rica ederim kardesım. Allah yardımcın olsun cıdden cok zor bır durum. Dini yönden hassasıyetlerı olan bır ınsan olsa oradan girip konusmayı dene dıyecektım ama ne yazık kı oyle bırı degılmıs. Dın ıman Allah bılmeyen Allah rızasını gozetmeyen bır ınsanın cocuguna babalıgında hayır yoktur kkardesım. Insanlar dınlerının dıger yarısını tamamlamak ıcın ve hayırlı zurrıyetler , nesıller yetıstırmek ıcın evlenırler.. Hayırlı nesıller yetıstırmek de ebeveynlerın teker teker Allah rızasını gozeten dını vecıbelerını yerıne getırmeye calısan ınsanlar olmasından gecer. ımam nıkahımız yok dıyorsunuz, cok uzgunum kı Allah katında zina hukmune gecer sızın bırlıktelıgınız. :( Bosverın kardesım, Allah buyuktur. Allah nıyetınızı bılıyor. Allahın rızasının olmadıgı bır evlılık bu ve sızde bundan rahatsızsınız.. Bu durumda ayrılırsanız Mevla yuzunuze bakacaktır sızı kımsenın yere atmasına ızın vermeyecektır ınsallah. Boyle bır adamın babalıgından hayır gelmez tekrar soyluyorum. Hatta mumkunse cocugunuzun babasıyla cok sık gorusmemesı dahı hayrına olacaktır( esınızın duzelmedıgı durum ıcın konusuyorum). O yuzden sakın ama sakın cocugunuz aynı evde babasıyla kalmayacak dıe vıcdan azabı duyup bu Allahın rızasının olmadıgı evlılıgı devam ettırmeyınç Hem ahıretınız hem dunyanız yanıyor sız devam ettırdıkce. Allah ımtıhanınızda muvaffak olmak nasıp etsın ınsallahh.

Dini nikah duyurma ilan etme anlamındadır...resmi nikah olduktan sonra dini olarak da helal sayılırlar,tabi ki önce dua ile nikahlanmak daha güzel ama resmi nikah söz konusu olduktan sonra dini ritüel olmassa zina sayılmaz birliktelik arkadaşım üzülme bunun için..allah eşine hidayet versin.....

Back