Boşanma Kararı Vermek-Annesinin Eşi Koca

Diğer yazdıklarınız bunun yanında devede kulak kalır. Bunu bile bile ısrarla eltinizle aynı ortamda bulunan eşinize nasıl güvenip de devam edebiliyorsunuz?

Sorsan namus davası olur abisi keser diye. Bu olay ilk nişanda ortaya çıktı sen oğlunu düşünsen evlendirmezsin zaten öyle bencil biri.
Evliligini kurtarabilirsin ama omrun gider gibi geliyor bana insallah esinin gozu acilir
Hayir buyuk konusmuyorum ama eltin olacak niye evleniyor

Çok çok çok doğru...
Kızın ailesinin vesilesi ile bi işten para kazanıyor diyeyim. Kızın dedikodusunu yapar bana, arkasından giydirir yüzüne canım cicim. Para gelince kesti kötü konuşmayı. Manipülasyon kısmını siz söyleyince farkettim biliyor musunuz...
Evet, rahatsız oluyorum göya aksiyon olarak eşim de tek görüşmüyor. Madem yenilir yutulur şey olanlar anlat o zaman ailene herkes bilip sussun dediğimde de ben kavga çıksın istiyor oluyorum..

Sürdürme bu evliliği
Sonu yok...

Sürdürme bu evliliği
Sonu yok...
Babayla konuşma fikrine ne dersiniz? En azından arkamdan biri olanları bilse? Çünkü daha önce farkettim ki ben anlatmazsam istediği gibi dolduruyor kv. Eşim de doğrusunu anlatamam babam annemi boşar diyor bu yaştan sonra yalnız mı kalsınlarmış

Yerinde olsam, pılımı pırtımı toplar, yakamı kurtarmaya bakarım, arkandan bilseler ne olacak, bilmeseler ne olacak, ne değişir ki

Adam hasta diyorsunuz Allah korusun bir şey olsa bu sefer sorumlusu siz olursunuz ve düzelecek olsa bile bunu çözemezsiniz artık. o kadın bosamayla falan düzelecek bir kadın değil.

Uffff ay ne mızmızlık yapiyor ama esiniz de ya
Ne ona geliyor ne buna
O zaman kendisi bir cozum bulsun
Neymis bosarmis
Madem bosancak kadar annesinin kabahatli oldugunu dusunuyorsa da kendi durdursun o zaman

Fark ediyor musunuz buldugunuz cozumlere o da ayni annesi gibi size duygu somurusu yaparak ket vuruyor

Yani bu adam aslinda ayni annesi
Peki sizi burda tutan motivasyon nedir?

Ya ben üç gün önce bunu farkettim. Gözüm orda açıldı beynim hala sıvı. Ayyy aynı annesi. Boşa söz ver günü kurtar bildiğini oku, sömürü yap vs. Motivasyon kalmadı mi zaten şu an

Ay Allah razi olsun
İyi ki tek gorusmuyor
Hic gorusmemesi gerektiginin farkinda mi acaba

En acayip olaniysa size sanki bir seyler yapiyormus gibi insiyatif aliyormus gibi gosteriyor ama aslinda yaptigi bir sey yok
Yaptigi bir sey olmadigi gibi bir de sizin en asgari isteyebileceginiz seye bile isteme hakkiniz yokmus gibi davraniyor

Cok fazla bastiriliyorsunuz
Ozguveniniz de kalmaz bu gidisle
Olani olmamis gibi olmayani olmus gibi carpita carpita anne ogul sizi akildan hasta edecekler

Kendinize disardan bakin
Siz buraya yakismiyorsunuz

Anladığım kadarıyla annesi devamlı suçluluk hissi yaratarak devamlı eşinizi doldurup duruyor. Yılların verdiği bilgiyle oğlunu nasıl etkileyeceğini iyi biliyor sonuçta.

Eşiniz de evlendiği için sizi kaybetmeyeceğini düşünerek kolaya kaçmaya çalışıyor.

Pek çok aile kavgasında bunu görürsünüz.
Akrabalar haksız olduğunu bile bile deliyi ikna etmek daha zor olduğu için gider akıllıya alttan al idare et derler. Bu durumda akıllı dik durarsa geri çekilirler.

Ancak... artık bir aile kurdunuz ve siz de cepteki kuş değilsiniz.

Madem ki eskiden böyle değildi diyorsunuz size önerilerim şöyle olacak:
1) Korunun. Çok iyi korunun, bu mesele oturmadan kendinizi göbekten ömür boyu bağlamayın. Maddi anlamda da kalıcı bağlanmayın diyeceğim ama ev kredisi çözülüyor bir şekilde, asıl mesele çocuk.
2) Hem aile hem bireysel terapi yapan popüler uzman birini veya merkezi bulun ve randevu alın. Derdinizi anlatın, nasıl bir yaklaşımın uygun olacağını sorun.
3) Eşinizi beraber aile terapistine gitmeye ikna edin (karmaşa ve sıkıntı görüyorum danışırsın, annenle ilgili soru da sorarsın falan diyerek ikna edersiniz) Kesin şart koşun.
4) Terapistte bırakın eşiniz bol bol konuşsun içini bir döksün. İnanın o anneden neler neler çekmiştir, bir rahatlasın. Aile diye gittiğiniz yerde eşiniz çocukluk anılarına dönerse işlem tamamdır.

Eşiniz kendisiyle yüzleşince “annemi ne yaparsa yapsın affet vs” gibi kalıpların aslında eziyet gören insanların sıklıkla verdiği bir tepki olduğunu farkedecektir. Bu noktada size yaptığı baskının da kaybolacağını düşünüyorum.

Buradaki asıl mesele anne-çocuk ilişkisinin hastalıklı olması, bu sorun kaynana-gelin ilişkisine ve ikiniz arasındaki ilişkiye de yansıyor. Eşiniz annesini kafasında ne kadar oturtursa o kadar rahatlayacaksınız.

Bu sorunun cevabını terapist vermeli.
Babası kendi eşini tanıyor sonuçta, anlatsanız şaşıracağını zannetmiyorum.

Buradaki asıl mesele siz eşinize haber vermeden söylerseniz ve tartışırlarsa eşiniz size kinlenebilir.
Annesi babanın dediğiyle bunca yıllık huyunu tamamen değitiremez ancak kısıtlayabilir, önemli olan eşinizin anne ilişkilerini iyi ayarlaması.

Eşiniz babasıyla kendi konuşsa daha iyi “Oğlum anneni tanıyorsun kızı sıkıştırma kimse annenle geçinemiyor zaten” dese çok şey değişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…