Boşanma kararı aldim hamile olduğumu öğrendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Doktor doktordur. Merdiven altı muayenehane mi olur. Bazı özel muayenehanelerde bu işler yapılıyor paraya bakar. Ebeye yaptır dememiş ki.
merdiven altı dediği eskiden bazı ebe kadınlar filan evlerinde yapıyordu böyle işlemleri onu kast ediyor herhalde
şu zamanda kimse öyle bir yere gitmez...varsa bile burada konu açabilen kimsenin öyle bir yere gidebileceğini sanmıyorum

özel hastanelerden bile kürtaj değil de kist vs. yazarak işlem yapanlar var, birz cevval olan arar bulur (devlet onu geçtim üniversite hastanesinde bile ne işlemleri ne adlarla yapanlar var)

da. da'sı, bu kızın(doğruysa) doğum kontrol hapı alacak parası yokmuş özelde işleme nasıl para bulacak bir de o var

sevgili konu sahibi

babamın kalbi sıkıştı diye insan ayrılmaktan/boşanmaktan vazgeçerse daha neler olur neler
etmeyin eylemeyin hepimizin anası babası var. boşanan her kadının da (hemen hemen) bir kök ailesi var. çöpsüz üzüm nadiren bulunur.
o kadar basit bahaneler ki bunlar.
ben babamla ne çatışmalar ne mevzular yaşadım. öyle her şeye kalp krizi mide beyin kanaması geçirecek olsa babam o kadar çocukla şimdiye 58 kere öldydü -allah gecinden versin.

şimdi daha net mi olsak?

lisans mezunusun ama hayatında hiç çalıştn mı?

eşin seninle anama babama bakar diye evlenmiş
e sen de herif bana bakar diye evlenmişsin
şimdi beni linç edeceksiniz de bana bakar diye evlendiğiniz adamın size bakma ihtimali epeyce bir düşük...evet var öyle adamlar, bakar. ama azlar. üzgünüm ki öyle. bu bir kumar....

bu 15 yaşında kızlarını başlıkla filan veren aileye sevgiliyken nişanlıyken uyanamadın...gerçekten mi? yoksa görmek mi istemedin? baban nişanlıyken ayrılmana izin vermedi, bebek yokken boşatmadı sen de itaat ettin ve şimdi hamile halde boşancaksın hee tamam mı diyecek?

boşansan arkadaş evlerine mesela ne kadar sığabilirsin? insanlar baba evine sığamıyor da çünkü...
tüm bunları netleştirelim de sonra ancak mantıklı bir şey söyleyebiliriz.

Para vermesine gerek yok. Sağlık ocağına gidip isteyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz. Ben arada uğradığım zaman prezervatif alıyorum. Spiral de takıyorlar.

berbat bir nişanlılık geçirmişsin yine de evlenmişsin.
lisans mezunusun ama atanmadan evlenmişsin.
eğitimlisin ama babasının yanında bütün gün sigara içen işe yaramazla evlenmişsin.
evlisin korunma yöntemine dikkat etmemişsin.
boşanamazmışsın baban hastaymış
hamileymişsin kafan karışıkmış.
sen kendi hayatını maalesef hata üstüne hata yaparak mahvetmişsin. neden yaptın kendine bunu.düşman bile bunu sana yapamaz. keşke kendi denginde biriyle evlenseydin. başından belliymiş kızlar anlaşamayıp nişan atıyor sen neden nişan atmadın. çocuğu aldır diyemem o günah benim değil. artık yapılacak pek bir şey yok.sağlıkla kucağına alman kısmet olsun.

Doktor doktordur. Merdiven altı muayenehane mi olur. Bazı özel muayenehanelerde bu işler yapılıyor paraya bakar. Ebeye yaptır dememiş ki.
Yasal olmayan herşey risklidir. Ani bir kanamaz gerçekleşse özel ameliyathane ekip gerekse nolacak?

Siz sanki yetişkin bir kadından değil de küçük bir çocuktan bahsediyorsunuz.dövmüyor, sövmüyor diye babam geri yolladı ne demek ya .ya kardeşim sen ufak çocuk musun ya da eşya falan mısın, akli dengen yerinde değil mi ?.ilaç alacak para vermedi, dışarı salmadı falan.Bunlar nasıl tabirler. Öyle saçma sapan şeyler yazmışın ki sanki eşin seni köle pazarından satın almış da sen de elinden kurtulmaya falan çalışıyorsun.hikaye de ortaçağda geçiyor heralde . Hiç güleceğim yoktu ? Sen mi üniversite mezunu öğretmensin.acırım acırım da çöken eğitim sistemimize acırım.
Yok biz sizinle ne aynı noktada buluşabiliriz ne aynı çağda.çok ütopik kafalar.ne halt ederseniz edin.

Yasal olmayan herşey risklidir. Ani bir kanamaz gerçekleşse özel ameliyathane ekip gerekse nolacak?

Muayenehanelerde, özel kliniklerde kürtaj yapmak illegal bir şey değil. Yasal.

Eşinden haberli şekilde kürtaj olan kadına nasıl müdahale ediliyorsa eşinden habersiz olana da öyle edilir.

İşlemi yapan da en nihayetinde operator doktor. Kadın doğum uzmanı. Cahilce bir şey yapmaz.

Para vermesine gerek yok. Sağlık ocağına gidip isteyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz. Ben arada uğradığım zaman prezervatif alıyorum. Spiral de takıyorlar.
Prezervatifi kaldırdılar diye biyordum var mı hâlâ?.prezervatif almaya parası yetmeyenin, diğer ihtiyaçlara nasıl parası yetiyor ayrı muamma.bu adam kuruş kuruş gider hesabı mı yapıyor? Ya da bu kadın sadece eve giren şeylerden mi faydalanabiliyor ?

prezervatifi alsa da adam kullanacak mı ki?
hap alması lazım
genç çocuksuz kadına kolay kolay spirali takmıyorlar -hoş burada onu da taktıranları duyuyoruz

ama dediğiniz gibi bu kadın pedi nasıl alıyor şampuanı nasıl alıyor ağdayı nasıl yaptırıyor o zaman? kuaföre gitmiyor üstüne bir şey de mi almıyor?

Artık takıyorlarmiş yeni sordum.

O kada kötüsün ki bir insan bu kadar kötü olabilir ancak. Senden iğreniyorum. Umarım hem cinsim d2ğilsindir. Birkaç yorum önce derdini anlatmış kadıncağız. İstanbul ankara muğla da 21. Yy yaşıyor olabilirsiniz ama çoğu yerde hala 19 yy kuralları işliyor. Durum vehemetinden vahsetmiş anlatmış durumunun zorluğunu sıkıntılarıno söylemiş. 10 gündür buradayım üye değildim. İhtiyacım olan bir konu hakkında yorumlarınızı okıyordum. Evet çok kötü insanlar var ama senin kadar kötüsünü okumadım. Kalbin kapkara taşlaşmış. Kötü kadın bile olsa hemcinsin o senin doğurmadığı bebek de onun. Sen çaba serfedersin Allah vermez ona vermiş ama doğuramam diyo. Bu da kimseyi bağlamaz.

Gerçekler acıdır. Siz bir 19.yüzyılda yaşayanlar kendinize gelin de varsın ben kötü olayım sorun değil. Kaldı ki dünya iyi bir yer değil zaten. Ben onca imkanımın içinde ikinci çocuğumu yapmıyorum neden ? İlk çocuğumu atandıktan sonra evliliğim oturduktan sonra yaptım neden ? Doğuramam diyor ama hap almaya parası yok nasıl kürtaj olacak açıklar mısınız?
Ben sadece gerçekleri söylüyorum. O kadin bu parasızlıkla kürtaj falan olamaz. En azından içinde bulunduğu durumda en mantıklı seçenek doğurmak

Ayrıca batıda falan yaşamıyorum yaşadığım şehir doğunun en ücra ilçesi ve esim de kürdo olmasına rağmen gayet de modern fikirli. Demem o ki zihniyet sendedir yaşadığın şehirde değil. Coğrafya da kader falan değil

Ne olırsa olsun bu kadar sert eleştirmek ne hakkımız ne de haddimiz! Hayat onun... Zwten dile getiremese de anladığım o ki evde bişeler yaparak düşürsem de doktora öyle gitsemin peşinde bu kadıncağız.yani bildiğiniz bişe var mı diye sormaya çalışıyor bize. Çok üst perdeden yaklaşmayın konulara diorum burası dünya, benim 19.yy ma özenecek duruma gelmeyin inşallah...

Sizin gibi yorumcuların da direk son cümlesi beddua… insallah siz de konu sahibinin durumuna özenecek hale gelmeyin Allah kimseyi düşürmesin. bir insan kendi canını riske atacak kadar çocuğunu düşürmeye heves etmemeli. Kaldı ki bu sizin tahmininiz. Ben öyle bir şey sorduğunu düşünmüyorum öyle olsa direk sorar niye çekinsin

Üst perdeden yaklaşmıyorum sadece ben her zaman en kötüsünü düşünüyorum buna rağmen Allah yine de hayatımı çarptıysa bisey yapamam ama sizce konu sahibi gerçekten hayatında tedbirli biri mi ? İş buraya gelene kadar bin tane yapabileceği biseyler yok muydu ? Siz olsaydınız yapmaz mıydınız ? Kaldı ki üniversite mezunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…