- 15 Haziran 2019
- 1.619
- 597
-
- Konu Sahibi gunesligunlerimiistiyorum
Ders veriyim dedim ters tepti keske aile danısmanına falan götürseydimNormalde çocuk için çoğu şeye göz yumulmalı diye düşünürüm ama boğazımı sıktı ve gözüm karardı dedikten sonra hele hele gelip bakmadı bile dedikten sonra aman ha dedim ne kadar erken kurtuluş o kadar iyi hayat ders vermek istemişsiniz güzel ama bu hödükler ne ders bilir ne hoca hazır ailenizde arkandayken yeni bi hayat kurmanız taraftarıyım rabbim yardımcınız olsun
Bu adam değişmez, dönecekseniz hayatınız boyunca şiddet görmeyi kabullenerek dönün.Muhtemelen eşim artık fiziksel siddeti bıraksa da sizin yasadığınız durum gibi psikolojik siddete devam edecektir. Bizde de siddet sonrası kendisi pişman olması gerekirken ben yanına gidip konusmaya calısıyordum
Aslında ters tepmemiş iyi olmuşDers veriyim dedim ters tepti keske aile danısmanına falan götürseydim
Bence isabetli olan bi seçim yapmışsınız aile danışmanına götürseydim diye pişman olmayın gelmezdi arkadaşımdan biliyorum Eğer bi şans daha vermeyi düşünüyosanız en azından gelip sizi almasını bekleyin sakın kendiniz gitmeyin gelmezse de kendi bilir sizin gitmeniz onu haksızken haklı durumuna getirir ama yapabiliyosanız çocuklarınızla kendi ayaklarınızın üstünde durup dönmemeniz en iyisi naçizane fikrim inşallah rabbim hayırlı kapılar açsınDers veriyim dedim ters tepti keske aile danısmanına falan götürseydim
Darp raporu alsaydınız keşkeMerhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum ve bana cok sey kattı bu site. Bugun de kendi derdimi sizlere açmak istedim. Geçirdiğim şu zor günlerde bir ışık olur belki sözleriniz...
Eşimle 12 yaşından beri tanışıyoruz, o zamanlar çocuk aklımla onu gizliden severdim. Büyüdük lisedeyken bana açıldı ve aşırı aşk ve hayranlık duygusuyla ilişkiye başladım. Benden ne istese kabulumdu o zamanlar. Onunlayken en mutlu benim diye düşünüyordum. Kılık kıyafet, üniversite seçimi, arkadaşlarım derken bütün bunları onun isteğine göre yaptım. (Şu an işsizim ve çocuğum var). O hukuk fakültesi kazandı gitti. Onunla evlenmek hayaliyle 5 sene bekledim. Ailem o seni üzer diyerek karşı çıktı ve birkaç olay oldu. Annem eşimi kırdı o zamanlar. Neyse o avukat oldu evlendik. Kendisi ailede görmediği için öyle eşimi alayım gezdireyim yemeğe götüreyim gibi seyler bilmiyordu ve ben istediğimde karşı çıkıyordu. Evliliğin ilk zamanlarından şiddet başladı. İttirmeyle tokatla baslayan şiddet zamanla vucudumda morluklar olusturacak kadar ileri gitti. Aileme de karsı çıkıp evlendiğim için kimseye bir sey söyleyemiyordum. Birgun bogazımı sıktı, gözüm karardı kendimi kaybettim ve yere düştüm. 2-3 saniye sürdü hemen kendime geldim. Kendime geldiğimde bana bakmıyordu bile. Numara yaptığını düşündüm dedi sonradan.
Geçenlerde annemi arayıp her şeyi anlattım. Ben sana demiştim, bu seni üzer demiştim, cocuguna da sana da bakarım, eğer bir çocugun daha olursa kabul etmem, eve gel dedi. Benm ve bebegimin kıyafetlerini alıp çıktım. Eve geldiğinde bizi göremeyince “s.git, umrumda değilsin, bu iş bitti, pişman olup adımı sayıklayacaksın” dedi.
Boyle dik durmasının sebebi de, abimin basından bir yargılama sureci gecti ve eşim onun için çok uğraştı, olumlu sonuç elde etti. Bana hep “kimse senin için bu kadar uğraşmazdı” diyerek beni susturdu. Şimdi de nankörlükle suçluyor.
Ya çocuğu verirsin ya da size 5 kurus para vermem diyor. Ailemin durumu orta seviyede ama bizi muhtaç etmezler. Kendisini yuksek gördüğü için muhtac olacagımızı ve pişman olacagımı düşünüyor.
Uzun yazdım kusura bakmayın. Evden ayrılalı uzun zaman olmadıgı için şu an geri dönersem kabul eder ama biraz daha zaman geçip dava surecine girersek beni üzmek için elinden geleni yapacaktır. Dönmeye korkuyorum. Ailesi de pek karışmıyor. Benimkiler dönme diyor. Eşimin bir arkadaşı aradı, o asla gelip seni almayacak kendin gel ve halledin, ben gönlünü yapması için konuştum ama dinlemiyor dedi. Ne yapmalıyım. Fikirlerinizi belirtir misiniz
Abimle cok ilgilendi, bazı geceler uyandığımda onu dava üzerine calısırken bulurdum. Bunu öne sürerek terk etmeye hakkın yoktu diyor ve gelmiyor. Darp raporu da hiç almamıştım malesefAvukat diye ı zaman geri dön ve dayak yemeye devam et seni almaya bile gelmemiş bu adam istemiyor belli ki sende eyvallah etme biraz öz güvenin olsun kendini ezdirme. Mesleğiyle övünen okumuş ama hala cahil olan birisi sadece
Okumakla cahillik bitmiyor
Sevse gelirdi sevse sana vurmaya kıyamazdı
Kendine de çıcugunada yazık etme
Darp raporu almadınmı mahkemede lazım olur şiddet uygulamadığını söylicek büyük ihtimal iftira dicek
Amin teşekkür ederim. 1 çocuğum var cok sükür daha fazla olsaydı hem ayrılığı hem evli kalmayı kaldıramazdım sanıyorum ki. Evet kendim dönmeyeceğim bosanma davası açarsa da haklarımı talep ederek kabul edeceğimAslında ters tepmemiş iyi olmuş
Bence isabetli olan bi seçim yapmışsınız aile danışmanına götürseydim diye pişman olmayın gelmezdi arkadaşımdan biliyorum Eğer bi şans daha vermeyi düşünüyosanız en azından gelip sizi almasını bekleyin sakın kendiniz gitmeyin gelmezse de kendi bilir sizin gitmeniz onu haksızken haklı durumuna getirir ama yapabiliyosanız çocuklarınızla kendi ayaklarınızın üstünde durup dönmemeniz en iyisi naçizane fikrim inşallah rabbim hayırlı kapılar açsın
Psikolog olarak siz de bunu söyleyince ikna edici oldu benim açımdanBu adam değişmez, dönecekseniz hayatınız boyunca şiddet görmeyi kabullenerek dönün.
O kadar normal ki herkes farklı yaşar bu süreci. Zorlanmaniz çok tabii. Gözünüzü açıp onu bilmişsiniz, herkesi karşınıza almışsınız şimdi birden güle oynaya boşanma safhasına gelemeyebilirsiniz. Beyniniz acı çekmemek için muhtemelen sizi ikna etmeye çalışıyor. Ya düzelirse diye kendinizi kandırmak üzeresiniz. Aslinda duzelmeyeciğini en çok siz biliyorsunuz. Ben kendinizi kandirmaya calismak yerine olanı olduğu gibi tüm gerçekliğiyle kabul etmeye başladığınızda bahsettiğiniz sıkıntıların da azalarak biteceğine inanıyorum, çünkü insaniz hangi sıkıntımız sonsuza kadar sürer? :)Bunlar çok doğrupeki bir ssy sorabilir miyim, ayrılık sonrası insanlardan cekinme ve bir arada olmama durumu yaşıyorum. Bu normal ve aşılabilen bir şey mi
YSoyledim, buna cevap vermiyor, ben evi terk etmene odaklandım, öncelikle senin bundan pişman olduğunu görmek istiyorum dedi
Ya çok özür dilerim dayanamadim. Bu nasıl piskinliktir. Her avukat geceleri uyumayıp bitirmeye çalışabilir bundan doğalı yok. Gercekten yüzünüze yüzünüze böyle vurunca iğrenmiyor musunuz ondan? seninde benim hayatımı ipotek altına almaya hakkın yoktu, bana iyi davranmak zorundasın desenize. off gerçekten çok sinir bozucu bi insan. Nankorlukle suçlayarak güya kendinizi suçlu hissettirecek . Bakın zaten sevmediği burdan belli. Bu hayattaki en ağır duygulardan biri suçluluk psikolojisidir. Sizi sevseydı boyle hissetmenizi istemez , demezdi boyle. Ama adamın aşırı ağrına gitmis terk etmeniz ( iyiki yapmışsınız sırf bu yüzden bile değmiş bence ) Şu anda da egosunu kurtarma derdinde.Abimle cok ilgilendi, bazı geceler uyandığımda onu dava üzerine calısırken bulurdum. Bunu öne sürerek terk etmeye hakkın yoktu diyor ve gelmiyor. Darp raporu da hiç almamıştım malesef
Abinle ilgilenmiş sağolsun ama diğer yaptıklarının üstünü kapatmaz buAbimle cok ilgilendi, bazı geceler uyandığımda onu dava üzerine calısırken bulurdum. Bunu öne sürerek terk etmeye hakkın yoktu diyor ve gelmiyor. Darp raporu da hiç almamıştım malesef
Empati yeteneğinize hayran kaldım beni cok iyi anlayıp analiz ettiniz. Duzelir mi diye düşünsem de kendi kendime dönme düşüncem yok cok sukur ki. O da gelmeyecek ve bitecektir. Belki bir süre acaba terk etmese miydim hissi yaşarım. O da zamanla geçer soylediğiniz gibi acılar bizi bırakır giderler umarımO kadar normal ki herkes farklı yaşar bu süreci. Zorlanmaniz çok tabii. Gözünüzü açıp onu bilmişsiniz, herkesi karşınıza almışsınız şimdi birden güle oynaya boşanma safhasına gelemeyebilirsiniz. Beyniniz acı çekmemek için muhtemelen sizi ikna etmeye çalışıyor. Ya düzelirse diye kendinizi kandırmak üzeresiniz. Aslinda duzelmeyeciğini en çok siz biliyorsunuz. Ben kendinizi kandirmaya calismak yerine olanı olduğu gibi tüm gerçekliğiyle kabul etmeye başladığınızda bahsettiğiniz sıkıntıların da azalarak biteceğine inanıyorum, çünkü insaniz hangi sıkıntımız sonsuza kadar sürer? :)
Böyle çok acı çektiğim bir vakitte sevdiğim bir arkadaşım bana , "Sen acılarına sarılmak istesen, gün gelir acıların senin kollarını bomboş bırakarak gider." demişti. Yasadım gördüm gerçekten de gidiyor :) kendine değer vermeyen birinin yaninda insan çürüyor.
Insanların yaninda hissettiğiniz duygu, yaşadığınız degersizligin yansıması gibi geldi bana. Bende de konuşamama olmuştu, düzgün cümle kuramıyordum o ara. Şu an bir sorunum yok. Gözünüzde buyutmeyin öyle kalmayacaksınız. Kendinize şefkat duyun lütfen
Sizin yorumunuz cok doğru bir noktaya vurgu yaptı. Adam hayatını karartmış dediniz ya belki de bu yuzden, tekrar hayata baslama korkusundan ve ona cok cok emek verdiğim için kopmam zor oluyordur. Bir de cok pişman oldum, şimdi bir mesleğim olabilirdi. O da buna guvenerek perişan olacağımı düşünüyor. Onun için yaptıklarımdan pişmanlık duyuyorum, onunla evlenince yaşadığım şiddetten üzüntü duyuyorum, onunla ayrılıkta hayata başlamaktan korkuyorum ve çocuğu alacağını söylüyorAdam hayatını karartmış hala ona dönme derdindesin.Döneceksin de zaten.Hatta kendisi gelip almayacak,kendin gideceksin.Kocan pişman bile değil yaptıklarından.Dövdüm ama sebebi vardı diyor.Seni şartlı kabul ediyor.Gerçekleri görmek bu kadar zor mu?Abin için yardım etmiş ,sen de ona tüm hayatını adamışsın.Adam çok zeki,sen de çok safsın.15 yaşında değilsin,düşünmen gereken bir çocuğun var.Kendine acımıyorsan çocuğuna,annene acı.
Korkmakta sonuna kadar haklısınız.Boşanırsanız bu duygunuz bir süre sonra biter ama kocanıza dönerseniz ömür boyu korkarak şiddet içinde geçer.Birçok hemcinsinize göre şanslısınız aileniz arkanızda.Kocanızın ömrünüzün kalan kısmını karartmasına izin vermeyin.Bildiğim kadarıyla çocuklar 6 yaşına kadar anneye veriliyor.Bir yerde yazmışsınız şiddet sonrası bile gider ben konuşmaya çalışırdım,neden böyle yapıyordunuz?Kocanıza hiç mi öfke duymuyorsunuz?Öfke insanı güçlü kılar,harekete geçirirSizin yorumunuz cok doğru bir noktaya vurgu yaptı. Adam hayatını karartmış dediniz ya belki de bu yuzden, tekrar hayata baslama korkusundan ve ona cok cok emek verdiğim için kopmam zor oluyordur. Bir de cok pişman oldum, şimdi bir mesleğim olabilirdi. O da buna guvenerek perişan olacağımı düşünüyor. Onun için yaptıklarımdan pişmanlık duyuyorum, onunla evlenince yaşadığım şiddetten üzüntü duyuyorum, onunla ayrılıkta hayata başlamaktan korkuyorum ve çocuğu alacağını söylüyor
aslında çok öfke duyuyordum, baska odaya gidiyordum ağlıyordum filan. Ağlamamdan rahatsız olursa sus komsular duycak diye kızıyordu, küsüp gitsem hiç umursamıyordu. Bir sey olmamıs gibi tv izliyordu, telefonda konusuyordu veya sabahları muzik dinleyerek giyinip işe gidiyordu. Ben de dayanamayıp gidiyordum yani 24 saat bile küs duramamışımdır. Hic direncli olamadım. Şimdi bile bu halde olduğumun farkında. Eski gucume kavusabilir miyimKorkmakta sonuna kadar haklısınız.Boşanırsanız bu duygunuz bir süre sonra biter ama kocanıza dönerseniz ömür boyu korkarak şiddet içinde geçer.Birçok hemcinsinize göre şanslısınız aileniz arkanızda.Kocanızın ömrünüzün kalan kısmını karartmasına izin vermeyin.Bildiğim kadarıyla çocuklar 6 yaşına kadar anneye veriliyor.Bir yerde yazmışsınız şiddet sonrası bile gider ben konuşmaya çalışırdım,neden böyle yapıyordunuz?Kocanıza hiç mi öfke duymuyorsunuz?Öfke insanı güçlü kılar,harekete geçirir
Yemin ediyorum aynı eski eş kişisinin tepkileri. Umarım sizde kurtulursunuz diyecek başka birşey bulamıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. O hiçbir zaman tam anlamıyla bitiremez iş size düşüyor. Bu ilişkinin cenazesinide kendiniz kaldıracaksınız kurtulmak istiyorsanız. Çünkü ne devam edebilme ne bitirme kapasitesine sahip değil bu yapıdaki kişilikler. Bende hiç dirençli olamadım yeri geldi haklıyken küslük, sessizlik uzamasın diye ben yanaştım özür diledim (ki sessizlikle cezalandırırlar ve cinsellikle genellikle) ama bunun ucu bucağı yok. Eski gücüne kavuşursun hatta daha güçlü olursun Yeterki kendine inan. Yardım al ama mutlaka psikoterapi. Acıda çeksen o acıdan yeni daha güçlü bir sen çıkacak. Bu eziyete dur dediğin icin kendinle gurur duyacaksın. Çocugunda duyacak ileride.aslında çok öfke duyuyordum, baska odaya gidiyordum ağlıyordum filan. Ağlamamdan rahatsız olursa sus komsular duycak diye kızıyordu, küsüp gitsem hiç umursamıyordu. Bir sey olmamıs gibi tv izliyordu, telefonda konusuyordu veya sabahları muzik dinleyerek giyinip işe gidiyordu. Ben de dayanamayıp gidiyordum yani 24 saat bile küs duramamışımdır. Hic direncli olamadım. Şimdi bile bu halde olduğumun farkında. Eski gucume kavusabilir miyim
Çok tesekkur ederim siz nasılsınız şimdi nasıl hissediyorsunuz. Gitmediğim takdirde ilişkiyi bitircek cunku kendisi dahil onu tanıyan herkes geri adım atmayacağını söyledi. Narsisist mi acaba diye bir seyler okuyorum ne olduğunu tam anlayamadım. Narsisistler sinsi olurlar diyor bu açıkça dediğini yaptırmak için baskılıyor, takdir etmek asla yok, yemekten sonra eline sağlık demeyi filan ben öğretmiştimYemin ediyorum aynı eski eş kişisinin tepkileri. Umarım sizde kurtulursunuz diyecek başka birşey bulamıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun. O hiçbir zaman tam anlamıyla bitiremez iş size düşüyor. Bu ilişkinin cenazesinide kendiniz kaldıracaksınız kurtulmak istiyorsanız. Çünkü ne devam edebilme ne bitirme kapasitesine sahip değil bu yapıdaki kişilikler. Bende hiç dirençli olamadım yeri geldi haklıyken küslük, sessizlik uzamasın diye ben yanaştım özür diledim (ki sessizlikle cezalandırırlar ve cinsellikle genellikle) ama bunun ucu bucağı yok. Eski gücüne kavuşursun hatta daha güçlü olursun Yeterki kendine inan. Yardım al ama mutlaka psikoterapi. Acıda çeksen o acıdan yeni daha güçlü bir sen çıkacak. Bu eziyete dur dediğin icin kendinle gurur duyacaksın. Çocugunda duyacak ileride.
Bende eski eşin narsist olduğunu düşünüyorum. Ama tanıyı uzmanlar koyabilir ancak. Fakat davranışları belirtileri tescilliyordu. Narsist olmasa bile kişiliği bozuk olduğu kesin. Büyümemiş yetişkin vücudunda bir çocuk. Herşey onun istediği gibi olacak herkes onun beyniyle haraket etmeli. Gel dedinmi gel git dedin mi git. Kapa çeneni otur aşağı. Evet dediklerini yaptırmak için tüm manipülasyonları kullanır sizin zayıf noktalarınızdan vurur. Ki farketmişsinizdir nerden canınız acıyorsa oradan daha sert bir darbe gelir. Ve o kadar eminki döneceğinizden o yüzden bir adım atma cürretinde bulunmaz. Heee dönemzsenizde zaten ona göre kaybeden siz olduğunuz için o yoluna devam eder. Şayet Yokluğunuz onu incitseydi çoktan harekete geçerdi. Bunlar böyle tipler ruh hastası olmaya değer mi? Ben Daha iyiyim elbette zaman ihtiyaç var tam olarak iyileşmek için. Ama en azından özgürüm ruhumu ezen beni hiç sayan kadın yerine bile koymayan bir ruh hastası yok tepemde. Özgüvenim yerine geldi kendime geldim gözümün feri girmişti oyunlarından. Acı cekseniz ilk günkü gibi yakmayacak. Zamanla hafifleyecek ve biticek umuyorum benimkide yeni sayılır.Çok tesekkur ederim siz nasılsınız şimdi nasıl hissediyorsunuz. Gitmediğim takdirde ilişkiyi bitircek cunku kendisi dahil onu tanıyan herkes geri adım atmayacağını söyledi. Narsisist mi acaba diye bir seyler okuyorum ne olduğunu tam anlayamadım. Narsisistler sinsi olurlar diyor bu açıkça dediğini yaptırmak için baskılıyor, takdir etmek asla yok, yemekten sonra eline sağlık demeyi filan ben öğretmiştim