Bosanma gelgitleri, nasıl aşabilirim

Evet, asıl amacım ders verip tekrar el kaldırmamasını sağlamaktı. Ters tepti. Gelirse şartlı kabul ederim diyormuş
Şartı neymiş okuyup adam olamamışsın?Eğer siz tehdit etseydiniz size dokunamazdı yâda dokunduğunda gidip şikayet etseydiniz keşke.Bu kadar saygısız birine neden katlanıyorsunuz?

Bu konuyu çok üzülerek okudum icim parçalandı ya bence çocukluk aşkınız olduğu icin ondan başka bir gercek bilememişsiniz adamın totosu ise öyle bi yol almış ki ne de olsa dönecek diye düşünüp hala en ufak taviz vermemiş. Çünkü bakın sizi tanıyor. Itip kaksa bile yaninda olan, kendisi için ünv.den vazgeçip mesleğe bile sahip olmamayı göze almış. Cok üzüldüm böyle biri için hala" değişir mi umudunuz var ya" ...
değişmez güzel konu sahibi değişmez. Lütfen gözlerini aç. Nasıl tahammül ediyorsun ki hala "ben almam sen gelirsin " diyor. Sence pisman insanın hareketi mi bu? güya ben almiyim ki yeri gelince "kendin geldin gelmeseydin" diyebilsin sana.
Hadi vücudundaki morluklari onemsemiyorsun kalbindeki acı, değersizlik hissi de mi "kurtar beni, yeter bu kadar " demiyor.
Korkma bu kadar boşanmaktan ikinciye evlenip gül gibi yaşayan cook insan var.
Annen cook mantıklı bir insanmis. Ikıncı çocuk asla düşünülemez bu evliliğe. Ne şanslısın ki senin yanindalar .
Sana kızamadım o kadar alışmışsın ki degersizliğe normali bu sanıyorsun.

Tabiki her evlilikte yok , neden olsun böyle bisey her evlilikte?
Ama ülkemizde bu düsünceden dolayı ufak görülen siddetler artıyor.
Ayrica sizinki istemsiz "git başımdan" itişmesi değil ki, boğazımı sıktı diyorsunuz, morluklar diyorsunuz.
Aman Allahım ya, insan ne diyeceğini bilemiyor.
Evet mutlaka canımı acıtıyor. En basitinden bileğimi sıkıyor, kıpkırmızı oluyor dokunduğu yer

Şartı neymiş okuyup adam olamamışsın?Eğer siz tehdit etseydiniz size dokunamazdı yâda dokunduğunda gidip şikayet etseydiniz keşke.Bu kadar saygısız birine neden katlanıyorsunuz?
Evet terk etmeden once bu sekilde korkutucu hamle yapmamıştım, ben de o yuzden acaba artık korkar mı diye düşündüm

Bu konuyu çok üzülerek okudum icim parçalandı ya bence çocukluk aşkınız olduğu icin ondan başka bir gercek bilememişsiniz adamın totosu ise öyle bi yol almış ki ne de olsa dönecek diye düşünüp hala en ufak taviz vermemiş. Çünkü bakın sizi tanıyor. Itip kaksa bile yaninda olan, kendisi için ünv.den vazgeçip mesleğe bile sahip olmamayı göze almış. Cok üzüldüm böyle biri için hala" değişir mi umudunuz var ya" ...
değişmez güzel konu sahibi değişmez. Lütfen gözlerini aç. Nasıl tahammül ediyorsun ki hala "ben almam sen gelirsin " diyor. Sence pisman insanın hareketi mi bu? güya ben almiyim ki yeri gelince "kendin geldin gelmeseydin" diyebilsin sana.
Hadi vücudundaki morluklari onemsemiyorsun kalbindeki acı, değersizlik hissi de mi "kurtar beni, yeter bu kadar " demiyor.
Korkma bu kadar boşanmaktan ikinciye evlenip gül gibi yaşayan cook insan var.
Annen cook mantıklı bir insanmis. Ikıncı çocuk asla düşünülemez bu evliliğe. Ne şanslısın ki senin yanindalar .
Sana kızamadım o kadar alışmışsın ki degersizliğe normali bu sanıyorsun.
Ben de cevabınızı gözlerim dolarak okudum, kalbime hitap ettiniz 😭

Peki şöyle bir durum olabilir mi. El kaldırma halinde evden gittiğimi anlaması sebebiyle tekrar yapmamaya karar vermiş olabilir mi, yani değiştirmiş midir süreç onu
Yani bunu bilemem adamın önce hatasını anlaması gerek hatasını anladıktan sonra çaba göstermesi gerek böyle bir çaba var mı en iyi siz bilirsiniz bunu bazı erkekler insanın kapısında yatar bazıları gururdan bi kusura bakma der geçer..
Bu davranıştan dönebilecek karakter bunu kolay kolay zaten yapmazdı diye düşünüyorum ben zor bir karar ama cesur olun hayatınızı çocuğunuzun hayatını riske atmayın diyebilirim sadece..

Değişir mi daha kontrollü hale gelir mi diyorsunuz ya, ben size söyleyeyim bir psikolog olarak. Öfke kontrolü tedavisi çok zor sağlanan bir şey, bunun için kişinin uzun süreli tedavi olması gerekir ve tedavinin ilk şartı kişinin yanlış yaptığını düşünüp tedavi için istekli olmasıdır. Ama sizin eşiniz gayet narsist özellikler gösteren biri ve hiçbir pişmanlık belirtisi yok o yüzden net değişmez bu adam bu ihtimali kafanızdan silin.

Maalesef sizin eşinize döneceğinizi düşünüyorum, aksi ihtimal %5 falan bana göre. Ama yok bundan sonra öz saygımı kazanmak istiyorum, cesur olabilmek istiyorum diyorsanız muhakkak uzman yardımı alın. Çünkü şu anki kişilik yapınızla cesur bir adım atamazsınız.

Ben de cevabınızı gözlerim dolarak okudum, kalbime hitap ettiniz 😭
Anlıyorum o çaresizliği..sanki baska dal kalmayacakmış gibi sadece orada nefes alabilecekmiş gibi hissetirir...ama bu cellada aşık olmak demek. Sen içerisinde olduğun için göremiyorsun. Bence kendini annene bırak onun şefkati iyi eder seni. Şu an gerçekten o gücü bulamaz dönersen ne düzelmesi iyice delirir. Ne yapsam geliyor ne desem çekiyor kafasında eşin. Bir de dönersen iyice şımaracak.
Allah aşkına bırak egosu yara alsin..bak biraz dönmeyince hemen seni seviyordum da.. seni ötelemeyi hiç saymayı seviyor , aslında kendi egosunu seviyor.
Açıkça söyleyebilirim ki hiçbir zaman pişman olmayacak bunu bekleme. Çünkü hep kendine hak verecek...ama donmemeyi uzatırsan belki ikna etmek icin yalan söyleyebilir inanma gözünü sevdiğim. Sana iyi davranacak olsaydı elini uzatıp ellerini tutabileceği vaziyetteyken yapardı bunu. O eli seni morartmak için kullanmazdi.
Böylelerinin iflah olmaz tipler olduğuna inanıyorum.

İleride ilk şiddette neden ona tepkimi gösterip gitmedim diye kendine kızmak istemezsin emin ol. Şimdi tam vakti bitirmenin. Sadece biraz cesaret. Gerçekten pişman olan bir adam profili göremiyorum hatta eski eşim canlandı sen anlattıkça şiddeti uygulada bile pişman olup dönmesi gereken kişi hep ben olmuştum. Değişir sandım düzelir diye umut ettim ama fiziksel şiddeti bıraksada psikolojik şiddetle daha ağırına devam etti. hep kendimi oyalamışım gerçeğin üzerini kapatarak. Gerçek şu ki bu hareketleri asla seven ve değer veren bir adam biricik eşine yapmaz. Yapıyorsa gözünde bir gram kıymeti yoktur sadece egosunu besleyen bir avdır o kadın. Çok üzgünüm ama gerçekler cidden çok acı. Kendi karakterini güçlendir. Boyun eğip haklıyken özür dileyip dönmesini tavsiye etmem. Devamı daha acı bir döngü olarak sürüyor çünkü. Şuan döngüyü kırmanın tam zamanı bence ama bunu yapacak olan sensin. Mutlaka Psikolojik destek al.

Şiddet var, tehdit var. Kendini çok matah bir şey sanacak ego da var. Ailen de sana kollarını açmışken yapılacak şey belli. O evlada sen krallar gibi bakarsın, o baba parçası da çatır çatır öder nafakasını. Hakim onun fikrine göre karar vermeyecek.

O kadar mürekkep yalamış ama eşeklik baki kalmış. Şiddete boyun eğme.. Geri dönersende Şiddet gördüğün zaman 155 156 yı Ara Yardım iste ve darp raporu al. Onun avukat olması Senin Savunmasız kalacağın Anlamına gelmiyor. 👍 Sakın korkma narsist insanlardan Korkarsan Üzerine yürürler Korkmazsan Kendileri pusup kedi yavrusu gibi köşeye sıkışırlar.

Normalde çocuk için çoğu şeye göz yumulmalı diye düşünürüm ama boğazımı sıktı ve gözüm karardı dedikten sonra hele hele gelip bakmadı bile dedikten sonra aman ha dedim ne kadar erken kurtuluş o kadar iyi hayat ders vermek istemişsiniz güzel ama bu hödükler ne ders bilir ne hoca hazır ailenizde arkandayken yeni bi hayat kurmanız taraftarıyım rabbim yardımcınız olsun

Değişir mi daha kontrollü hale gelir mi diyorsunuz ya, ben size söyleyeyim bir psikolog olarak. Öfke kontrolü tedavisi çok zor sağlanan bir şey, bunun için kişinin uzun süreli tedavi olması gerekir ve tedavinin ilk şartı kişinin yanlış yaptığını düşünüp tedavi için istekli olmasıdır. Ama sizin eşiniz gayet narsist özellikler gösteren biri ve hiçbir pişmanlık belirtisi yok o yüzden net değişmez bu adam bu ihtimali kafanızdan silin.

Maalesef sizin eşinize döneceğinizi düşünüyorum, aksi ihtimal %5 falan bana göre. Ama yok bundan sonra öz saygımı kazanmak istiyorum, cesur olabilmek istiyorum diyorsanız muhakkak uzman yardımı alın. Çünkü şu anki kişilik yapınızla cesur bir adım atamazsınız.
Fiziksel siddet konusunda hata yaptığını düşünüyor musun diye sordum, “mağdur kimdir, fail kimdir ne düşünüyorsun” dedi. Anladığım kadarıyla el kaldırdım ama sebebi var demek istedi. Yani bir pişmanlık belirtisi göstermiyor. Varsa da gizliyor

İleride ilk şiddette neden ona tepkimi gösterip gitmedim diye kendine kızmak istemezsin emin ol. Şimdi tam vakti bitirmenin. Sadece biraz cesaret. Gerçekten pişman olan bir adam profili göremiyorum hatta eski eşim canlandı sen anlattıkça şiddeti uygulada bile pişman olup dönmesi gereken kişi hep ben olmuştum. Değişir sandım düzelir diye umut ettim ama fiziksel şiddeti bıraksada psikolojik şiddetle daha ağırına devam etti. hep kendimi oyalamışım gerçeğin üzerini kapatarak. Gerçek şu ki bu hareketleri asla seven ve değer veren bir adam biricik eşine yapmaz. Yapıyorsa gözünde bir gram kıymeti yoktur sadece egosunu besleyen bir avdır o kadın. Çok üzgünüm ama gerçekler cidden çok acı. Kendi karakterini güçlendir. Boyun eğip haklıyken özür dileyip dönmesini tavsiye etmem. Devamı daha acı bir döngü olarak sürüyor çünkü. Şuan döngüyü kırmanın tam zamanı bence ama bunu yapacak olan sensin. Mutlaka Psikolojik destek al.
Muhtemelen eşim artık fiziksel siddeti bıraksa da sizin yasadığınız durum gibi psikolojik siddete devam edecektir. Bizde de siddet sonrası kendisi pişman olması gerekirken ben yanına gidip konusmaya calısıyordum

X