- 17 Ocak 2020
- 28.077
- 1
- 40.777
- 548
Kız manıpule edıyor seni, izin vermeseneHanımefendi, sizinle dalga geçmedim ben. Arkadaş bana espri yaptı ben de ona aynı şekilde karşılık verdim. Kırdıysam özür dilerim.
İşiniz olabilir başka şeyler olabilir elbette ama bu sizin sorulan asıl sorulara cevap vermeyip başka şeyler yazdığınız gerçeğini değiştirmiyor. Sadece ben değilim bakın onca insan aynı şeyleri söyledi. Yine de tekrar özür dilerim, kıracak bir şey yazdığımı düşünmemiştim.
Hakim sarhosmuyduki cok sasirtici durum.Aldatma yok iki tarafta da çok şükür. Davayı açan karşı taraf elimde çok fazla kanıt olmasına rağmen davayı açmadığım için affetmiş olduğunu sayabilir dedi avukat ama yine tazminat veremez verilmez dedi vallaha şaştık kaldık
col aydinlantici olmus tesekkürlerÖncelikle bu hanımefendi için inşallah üst mahkemede adalet doğru şekilde tecelli eder ve hakkını fazlasıyla alır.
Bu konudan bağımsız olarak tazminat olayında yanılıyorsunuz. Tazminat sadece aldatmalarda verilmez.Çekişmeli olan boşanma davalarında taraflar bu boşanmaya karşı tarafın sebep olduğuna dair iddialarını(aldatma/her türlü fiziksel-psikolojik-ekonomik şiddet/kumar /şiddetli geçimsizlik/aileleri evliliğe karıştırmak/hakaret yani kısacası tüm boşanma sebepleri) ve kanıtlarını bunlara dayanarak maddi manevi tazminat, yoksulluk nafakası vb. isteklerini mahkemeye belirtir. Mahkeme bu iddia ve kanıtlara göre taraflardan birini ağır kusurlu bulup boşanma ve isteklerde bulunan tazminat,nafaka gibi taleplere yönelik olumlu ve olumsuz kararını verir. Ağır kusurlu bulunan kişi kusurlu davranışıyla boşanmaya sebebiyet verdiği için karşı tarafa tazminat öder.Eğer eşit kusur kararı verilirse tazminat talepleri karşılıklı reddedilir. Mesela eski işyerimdeki bir çift kadının erkeğe hakaretleri sebebiyle boşandı. Aldatma yoktu iddialar arasında. Aldatma olmamasına rağmen adam iddia ettiği kadının hakaretlerini ispatladığı için kadın kusurlu bulundu adama tazminat ödedi.
Yani tazminatta konunun ne olduğu değil çekişmeli boşanmada karşı tarafın daha ağır kusurlu olduğunu ve bu boşanmaya sebebiyet verdiği iddianı ispatlamak önemli.
Aldatma yok iki tarafta da çok şükür. Davayı açan karşı taraf elimde çok fazla kanıt olmasına rağmen davayı açmadığım için affetmiş olduğunu sayabilir dedi avukat ama yine tazminat veremez verilmez dedi vallaha şaştık kaldık
Mahkeme sizin söylediğiniz beyanlara göre değil beyanları ispat edip edememenizle, delillerinizin geçerliliğine, tarafların kusurlu davranışlarının ağırlığına göre karar verir. Örneğin eşiniz size şiddet göstermiş ve aldatmış olabilir ancak siz altı ay içinde buna dayalı olarak dava açmadıysanız karşı taraf kusurlu görülmez. Siz eşinize sadece hakaret etmişsinizdir ve tanıkla eşiniz bunu ispat eder bu durumda tazminat hakkı olur eşinizin. Bu şekilde örnekler çoğalabilir. Örneğin siz tanıkla ispat ettiğinizi düşünürsünüz ama tanığın söylediği bir kelime beyanının duyuma dayalı olduğunu belirtir ve o delile dayalı olarak karar verilemez. O yüzden dosyadaki delillerin ayrıntılı olarak incelenmesi gerekir. Farklı bir bakış açısı dosyanızda yardımcı olabilir o yüzden avukatınızla konuşun aynı zamanda dosyayı başka avukat da incelesin.İşte bizde buna anlam veremedik. Geçşmsşzlikten açılmış bşr dava sarhoş olan içkili olan adam, her gece eve sabahlara karşı gelen adam, ettiği hakaretler, evle ilgilenmeyişi, karısını çocuğunu yanlız bırakan adam bu lar en basitleri bana gelmiş evi terketti diyor. Hayır ben yoldan bıkmıştım arabayı vermiyor işe gidip gelmem için iki saat uzaklıkta çalışıyordum. Otobüsle çocukla rezil oluyordum git gelden napacaktım eyeylere devam mı edecektim. Ben işteyken evi komple boşaltan o suçlu ben adalet mi bu? Eşit kusurlu bul hiç yoktan. Benden önce dava vardı kadın adamın kafasından aşağı kaynar su dökmüş davayı kazandı ya
Evet, istinaftan döndü karar, mahkemede kadına 50 bin tazminat ödemesi çıkmıştı, sonra karar erkeğin 200 bin ödemesi olarak çıktı.Annemde aynısını dedi bu giyinmeye hakim heralde karar verdi diye.. Psikolojik olarak çökmüş olabilirim ama bunu neden karşı tarafa göstereceğim tabi ki dimdik gideceğim. Karar değişti mi peki
Aldatma yok iki tarafta da çok şükür. Davayı açan karşı taraf elimde çok fazla kanıt olmasına rağmen davayı açmadığım için affetmiş olduğunu sayabilir dedi avukat ama yine tazminat veremez verilmez dedi vallaha şaştık kaldık
Konu sahibinin delilleri zamanında kullanmadığı için kaybetti büyük ihtimalle burada öyle yazmış.Mahkeme sizin söylediğiniz beyanlara göre değil beyanları ispat edip edememenizle, delillerinizin geçerliliğine, tarafların kusurlu davranışlarının ağırlığına göre karar verir. Örneğin eşiniz size şiddet göstermiş ve aldatmış olabilir ancak siz altı ay içinde buna dayalı olarak dava açmadıysanız karşı taraf kusurlu görülmez. Siz eşinize sadece hakaret etmişsinizdir ve tanıkla eşiniz bunu ispat eder bu durumda tazminat hakkı olur eşinizin. Bu şekilde örnekler çoğalabilir. Örneğin siz tanıkla ispat ettiğinizi düşünürsünüz ama tanığın söylediği bir kelime beyanının duyuma dayalı olduğunu belirtir ve o delile dayalı olarak karar verilemez. O yüzden dosyadaki delillerin ayrıntılı olarak incelenmesi gerekir. Farklı bir bakış açısı dosyanızda yardımcı olabilir o yüzden avukatınızla konuşun aynı zamanda dosyayı başka avukat da incelesin.
Yorum yazan bazı arkadaşlar avukatın hakimin dosyayı satmış olabileceğini söylemiş ama bu ihtimali kafanızdan tamamen çıkarın. Kimse sizin 80 bin TL'lik dosyanızdan maddi manevi çıkar sağlamaz risk almaz basit bir vatandaş dosyası sizinki.
Olabilir tabi, farklı gerekçelerle hakim delillerine itibar etmemiş olabilir. Karar somut olayın gerçekte nasıl meydana geldiği ile ilgili değil nasıl ispat ettiği ile ilgili. Konu sahibi gerçekte dilekcelerden daha fazlasını yaşamış ve çok yüksek miktarda bir tazminatı da hak ediyor olabilir ama ispat edemediği sürece bunu hakimin bilme ve ona göre karar verme yetisi yok. Tüm bunlara rağmen karar hukuka aykırı da olabilir bu durumda kararın kaldırılması gerekir. Bunları bilmeden konu sahibinin doğru yönlendirilmesi mümkün değil.Konu sahibinin delilleri zamanında kullanmadığı için kaybetti büyük ihtimalle burada öyle yazmış.
Kahkaha attım yaHakim sarhosmuyduki cok sasirtici durum.
bu nasil olabilir
ben bunlara cevap verdim alıntı yapmadığım için sanırım herkes kendine cevap verilip verilmediğine bakılıyor. evi terketti diye açtı davayı. annesi şahitlik yaparken oğluma gerizekalı dedi oğluma beni evden kovdu demiş şahit kısmı esas olunca sanırım bilemiyoruminanın. ama bunlara karşı biz zaten kanıt koyduk annesiyle mesajlaşmalarımızı şahitlik yaptığı olaylara ilişkin kanıtlar koyduk. şimdi herkesin mesajını okuyuyorum tek tek değil de tek mesajda yazıyorum cevap. malesef çoğu görmeyip okumayıp aynı şeyleri tek tek soruyor. Aldatma yok sadece evi terketti diye açılan bir dava esas kusuru bana yükledi.E Efsa0705
Ilk konularından beri sana yazıyorum, cidden derdinle dertlendigimi hatirliyorum.
Ama herhalde sinirinden sorulanlari anlamiyorsun diye dusunuyorum. Basliktaki insanlar senin iddialarini sormuyor canim benim, eski esinin dilekcelerinde sundugu sana attigi suclari, iddialari soruyor.
Ornek veriyorum (kadinlara genelde bu suclar atılıyor)
Annesine mi hakaret ettin?
Altinlari ondan habersiz mi alip götürdün?
Aldattin mi?
Evin esyalarini mi alip kaçırdın?
Evi temiz mi tutmadin?
Psikolojik siddet mi uyguladin?
Yani isin ozu, eski esin dilekcede senin ustune ne suc atmis da hem maddi hem manevi tazminata mahkum oldun, onu soruyor insanlar (orasini bende anlamadim deme, bunlar coktan gormus oldugun iddilar olmali, gerekceli karari beklemene gerek yok bunlari bilmek icin)
Ha diyebilirsin ki benim icin ozel seyler, burada yazip ifsalanmak istemem, ona birsey diyemeyiz elbette.
Ben aldatmis kadinlara dahi tazminat mahkumiyeti olmadigina tanik olmus biri olarak hem avukatinin biraz pasif kaldigini dusunuyorum (avukat satmamistir, yetersiz kalmistir) hem de istinaftan donecegine eminim.
sen bir sayfamdan ve konumdan çıkar mısın başka konularla ilgilensen daha iyi olacak benceKahkaha attım ya
Aa anladim yani seni durduk yere evi terkedip evlilik birligini bozan taraf olarak gosterdiler, ustune bir de anneye hakaret soz konusu ama bununda sanirim yazili delili yok sadece sahit beyani var ki o da 1.derece yakini eski esinin.ben bunlara cevap verdim alıntı yapmadığım için sanırım herkes kendine cevap verilip verilmediğine bakılıyor. evi terketti diye açtı davayı. annesi şahitlik yaparken oğluma gerizekalı dedi oğluma beni evden kovdu demiş şahit kısmı esas olunca sanırım bilemiyoruminanın. ama bunlara karşı biz zaten kanıt koyduk annesiyle mesajlaşmalarımızı şahitlik yaptığı olaylara ilişkin kanıtlar koyduk. şimdi herkesin mesajını okuyuyorum tek tek değil de tek mesajda yazıyorum cevap. malesef çoğu görmeyip okumayıp aynı şeyleri tek tek soruyor. Aldatma yok sadece evi terketti diye açılan bir dava esas kusuru bana yükledi.
çocuk için nafaka 4 bin tl verildi.Cok sasirdim insallah istinaftan doner. Velayet size verilmis. Cocuk icin nafaka baglandi mi bari oradan bir gelir olsun
Rezillik. Sanki dalga geciyorlar.çocuk için nafaka 4 bin tl verildi.
kanıtladık biz bunları eşyaları alıp gittikten sonra ben bir düzen kurdum. eşyaları aldığım fatura kira sözleşmesi kalan eşyaları almaya gittiğimde videolar yani daha neler neler koyduk işte bu yüzden çıkamadık işin içinden. annesi gerizekalı dedi diye ben nasıl demiş olabilrim evet esas beyandır ama benim delillerim asla boş değildiAa anladim yani seni durduk yere evi terkedip evlilik birligini bozan taraf olarak gosterdiler, ustune bir de anneye hakaret soz konusu ama bununda sanirim yazili delili yok sadece sahit beyani var ki o da 1.derece yakini eski esinin.
Ee senin avukat eski esinin esyalari alip kacirdigini seninde bastan duzen kurmak zorunda kaldigini kanitlayamadi mi?
kadından yana diyolar devlet asla değil. çalışmasaydım ne olacaktı çok şükür ki işim varmışRezillik. Sanki dalga geciyorlar.
Su akar yolunu bulur derler, adalet illaki tecelli edecektir evet can sıkıcı olacak, surec uzayacak ama duzelecek merak etme.kanıtladık biz bunları eşyaları alıp gittikten sonra ben bir düzen kurdum. eşyaları aldığım fatura kira sözleşmesi kalan eşyaları almaya gittiğimde videolar yani daha neler neler koyduk işte bu yüzden çıkamadık işin içinden. annesi gerizekalı dedi diye ben nasıl demiş olabilrim evet esas beyandır ama benim delillerim asla boş değildi
inşAllah çok teşekkür ederim.Su akar yolunu bulur derler, adalet illaki tecelli edecektir evet can sıkıcı olacak, surec uzayacak ama duzelecek merak etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?