• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma davasını kaybettim

Benim bir tanıdığımın başına geldi, 1 ay evliyken boşandılar, onlarda da aldatma vs yok, geçimsizlik sadece kadına tazminat ödeme şeklinde karar çıktı. İstinafta karar düzeltildi.
Şaka mı ya kadın nıye tazminat ödüyor
Kocada dahil avukatınındahakiminin de çükünü kesip Atacan o olacak

nafaka değil tazminat ödeyecek

evililiğin yürümemesinde kusurlu olan taraf kimse tazminatı o öder -karşı taraf talep ederse, tazminat başka şey nafaka başka şey velayet daha başka şey.
burada davayı açan zaten erkek tarafı - davayı açarken karım şu şu şu şekilde kusurlu demiş olabilir dilekçesinde, bi şekilde hakim de kadının kusurlu olduğuna kanaat etmiş.
Ben şu kısmı anlamadım

Adam ve tanıklar bu kadın kusurlu desin.
Hakim bır gorusmede neye dayanarak hmm bence de sen kusurlu gıbısın ya dıyebılıyor kı

Eski konularınızı bilmiyorum, bu konuya istinaden söylüyorum hiçbir soruya net cevap vermiyorsunuz. Konuyu açmışsınız, insanlar bir sürü soru soruyor ama siz sadece şok olduk yazıyorsunuz.
Karşı tarafın iddiası neydi, ne sundular mahkemeye de sizden tazminat istendi? Ne kadar istendi? Kaç kişi sormuş hep pas geçmişsiniz.

Velayet ayrı şey boşanmada kusurlu olmak başka şey. Hakim kadını kusurlu görse bile çocuk küçükse bakıma muhtaçsa anneye vermesi doğal. Evi siz mi terk etmiştiniz eski eş mi? Eminim çok detay vardır dava dosyasında ama gerçekten de kadın aleyhine tazminat çıkması çok görülen bir şey değil. Ne kadar tazminata hükmetmiş peki miktar olarak?
Şaka gıbı bı durum evi mesela ben sorun yaşasam terk edemeyecek mıyım?
Neden ama adam da gitmiyorsa nolacak
Beraber kalıp birbirlerini mı gırtlaklasınlar.
Birinin o evden kaçması lazım

Eski konularınızı bilmiyorum, bu konuya istinaden söylüyorum hiçbir soruya net cevap vermiyorsunuz. Konuyu açmışsınız, insanlar bir sürü soru soruyor ama siz sadece şok olduk yazıyorsunuz.
Karşı tarafın iddiası neydi, ne sundular mahkemeye de sizden tazminat istendi? Ne kadar istendi? Kaç kişi sormuş hep pas geçmişsiniz.
Sıkıştırma kaçar
Hepten kalırız ortada

Efsa0705, 4 yaşında hasta çocuktan 2 hafta haber alamadınız, sesini bile duyamadınız. Avukatınız bunun için dilekçe versin yazdık size. Bilmiyorum cahilce konuşmak istemiyorum ama bunu bile yapmamıştı. Takipli kalp hastası çocuktan haber alamamak nasıl oluyor bir hukukçu yazarsa ben de öğrenmek isterim.

Ayrıca görümceyle de davalıktınız. Ölüm tehdidi nedeniyle dava açıp uzaklaştırma aldırmıştınız. Bu kadar olaya ve kanıtlarım var demenize rağmen tazminat mı ödeyeceksiniz? Demek ki karşı tarafın da kanıtları var. Ben anne olarak hep sizinle empati yaptım ama sanki burada yazmadığınız şeyler var gibi. Gerekçeli kararı ve istinaf sonucunu da paylaşın lütfen.
Nasıl bulaştınız böyle rezil ötesi bir aileye?

Ben şu kısmı anlamadım

Adam ve tanıklar bu kadın kusurlu desin.
Hakim bır gorusmede neye dayanarak hmm bence de sen kusurlu gıbısın ya dıyebılıyor kı
bilmiyoruz ki

davayı adam açmış
dilekçede ne demiş onu bile bilmiyoruz
daha sonra mahkemeye neler sundular bilmiyoruz

adam baştan tazminat talep etmiş ki hakim talebe olumlu dönmüş -benim bildiğim bu yani durup dururken hakimler "çok içimden geldi du ben sana tazminat da bağlayayım" demezler
e bunu talep ederken x sebeple demiştir diye düşünüyorum

ben avukat değilim, düz vatandaş olarak yorumum.

Daha önce ziynet davası açıp, davayı geri çekmiştiniz sanırım. Sonra bir daha aynı davayı açmak istediniz. Boşanmadan da dönmüştünüz, o davayı geri çektiniz mi hatırlamıyorum. Olayları net yazmıyorsunuz, belki de bir yerde hata yapıyorsunuz. Avukatınızı da değiştirmeniz yazıldı defalarca. Burada avukat üyeler var, onlardan fikir almak için tam yazın. Böyle kimse fayda sağlamaz size.

Konuyu açıp kaçmadım. Benim bir çocuğum var tüm günümü burada geçiremem. Genel olarak değil kaçtın diyen arkadaşa yazıyorum dalga geçerek bşr üslupla benim can alıcı konuma bunu yazamazsın. Eleştirilere açık olacaksınız da diyemezsiniz bu eleştirilecek bir konu değil. Biz yüzde 90 alacağımız bir dava da bu sonucu aldık ve malesef kaç tane avukatla görüştük kimse çıkarım dahi yapamadı. Tek bir kanıtı dahi yok karşı tarafın dava açma sebebi ise beni evi terketti göstermesi ama böyle bir durum söz konusu değil bunu delillerle zaten ispat etmiştik. Evi terketseö dava açacak delillerle de sebeplere de imkana da sahiptim. Kendisi bunların olmadığına emin bşr şekilde yola çıkarak açtı davayı artık tehdit ve hakaretlerinden evle ilgilenmeyişinden bıkmıştım. Ettiği hakaretleri le mahkemeye sunduk açık açık ana avrat küfreden adama böyle bir karar çıktı. Sebep ne karardan sonra belli olacakmış. Haksız ve kanıtlarım olmada istinafa neden gideyim? Sorum sadece varsa böyle bşr karar çıkıp istinaftan dönen var mıydı? Hadi tüm kusur bende olsa bile manevi tazminatın kadına yüklenmesi yanlış. Burada tüm dosyayı uzun uzun yazsam kim okuyacak? Yazıp neden kaçayım bazen gerçekten insanların üzüldüğü konuya burada daha da çok üzülüyor.
Yazsam

Daha önce ziynet davası açıp, davayı geri çekmiştiniz sanırım. Sonra bir daha aynı davayı açmak istediniz. Boşanmadan da dönmüştünüz, o davayı geri çektiniz mi hatırlamıyorum. Olayları net yazmıyorsunuz, belki de bir yerde hata yapıyorsunuz. Avukatınızı da değiştirmeniz yazıldı defalarca. Burada avukat üyeler var, onlardan fikir almak için tam yazın. Böyle kimse fayda sağlamaz size.
Evet boşanmadan da feragat ettik karşılıklı. Sadece ben değil oda etmişti. Ama davayı reddetmedi ikisininde kabul etti. Sebepler ve deliller farklı olduğu için dava da sorun yok. Bunu sorduk zaten feragat edildiği için mi bu kararı verdiniz diye sadece güldü gerekçeli karar da okursunuz diyerek. Feragat edilse dahi tazminat çıkmamalıydı. Direkt kusuru bana yükledi. Eşyaları alıp evi boşaltan da oydu dava açılmadan tekrar sıfırdan düzen kurmak zorunda kalan benm ama tüm kusur benim olamaz

Avukatlar dosyalarını satmazlar , sonuçta karar veren hakimdi, ona bir laf söyleyemiyorsunuz.
Uyap Sisteminde tüm dosyaları süreci zaten görüyoruz duruşmada size söz hakkı bile tanımıyor hakim kararını dilekçeleri okuyarak vermiş geliyor zaten. Satsa nasıl satacak onu anlamadım? Çünkü herşeyi sistem üzerinden görüyoruz. Hakim gerçekten sağ gösterip sol vurdu. Ama Allah büyüktür vardır elbet bir bildiği

Kaçtı zaten😂 Haksız mıyım ama, hadi biri yazdı görmedin, ikisi yazdı görmedin arkadaş herkes aynı şeyi soruyor. Anladık gerçekten şok olmuş.
Umarım aynı ŞOKU yaşayarak buraya konu AÇMAZSINIZ. bazen gerçekten insanlar başına gelmeden bilmiyor. Gülecek bir durum göremiyorum ben. Kaçacak olsm neden başlık açayım? İşim olabilir başıma bir şey gelmiş olabilir. Size göre komik olan ki komik gülecek bir durum göremiyorum başkalarının hassas noktası olabilir. Yaptığınız eleştiri ya da başka bir şey olsa bşr şey demem ama siz direkt dalga geçiyorsunuz.

Karşı taraf davayı açıp kanıtlar gosteremeseydi dava direkt reddolurdu,karar aşamasına dahi gelmezdi.Benim de boşanma davam var biliyorum bu konuları.Kanitlari var ve geçerli ki davasi reddolmamis.Ayrica kararda özetle sebep yazılır.Eksik ya da yanlış yazdığınız için biz meseleyi anlamadık.
Davayı burada ozetlemeden şok olmakta haklı olup olmadığınızı anlayamayız.Avukatlarin şok olduğunu siz söylüyorsunuz,bir de bize açın konuyu isterseniz

Velayet ayrı şey boşanmada kusurlu olmak başka şey. Hakim kadını kusurlu görse bile çocuk küçükse bakıma muhtaçsa anneye vermesi doğal. Evi siz mi terk etmiştiniz eski eş mi? Eminim çok detay vardır dava dosyasında ama gerçekten de kadın aleyhine tazminat çıkması çok görülen bir şey değil. Ne kadar tazminata hükmetmiş peki miktar olarak?
80 bin maddi 80 bin manevi. Evi terketmedim. Boşanma davası açılmadan eşyaları alıp evi boşalttı kendisi ben sıfırdan düzen kurdum

Karşı taraf davayı açıp kanıtlar gosteremeseydi dava direkt reddolurdu,karar aşamasına dahi gelmezdi.Benim de boşanma davam var biliyorum bu konuları.Kanitlari var ve geçerli ki davasi reddolmamis.Ayrica kararda özetle sebep yazılır.Eksik ya da yanlış yazdığınız için biz meseleyi anlamadık.
Davayı burada ozetlemeden şok olmakta haklı olup olmadığınızı anlayamayız.Avukatlarin şok olduğunu siz söylüyorsunuz,bir de bize açın konuyu isterseniz
İşte bizde bu yüzden gideceğiz istinaf a. Sadece yazılı beyanla bu karar verildiği için. İptal Olmadı onunki ve inanın tek avukatla kalmadım kaç kişiye sordum soruşturdum eş dost olsun. Sunduğu tek şey velayet için çocukla olan fotoğrafları biz iyi anlaşıyoruz çocukla gibisinden başka da yok. Velayeti bana verdi sağ olsun hakim. Küfür hakaret duyan benim bunu gözleriyle gördü kulakları yla duydu hakim en basitinden

Back