• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanma davasını kaybettim

Aldatma falan gercekten yokmu?
Öbur turlu neye dayanark nasil bir hakim bu aklim almadi

Ust mahkemeye basvur tabikide

Siz hasta cocugu olan 15 gun kalan uye misiniz
Yoksa cok kucuk bebegi olup haftasonu Alan uye mi?
Bebegi kucuk olup haftasonu alabilen uyenin esi biseksueldi, efsa'nin oglu 6-7 yaslarinda yanlis hatirlamiyorsam ve kalp hastasi, eski esi 15 gun alıp hiçbir şekilde haber vermemis, cocugu da hasta teslim etmisti.

Aldatma falan gercekten yokmu?
Öbur turlu neye dayanark nasil bir hakim bu aklim almadi

Ust mahkemeye basvur tabikide
Aldatma yok iki tarafta da çok şükür. Davayı açan karşı taraf elimde çok fazla kanıt olmasına rağmen davayı açmadığım için affetmiş olduğunu sayabilir dedi avukat ama yine tazminat veremez verilmez dedi vallaha şaştık kaldık

anlaşmalı bosanmistim. Bişey talep etmemiştim, Ben dava acmistim, ben avukat tutmuştum. Çocuk yok ,paylasacakta bişey yoktu. Avukat davayı satmış olabilir. Boşandıktan kısa süre sonra eski eşle benim avukat takiplesmisler sosyal medyada birbirlerinin fotoğraflarını falan begenmisler. Şok oldum . Ama ikisinede hesap sormadım, engelledim gitti. Bence avukata dikkat edin

Şiddetli geçimsizlikten açılmıştı herkes şok oldu bakalım karar ne yazacak kaç tane avukat aradım sordum imkansız dediler
Dosyayı görmeden kimse imkansız diyemez, dememeli. Yapılan yorumların hepsi yanlış şuan. İstinaftan dönen, kaldırılan karar çok.

Benim bir tanıdığımın başına geldi, 1 ay evliyken boşandılar, onlarda da aldatma vs yok, geçimsizlik sadece kadına tazminat ödeme şeklinde karar çıktı. İstinafta karar düzeltildi.

Ben anlamadim :) cocugun velayeti anneye verilmis ama anne babaya mi nafaka odeyecek? Cocuk nafakasi?

Ben anlamadim :) cocugun velayeti anneye verilmis ama anne babaya mi nafaka odeyecek? Cocuk nafakasi?
nafaka değil tazminat ödeyecek

evililiğin yürümemesinde kusurlu olan taraf kimse tazminatı o öder -karşı taraf talep ederse, tazminat başka şey nafaka başka şey velayet daha başka şey.
burada davayı açan zaten erkek tarafı - davayı açarken karım şu şu şu şekilde kusurlu demiş olabilir dilekçesinde, bi şekilde hakim de kadının kusurlu olduğuna kanaat etmiş.

Karşılıklı iddialarınız nedir ? Delilleriniz neler?
Konuyu açmiyorsunuz.
Belki de yasa dışı deliller sunmussunuzdur, bilmiyoruz ki..
Şiddetli geçimsizlik derken?
Çok geniş bir kavram bu.
Kararda ayrıntılı olmasa da sebebi yazılmıştır.
Daha açık anlatırsanız doğru yorumlar alabilirsiniz

Velayet ayrı şey boşanmada kusurlu olmak başka şey. Hakim kadını kusurlu görse bile çocuk küçükse bakıma muhtaçsa anneye vermesi doğal. Evi siz mi terk etmiştiniz eski eş mi? Eminim çok detay vardır dava dosyasında ama gerçekten de kadın aleyhine tazminat çıkması çok görülen bir şey değil. Ne kadar tazminata hükmetmiş peki miktar olarak?

Merhabalar. bugün boşanma davamın karar duruşması vardı kazanacağımıza inanarak girdiğimiz davada hakim beni kusurlu bularak tazminat verdi. karşı tarafa tazminat ödeyecekmişim. hepimiz şok olduk sebebini sorduğumuzda ise gerekçeli karar açıklanınca görürsünüz okursunuz diye yanıt aldık. karşı tarafın kanıtı yok bir şeyi yok her cümlem kanıtlı olmasına rağmen bu karar bizi çok şaşırttı. istinafa götürüp olumlu yanıt alan var mı? Avukat bile sadece aldatmalarda böyle bir sonuç alırız dedi çok şükür öyle bir durum yok ama sonuç bizi çok şaşırttı.
Bugün böyle bir haber gördüm. O siz misiniz yoksa?

Hangi uygulamada gördüğümu hatırlamıyorum ama bakacağım tekrardan:( sadece şunu hatırlıyorum ama eş kişisi işsiz olduğu için hanımefendinin nafaka ödemesine karar verilmis
o gayet olabilecek bir durum
boşanmada karşı taraf yoksullaşacaksa nafaka bağlanıyor
genelde kadınlar erkeklere göre daha az kazandığı (hatta hiç çalışmadığı) için erkek nafaka ödüyor. bunun aksi olsa bile erkekler gurur yapıyordu nafaka talep etmiyordu, hatta kadın çalışsa bile aynı düzeyde kazanan erkekten nafaka alabiliyordu ama bunlar artık eskide kalıyor.

şimdi erkek de işsizse mesela kadından nafaka talep ediyor
yasa "boşanınca yoksul kalacak olan tarafa yoksulluk nafakası verilir" diyor, dolayısıyla yasaya uygun.
yasa erkek kadına nafaka verir filan demiyor
teamül yeni yeni gelişse de artık sıklaşır. iddia ediyorum giderek artar bu haberler

ama burada konu nafaka değil. tazminat
tazminat alabilmek için karşı tarafın bi kusurunu göstermiş olmak lazım

anlaşmalı bosanmistim. Bişey talep etmemiştim, Ben dava acmistim, ben avukat tutmuştum. Çocuk yok ,paylasacakta bişey yoktu. Avukat davayı satmış olabilir. Boşandıktan kısa süre sonra eski eşle benim avukat takiplesmisler sosyal medyada birbirlerinin fotoğraflarını falan begenmisler. Şok oldum . Ama ikisinede hesap sormadım, engelledim gitti. Bence avukata dikkat edin
Avukat nasıl satmış olabilir, o kısmı anlayamadım, zaten tüm savunma eşlerin olduğu ortamda yapılmıyor mu? Eşler yokken de savunma yapabiliyorlar o esnada avukat belki doğru savunmamis, kanıtları eksik sunmuş olabilir mi, kasdettiğiniz bu sanırım?

Back