Boşanma Davamda İlk Celsem Bugün Görüldü :(

Kızlar karmakarışığım yaaa Bugün avukatım tedbir nafakası bağlanmıştı ya eşimde ödemiyordu icraya koymuş.E devlet sitesinden baktım.İcra dosya durumuda açık yazıyor.Acaba takılarımın tutarı olan 20.000 tl yi isteyip tazminat ve nafakadan vazgeçip anlaşmalı boşanma yolunamı gitsem diye düşünüyorum.Uzadıkça ben yıpranıcam biliyorum...Fikirlerinizi bekliyorum...

yani yıpranma derken neyi kastediyorsun anlamadım?o parayı bekle bırak zaman uzasın ne olacak ki?paraya ihtiyacın acil mi?

bak bizde sgkya dava açtık..hala bekliyoruz hatta beklemiyoruz unutuyoruz.sen hiçbirşeyle muhatap olma..bence sabırlı ol..

bence o kadar tantanadan sonra vazgeçme..bak burda hiçbirşeyini istemem deyip hiçbirşey almadan boşananlar sonradan pişman oluyor.

Canım paraya acil ihtiyacım yok.Ne bileyim uzaması demek dedikoduların çoğalması demek daha ne çirkinlikler olucaktir Allah bilir.Evet hiçbirşey almadan pişman olanlar var.Takı paramı verse tazminat için nafaka için uzatmam zaten 10 aydır ailemleyim.Türlü türli dedikodular duydum.1 senede boşanma sürse nerdeyse 2 yılıma maloluyor demek.Kulağımıza gelen her bir kötü söz benden çok annemi babamı üzüyor.Bazen paranında tesir etmediği şeyler oluyor.Annem babam nerdeyse 10 yıl yaşlandılar.Karmakarışığım canım.Sağlıklı düşünemiyorum artık

milletin ağzı torba değilki büzesin..şimdi heşeyden vazgeçip anlaşmalı boşansan yine birsürü şey söylerler..bırak kim ne derse desin, duymayacaksınız..soranlara bitti bu konuyu açmayın de..millete ne oluorsa herşeyde bir laf söyleme hakkına sahip olduklarını sanıyorlar..seni anlıyorum kendin için değil ailen için çok üzülüyorsun bence en iyisi bu konuyu ailenle konuşman siz ne derseniz onu yapacağım siz benim için çok değerlisiniz diyip ailenin alacağı kararla hareket etmelisin..

evet maalesef 5 aydan önce duruşma günü vermiyorlar...benim kızımın evliliği 16 ay sürdü....yaş farkı vardı(severek gitti ama olmadı anlaşamadılar...ben bu evliliğn yürümeyeceğini biliyordum ama önüne geçemedim...tek şartım 3 yıl çocuk yapmamasıydı çünkü biliyordum 3 yıl sürmeyeceğini....16. ayda bizdeydi...çocuk yok,kesinlikle hiçbirşey istemiyoruz (ki maddi durumu çok iyi bir insandı eşi)fakat adam asla boşanmak istemiyor mahkeme günü adliyeye bile gelmiyor...ne olacak bilmiyorum böyle eşlerden biri hakim karşısına çıkmayınca ne olur onu da bilmiyorum...avukata verdik bekliyoruz...o çalışıyor,güzel de işi var ilk günler üzüldük tabii ama artık alıştık...bu olay hakkında konuşmamayı tercih ediyoruz..bütün dileğim hakkaniyetli bir hakime denk gelip şu işin bir an önce bitmesi...

canım seni en çok etkileyen galiba elalemin lafları....insanlar bişeyler söylerler söylerler sora da unuturlar, senin gibi veya benim gibi olaylar yaşayan
ve boşananlar da çok...bence insanların ne söylediklerini çok dikkate almamaya çalış..Eminim sana bu dedikoduları yapanlar veya duyuranlar kesin
yakın çevren veya akrabalarındır çünkü hep öyle olur...Ltf .psikolojik destek al....

Onuda düşünmüyor değilim tatlım.Şimdi tazminattan vazgeçip anlaşmalıya gitsem suçu vardı ortaya çıkıcak diye anlaşmalıya döndü diyecekler.Hakikaten karmakarışığım Anneme kalsa nafakasını alma altınlarının tutarını al anlaşmalıya git.Babamda aksine davanın sonuna kadar arkasında dur.Yeterince yıprandın zaten diyor.Haklarını al nezaman boşarsa boşasın hakim diyor.Kazandığın parayıda kendi geleceğin için kullanırmısın bankayamı atarsın naparsan yap kızım diyor.Bende kararsızım.

Eşlerden biri mahkeme karşısına gelmiyor vede avukat tutmuyorsa en sonunda polis zoruyla getiriyorlar.İnşşş herşey dilediğiniz ve istediğiniz gibi olur.Kızınızın karşısınada ona değer vericek, canından daha çok sevecek iyi niyetli Allah korkusu olan biri çıkar.

Valla canım 10 aydır ailemleyim hergün bişey duyuyorum.Millet kendine malzeme arıyor.Ben dikkat etmiyorum canım ailem daha çok etkileniyor, üzülüyor.Benim derdim onlar.Yoksa kimseye verecek hesabım yok.Yaşadığımı ben bilirim.Evet yakın akrabalar hatta bu duruma sevinir gibiler.Kim hakkımda ne düşünüyorsa Allahım 10.000 katını yaşatsın başkada bişey demiyorum..

Nasıl bir anlayışa sahip babanız gerçekten ilginç ve üzücü allah sizin yardımcınız olsun!

Bu alacağınız paradan size hayır geleceğini düşünüyor musunuz?

Sizi mutlu edecek mi bu para?

Anneniz haklı HAKKINIZ olan o bilezikleri alıp anlaşma yoluna gidip kendinize en kısa sürede yeni bir hayat kurun!

Kockoca bir hiç için değmez PARA için asla değmez hele ki hak etmediğiniz bir para ise bu sizden misliyle çıkar buna emin olun

Eşiniz çok suçlu bile olsa KESİN OLARAK BOŞANMAK İÇİN evlenmedi değil mi sizinle?

Bu sebeple ondan alacağınız para size hayır getirmez.

Zaten evlilikte tazminat olayını hiç anlamam.

Evlilik bitiyor bunun cezası bir taraf için para ödemek oluyor? Onur kırıcı bir durum

Bu para beni mutlu etmez tabi bunu bende biliyorum.Fakat sizce insanların hayallerini umutlarını yıkmak bukadar kolaymı? Tabiki eşimde benimle boşanmak için evlenmedi.Fakat bende boşanma davasını bayıla bayıla açmadım.Hangi kadın ister yuvası dağılsın.Ailemin yanına geldim 4 ay bekledim arar uzlaşırız diye illa barışmak için değil.Her konuda.Ama tenenzül edip ailesi bile aramadı.Ve nereye kadar bekleyebilirim bu şekilde dedim davamı açtım.Eşim beni gece yarısı yola düşürüp ailemin yanına gönderdi.Bir sürü dayak yemişim gece 1 ve ben 3 saatlık yoldayım.Hiç kolay bişey değil.Bunların bedeli bence parayla ölçülmez.Daha ağır olmalı cezası.Ama kanuna görede sadece tazminata hükmediliyor.Ben o gelinliği 10 aylık bir evlilik için giymedim.Ömürlük olsun istedim.10 aydırda ailemleyim ve çok acı çektim.Peki eşimmi naptı? Heryerde kadın gibi dedikodu yaptı.İlk gecemi bile anlattı orda burda.Benim onurum kırılmadımı sizce? Neyse yaşamayan bilemez...

yaşamayan bilemez lafına katılmıyorum yaşadığım için biliyorum,yazıyorum

babanızın fikrindeyim.adam nafakasını bile ödemiyormuş anlattıklarınıza göre.kadın herzaman bu ülkede en mağdur olandır boşanmayla berber kim ne derse desin manevi olarak ve toplum önünde kaybettikleri erkekden fazla oluyor bunu kimse inkar edemez bedelini ödesin bu bedel az bile

Zor çok zor . allah yardımcın olsun canım benım üzülme.. bazen her laf soz duygu boş gelır anlayamayız içindeki duyguları .. insan kedısınden ayrılırken bıle nasıl uzuluyor.. ailen yıkılıyor kolay degiil her ne olursa olsun.. sabır de allahıma senı çok daha sağlam ve mutlu bir hayat beklıyor sağla dur sen kadınsın kım ne derse desın. Allah büyük ..

Evet canım kadın daha çok mağdur oluyor bu bir gerçek.Hayatına sıfırdan başlamak zorunda kalıyorsun.Toplumun bakış açısı bile değişiyor.Erkeklere görede kolay lokmasın artık.Tamam bu heryerde öyle değil ama dar çevrelerde bakış açısı farklı oluyor.Allahım bundan sonra iyi inşanlarla karşılaştırsın inş.Evet canım nafakasını ödemiyor.Lanet olsun onun parasına ama bana yaşattıklarını unutamıyorum.Her ay nafaka yatırarak belki biraz canı acır.

Desteğin için çok sağol canım.Sizler iyi ki varsınız.Evet insan kedisinden ayrılırken bile üzülüyor.Düşün birde hayallerle, umutlarla çıktığın yolda yapayalnız kalıyorsun...Yuvan dağılıyor.O kadar zor kii Ama erkeklerin umurundamı...HAYIR.Hayatlarına okadar güzel devam ediyorlarki..Umurlarındamı kadının ne hala düştüğü, ne düşündüğü, ne hissettiği...Onlara göre bir kadın gelir, bir kadın gider...O erkek ona bişey olmaz.Dilerim ileride yaşayacağım büyük mutluluk eski eşimin mutsuzluğu olur.

arkadaşım maddi manevi herşeyi istemek senin hakkın... ve bu hakkını sonuna kadar kullan... kimse bunu parayla ölçemez kabul ,ama nasıl olacak ki başka şekilde... seninde dediğin gibi erkek boşanınca bekar oluyor ama kadın boşanmış, dul vs. vs. bir sürü şey oluyor...

Canım beni dövüp gönderdiği son gece adam para takı hesabı yapıyordu.Düşün birkaç parça giysimi topluyorum benimle dalga geçer gibi "Bulamadım seninle anlaşmalı boşanma yapalım uzatmayalım istersen yoksulluk nafakası veririm diyor elindede laptop bana anlaşmalı boşanma şartlarını okuyor" Ben ağlıyorum bu arada..Dedim nafakanda altınlarında senin olsun.Arabaya bindirip gönderirkende annenin yaptığı altından başka vermem dedi.Adam o esnada yuvası dağılmış, karısı gidiyor düşünmüyor.Altıni para pul derdine düşmüştü.Şimdi bunlar arada aklıma geldikçe asla çıktığın yoldan dönme sonuna kadar savaş yaptığı yanına karmı kalsın diyorum.Bugün icra dosyasıda açılmış.

aynen arkadaşım dönme... biz kadınlar gurur yapıp isteyemiyoruz... ama erkekler daha boşanmanın adı sanı yokken planlıyorlar herşeyi....sana bu vicdansızlığı yapan adamdan herşeyi almakda senn hakkın arkadaşım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…