Boşanma Davamda İlk Celsem Bugün Görüldü :(

Şimdi merak ettim, Google'a "icra masrafı hesaplama" yazıp aradım, çıkan ilk sonuca tıklayıp
doldurdum, 350 tl için 26.20 tl masraf çıktı, doğru mu yanlış mi bilemedim ama siz de bir araştırma yapın masrafın ne kadar tutacağı hakkında, emin olursunuz.

Son düzenleme:

Çok tşk ederim ilginiz için.Evet benimde anlayamadığım ne masrafı böyle.7 ay olucak ayda 350 tl den 2500 lira ediyor ve ben daha 1 lira almadım.Araştırmam lazım haklısınız yoksa neden nafaka talep ettimki madem alamayıcaksam.Bakalım canım işin ucunu bırakmıycam...

Mutlaka araştırın, ben de yerinizde olsam düşünürüm. Dahası avukatın sizi bilgilendirmesi lazım ama siz geçiştirdiğini söylüyorsunuz. Açıkça sorun icra masrafının ne kadar olduğunu ve neden elinize hiç para geçemediğini, şayet geçmeyecekse nafakanın ne mantığı olduğunu? Ama tabi bunları avukata sormadan kendiniz de sorup öğrenebilirsiniz bence, icra işleriyle neresi ilgileniyor ne yapılıyor en ufak bir fikrim yok ama küçük bir Google araştırmasıyla nereden bilgi alacağınızı da öğrenirsiniz

Bir de "aradım sordum, 350 tl para var dediler" dediniz ya, yine aynı yeri arayıp masrafının ne kadar olduğunu, daha önce başka para yatıp yatmadığını da sorabilirsiniz sanırım, haksız myım?

Son düzenleme:

Haklısınız şimdiye kadar ne kadar para yattığını öğrenebilirim. sanırsam.Avukatım bilgilendirmiyor nedense.Sorduğumda masrafa gitti dedi konuyu kapattı.Defalarca sordum geçiştirdi.Evet bende çalışmıyorum dershaneye gidiyorum bir yandan çok masraf oluyor nafaka bağlanınca çok sevinmiştim dershane parasını karşılarım diye ama olmadı

benimde çarşamba günü görülecek..
böyle bi bende senin gibiyim adını koyamadığım bir duygu;
sabır diliyorum canım...

Canım Allahım yar ve yardımcın olsun seninde.Evet değişik bir duygu gelgitler yaşıyorum hala.İnş seninde bundan sonrası hayırlı olur tatlım...Senin konun neydi?

canım 2500 lira kadar bir para icra masrafı olamaz. tapulu evi bile satsak o kadar yapmaz. takibi açmak en fazla 50 tl hacze gitti diyelim 100 tl mal kaldırdı diyelim enfazla 500 tl. yalnıııııızzzzzz
öncelikle ilk yatan paradan avukat icra vekalet ücretini keser. nafakanız 350 tl ise avukatın ücreti 504 tl dir.
dava sebebiyle eski eşinizden vekalet ücreti alacağı varsa onuda kesmiştir. yaklaşık 1000-1500 arasıdır

Canım bilgi verdiğin için çok tşk ederim.Prosedür nedir bilmiyorum canım oyüzden avukatımıda sıkboğaz etmek istemiyorum.Çünkü ben herşeyimi ona bıraktım gelen giden dilekçeler ne varsa artık hiç sormuyorum bile.İyi bir avukat çünkü işinde başarılı.Dershaneye yazılmasam nafakanın peşine düşmem ama işte canım ihtiyacım var.Ailemede yeterince masraf yaptırdım.Dava sonuçlanıncaya kadar galiba almam nafaka.Birde canım sana bişey daha sormak istiyorum.Avukatım eşimin laptopunun incelenmesini istedi fakat hakim reddetti olmaz dedi.Dosyaya koyduğunuz deliller üzerinden değerlendirilecek dedi.Neden incelenmiyor acaba etkili olmadığı içinmi? İncelense aslında herşey çıkar ortaya.Eski eşimin ses cd si diye dilekçesinde belirrtiği delillerde hala sunulmamış hakime.Hakimde 3. celseye kadar hazırlayın dedi.Demekki dikkate alıcak ses kayıdını.Bilmiyorum canım bu ay sonu 3. celse inş 4. celsede biter.

canım oyle şeylere pek itibar etmiyo hakimler. sonuçta bu ceza davası değilki kalkıp bilgisayarlar incelensin. ses cdlerindende birşey çıkcağını sanmam. o cdler bilirkişiye gönderilebilir belki ama hakimi pek etkileyeceğini zannetmiyorum. 3 -4 celse ise henuz karar için erken

Canım zaman ayırıp sorularıma cvp verdiğin için çokk tşk ederim.Haklısın bu sadece boşanma davası cinayet değilki herşey incelensin.Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim.Keşke tazminat ve nafaka talep etmeseydimde uzamasaydı diyorum bazen.Çünkü süreç uzayacak gibi.Avukatım dosya temyize giderse bile biz boşanmanı gerçekleştiririz dedi.Onun şahitleride yaşadığı ilde ifade vericekmiş.Ama hazksızlık değilmi belki avukatım soru sorucak yada itiraz edicekti.Çok karışık işler Allahım kimsenin başına vermesin zor bir imtihandayız

İzinsiz ses kaydı yasal değil diye biliyorum yanlış mıyım?

Canım bende öyle biliyordum ama aile mahkemelerinde olabiliyormuş.Beni dövdüğü son gece otobüse bindirdi ailemin yanına gelirken aradı hırsız altınları neden çaldın diye halbuki evde 3 bilezik ve bir set vardı diğer altınları bozup bankaya kendi adına atmıştı.Almadım alsam gam yemezdim.Gece saat 1 ben yollara düşmüşüm 3,5 saatlik yoldayım adam aramış bana okadar şiddeten sonra hırsız altınları neden çaldın polisi arayacağım seni yakalasınlar dedi bende o sinirle ağzıma geleni saydım Annendede anahtar vardı belkide o çalmıştır dedim daha neler neler.Ama o gece ölücektim boğmaya çalıştı, bıçakla üzerime yürüdü vs.Adam altın derdine düşmüş oysa.Galiba o esnada almış ses kayıtlarını.Ama suç olması lazımaslında.Ama yinede hakim sunun dedi.

Kızlar merhaba...5 gün önceki bir olaydan bahsetmek istiyorum.Ben eşimle farklı illerde yaşıyordum biliyorsunuz 11 aydır ailemleyim ve boşanma davam sürüyor davayı ben açtım bu ay sonu 3. celsem görülücek.Tazminatı ve nafakayı vermemek için davayı uzatıyor ama boşanmada hemfikiriz.11 aydır ne eşim nede ailesi 1 kere beni yada ailemi aramadılar.Bana şiddet gösterip evden göndermişti..10 ay evli kaldım ve defalarca şiddete maruz kaldım.İhanetinede şahit olmuştum.Neyse kızlar geldim ailemin yanına 4 ay bekledim davayı açar diye açmadı ben açtım.Geçen hafta bizim burda çok samimi olduğumuz bir market var karı koca işletiyorlar.Bu karı kocanın memleketi eşimle yaşadığım yerdi.Bu karı koca 15 günde bir oraya giderler.Akrabaları hep orda.Hatta kadının ablası kaynanamı tanır.5 gün önce bakkala ekmek almaya gittiğimde kadın bana dediki "bulamadım geçenlerde ablam kaynananı görmüş konu açılmış kaynanan çok ağlamış demişki bulamadım çekti gitti biz onu çok seviyorduk ama o bizi sevmedi istemedi kabullenmedi gittikten sonra gerek cebini gerekse evlerini çok aradık ama telefonlarımıza çıkmadılar ( ama yalan kızlar 1 kere bile aramadılar) demiş.Beni karalamış yani hep ben suçluymuşum bu evliliğin bitişinde.Neyse birde demişki kadına senin kızkardeşin varya Bulamadım ların orda oturan onun telini bana versene konuşayım sibel bakkala geldiğinde bana haber versin konuştursun bizi.Kadında ben böyle bişey yapamam demiş.Neyse kızlar bakkalcı kadın bana söyledi ama bu olay geçen ayın başında olmuş yani 2. celsemden önce.Bende birdaha böyle bir konuşma geçerse bu konunun benim için kapandığını hiçbirşekilde konuşmak istemediğimi söyledim.Amaç ne bilmiyorum ama iyi şeyler olmadığı kesin...11 aydır aramayan sormayan insanlara nolduda böyle bir girişimde bulunuyorlar anlamıyorum...

Buklelı kedi mesaj kutun doluuu :26:

Canım birbirimizin neler yaşadığını az çok takip ettiik biliyoruz..Sen çok güçlü bir kadınsın ve öyle de devam et yoluna..Çok zor biliyorum..Hala hiç ummadığım bir anda benimde aklıma geliyo neydik ne oldukk..Düğünümüzde seyirlik değil ömürlük olsun şarkısında dans etmiştik ama olmadı..Bende arada sırada ağlıyorum hala..Onun çokta umrunda sanki..Benim hiç bir talebim olmadığı için ilk celsede bitti..Seninki biraz sancılı bir dönem oluyor ama sabret..Çocuğun yoksa da hiç uzatma bence anlaşmalı bitir gitsin..Emeklerini,alacağın vereceğin ne varsa başının gözünün sadakası yap..Rabbim büyük "yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz.."

Mahkeme günü...
Eniştem ve en yakın dostumla gittim duruşmaya o zaten çoktan gelmişti..Çok meraklıydı bir an önce benden kurtulmaya..! (ne yaptıysam ona)
Sonra isimlerimiz okundu sonra Kez onun soyadıyla çağırıldım ve çok güçlü bir şekilde girdim salona..Karşı karşıya durduk mecburen..Hiç ama hiç bakmadım yüzüne aklıma hiçbirşey getirmedim sadece hakime diktim gözümü ve o soruyu sormasını bekledim..5 dakika içinde bitti o kağıdı imzaladım ve çıktım salondan..Koşa koşa arabaya bindim ve o dakikaya kadar tuttuğum gözyaşlarımı eve gidene kadar döktüm..O mahkeme sırasında hakim karşısında nasıl duracağını şaşırmış..Hatta ellerini cebine soktuğu için uyarı almıştı hatırlıyorum..Parmaklarını kıracakmış neredeyse çıtlatmaktan öyle diyo yanımda gelen arkadaşım..Çok bakmış yüzüme..Belki bir daha göremeyecek olacağındandır..İşte benim bir sayfanın kapanıp diğerinin açılma hikayesidir bu.. Lütfen sizde çok güçlü olun arkadaşlar..Beni yıkık dökük ağlayarak görmeyi umuyordu herhalde ki ertesi gün nasılsın kendini nasıl hissediyorsun bakalım diye mesaj çekti bana.Bende sadece güldüm..

öncelikle selamlar benimde eşim benden ayrılmak üzere bu evlilikte mutlu olmadığını söylüyor.oysaki ben hiç bir şeyini eksik etmem.sesimi bile yükseltmem daha 1 yıl bile olmadı evleneli.ne yapacağımı şaşırdım artık

benim kızım da dün boşandı...20 ay sürdü....5.mahkemede bitti...çocuğu yok...14 aylık bir evlilikti ama hakim 500tl nafaka ve 25.000tl tazminat verdi....hemde nafakası boşanma dilekçesini verdiği günden itibaren işleme konulmak üzere bağlandı...eşi hiçbir mahkemeye çıkmadı boşanmak istemediği için uzatmaya çalıştı ama çok şükür ki bitti....bilgin olsun istedim yavrum...kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…