Kadına yüklenilmesinin bir başka sebebi de çok kısa süre evli kalması ve çocuğunun olmaması bana göre.Zira bir kaç senelik evli olup ,çocuğu olmuş olsaydı bu kadar tepki olmazdı.Benim bir tanıdığım da boşanmanın eşiğinden döndü,evi ayırdı,eşi iş kazasından öldü ama erkeğin ailesi tepki göstermedi.
kocası şehit düşmeden önce, ölüm tazminatının annesine, babasına verilmesini beyan eden belge imzalamış. karısına hak verseydi hanımına verilmesini isterdi diye düşünüyorum.Kaynana geline çektirecek evliliğini bozacak gelinde parayı kaynanaya verecek ,kim olsa vermez kimbilir aynı evde geline ne eziyetler etti
istememiş zaten. şehit paranın anne babasına verilmesini beyan eden belge imzalamış şehit düşmeden önce.Ne diyicegimi sasirdim
biryandan vatan ugruna tirililen bir can
diget yanda devam eden hayatlar
evet methum buyuk bir ihtimalle parayi kadinin almasina riza gostermezdi.
aile hakli bosanma davasi acilmis ve para uzerinde hakki olmamali.
Boşanma şartları neydi tazminat altınlar falan. Boşanmış olsalar nafaka bağlanacak. Yasaya göre mesela düğündeki takılanlar kadına ait verdiler mi vermediler mi? Çok karışık ama çocuğu da yok tamamının kadına ödenmesi de hata. Belli kısmı aileye belli kısmı kadına da olabilirdi. Olan ölene olmuşMerak ettim 2 aylık evlilermiş askere ne zaman gitti,boşanma davasını kim açtı acaba?Habere baktım göremedim.Evlenip hemen askere gittiyse zaten eşi ile problemi olamazdı,kv ile problemi varsa,boşanacağına eşi askerden gelene kadar kendi ailesinin yanına yerleşebilirdi.Askerdeyken psikolojisi bozulmasın diye boşanma işini erteleyebilirdi. ,velhasıl kimin hatalı olduğunu tam olarak bilmiyoruz.
Tek su lafiniza katilmiuorum 2 aylik geline ne diye para verilirki?ayrilmak uzere olan es parayi haketmemis.anne baba varken 2 aylik geline niye verilirki..birde maas baglanirsa cok sacma.ve sehidimiz anne babaya verilsin diye imza atmis.
kocası şehit düşmeden önce, ölüm tazminatının annesine, babasına verilmesini beyan eden belge imzalamış. karısına hak verseydi hanımına verilmesini isterdi diye düşünüyorum.
Elbette ailesinin yerini tutamaz ama kimse iki ay evli klmak icin evlenmiyor kusura bakmayin ben 2 aylik gelin lafjniza takildim . Tabi ki ya parayi versin sehidin ailesine yada onun adina bi hayırda bulunsun en azindan. Birde kendinizi okadinin yerine koyun ve yazdiklarinin gercek oldugunu dusunun .Sizden 2 aylik gelin diye soz edilmesini istermiydiniz?iki aylik gelinin esi icin ne gibi fedakarligi emegi zahmeti olabilirki simdi belki bi omur rahat yasiyacak duruma sahip olacak bosanmak istedigi eski esinin sayesinde..anne babanin emekleri ne olacak.gozu gonlu tok olan hic olmazsa paranin yarisini ailesine verir.
tamam 2 aylik lafini etmemis olayim.ama hayatindan cikardigi adamin caninin parasini nasil bogazindan gecirmeyi dusunuyor..ailenin hakkiydi o para..Elbette ailesinin yerini tutamaz ama kimse iki ay evli klmak icin evlenmiyor kusura bakmayin ben 2 aylik gelin lafjniza takildim . Tabi ki ya parayi versin sehidin ailesine yada onun adina bi hayırda bulunsun en azindan. Birde kendinizi okadinin yerine koyun ve yazdiklarinin gercek oldugunu dusunun .Sizden 2 aylik gelin diye soz edilmesini istermiydiniz?