Boşanma aşamasında eşi şehit olan kadın suçlamalara cevap verdi

size katılıyorum. zira çocugu olmuş olsaydı onun gelecegı ıcın zaten bu para anneye verılmelıydı. kaldı kı 2 aylık bır evlılık ve bosanma dönemı allah askına kım bosanma kararı aldıktan sonra eski eşinin parasına tamah eder kı. olum parası yuklu mıktar olunca kadın kacırmıyım ben bu parayı demıs resmen.

kadın hiç samimi gelmedi bna .. parayı vercekmiş miş miş de artk vazgeçmş fln..
gece 2 buçkta eşinin şeht haberini almş oturmş haklarndan bahsetmiş. gözm tutmadı

Merak ettim 2 aylık evlilermiş askere ne zaman gitti,boşanma davasını kim açtı acaba?Habere baktım göremedim.Evlenip hemen askere gittiyse zaten eşi ile problemi olamazdı,kv ile problemi varsa,boşanacağına eşi askerden gelene kadar kendi ailesinin yanına yerleşebilirdi.Askerdeyken psikolojisi bozulmasın diye boşanma işini erteleyebilirdi.,velhasıl kimin hatalı olduğunu tam olarak bilmiyoruz.

Ben kadına inanıyorum nedense, açıklamaları samimi geldi bana. Ayrıca kv sorunu malum Türkiye'de. Zaten önce ailesi konuştuğuna göre kadının dedikleri doğrudur diyorum. O kadar acının içinde gelinin parayı alması mı rahatsız etti diye düşünüyor insan. Zaten o kıza annelik babalık yapsalardı beraber olurlardı, acılarını da beraber yaşarlardı, böyle konular da hiç gündeme gelmezdi diye düşünüyorum...

Kaynana geline çektirecek evliliğini bozacak gelinde parayı kaynanaya verecek ,kim olsa vermez kimbilir aynı evde geline ne eziyetler etti
kocası şehit düşmeden önce, ölüm tazminatının annesine, babasına verilmesini beyan eden belge imzalamış. karısına hak verseydi hanımına verilmesini isterdi diye düşünüyorum.

Ne diyicegimi sasirdim
biryandan vatan ugruna tirililen bir can
diget yanda devam eden hayatlar
evet methum buyuk bir ihtimalle parayi kadinin almasina riza gostermezdi.
aile hakli bosanma davasi acilmis ve para uzerinde hakki olmamali.​
istememiş zaten. şehit paranın anne babasına verilmesini beyan eden belge imzalamış şehit düşmeden önce.

Şu da bir gerçek ki kimse durduk yere 2 ayda boşanma davası açmaz.
Bdvde görüyoruz işte, aile içi sorunların ne denli etkiler yarattığını.
Allah aşkına 2 ayda boşanmayı kim ister ki? Niye kadına yükleniyorlar anlamıyorum, sanki tüm bu olanlar onun yüzündenmiş gibi.
Ne olursa olsun önce kızın yuvası dağılmış, sonra da eşi ölmüş. Şunu burada yorum yapanların hiçbiri kaldıramaz. O yüzden bilip bilmeden sallamak saçma.

Boşanma şartları neydi tazminat altınlar falan. Boşanmış olsalar nafaka bağlanacak. Yasaya göre mesela düğündeki takılanlar kadına ait verdiler mi vermediler mi? Çok karışık ama çocuğu da yok tamamının kadına ödenmesi de hata. Belli kısmı aileye belli kısmı kadına da olabilirdi. Olan ölene olmuş

Kadın hukuken ona verilmiş bir hakkı kullanıyor. İster alır ister bağışlar. Hadi o 2 aylık eşmiş, ben asıl şehidin annesi babası nasıl para lafı ediyor bu acının içinde ona çok şaşırdım. Hem devlet bilmiyor mu kadının boşanma davası açtığını? Kanunen doğan bir hak kullanılıyor neticede. Onun da neler yaşadığını bilemeyiz. Hangi kadın daha iki aylık evlilikte normal koşullarda boşanmak ister.. O parayı ne yapacağı onun vicdanına kalmış artık.

Son düzenleme:
Su an sehidin yerine koysun bakalim kendini.
Hayati bitti artik. Ve bu hayata karsilik verilen bir para var. sehit bu parayi esinin aldigini gorse nasil hisseder?
Resmen mezarinda ters donduruyorlar adami. Onemli olan sehidin ne istedigi, hakki hukuku anayi danayi bosver.
Bu kadinda en ufak bir uzuntu oldu mu acaba? Eve esiniz oldu demeye geliyorlar severek ayrilan bir kadin biz bosanma asamasindayiz mi der? Yoksa yikilir mi? Bir de bu yonunu dusunun.
Yaziklar olsun bu kadina bu hakki reva goren devlete!

ayrilmak uzere olan es parayi haketmemis.anne baba varken 2 aylik geline niye verilirki..birde maas baglanirsa cok sacma.ve sehidimiz anne babaya verilsin diye imza atmis.

Ne dicemi sasirdim bali en azindan sehidin ailesi biraz bekleseydi her ne kadr gelin haksiz olursa olsun beklememe konusunda ailesi haksiz ne diye gidip para pesinde kosarsin...

Birde gecmis zaman yilini hatirlamam cok yakin bi komsumuzun torununun esi sehit dusmustu ama kadin esi sehit dusmeden once yaninda calistigi doktorla iliski halinde idi.ne oldu sehit dustu ankaraya gitti esinun cenazesine agladi kendini hasta etmis gibi gosterdi.simdi napio esinden gelen parayi yaninda calistigi doktorla yiyor.komsumuzun evindede damadinin resmi asili .butun herkes bilio burdakiler kadinin ne oldugunu .yani bole insanlar cok

ayrilmak uzere olan es parayi haketmemis.anne baba varken 2 aylik geline niye verilirki..birde maas baglanirsa cok sacma.ve sehidimiz anne babaya verilsin diye imza atmis.
Tek su lafiniza katilmiuorum 2 aylik geline ne diye para verilirki?
Kimse ayrilmak icin evlenmio malesef ister 2 aylik olsun ister 40 yillik olsun esi sonucta bence lafiniZ cok yanlis ....

2 ayda hanımı boşayan zaten annesine hak verir ama kanunda geçerliliği yokmuş demek , avukata gidip danışması daha mantıklı olurdu
kocası şehit düşmeden önce, ölüm tazminatının annesine, babasına verilmesini beyan eden belge imzalamış. karısına hak verseydi hanımına verilmesini isterdi diye düşünüyorum.

iki aylik gelinin esi icin ne gibi fedakarligi emegi zahmeti olabilirki simdi belki bi omur rahat yasiyacak duruma sahip olacak bosanmak istedigi eski esinin sayesinde..anne babanin emekleri ne olacak.gozu gonlu tok olan hic olmazsa paranin yarisini ailesine verir.

Elbette ailesinin yerini tutamaz ama kimse iki ay evli klmak icin evlenmiyor kusura bakmayin ben 2 aylik gelin lafjniza takildim . Tabi ki ya parayi versin sehidin ailesine yada onun adina bi hayırda bulunsun en azindan. Birde kendinizi okadinin yerine koyun ve yazdiklarinin gercek oldugunu dusunun .Sizden 2 aylik gelin diye soz edilmesini istermiydiniz?

Ve birde anne babaya verilsin diye sehidimiz imza atmis diyorsunuz Sehit nerden bilioki bosanmadan sehit olucagini bence onu bekarken atmis olabilir.Yani.Evlenincede is deigisir bence

tamam 2 aylik lafini etmemis olayim.ama hayatindan cikardigi adamin caninin parasini nasil bogazindan gecirmeyi dusunuyor..ailenin hakkiydi o para..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…