- 30 Ekim 2013
- 20.229
- 56.885
Size gerçek bir olayı anlatmak istiyorum
94 senesinde dayım şehit düştüğünde eşi henüz 19 yaşındaydı
9 aylık evliydi ve çocukları yoktu
Devlet gerekli yardımları yaptı
Ki bu bizim için çok önemli değil zaten
Hemen evlendi ki bunada şaşırmadık çünkü çok gençti
Duyduğumuzda göre yine polis ile evlendi ve 3 çocukları oldu
Bu sefer de ikinci eşi intihar etti
Şehit sayılmadığı için eşi ne yaptı biliyormusunuz
Büyükbabamın maaşının yarısından fazlasını bölündü, dayımın şehitliğinden dolayı hak kazanılan iş hakkından da faydalanıp işe girdi
Yani sistem şuymuş
Kadın istediği şehit eşini seçip onun hakkından yararlanabiliyormuş
Aradan 21 sene bile geçse
Annemin, Büyükbabamın acılarının deşilmesine yanayım
Dayımın kemiklerinin sızlamasına mı
Ki dayım öldüğünde sanki kumar masasında ölmüş gibi bütün fotoğrafları yakıldı
Ananem yengemi görmek için evlerine gittiğinde, evden kovdular ( bir tobak etiniz bile yok niye kızımızın peşinden geliyorsunuz) diye
Yani çocuk yok demek istiyorlar
Biraz uzun oldu ama çok doluyum bu konuda..
Zaten ananem 9 Ay yaşadı, oda ilaçlar ile, çünkü dayıma çok düşkündü, bide dayım şehit olduğunda ben dayımların evinde kalıyordumYa cok üzüldüm yazdiklarina. Hele anneannen, yillar gecsede evlat acisi gecmez,bitmez tabi.
Ne diyeyim, ailenize güc ve sabir diliyorum
Ve o gelinede diyeceklerimi burda yazmayim, ban yerim!
bende kızın o parayı hakettiğini düşünmüyorum.. "Ben o zaman keşke şehit olmasaydı da onun haklarından yararlanmasaydım dedim." bu cümlede samimi olsa zaten parayı almazdı
Onlar bile olsa sorumlu bencevap insan olan almaz o parayı sen boşanıyor demissinDün haberlerde izlerken tek taraflı izleyipte şimdi yorum yapmiim demiştim iyiki de ön yargıyla bakıp yorum yapmamışım.. İçime doğmuştu kaynana ve ya kayınpeder yüzünden olduğu.. Yoksa 2 ay da bir insan neden boşanma kararı alsın. Kıza ve şehide üzüldüm gerisi reklam ve gelini kepaze etme peşinde.. Kötü kalpler ah şu kötü kalpler.