Boşanma aşamasında eşi şehit olan kadın suçlamalara cevap verdi

tamam 2 aylik lafini etmemis olayim.ama hayatindan cikardigi adamin caninin parasini nasil bogazindan gecirmeyi dusunuyor..ailenin hakkiydi o para..
Ben para meselesinde yazdiniza bi lafim yok her ne kadr esini severken ayrilio olursa olsun o para onunhakki deil ozmnbosanan kisilerde alsin yani. Ama ben ailesinede su konuda tepkiliyim daha cochugunun 40 cikmadan para pesine reportaj pesine dusmusler en azindan bi 40ini beklesinler Bunlar giden evlatlarina deilde Daha cok Kendilerine odenmeyen Paraya yaniolar ki bu durumda gelin haksiz bile olsa Hakli duruma dusuo....

konu sehıt esınden aldıgı tazmınatdan cıkıp gelın kaynana kavgasına döndü

allah ölumunde hayırlısını versın öldu gıttı arkasından adamın ne dolaplar donuyor

aılesı tazmınatı alsın dıye nıye evrak ımzaladı ya aılem dedıgı kendı evlılıgımı oluyor acaba

ben ailenın bu konuyu boşanma aşamasında olan eski eşin boyle bır hakkı olmadıgını savundukları ıcın gundeme getırdıklerını dusunuyorum. sonucta hak etmedıgı bır para ve bundan sonra haketmedıgı bır para ıle hayatını en ıyı sekılde yasayacak. ortada bır cocuk olsaydı eger sonuna kadar haklıydı ıster bosanma asamasında olsun ıster olmasın. ama çocuk yoksa ve 2 aylık bır evlılık sonrası boşanma aşamasında olunuyorsa kımse kusura bakmasın ama ben o kadını sehıt esı dıye kabul etmıyorum. aılemızde sehıt dusen ve gerıde evlat bırakan oldu. ama kımsede neden para gelıne verıldı demedı cunkı cocugunun ve kendının guvencesıdır o para ve hakkıdır. çok sukur de kaynanasının ve kayınpederının yanında buyutuyor cocugunu.

isterse 1 gunluk olsun eş eştır
o adamla resmı olarak 2 aydır evlı oncesıde var
sırf daha uzun evlı kalmadı dıyemı parayı haketmıyor anlamadım
ben aılenın de sutden cıkma ak kasık oldugunu dusunmuyorum
ve kadının bı lafı bana dogru geldı
kayınvalıdesının kötülü
ben kayınvalıdemle kotuyum bana sen kucuksun kayınvalıden ne yapsa saygıda kusur etmeyeceksın dıyen bırı oldu
bende ona madem sorunlu benım dıger gelinide bosandı ortada cocuklarıda varken herkes kotu kayınvalıdem mı ıyı demıstım

gozumde canlandı bı an

Kaynana geline çektirecek evliliğini bozacak gelinde parayı kaynanaya verecek ,kim olsa vermez kimbilir aynı evde geline ne eziyetler etti
Kv den aldigi para değil , şehit olmuş eşinden gelen para neyin inadı yani pardon? Bu kadar kv hırsını herşeyde anlarim cunku bende de bi cadi var ama asla böyle rezil edip kucuk dusurmem kendimi benim orda (boşanmak üzere de olsalar güya seviyomuş ya) sevdigim insan sehit olacak ben düsünemem yani para vs cok ters geldi bana iki tarafin düsünceside ama kızda paraya konmak icin haklı numarası yapmasına gerek yok madem inada bindi onlara yedirmeyecek kendi nasıl yiyebiliyo yapsın bi hayır, sevindirsin ihtiyaci olanlari, kendi zaten kendi ayaklarinin üstünde duruyomuş ya insan müsvettesi. allah tüm askerlerimizi annelerine babalarina eslerine cocuklarina bagislasin- aminn

Önemli olan gelinin kaynanaya acı çektirmesi , ki belli evli olduğunda oğlu annesinden yana olmuş
Kv den aldigi para değil , şehit olmuş eşinden gelen para neyin inadı yani pardon? Bu kadar kv hırsını herşeyde anlarim cunku bende de bi cadi var ama asla böyle rezil edip kucuk dusurmem kendimi benim orda (boşanmak üzere de olsalar güya seviyomuş ya) sevdigim insan sehit olacak ben düsünemem yani para vs cok ters geldi bana iki tarafin düsünceside ama kızda paraya konmak icin haklı numarası yapmasına gerek yok madem inada bindi onlara yedirmeyecek kendi nasıl yiyebiliyo yapsın bi hayır, sevindirsin ihtiyaci olanlari, kendi zaten kendi ayaklarinin üstünde duruyomuş ya insan müsvettesi. allah tüm askerlerimizi annelerine babalarina eslerine cocuklarina bagislasin- aminn

Daha haberi izlerken kaynana kişisinin durusundan konusmasindan fena oldugunu anlamistım

Dogruymus.

O karisi olarak parayi almista hadi haksiz diyelim siz aile olarak evlat kaybetmissiniz be 3kurusun derdine mi dustunuz hemen.
Yazik bu insanlara evlatlarinin ölüsünden bile nemalanan tipler.

vay gidene, vay gençliğine.hi
paragöz gelin paraya kılıf aramış bulmuş da. acaba ciğeri ananın gibi yanmış mıdır. ocağına ateş düşmüş müdür.
her türlü şehit hakkından yararlanırken, o para ona yarayacak mıdır.
yazık ki ne yazık, hem gençliği gitti şehidin, hem mezarında huzur içinde uyuyamayacak.

Sadece para değil. .
Torunları göremiyor aileler . .
Rabbim kimseyi bu acıyı yaşatmasın. .

2 ayda hanımı boşayan zaten annesine hak verir ama kanunda geçerliliği yokmuş demek , avukata gidip danışması daha mantıklı olurdu
2 ayda boşayan kocanın (anasının etkisi var veya yok) eğer cenazesine gitmeyecek kadar kırgınsa veya öfkeliyse parasını da almasın.

Ve birde anne babaya verilsin diye sehidimiz imza atmis diyorsunuz Sehit nerden bilioki bosanmadan sehit olucagini bence onu bekarken atmis olabilir.Yani.Evlenincede is deigisir bence
boşanma davası iki yıldır sürüyormuş. o arada hukuki gerekçesi olsun diye imzalamış olabilir.

Ben kadına inanıyorum nedense, açıklamaları samimi geldi bana. Ayrıca kv sorunu malum Türkiye'de. Zaten önce ailesi konuştuğuna göre kadının dedikleri doğrudur diyorum. O kadar acının içinde gelinin parayı alması mı rahatsız etti diye düşünüyor insan. Zaten o kıza annelik babalık yapsalardı beraber olurlardı, acılarını da beraber yaşarlardı, böyle konular da hiç gündeme gelmezdi diye düşünüyorum...
ben de böyle düşünüyorum
değil boşanmak üzere olan kadına hala evli olan çocukları olan şehit eşlerine verilen para gözlerine geliyor bazı anne babanın
benim oğlum öldü gelin yeniden evlenecek yada gidip parayı ailesiyle yiyecek psikolojisi belki de
kaynana konuları bdvden bile malum o iki ay içinde kanda kusturabilirler kadına
ben kadının yerinde olsam dava sonuçlanana kadar bekler alırsam da gider bir vakıfa bağışlarım tüm kameraların önünde bağışlarım

2 ayda boşayan kocanın (anasının etkisi var veya yok) eğer cenazesine gitmeyecek kadar kırgınsa veya öfkeliyse parasını da almasın.
vallahi bence o ortamda kadın cenazeye gelse kadını parçalarlardı sülalecek heralde o konuda bir şey diyemiyorum rezillik çıkmasın diye gelmemiş de olabilir gerçekten gelmek istememiş de olabilir

Kadın samimi gelmedi bana.Boşanma aşamasında iseler bu para ailenin hakkı. Annenin babanın ciğeri yandı onların oğlu gitti sonuçta.

Ne olursa olsun adam seni mirasçı olarak yazmamis o parayi alamazsin hukuki hakkı olmasi olayı vicdana uygun yapmıyor. Boşanmak üzere olduğun insanın parasini yememelisin

Bir insan boşandığında eski eşini ömür boyu görmeyebilir,aralarındaki bütün ilişki bitmiş olur,ama anne ve babasıyla olan bağı asla kopmaz ne olursa olsun...Şehidi büyütüp emek veren ailesi,ölmeseydi ailesiyle yaşayacaktı büyük ihtimal,bu nedenle para ailenin hakkı kesinlikle...Hayatını bir kaç ay paylaştığın kişiyle boşanma kararı alıyorsun ama ölümünden doğan bütün tazminatı ona vermek zorundasın, ne saçma... Kanunen böyle bir hakkı olması vicdanen onu haklı yapmıyor.

Boşanma davası sürerken ölen eşin mirasçılarından birisi boşanma davasına devam eder ve sağ kalan eşin kusurlu olduğunu kanıtlarsa, sağ kalan eş ölen eşe kanuni mirasçı olamaz. Bu durumda da sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre sağ kalan eşe yapılan ödemelerin geri istenebileceği kanaatindeyim.

X