Boşanma aşamasında eşi şehit olan kadın suçlamalara cevap verdi

Kadına yüklenilmesinin bir başka sebebi de çok kısa süre evli kalması ve çocuğunun olmaması bana göre.Zira bir kaç senelik evli olup ,çocuğu olmuş olsaydı bu kadar tepki olmazdı.Benim bir tanıdığım da boşanmanın eşiğinden döndü,evi ayırdı,eşi iş kazasından öldü ama erkeğin ailesi tepki göstermedi.

boşanma konusunda gelin haklı veya haksız olsun, mahkemesi uzadı diye yaptığı işgüzarlık bence. şehit düşmeden önce boşanmış olsaydı para alamazdı.
bence şehidin ailesi haklı. bizim iki komşunun da oğulları şehit oldu, gelinler parayı aldıktan sonra ne çocukları gösterdiler, ne bir daha selam verdiler.
gelinler daha vicdansız oluyor sanki.

Size gerçek bir olayı anlatmak istiyorum
94 senesinde dayım şehit düştüğünde eşi henüz 19 yaşındaydı
9 aylık evliydi ve çocukları yoktu
Devlet gerekli yardımları yaptı
Ki bu bizim için çok önemli değil zaten
Hemen evlendi ki bunada şaşırmadık çünkü çok gençti
Duyduğumuzda göre yine polis ile evlendi ve 3 çocukları oldu
Bu sefer de ikinci eşi intihar etti
Şehit sayılmadığı için eşi ne yaptı biliyormusunuz
Büyükbabamın maaşının yarısından fazlasını bölündü, dayımın şehitliğinden dolayı hak kazanılan iş hakkından da faydalanıp işe girdi
Yani sistem şuymuş
Kadın istediği şehit eşini seçip onun hakkından yararlanabiliyormuş
Aradan 21 sene bile geçse
Annemin, Büyükbabamın acılarının deşilmesine yanayım
Dayımın kemiklerinin sızlamasına mı
Ki dayım öldüğünde sanki kumar masasında ölmüş gibi bütün fotoğrafları yakıldı
Ananem yengemi görmek için evlerine gittiğinde, evden kovdular ( bir tobak etiniz bile yok niye kızımızın peşinden geliyorsunuz) diye
Yani çocuk yok demek istiyorlar
Biraz uzun oldu ama çok doluyum bu konuda..

Ya cok üzüldüm yazdiklarina. Hele anneannen, yillar gecsede evlat acisi gecmez,bitmez tabi.

Ne diyeyim, ailenize güc ve sabir diliyorum :KK43:

Ve o gelinede diyeceklerimi burda yazmayim, ban yerim!

Allah rahmet eylesin .Vah gidene...

Konusmasinda
Ne bi uzuntu ifadesi ne de sehit esine sevgi duydugunu zerre hissetmedim hala kaynanayla atisma derdinde ,pess .Varsa yoksa kaynana,para,hastayim,magdurum yakinmalari ...

Anlattigi kadar magdur,uzuntulu,olum haberini alinca yogun bakimlik olacak kadar hassas insansa o parayi bagislar.

bende kızın o parayı hakettiğini düşünmüyorum.. "Ben o zaman keşke şehit olmasaydı da onun haklarından yararlanmasaydım dedim." bu cümlede samimi olsa zaten parayı almazdı

Yuva yıkanın yuvası da olmasın
Ben haberlerde izlediğimde , geline çok kızmıştım
Ama şimdi hak veriyorum
Bir yuvanın da kvalide tarafından yıkılmış olması lanetliyorum
Yarım kalan umutları nr olucak , biri şehit oldu diğeri bedbaht

Dün haberlerde izlerken tek taraflı izleyipte şimdi yorum yapmiim demiştim iyiki de ön yargıyla bakıp yorum yapmamışım.. İçime doğmuştu kaynana ve ya kayınpeder yüzünden olduğu.. Yoksa 2 ay da bir insan neden boşanma kararı alsın. Kıza ve şehide üzüldüm gerisi reklam ve gelini kepaze etme peşinde.. Kötü kalpler ah şu kötü kalpler.

Ya cok üzüldüm yazdiklarina. Hele anneannen, yillar gecsede evlat acisi gecmez,bitmez tabi.

Ne diyeyim, ailenize güc ve sabir diliyorum :KK43:

Ve o gelinede diyeceklerimi burda yazmayim, ban yerim!
Zaten ananem 9 Ay yaşadı, oda ilaçlar ile, çünkü dayıma çok düşkündü, bide dayım şehit olduğunda ben dayımların evinde kalıyordum
Cenaze ile birlikte geldik memlekete,üstelik ananemi dayım hacca göndermişti
Ve defnedilirken göremedi
21 sene sonra acılarımızı tazeledi
Böyle saçma bir yasa olamaz
Kadın evleniyor 3 çocuk doğuruyor
Eşi intihar edince gelip
Dayımın bütün sosyal haklarından yararlanıyor
Böyle bir saçmalık olamaz

Yahu ınsaf be nasıl vıcdanı varmıs bunların o parayı nasıl yıyecekler bırının evladu brının esı gtmıs ne acı !!! para pesıne dusmek Allah ıslah etsın alın almayın demem alında barı bı hayrat yaptrın bı bagıs yapın hıc bırınızın hakkı degıl o para hayvanlasmıs ınsanlar

Anlattıkları doğruysa eğer bağışlasın bakalım parayı bir hayır kurumuna. Aynı durumda olsam aileye de yedirmezdim kendim de yemezdim. Kurumlara bağışlardım parayı. Ama para tatlıdır tabi hiç sanmıyorum bağışlayacağını.

Ne diyicegimi sasirdim
biryandan vatan ugruna tirililen bir can
diget yanda devam eden hayatlar
evet methum buyuk bir ihtimalle parayi kadinin almasina riza gostermezdi.
aile hakli bosanma davasi acilmis ve para uzerinde hakki olmamali.​

K.çlarına kına yaksınlar şimdi gelin kaynana.

Nasıl sinirlendim neler söyliycem de olmuyo işte.

bende kızın o parayı hakettiğini düşünmüyorum.. "Ben o zaman keşke şehit olmasaydı da onun haklarından yararlanmasaydım dedim." bu cümlede samimi olsa zaten parayı almazdı

O kisim benim de dikkatimi cekti,haklarindan diyo cogullastiriyo ,arastirmis yani biliyo daha cok haktan faydalanacagini.

Ailesi bosanma davasini devam ettirip mirasciligina son verebilir,hakli gerekceleri varsa, onu da arastirdi mi acaba gelin hanim.

Dün haberlerde izlerken tek taraflı izleyipte şimdi yorum yapmiim demiştim iyiki de ön yargıyla bakıp yorum yapmamışım.. İçime doğmuştu kaynana ve ya kayınpeder yüzünden olduğu.. Yoksa 2 ay da bir insan neden boşanma kararı alsın. Kıza ve şehide üzüldüm gerisi reklam ve gelini kepaze etme peşinde.. Kötü kalpler ah şu kötü kalpler.
Onlar bile olsa sorumlu bencevap insan olan almaz o parayı sen boşanıyor demissin

Ailesi para peşine düşmüş müdür bilmiyorum belki tek dertleri şehit oğullarının üzüntüsü üzerine boşanmak üzere olan karısının parayı alıp mutlu mesut yaşayacak olmasına psikolojileri el vermemiş olabilir. Türkiyede çiftlerin yarıdan fazlasının kayınvalidesi ile sorunu vardır. Ama ben bu gelinin yerinde olsam o parayı almaya gönlüm elvermezdi. Gerçekten çok kötü bir ailesi olduğunu düşünüp intikam amacıyla alsam da parayı hayır kuruluşlarına bağışlardım. Hissettiklerim iki taraf da çok kötü.
Bu arada ölen öldüğü ile kaldı kemikleri nasıl sızlıyordur.

X