• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyoruz

Şu an ikisini de istemiyorum gerçekten aklımda yok ama geleceği tabi ki göremem sadece bir daha biriyle bir şey olacak olursa yıllar sonra bile olsa aman seviyorum ya dört dörtlük olmasa da olur demeyeceğim hayatında kitap şiir okumamış sinema kültürü olmayan cinsiyetci yaklaşımı olan fikirleri bana çok zıt gelen kendini konuşarak rahat ifade edemeyen biriyle artık olmaz mesela çünkü ilk günkü anlayış olmuyor gerçekten fikirlere saygılı olmak çok zor daha çok çok noktalar var ama artık hiçbir zaman küçük şeyleri geçmeyeceğım sonra onlar çığ oluyor insan altında kalıyor
Hakkınızda hayırlısı olsun. Zaman zaman ( kendi adıma konuşuyorum) evlilikte çok farklı düşünülen anlar, keşke şöyle olsun dediğin zamanlar oluyor. Ciddi problemler yaşadığımız hatta ayrılmayı düşündüğüm anlar bile oldu. Ama anladım ki ben eşimi çok seviyorum hiç kimse kusursuz olmaz. Fedakarlık yapmadan, taviz vermeden hiçbir ilişki yürümez. Aileyle olan ilişkilerde bile mutlaka birileri fedakarlık yapıyor ve herkes bir arada kalıyor. İyi düşünün derim, bence bi süre ayrı yaşayıp durumu gözlemleyin. Evliliğin ilk zamanlarının her zaman daha zor olduğunu düşünüyorum.

konuyu tamamen olmasa da bir yere kadar okudum. bazı yorumlara cevap vermemen iyi olmuş.

ikiniz de çok olgun,medeni ve ince insanlarsınız bence. insan bir şeyleri sonlandırırken kırıcı olmamayı da bilmeli. alışkın insanlar olmadığı için linç yemişsin.

umarım çok mutlu olursunuz ikiniz de :KK200:

Hakkınızda hayırlısı olsun. Zaman zaman ( kendi adıma konuşuyorum) evlilikte çok farklı düşünülen anlar, keşke şöyle olsun dediğin zamanlar oluyor. Ciddi problemler yaşadığımız hatta ayrılmayı düşündüğüm anlar bile oldu. Ama anladım ki ben eşimi çok seviyorum hiç kimse kusursuz olmaz. Fedakarlık yapmadan, taviz vermeden hiçbir ilişki yürümez. Aileyle olan ilişkilerde bile mutlaka birileri fedakarlık yapıyor ve herkes bir arada kalıyor. İyi düşünün derim, bence bi süre ayrı yaşayıp durumu gözlemleyin. Evliliğin ilk zamanlarının her zaman daha zor olduğunu düşünüyorum.
Evet her zaman biraz fedakarlık yapmak gerek bu görüşe katılıyorum ama o fedakarligi hep kadın yapmak zorunda değil

konuyu tamamen olmasa da bir yere kadar okudum. bazı yorumlara cevap vermemen iyi olmuş.

ikiniz de çok olgun,medeni ve ince insanlarsınız bence. insan bir şeyleri sonlandırırken kırıcı olmamayı da bilmeli. alışkın insanlar olmadığı için linç yemişsin.

umarım çok mutlu olursunuz ikiniz de :KK200:
Teşekkür ederim senin yorum yapman beni çok mutlu etti

Haklı olabilirsiniz. Şahsen olaya kadının mı görevi erkeğin mi diye bakmıyorum genelde. Kendi çizgime göre davranıyorum. Öbür türlü şimdi sıra kimde kim daha çok çabaladı gibi yarışa girilmiş gibi geliyor. Tabi bunların hepsi subjektif görüş herkes bildiği gibi yaşar. Bence evlilikte kadın veya erkek kim daha olgun daha çok şey kaldırıyosa o sırtlıyor yükü. Bu diğerini kötü ya da sorumsuz yapmıyor. Evlilik birbirini tamamlamak bence herkesin her ihtiyacına cevap veren bi durum değil. Umarım seni incitecek birşey söylememişimdir sadece fikir amaçlı yazıyorum.

Haklı olabilirsiniz. Şahsen olaya kadının mı görevi erkeğin mi diye bakmıyorum genelde. Kendi çizgime göre davranıyorum. Öbür türlü şimdi sıra kimde kim daha çok çabaladı gibi yarışa girilmiş gibi geliyor. Tabi bunların hepsi subjektif görüş herkes bildiği gibi yaşar. Bence evlilikte kadın veya erkek kim daha olgun daha çok şey kaldırıyosa o sırtlıyor yükü. Bu diğerini kötü ya da sorumsuz yapmıyor. Evlilik birbirini tamamlamak bence herkesin her ihtiyacına cevap veren bi durum değil. Umarım seni incitecek birşey söylememişimdir sadece fikir amaçlı yazıyorum.
Benim derdim zaten öncelik ben yaptım oda yapsın değil evlilik içinde bir sorun varsa iki tarafında duyarlı olması sadece bir tarafın verici olmaması

Bu kararı almaya beni getiren süreçte iş yerinde bile ağladığım oldu defalarca çünkü bunu sadece ben hissediyorum da eşime bir yanlış yapıyorum gibi hissettim konuşurken de sadece gözlerimiz doldu karşılıklı
E karşılıklı üzüntü de varmış.. Sizin ayrılmanız bana hiç mantıklı gelmiyor

Ne yazık ki her boşanan da üzüntüyle boşanmıyor hatta kutlama yapanlar bile var. Sizin durum seviyoruz ayrıldığımıza da üzülüyoruz diyip ama napalım yine de ayrılalım demek oluyor..
Anladığım kadarıyla eşinizi biraz da sizi anlamamakla suçlayarak bu noktaya gelmişiniz
Üzüntü tabi ki var biz birbirimizin en iyi sırdaşıyız o kadar zaman aynı evi paylaştık çok şey var yani

Ne yazık ki her boşanan da üzüntüyle boşanmıyor hatta kutlama yapanlar bile var. Sizin durum seviyoruz ayrıldığımıza da üzülüyoruz diyip ama napalım yine de ayrılalım demek oluyor..
Anladığım kadarıyla eşinizi biraz da sizi anlamamakla suçlayarak bu noktaya gelmişiniz
Birebir bir suçlama değil içimden yaptım suçlamamı neden çaba göstermiyor neden acaba bana karşılık vermiyor diye diye

Her şey bu kadar duzgunden bosanmaniza cok uzuldum. Su an yasadiginiz seyi her evlenen yasiyor zaten. Bu alisma sureci. Bikac yil durduktan sonra da birbiriniz olmadan duramayacaktiniz. Bence yazik ediyosunuz. Bosanmis biri olarak soyluyorum lanet bir evlilikten 2 ayda bosandm ona ragmen cok zorluk yasadim. Siz bu kdr severken bu kadar duzgunken ziyan ediyorsunuz. Bence biraz daha dusunmelisiniz kari koca. Insanlar şoyle duzgn bir evliligi olsun diye neler verecek durumdalar...

Bundan ayrilip baskasiyla olsaniz onun da baska seylerine katlancaksiniz. Kusursuz insan yok. Artilari fazlaysa eksilerine goz yumma olayi bu.

zaten aileydik işin içine kendi ailelerimizi akrabalarımızı katarak büyümek istedik bunu yaptık ama biz olmadık
Yaptık değil
Denedik desek?

Ampülün mücadı kaç defa denedi bilir misin?

İlişkiye yön verebilme adına
Tavsiye diye saba bir şeyler sunmak haddim değil
Ama

Bu rahatlama
İlk anda

Başka bir ilgi var sende

Diye düşündüm

Kavga bile etmedik diyo. Biz eşimle sürekli birbirimizi yeriz 5dakika sonra ya o gelir ya ben giderim ona ne o benden vazgeçer ne ben ondan,asla yani. Onsuzluğu asla düşünmem be. Sorun tam olarak kimde?

Yaptık değil
Denedik desek?

Ampülün mücadı kaç defa denedi bilir misin?

İlişkiye yön verebilme adına
Tavsiye diye saba bir şeyler sunmak haddim değil
Ama

Bu rahatlama
İlk anda

Başka bir ilgi var sende

Diye düşündüm
Çağa yön verecek bir şeyle hayatımı devam ettireceğim şey arasında kıyas biraz fazla oldu bence her şeyi ben tek başıma denemek zorunda değilim deneme yaptığım zaman karşımdaki insandan kaç defa dönüş alamadan yapmaya devam edebilirim? Tamam karşımdaki insan beni kırmıyor kötü bir lafı sözü yok ama ben paylaşım için çabaladıkça içine kapanma var bu evlilik sadece benim değil ikimizin.
İlgi derken?

Back