Boşanıyoruz.. Nolur yardım edin

Konuşup anlaşmalımıyız? Yoksa boşanmalı mı?

• Boşanın

• Boşanmayın

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Siz yazdınız eşiniz size başka bir kadına gitmediğini hap işi için arkadaşları ile buluştuğunu söylemiş. Madem hap işi yaptığını söylediğine inanmadınız o zaman başka birine mi gittiğine inandınız? Adres göndermenize gerek yok. Profilin egm ye şikayet edilmesi yeterli oluyor. Şikayet etmedim çok ayrıntılı bir metin olmadığı için.
Işte bende diyorum ki tabiki gezmeye götürmediği için değil sadece biriktiği zaman böyle basit sebeplerden patlıyor bi anda insan diyorum ama kendimi anlatamıyorum ki. Herkes hatayı bende bulmuş yok anacım akşam havai fişekler patlacagim adam affetsin diye beni. Benim ne güzel bir kocam varmış meğer

Her evlilikte aşk azalır ,heyecan azalır zamanla bu normal .Siz olayı çok abartmışsınız,çocuk gibi :KK43:

Öncelikle herkese hayırlı günler, hızlı hızlı anlatmaya çalışacağım yazım yanlışım olursa affola..
Bana artık birilerinin akıl vermesi için kayıt oldum, yakın çevreme danışmak istemiyorum.
Biz 4 yıllık flört+nişanlılık döneminden sonra evlendik. 2 yıllık evliyiz. Çocukluk aşkım ilk heyecanım herşeyim idi. Hala öyle mi bilmiyorum. Gitmediğimiz şehir gezmedigimiz yer kalmadı 4 senenin neredeyse her günü beraberdik. Ben onun en kıymetlisiyim, kimse (ailesi dahil) tek bir kelime söyleyemez, eleştiremez biri yan gözle bakamaz öyle koruyup kollar eskiden beri. O da benim en kıymetlim, böyle düşündüğüm zaman neden diyorum, neden biz bir aile olmayı başaramıyoruz. Yaşımız mı ufak ondan mı kaynaklanıyor, yoksa herkesin ailesinde mi sıkıntılar oluyor diye düşünüyorum(23-24 yaşındayız) Şöyle bir kısaca konuyu anlatayım; Biz evlendik bir kaç ay herşey güzeldi daha sonra yavaş yavaş herşey berbat bir hal almaya başladı kavgalar gürültüler ayrılıklar vs derken barıştık başka bir eve taşındık (ben hep eski evde büyü olduğuna inandım çünkü bizim senelerdir hayalini kurduğumuz evliliğin böyle sorunlu olması imkansızdı) Yeni evde herşey güzel derken şuan için tek sorunumuz gezmek. Eşim evde yatıp film izleyip vs vakit geçirmek istiyor. Ben dışarı çıkıp gezmek istiyorum haftada 1 gün en azından başka bir yerlere gidebiliriz diye düşünüyorum. He hiç mi gitmiyorsunuz derseniz elbette gidiyoruz ayda 1-2 sefer bazen. Hani normal disari cikiyoruz markete pazara anneme ivira zivira bundan bahsetmiyorum. Ben baska yerlere gidelim romantik vakit gecirelim istiyorum. Geçen hafta cumartesi baliga gittik. Hafta içi konuşurken 'cumartesi akşamı çıkarız ertesi gün rahat uyurum, işe gitmek için erken kalkınca başım ağrıyor sonra dedi bende tamam dedim. Sonra bir kaç gun sonra yanliş hesaplamisiz cumartesi gunu calisiyorum pazar günü gezeriz dedi (cumartesi akşam çıkıyordu işten çünkü) bende onayladim. Pazar günü kalktık kahvaltı falan yaptık sonra yatıp film falan izledik. Sonra o kalktı hazırlandı odaya gitti televizyondan belgesel izledi ben bu arada ağlamıştım o görmedi. Sonra bende yüzümü gözümü silip yanına gittim. Neden ağladın, seni gezmeye götürmüyorum diye mi ağladın dedi gülümseyerek. Bende neden böyle yaptığını sorduğumda içimden gelmiyor dışarı çıkıp gezmek beraber evde film izlemek falan daha iyi geliyormuş. Bende bunun böyle olmayacağını artık yorulduğumu ve kıymetli olmak istemediğimi söyledim. O da benim zaten onun için herşeyden kıymetli olduğumu söyledi. Eskisi kadar sevmiyorum dedi bir ara. Bende bir insan sevmediği bir insanla nasıl aynı yatakta uyur sarılır dedim. O da yanlış anlıyorsun hiç sevmiyorum demedim eskisi kadar çok sevmiyorum dedim seni yine seviyorum dedi.(bizim aşkımız dillere destandı herkes bilir yaşadığımız şehirde) iste oyle konustuk biseyler, ben telefon bakmaya gideyim 1 saat sonra geleceğim sen karar ver dedi. Ve kapı çaldı bir açtım ki işyerinde ki koca köpeği getirmiş cin alsani çok tatlı bir köpek. Dışarı çıktığımız zaman mutlaka gideriz onu sevmeye normal zamanda. Iceri girdiler hadi hazırlan markete gidelim dedi bende hazırlandım kapıya indik dolaştık biraz markete girdi biseyler aldı eve geldik. Biseyler yedik içtik derken bu arada konuştuk ben kararımı verdigimi boşanacağımı söyledim oda tamam dedi 15 gün ayrı deneyelim yapabilirsen davayı açarsın dedi.(kendi açmayı asla kabul etmiyor) Benim bu evde yaşayabileceğimi bütün ihtiyaçlarımı karşılayabileceğini söyledi bende bu evde yaşayamam ailen gelir (üst katta annesiyle kardeşi oturuyor) o da gelemez kimse dedi. Istersen başka begendigin evi tutarız orda yaşarsın dedi (kira elektrik su her şeyi o karsilayacak) ben de böyle birseyi kabul edemeyeceğimi başka bir kızla görüşmeye başlayınca beni unutacagini kızın böyle birseyi istemeyeceğini ben elin kizinin ağzına bağlı yaşayamayacağımı ve ailemin de boyle bir seye izin vermeyecegini söyledim. O da asla başka birisinin olmayacağını banada kimsenin karisamayacagini söyledi. Esyalari bile kim ne aldiysa alacak ona kadar bile konustuk kizlar. Neyse ben gelme dedim o da gelmeyecegini soyledi. Neyse velhasıl kelam pazar gecesi çalışıyordu zaten dün gece de gelmedi. Ama yanina hic kiyafet almadı. Daha önce bu gitgelleri yaşadık zor günler atlattık artık yorulduk. Ben sanki ayrılınca daha mutlu olacakmışım gibi oluyor. Bu ilçeden taşınacağım annem ve kardeşimle(dayılarımızın olduğu ilçeye gidicez) Annemin konudan haberi var adam akilli konusun artik gelirsen bir daha gidemezsin vs dedi arkamdalar her türlü babamda öyle. (Annemle babam ayri ama görüşüyorlar ben annemle konuşurken babamda yanindaydi) neyse işte kızlar kalbim acıyor çok zor geliyor bu evi anıları dağıtmak. Evi boşaltırken hayal ediyorum çok zor çok yanlız hissediyorum kendimi. Pişman olmaktan çok korkuyorum. Hayallerim yarım kaldı içim çok acıyor. Bir yandan güçlüyüm bir yandan ayakta zor duruyorum. Ben ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen her kelimenizi dikkate alacağım yardım edin. Çok mu zor boşanmak ayrı kalmak severken. Daha mutlu olur muyum. Çevrenin tepkisi ne olur. Kizlar Ben şuan için eminim kız falan olmadığına öyle heveslerinin olmadığına eşimin. Ama ayrılmayalım demedi bu beni çok üzüyor. Aşırı gururlu bir insan ölse gelip söylemez. Ben ne yapacağım ne yapmalıyım. Artık bazı şeyler birikti bende birazda ondan bu hallerim. Kaldıramıyorum galiba evliliği. Bazen ben neden çamaşır yıkıyorum diyip ağladığımı bilirim yoruldum artık herşeyden. Biraz mutlu olmak istiyorum akıl verin lütfen
Bu arada çocuğumuz yok eşim istemiyor para biriktiriyoruz. Normal zamanlarda napiyorsunuz derseniz eşim çalışıyor ayriyeten araba alım satim işi yapıyor tamirci parçacı o bu derken çoğu zaman iş koşturuyor anlayacağınız.
Hic bi konuya yazmam ama dayanamadim.. lutfen sacmalamayin gezmiyorsunuz diye boşanilir mi ya yazik mazinize seninle ayni yastayiz esim asker 10 gun yok sadece 2 gun gelio eve iki cocugum var evde esimle olmakta beni cok mutlu edio inan tek gezdigimiz yer market cok sukur mutluyum herseyin bi zamani gelir canim merak etme ve lutfen bu sebepten bosanma...

Öncelikle herkese hayırlı günler, hızlı hızlı anlatmaya çalışacağım yazım yanlışım olursa affola..
Bana artık birilerinin akıl vermesi için kayıt oldum, yakın çevreme danışmak istemiyorum.
Biz 4 yıllık flört+nişanlılık döneminden sonra evlendik. 2 yıllık evliyiz. Çocukluk aşkım ilk heyecanım herşeyim idi. Hala öyle mi bilmiyorum. Gitmediğimiz şehir gezmedigimiz yer kalmadı 4 senenin neredeyse her günü beraberdik. Ben onun en kıymetlisiyim, kimse (ailesi dahil) tek bir kelime söyleyemez, eleştiremez biri yan gözle bakamaz öyle koruyup kollar eskiden beri. O da benim en kıymetlim, böyle düşündüğüm zaman neden diyorum, neden biz bir aile olmayı başaramıyoruz. Yaşımız mı ufak ondan mı kaynaklanıyor, yoksa herkesin ailesinde mi sıkıntılar oluyor diye düşünüyorum(23-24 yaşındayız) Şöyle bir kısaca konuyu anlatayım; Biz evlendik bir kaç ay herşey güzeldi daha sonra yavaş yavaş herşey berbat bir hal almaya başladı kavgalar gürültüler ayrılıklar vs derken barıştık başka bir eve taşındık (ben hep eski evde büyü olduğuna inandım çünkü bizim senelerdir hayalini kurduğumuz evliliğin böyle sorunlu olması imkansızdı) Yeni evde herşey güzel derken şuan için tek sorunumuz gezmek. Eşim evde yatıp film izleyip vs vakit geçirmek istiyor. Ben dışarı çıkıp gezmek istiyorum haftada 1 gün en azından başka bir yerlere gidebiliriz diye düşünüyorum. He hiç mi gitmiyorsunuz derseniz elbette gidiyoruz ayda 1-2 sefer bazen. Hani normal disari cikiyoruz markete pazara anneme ivira zivira bundan bahsetmiyorum. Ben baska yerlere gidelim romantik vakit gecirelim istiyorum. Geçen hafta cumartesi baliga gittik. Hafta içi konuşurken 'cumartesi akşamı çıkarız ertesi gün rahat uyurum, işe gitmek için erken kalkınca başım ağrıyor sonra dedi bende tamam dedim. Sonra bir kaç gun sonra yanliş hesaplamisiz cumartesi gunu calisiyorum pazar günü gezeriz dedi (cumartesi akşam çıkıyordu işten çünkü) bende onayladim. Pazar günü kalktık kahvaltı falan yaptık sonra yatıp film falan izledik. Sonra o kalktı hazırlandı odaya gitti televizyondan belgesel izledi ben bu arada ağlamıştım o görmedi. Sonra bende yüzümü gözümü silip yanına gittim. Neden ağladın, seni gezmeye götürmüyorum diye mi ağladın dedi gülümseyerek. Bende neden böyle yaptığını sorduğumda içimden gelmiyor dışarı çıkıp gezmek beraber evde film izlemek falan daha iyi geliyormuş. Bende bunun böyle olmayacağını artık yorulduğumu ve kıymetli olmak istemediğimi söyledim. O da benim zaten onun için herşeyden kıymetli olduğumu söyledi. Eskisi kadar sevmiyorum dedi bir ara. Bende bir insan sevmediği bir insanla nasıl aynı yatakta uyur sarılır dedim. O da yanlış anlıyorsun hiç sevmiyorum demedim eskisi kadar çok sevmiyorum dedim seni yine seviyorum dedi.(bizim aşkımız dillere destandı herkes bilir yaşadığımız şehirde) iste oyle konustuk biseyler, ben telefon bakmaya gideyim 1 saat sonra geleceğim sen karar ver dedi. Ve kapı çaldı bir açtım ki işyerinde ki koca köpeği getirmiş cin alsani çok tatlı bir köpek. Dışarı çıktığımız zaman mutlaka gideriz onu sevmeye normal zamanda. Iceri girdiler hadi hazırlan markete gidelim dedi bende hazırlandım kapıya indik dolaştık biraz markete girdi biseyler aldı eve geldik. Biseyler yedik içtik derken bu arada konuştuk ben kararımı verdigimi boşanacağımı söyledim oda tamam dedi 15 gün ayrı deneyelim yapabilirsen davayı açarsın dedi.(kendi açmayı asla kabul etmiyor) Benim bu evde yaşayabileceğimi bütün ihtiyaçlarımı karşılayabileceğini söyledi bende bu evde yaşayamam ailen gelir (üst katta annesiyle kardeşi oturuyor) o da gelemez kimse dedi. Istersen başka begendigin evi tutarız orda yaşarsın dedi (kira elektrik su her şeyi o karsilayacak) ben de böyle birseyi kabul edemeyeceğimi başka bir kızla görüşmeye başlayınca beni unutacagini kızın böyle birseyi istemeyeceğini ben elin kizinin ağzına bağlı yaşayamayacağımı ve ailemin de boyle bir seye izin vermeyecegini söyledim. O da asla başka birisinin olmayacağını banada kimsenin karisamayacagini söyledi. Esyalari bile kim ne aldiysa alacak ona kadar bile konustuk kizlar. Neyse ben gelme dedim o da gelmeyecegini soyledi. Neyse velhasıl kelam pazar gecesi çalışıyordu zaten dün gece de gelmedi. Ama yanina hic kiyafet almadı. Daha önce bu gitgelleri yaşadık zor günler atlattık artık yorulduk. Ben sanki ayrılınca daha mutlu olacakmışım gibi oluyor. Bu ilçeden taşınacağım annem ve kardeşimle(dayılarımızın olduğu ilçeye gidicez) Annemin konudan haberi var adam akilli konusun artik gelirsen bir daha gidemezsin vs dedi arkamdalar her türlü babamda öyle. (Annemle babam ayri ama görüşüyorlar ben annemle konuşurken babamda yanindaydi) neyse işte kızlar kalbim acıyor çok zor geliyor bu evi anıları dağıtmak. Evi boşaltırken hayal ediyorum çok zor çok yanlız hissediyorum kendimi. Pişman olmaktan çok korkuyorum. Hayallerim yarım kaldı içim çok acıyor. Bir yandan güçlüyüm bir yandan ayakta zor duruyorum. Ben ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen her kelimenizi dikkate alacağım yardım edin. Çok mu zor boşanmak ayrı kalmak severken. Daha mutlu olur muyum. Çevrenin tepkisi ne olur. Kizlar Ben şuan için eminim kız falan olmadığına öyle heveslerinin olmadığına eşimin. Ama ayrılmayalım demedi bu beni çok üzüyor. Aşırı gururlu bir insan ölse gelip söylemez. Ben ne yapacağım ne yapmalıyım. Artık bazı şeyler birikti bende birazda ondan bu hallerim. Kaldıramıyorum galiba evliliği. Bazen ben neden çamaşır yıkıyorum diyip ağladığımı bilirim yoruldum artık herşeyden. Biraz mutlu olmak istiyorum akıl verin lütfen
Bu arada çocuğumuz yok eşim istemiyor para biriktiriyoruz. Normal zamanlarda napiyorsunuz derseniz eşim çalışıyor ayriyeten araba alım satim işi yapıyor tamirci parçacı o bu derken çoğu zaman iş koşturuyor anlayacağınız.
Annen filanda yakinmis ben memlekete 13 saatlik bi mesafedeyim kimseyi tanimiyorum bence bi meskuliyet bul kendine ise gir mesela

Bi de anket yapmışsınız
Boşanayım mı boşanmayayım mı DİE
Başa baş gidiyor anket sonucu .
Nikah memuruna evet derken de mi anket yaptınız
Evet mi diyeyim , hayır mı?

Siz evliligi evcilik saniyordunuz galiba? Boşanin boşanmayin diye olayi anketi cevirmen bile olayin ciddiyetinden uzak oldugunu gosteriyor. Bunun kararini verecek olan sensin. Hayatin gercekleriyle henuz yuzlesmemissin 3 5 sene sonra anlarsinda iş işten gecmis olur. Bu kafayla gelecegini cok parlak gormuyorum. Ama bana kalirsa da boşan olgunlasman icin bazi şeyleri yasaman gerekiyor. İste bu yuzden kizlarinda erkeklerinde 25 26 dan evel evlenmesine karsiyim sonra icinde kaliyor boyle yasayamadiklari.

Çocuk musunuz ya baydı okurken

Şımarıklığın, doyumsuzluğun tanımı olmuş bu konu.

Siz çalışmıyorsunuz sanırım.

Haftada 2 gün iznim var. Ben de gezmeyi çok seviyorum. Ama bazen o kadar yoruluyorum ki hafta sonu bir kahve içmeye bile çıkmak gözümde büyüyor. Sanırım eşinizin sadece 1 gün izni var. bir de ek iş yaptığından bahsetmişsiniz. Yoruluyordur.

Siz de bir işe girin çalışın o zaman canınız sıkılmaz. Hatta can sıkıntısına vakit kalmaz.

Çocuk musunuz ya baydı okurken
Okumak zorunda değilsiniz baydıysa eğer? Size ciddi gelmeyebilir ben fikir almak için açtım bu konuyu. Ciddiye almayan arkadaşlar yorum yapmak zorunda değilsiniz. Burda kimse kimsenin saçma sapan hakaretlerini duymak zorunda değil. Ne boşluğum kaldı ne salaklığım. Kendinizi yorum yapma mecburiyetinde hissetmeyin, mecbur değilsiniz yorum yapmaya.

23 yaşında evlendiğiniz için normal bir durum. İnsan o yaşlarda gezmek , eğlenmek istiyor. Ben sizden daha büyüğüm, çok fazla dışarı çıkmayı sevmeyen biri olarak bile haftada bir iki gün çıkmayı istiyorum. Yaşınız gereği çok normal bu isteğiniz. Keşke biraz daha olgunlaşınca evlilik dusunseydiniz.

Ama artık evlisiniz ve sizi seven bir eşiniz var. Bazı isteklerinizi eşiniz için , evliliginiz için törpüleyebilirsiniz. Bu hafta eşinizin istediği gibi evde olursunuz, haftaya dışarı çıkarsınız. Evlilik sevgililik gibi değil ne yazık ki. Daha fazla anlayış gerektiren bir durum. Ortada evliliginizi bitirmeye değecek bir durum yok, sadece orta yolu bularak mutlu olmaya çalışın. Eğer ki esiniz yorgunsa, kalkın kendiniz çıkın, ya da evde eşinizle beraber geçirilecek romantik bir ortam hazırlayın. Hem adam dinlenmiş olur evde, hem de beraber güzel vakit geçirirsiniz.

Yaşınız biraz daha olgunlaşınca daha düzgün düşünmeye başlayacaksınız, sizin yaşınızda bu şekilde düşünceler normal olabilir. Ama ilerde pişman olma ihtimaliniz var, sizi seven bir insan varken kıymetini bilin. Şimdiki hayatta en zor şeylerden biri gerçekten sevip değer veren birini bulmak. Sudan sebeplerle evliliginizi bitirip, boş yere kimseyi uzmeyin. Gezmek eğlenmek bir yere kadar asıl önemli olan hasta olduğunuzda başınızda bekleyecek sizi seven birinin olması, sizin gözyaşınıza kıyamayacak birinin olması. Orta yolu bulmaya çalışın. Yazık etmeyin evliliginize, eşinizi de boş yere üzmeyin adamın gönlünü hoş edin biraz. Bırakın evde beraber vakit geçirin, önemli olan sevdiginizle yanyana olmak.

okumayı bitirmedim bile
tamamen şımarıklık olarak geldi..
gençlerin evliliği bu yüzden yürümüyor herhal hepside filmlerdeki dizilerdeki gibi olsun istiyor hayatını herhalde..

Bütün bu boşanma muhabbeti pazar günü dışarı çıkmadığınız için mi yapıldı yani ?? :oha:

Ablası ben senin yaşındayken okuldan mezun olabilmenin yollarını arıyordum.

Şimdi evliyim. Ve sorunsuz bir evlilik.

Bu demektir ki sen erken evlenmenin faturasını ödüyorsun. Bu yaşlarda gezmen gerekiyordu evet. Ama evlenmiş büyük bir sorumluluğun altına girmişsin. Keske gezip okuyacağın konserlere gideceğin yaşta evlenmeseydin.

Madem ki evlendin.. şunu bil ki hakim karşısında "eşim beni gezdirmiyor, sıkılıyorum" dersen hakim adaleti oyalamaktan kovar seni ordan.

Bu bir boşanma sebebi değil .olgun olmaya bak.

Insanlar nelerle uğraşıyor bir bilsen.

Eşin evcimen bi tip sen gezmek istiyorsun. Her insanin hobileri farklı.

Ben evde durmak istiyorum ama eşim gezmek istiyor. E ben de boşanayım o zaman..

Bu sebeple bosansak inan memlekette evli çift kalmaz.

Aklınızi başınıza toplayın. Darlaniyorsan bi doktora git. Seni rahatlatır. Bir iş bul çalış. Kitap oku. El işi yap. Pasta yap. Kendini oyala.

Boşanmak ciddi bir karardır. Boşanma kelimesini rafa kaldır .ciddi bir sebep olmadıkca indirme.

Şimdi siz ayrılırsanız çok yazık olur ! Hep değerli olduğunuzu görmek istiyorsunuz bence birazda siz eşinize nekadar değerli olduğunu hissettirin biraz fedakarlık yapın evliliği kurtarmak adına .. bu arada maşallah dedim eşinize görünen o ki sizi fazlasıyla anlıyor ve önemsiyor

Bence yaşınızın etkisi ve gezmeye alışık olmanız biraz etken gibi geldi. Eğer yazmadığınız başka sebep yoksa bunlar boşanmak için sebep değil.

Okumadım hepsini sinir oldum valla adama acıdım her haftasonu da gezilmezki bende ayrıl adama yazık yarın çocuk olursa 40 gün dışarı çıkamazsan seni düşünemiyorum

daha yolun başındasınız evet evlilikte bunalmalar olabiliyor , bazen eşler aynı aktivitelerden zevk almıyor başka bir sorununuz yoksa boşanmayın. yaşadıklarınızı birebir yaşadım bazen bende boşanmayı düşündüm ama insanların nasıl sorunlarla uğraştığını görünce size değer veren bir eşe sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu görünce vazgeçtim. sizin de anlattıklarınızın dışında bir sorununuz yoksa kendi kendinize yapabileceğiniz aktiviteler yaratıp kocanızın yapmadıklarına odaklanmayarak bazı şeyleri göz ardı edebilirsiniz.

Sorun şu ki evlilik te sevgili olduğunuz zamanlardaki eşinizi ve ilişkinizi arıyorsunuz. Evlenince hersey değişir. Sizde değiştiniz biraz dışarıdan bakın kendinize. Erkek açısından ki bir yas var arada ekstra birinin sorumlulugu evlilik maddi sorunlar geçim derken daha yıpratıcı. Eşiniz gayet makul göründü ayda 2 kez gezmek hiç yoktan iyidir. Bir hobi bulun oylayın kendinizi. Gezip tozan hayatını yasayan biri eve kapatılınca aynen sizin gibi olur bizde o yollardan gectık. Ekstra si benimki maddi sıkıntı içindeydi . Neyse benim naçizane tavsiyem evliliğine sahip çık. Mükemmel evlilik yok. Mükemmel hayat yok. Mutlu olmak isteyen insan var bu hayatta. Sen mutlu olucam dersen hersey güzel gelir. Yıpranmışsın belli bir psikoloğa git derdini anlat acılırsın. İlerde bu konular sana komik gelıcek simdi dağlar kadar buyuk görünsede. Bide düşün onsuz yasamak aileye dönmek kolaymı. Eski sen degılsın artık. biraz mücadele bu şekilde söylenirsen eşinde senden vazgececek. He söyleyim henuz vaz gecmemış Ama fazla naz aşık usandırır

X