sevgili bengisu,
yaşadıklarının benzerini 2 yıl önce yaşadım. eşim evi terkedip başka bir kadınla yaşamaya başladığında hamile olduğumu öğrendim. bütün aile aldırmam yönünde hem fikir olduk. bu lanet adamdan çocuk doğurulmazdı. hayatın kötülüklerinden hiç bir iz bırakmadan kurtulmak gerekirdi. doğurmam için yalvaran tek kişi kayınvaldemdi. kürtaj için randevu aldık (eşimle) iş yerimde öyle bir sorun çıktı ki birim değiştirdim ve randevuya gidemedim. tekrar randevu alındı bu seferde eşim kardeşinin kanser olduğunu öğrendi. ve üç aylara girdik. yapayanlızdım. her şeyde bir hayır olduğunu düşündüm. öyle acılarım vardı ki dayanamıyordum. apar topar izine ayrıldım. kendimi eve kapattım. uyku uyuyamıyordum. bebek bana uyku yapmaya başladı. hani ilaç alırsın ya her şeyi unutup uyumak için, işte tıpkı öyle oldu. her uyandığımda elimi karnımda buldum. acılarımı onunla konuştum.
bu arada eşim bebeği aldırmam konusunda buluğu her fırsatta baskı yapmaya başladı. onu hiç mi hiç istemedi. oturdum ve şöyle düşündüm, ben çalışan, ayakları üzerinde duran bir kadınım bebeğin tüm sorumluluğunu alabilirim. ve her şeye rağmen doğurmaya karar verdim.
zaman zaman sinir kirizleri geçirdim. zayıfladım, kısacası bitiktim. buna rağmen doktorum herşeyin iyi gittiğini söylüyordu. hamilelik günlerim çok kötü geçti. hayatım boyunca yaşamadığım acıları yaşadım. hamileliğimin 6. ayından sonra eşim arayıp sormaya, ilgilenmeye başladı.
birgün mahkeme için buluştuğumuzda bebek karnımda feci tekmeler atmaya başladı. aralıksı 10 dk. tekmeledi resmen. sonunda dayanamayıp eşimin elini karnıma götürdüm. bebek bir iki tekme daha atıp durdu. eşimi bir sonraki görmemde yine aynı şeyi yaptı.
doğuma bir hafta kala eşim eve geldi. çiçekler getirdi. birlikte ağladık. nefret ettiğim adama sarıldım o akşam. bebeği sağ salim doğurmamı, doğuma mutlu girmemi istediğini söyledi.
bir hafta sonra bebeğim doğdu. dünyalar güzeli oğlum. sanki tüm acılarım silinmişti. onu görünce hiçbirşey düşünmez oldum. ceylan gözlü bebeğim hayatta bana verilen en güzel hediye.
doğumdan 5 ay sonra babasıyla barıştık. yaptığı hatalardan öyle pişmanki hep ezik, hep mahcup.
o istemediği oğluna tapıyor.
her gecenin bir sabahı mutlak var canım.
bebeğin sorumluluğunu tek başına alabilecek güce sahipsen doğur. Rabbim onu sana verdiyse vardır bir hikmeti ilahi.
pişman olacağın hiçbirşey yapma. elin karnına gidip onunla konuşuyorsan bilki o artık hayatında.
ben kötü olan hiç bir sözünüzü haketmiyorum,ben ister miyim böyle olmasını ,günlerdir ne haldeyim,evliğimin bitmesi gözümde değil,biterse bitsin beni üzen tek şey bu bebeği kaybedeceğim,gerçekten anlamıyorsunuz,dışarıdan biri olsam bende sizin gibi düşünürdüm ama şu an ne şartlarda ve nasıl yaşadığımı bilemezsiniz,o yüzden hak veriyorum hepinize,ne yapayım peki çocuğu aldırdım deyip çocuğumu doğurayım ve çocuğum babasının öldüğünü mü bilsin,ya sonra öğrendiğinde ne yapalım,herkesi kandırdık mı diyelim söyleyin ne diyelim....
ben kötü olan hiç bir sözünüzü haketmiyorum,ben ister miyim böyle olmasını ,günlerdir ne haldeyim,evliğimin bitmesi gözümde değil,biterse bitsin beni üzen tek şey bu bebeği kaybedeceğim,gerçekten anlamıyorsunuz,dışarıdan biri olsam bende sizin gibi düşünürdüm ama şu an ne şartlarda ve nasıl yaşadığımı bilemezsiniz,o yüzden hak veriyorum hepinize,ne yapayım peki çocuğu aldırdım deyip çocuğumu doğurayım ve çocuğum babasının öldüğünü mü bilsin,ya sonra öğrendiğinde ne yapalım,herkesi kandırdık mı diyelim söyleyin ne diyelim....
çok sinirliyim sana çook,biraz ağır olacak ama oku!!!
sen sağlıklı rabbimin ol demesiyle olan ol bebeği aldıracak kadarmı vicdansızsın??
bir daha istediğinde Allah verecekmi acaba??
hiçmi uykularına girmesinden korkmuyorsun?
hiçmi azaptan korkmuyorsun??herşeyin affı var kul hakkının yok
bunun cinayetten ne farkı var?içindeki bir canlı!!!!
o bebeğin engelli bile ona kıymaya hakkın yok!!!!
bebeğime bakıyorum şimdi,şu an bana kahkahalar atan,oyunlar oynayan yavrumda içimde senin karnındaki bebek kadardı..
çok günah çookk,Allah ıslah etsin,üçüz olsa yine aldırmam
babası tarafıdan istenmeyen bi çocuk demişsin,onu aldırmaya karar verdiğine göre sende istemiyorsun
bebek hesap sorarken sana soracak,o zaman dersin yavrum baban istemedide ondan aldırdım diye
ohoo babası istemiyo sen aldırıyosun,istemeyin bakalım öbür tarafta oda sizi isteyecekmi!!!
arkadasin bu yazdiklarinizin hic birini haketmedigini dusunuyorum
lutfen cumlelerinizi kurarken karsinizdaki kirilir mi onu neye suruklediginizi dusunerek yaziniz
bu bayanin ne durumda oldugunu bakabilecek gucu oldugunu biliyormusunuzda konusuyorsunuz
tabi siz konusursunuz cunku sizin cocugunuzun babasi yani basinizda
siz evde otursanizda babasi calisip cocuguna bakabilcek gucte ya bu kadinin ??
ne yapicak tek basina
aileside hem karsi cikiyormus okumadiniz sanirim tam anlamiyla
lutfen cumlelerinize dikkat dikat dikkat diyorum yasakkelime
canım bu kadar strese girme lütfen. :teselli: bebeğinde senle etkileniyo. kimsenin bencede sana hayatını bilmeden yaşadıklarını bilmeden yüklenmeye kötü söz söylemeye hakkı yok.senle hemfikirim bu konuda.
dediğim gibi ailenlede konuş ve iyice düşünüp kararını ver.bu senin hayatın.bizler ancak fikirlerimizi söyleyebiliriz sana.son karar senin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?