• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyoruz... Bebeğe rağmen olmadı, yapamadık.....

Bengisucum..ilk mesajına dayanarak yazmıştım.. Olayların bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum.. Allah yardımcın olsunn..

arkadaşlar ben şimdi çıkıyorum,annemin evine gideceğim bugün,o zaten bu eve gelemez,kilidi de değiştirdik,benden hiç beklemedi polise şikayet edeceğimi,o yüzden benden her şeyi bekliyor eğer bir şey yaparsa....
yarın görüşürüz tekrar.........

canım hukuki olarak elinden ne geliyorsa yap..
seni çok bilinçli ve aklıbaşında görüyorum ve bi hemcinsimi böyle görmek beni gurulandırıyor..
bir an önce bu heriften kurtulman en iyisiymiş..
belki daha anlatamadığın biçok şey vardır..
maalesef bebek için bişey diyemiyorum, çok üzgünüm, keşke hiç olmasaymış..

alalh yardımcın olsun yurt dısına gidebilcek durumun yokmu orda yeni bi hayat kursan falan
yapma kıyma o bebeğe.......kürtaj çok günah ne olur iyi düşün........
ama çok iyi düşünnnn..............
3 senedir yapmadığımız tedavi kalmadı şimdide tüp bebek tedavisindeyim ama sonuç negatif oldu.............

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar ben şimdi çıkıyorum,annemin evine gideceğim bugün,o zaten bu eve gelemez,kilidi de değiştirdik,benden hiç beklemedi polise şikayet edeceğimi,o yüzden benden her şeyi bekliyor eğer bir şey yaparsa....
yarın görüşürüz tekrar.........

canım cok zor ve karmaşık bir durum RABİM YARDIMCIN OLSUN İNŞŞ EN DOĞRU KARARI VERİR VE HAYATININ KALAN KISMINDA ÇOK MUTLU OLRSUN

İlk mesajınızda okuduklarım bile, boşanmanın sizin için en doğru karar olduğu yönündeydi ki sonraki mesajda-ağzıma almak bile istemiyorum- sinirim depreşti.:kızgın:

Bebekle iligli konuda karar tamamen size ait olacaktır. Çok büyük bir karar... Bir çok mesajı okumaya çalıştım ve okurken aldır, aldırma, sen bilirsin ler ağırlıkta geldi, ben de kafamdan geçenleri yazmak istedim.

1) zor hamile kalmışsınız, bu acaba sizden mi eşinizden mi kaynaklanıyordu? buna göre belki tekrar hanile kalma ihtimalinizi düşünebilirsiniz. Bundan bağımsız olarak da, böyle bir aileden kendinizi, canınızı kurtarabildiğiniz için, hiç çocuğunuz olmasa da mutlu bir birey olarak hayatınızı sürdürebileceğinizi düşünebilirsiniz.

Ya da çocuk benim olmazsa olmazım, mutlaka çocuğum olmalı, bir daha çocuğum olmazsa kendimi çok kötü hissederim vb diye de düşünebilirsiniz. Tabii ki annelik illa ki çocuk doğurarak olmuyor, bir çok anne-babasız çocuk aileye kavuşmayı bekliyor.

Ama siz hayır ben sadece kendi doğurduğum çocuğa annelik yapabilirim, diyorsanız bir kez daha düşünebilirsiniz belki de.

2) Eğer çocuk doğarsa 2 ihtimal var, biri hayırlı evlat olması (ki bu durumda bir sorun yok)
diğer ihtimal ise çocuğunuzun baba tarafından da alacağı genleri. Eğer ki babasına ve ailesine benzer huyları olursa, çocuğa bu durumda "babasına benzedi, nefret ediyorum, doğurmasaydım" deme ihtimaliniz var mı?

Tabii ki bu genlerin, huyların geçmediğini varsayarsak, 2 ya da tekrar biriyle beraber olursanız 3 kişilik bir dünyanız bile olabilir.

3) Bugün başa silah dayayan insan, yarın öbür gün çocuğu almak için neler yapabilir? Bebeklikte tüm yükü sizin üstünüze bırakıp ,sonra yine orman kanunlarıyla gerek size acı çektirmek gerekse artık küçük birey olmuş, sülalerinin devamı olacağı için kendi yanlarına almaya çalışabilirler mi?

Ya da, çocuk onlardan ayrı büyürken, babam nerede, kim dediğinde açıklayamazsanız, sonra genç erişkin bir yaşta pat diye öğrenirse, o aileden ya da tanıştırmadığınız için sizden nefret eder mi?

...

yuh yani, mafya bozuntusu..yok arkadaşım fikrim değişti, o adamın yüzünü bidaha görmemen dileğiyle... :kızgın:

:Saruboceq:

ailem de boşanmamı ve bir an önce kürtaj olmamı istiyorlar...

En doğru karar sizin ve tabii ki size destek olacak ailenizin vereceği karardır. Bütün bunları, burada anlatılamayan kim bilir kaç katıyla yaşayan sizlersiniz. :teselli:

çok zor bi durumm canımm
az çok anlayabiliyorum senii
ama eşinin karakterine bakılırsa böyle bi adamdan kurtulduğuna sevinmelisin
karısını bebeği ile ortada bırakıp ailesini seçen bi adamdan ne köy ne kasaba olurr
bebeğin ve senin için hakkında hayırlısını diliyorum umarım kıymazsın o minik yüreğe...

ne yazacağıma karar vermekte çok zorlandım bu konuda... her mesajla fikrim değişti.

o adamdan kurtulmanız şart. çocuk da umarım sizin aldırmanıza yetişemeden kendiliğinden düşer. :Saruboceq: ilerde bir pişmanlık yaşamazsınız en azından.

bu şartlar altında kürtaj mantıklı olan yol gibi duruyor.

galiba eşinizden kaynaklı bir sorun yüzünden gecikme yaşamışsınız. bu kürtaj, ilerde anne olmanızı etkilemez umarım.

hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun. bu adamdan bir an evvel kurtulursunuz inşallah.

canımm yaa nediyeceğimi bilemiyorum ama kendi başının çaresine bakabiliyosan doğur bnce onun günahına grme,babasızlık zor ama sana hayatta yoldaş olur bence.
Allah yardımcın olsun..

Senin adına çok üzüldüm canım ya.Kendimi senin yerine koydum ben olsam ne yapardım diye düşündüm.Ben o adamdan onun ailesinden yada onda bir parçayı taşımaktan vazgeçerdim.Eminim seni hayatta çok güzel günler bekliyor. ınsanlar ya başında çekermiş ya sonunda sen şu an çok kötü olaylar yaşıyorsun ama sonunda herşey çok güzel olacak buna emin ol.Allah yardımcın olsun.Biran önce kurtul o adamdan ailesinden. ınan ki yaradan sana daha ne güzel hayatlar kısmetler bebekler sunacaktır. Senin için dua edeceğim.

kendiside bir aile olmuş zaten nasıl bu kadar gözü kör olabilmiş aklım almıyor.
allahım hakkında hayırlısını nasip etsin canım ,nedesek acıyı yaşayan bilir.
bebeğinize hem anne hemde baba olurum,her türlü eksikliğini gideririm diyorsanız.,bütün sorulara yine siz karar vereceksiniz.hayat koşullarınız nasıl.hepsini gözden gecirin diyorum.canım allah kolaylık versin çok zor yaşadıkların.en güzeli neyse hakkında o,olsun

canım biz ne desek boş çok üzüldüm zor bir karar Allah yardımcın olsun ama aldırmadan eşinle son bir kez konuşun derim ben ne olursa olsun o da babası sonuçta kaynananıda allah ıslah etsin ne kadar vicdansız bir kadınmış.ne diyeceğimi bilemiyorum ama aldırmadan çok iyi düşün sonradan pişmanlık yaşamazsın inşallah daha güzel günlerin olur :Saruboceq:

Herkes bebek sana yoldaş olur demiş de bence böyle düşünmek biraz bencillik. Yani o çocuğun yaşayacaklarını düşünmeden, ona sarılırım diye çocuk doğurmak çok bencilce bence. Tabiki kürtaj çok kötü bir şey, hele ki bir bebek sahibi olmak için bu kadar uğraşmışken, ama o çocuğun daha kötü şeyler yaşayacadığını görmek insanı her gün daha da kahretmez mi? Benim tavsiyem maddi durumunu, aileni kendine olan güvenini iyice ölç, tart. Eğer ben çocuğuma gereken eğitimi verebilirim, babasızlığını hissettirmem, baba olmadan da yaşanabileceğini gösteririm diyorsan, doğur tabi, ama sen kendine güvenemiyosan, o çocuk hayatta tek başına kalacaksa doğurmak da pek doğru bir tercih gibi gelmiyor. Gerçekten çok zor bir karar. Hani böyle konuşuyorum, ama başıma gelse ne yapardım hiç bilmiyorum. Umarım hakkında en hayırlısı olur

Bengücüm inanamıyorum şu an çok kötüyüm.senağlamaAllahım yardımcın olsun. Sakin düşünerek karar ver canım. Öfkeyle, ve şuanki eş olacak kişiye olan sinirin hırsın seni yanlış karar almaya itmesin lütfen. Bebeğin için aldırıp aldırmama konusunda lütfen iyi düşün. Böyle bir adamdan ne eş, ne de baba olmazmış ama keşke daha erken farkedilebilseydi herşey. Allahım hakkında hayırlısını versin inşalah. Bir de şimdi mübarek üç aylarda, eşinden vazgeçebilirsin, ama evladından vazgeçme. Onun günahını alma üzerine. Allahım mutlaka yardımcın olacaktır canım. O kadar hasretten sonra geldi. Kendiliğinden geldi bebeğin sana, belki böylesi hayırlı olacak senin için.

Son düzenleme:
çok üzüldüm bengücüm çok heleki onca zamandan sonra bebeğine kavuşmak üzereyken
ama şu bir gerçekki o adam ve ailesi o meleği hiç haketmiyorlar sadece onlara zavallılar rabbim sizi bildiği gibi yapsın diyorum yuva yıkanın yuvası olmazmış bundan sonra seyreylesinler bakalımhayatlarında ne gibi değişiklikler oluyor

bengücüm içindeki durum gerçekten çok zor sınavın çok ağır ,ama gönlüm bebeğin hayatta kalmasından yana özellikle bizim gibi bebek hasreti çekenler...
en son kararı sen vereceksin
rabbim hakkında hayırlısı ne ise onu versin canım
Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle, hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle...
kelebeğin de dediği gibi...

Allah yardımcın olsun...
Eşinle belki tekrar barısırsınız,ona göre bir karar ver canım..

Son düzenleme:
Büyüklerin hatalarını malesef her zaman çocuklar çekiyor, hemde bazen ana rahmine düşmüş ama doğmamış çocuklar çekiyor.
Ne diyebilirim ki, zaten kararınızı vermişsiniz. Bence bebeğiniz için bir kez daha düşünün. Unutmayın ki dünyadaki hiçbir şey bir çocuğun veya bebeğin canından daha kıymetli değildir.

Herkes bebek sana yoldaş olur demiş de bence böyle düşünmek biraz bencillik. Yani o çocuğun yaşayacaklarını düşünmeden, ona sarılırım diye çocuk doğurmak çok bencilce bence. Tabiki kürtaj çok kötü bir şey, hele ki bir bebek sahibi olmak için bu kadar uğraşmışken, ama o çocuğun daha kötü şeyler yaşayacadığını görmek insanı her gün daha da kahretmez mi? Benim tavsiyem maddi durumunu, aileni kendine olan güvenini iyice ölç, tart. Eğer ben çocuğuma gereken eğitimi verebilirim, babasızlığını hissettirmem, baba olmadan da yaşanabileceğini gösteririm diyorsan, doğur tabi, ama sen kendine güvenemiyosan, o çocuk hayatta tek başına kalacaksa doğurmak da pek doğru bir tercih gibi gelmiyor. Gerçekten çok zor bir karar. Hani böyle konuşuyorum, ama başıma gelse ne yapardım hiç bilmiyorum. Umarım hakkında en hayırlısı olur

Çocuğun ne yaşacağını kim bilebilirki babası ile ayrılar diye kötü yaşam şartmı.

Back