Biz de işte iyiyken çok iyiyiz. Bizden iyisi yok. Kötü olunca da düşman gibi oluyoruz. Evliliğin doğasında mı var bu nedir?Evet bende boşanıyorum.. Buraya yazsam mı yazmasam mı diye çok düşündüm. Ama tüm eleştirilere de açık olup yazacağım.
Eşimle anlaşamıyorduk ama iyiyken de çok iyidik genel olarak hep sıkıntılarımız vardı.
Dün akşam da sinemaya gidecektik tartıştık konu o kadar basit bir konu ki telefonda konuşurken bir kadın ismi söyledi zannettim toplantı için onun iş yerine gidecek sonra ben yanlış anlamışım. Koluna girdim aşkım yanlış anladım ya filan dedim tatlı bir şekilde. Sonra bana salak dedi bende tartışırken seviyeli tartış biraz ağzını bozma dedim. Sonra el kol yapıyordu elini indir insanlar bakıyor dedim. Elimi suratına indiricem şimdi filan dedi bende çok sinirlendim yürü gidiyoruz dedim. Otoparka indik ben çantamı aldım o da bastı gitti. Sonra ben ailemin yanına gittim onlara anlattım durumu ailem ailesiyle konuştu onun ailesi zaten hep böyleler biz o kadar güzelce konuştuk ikisi de anlamıyor filan demiş boşansınlar yol yakınken filan demiş. Ailesi çok iyidir ve çok üzülmüşler. Babamla 1 saate yakın konuşmuş onun babası.
Dün annem onu aradı telefonları açmadı. Sonra kapattı. Bugün de beni whatsuptan engellemiş resmini değiştirmiş (farklı bir telden baktım) Facesini dondurmuş filan.
Kesin avukata bildirimde de bulunmuştur. Ben nasıl atlatacağım bu süreci bilmiyorum..
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir yanım hiç istemiyor boşanmayı bir yanım durma diyor. Bilmiyorum nasıl yapacağım kalbimde büyük bir acı var. Bu sefer kesin bitti sanırım.. Ağlayasım geliyor ama iş yerindeyim ve kimseye belli etmemeye çalışıyorum... Çok fenayım..
Psikoloğa gidiyorum bu 3. seansım olacaktı hep eşimle giderdik güzel geçerdi ben terapi olurken kapıda beklerdi. Şimdi pazartesi gideceğim. Tek gideceğim çok iyidik son dönemde basit bir olay nerelere geldi.
Onun hiçbir şey umrunda değil çok gözü kara. Birden bitirir herşeyi ne ailesi ne ben hiç bişey umrunda değil herkes üzülüyor babam annem ben onun annesi babası bir tek o üzülmüyor.
Bu akşam eve gidip orda dursam mı yoksa kıyafetimi değiştirip ailemin yanına mı gitsem yine...
Ne yapacağım bilmiyorum çok kötüyüm... Çok.. Daha 1 yılımız bile dolmadı..
Ben 5 aylıkken bosanmıs tim yaptıkları şeylere kısa zaman bile olsa çok katlandim. Aileme yaptiklarini asla soyledim son raddeye gelene kadar kafayi yiyordum derdimi kimseye anlatamamaktan.Ailene soyledigin iyi bence en azindwn dert oryagin olurlar ben aptal gibi saklayip kafa yiyordumEn son sabrini taşırdı çok ağladım bosanirken ama suan diyorumki aptalmisim ağladığını için .Bana bosanalim diyordu korkutma için beni be mahkeme verince köpek gibi kendi düştü peşimde ama boşandım Valla en ufak şeyde salak diyorsa senin psikolojinin bozuyor bırak derim adam bana biraz daha evli kalsam kafayı yedirecektiEvet bende boşanıyorum.. Buraya yazsam mı yazmasam mı diye çok düşündüm. Ama tüm eleştirilere de açık olup yazacağım.
Eşimle anlaşamıyorduk ama iyiyken de çok iyidik genel olarak hep sıkıntılarımız vardı.
Dün akşam da sinemaya gidecektik tartıştık konu o kadar basit bir konu ki telefonda konuşurken bir kadın ismi söyledi zannettim toplantı için onun iş yerine gidecek sonra ben yanlış anlamışım. Koluna girdim aşkım yanlış anladım ya filan dedim tatlı bir şekilde. Sonra bana salak dedi bende tartışırken seviyeli tartış biraz ağzını bozma dedim. Sonra el kol yapıyordu elini indir insanlar bakıyor dedim. Elimi suratına indiricem şimdi filan dedi bende çok sinirlendim yürü gidiyoruz dedim. Otoparka indik ben çantamı aldım o da bastı gitti. Sonra ben ailemin yanına gittim onlara anlattım durumu ailem ailesiyle konuştu onun ailesi zaten hep böyleler biz o kadar güzelce konuştuk ikisi de anlamıyor filan demiş boşansınlar yol yakınken filan demiş. Ailesi çok iyidir ve çok üzülmüşler. Babamla 1 saate yakın konuşmuş onun babası.
Dün annem onu aradı telefonları açmadı. Sonra kapattı. Bugün de beni whatsuptan engellemiş resmini değiştirmiş (farklı bir telden baktım) Facesini dondurmuş filan.
Kesin avukata bildirimde de bulunmuştur. Ben nasıl atlatacağım bu süreci bilmiyorum..
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir yanım hiç istemiyor boşanmayı bir yanım durma diyor. Bilmiyorum nasıl yapacağım kalbimde büyük bir acı var. Bu sefer kesin bitti sanırım.. Ağlayasım geliyor ama iş yerindeyim ve kimseye belli etmemeye çalışıyorum... Çok fenayım..
Psikoloğa gidiyorum bu 3. seansım olacaktı hep eşimle giderdik güzel geçerdi ben terapi olurken kapıda beklerdi. Şimdi pazartesi gideceğim. Tek gideceğim çok iyidik son dönemde basit bir olay nerelere geldi.
Onun hiçbir şey umrunda değil çok gözü kara. Birden bitirir herşeyi ne ailesi ne ben hiç bişey umrunda değil herkes üzülüyor babam annem ben onun annesi babası bir tek o üzülmüyor.
Bu akşam eve gidip orda dursam mı yoksa kıyafetimi değiştirip ailemin yanına mı gitsem yine...
Ne yapacağım bilmiyorum çok kötüyüm... Çok.. Daha 1 yılımız bile dolmadı..
Canım şöyle anlatayım kendimde değiştirdiklerim artık evimi temizlemeye başladım, eşimin işi uzayınca saat gecikince kıyamet koparmıyorum.. şehir dışı işleri olacak onlara bişey demiyorum olay çıkarmıyorum.. ne bileyim ama doğru söylüyorsun yinede ben kimi kandırıyorum ki bir yerden patlar belki bir gün.. çok üzülüyorum bu duruma ama inşallah rabbim bize doğru güzel bir yol gösterir..Konunuzu başından sonuna okudum. Yanlış yaptığınızı düşünüyorum. Kocayı kaçırmayayım diye rol yapıyorsunuz. Aşkımlar,canımlar havada uçuşuyor ama gerçek değil. En ufak bir olayda patlayacaksınız ben size söyleyeyim. Hayat boyu mu rol yapacaksınız? Gerçek değil bu yaşadığınız. Dürüst olmalısınız. Kızdıysanız kızdınız,kıskandıysanız kıskandınız ..bunu kocama söyleyemeyeceksem öleyim daha iyi. Fikirlerinizi açıkça beyan edemezseniz,onun istediği gibi davranmak için kendinizi sıkarsanız nasıl siz siz olacaksınız merak ettim? Sevgilisi açık gezmesini istemiyor diye içinden gelmediği halde kapanan, çalışmak istediği halde çalışamayan,hayatını istediği gibi yaşayamayan ezik kadınlara dönmeye başlamışsınız. Bu örnekleri verdim diye kızmayın hemen. Sadece durumunuzu örneklerle anlatmaya çalıştım.Sizi siz olduğunuz için sevmeli. İnsanın kişiliğini tamamen değiştirmesi mümkün değil. Kimse kimse için yalandan değişmesin zaten.Daha çok gençsin. Evliliğin rol yaparak süremeyeceğini çok yakında anlarsın. Sizi zorlayan,mutsuz eden ,törpülemek istediğiniz yanlarınız varsa bunun için çaba gösterin ama adam evden gitmesin diye rol yapmak,olduğunuzdan başka davranmak zorlama geliyor bana. Ayrıca neden sadece siz değişiyorsunuz? Madem öyle kocanızda değiştirsin sizin sevmediğiniz yönlerini. Fedakarlık kısmı neden sadece size düştü anlamadım. Ezik durursanız daha çoook ezilirsiniz söyleyeyim size. Hakkınızda hayırlısını diliyorum
canım dediğin doğru valla geysa gibi bişey oldum.. off Allah'ım bu ben değilim ama aslında yapmam gerekenler de var ev temizliği gibi..tatlım ne o oyle geysa gibi burdakilerin gazına gelme bırak adam yardım etmek istiyo yapsun yemek kahve sen ne oyle otur padisahım gibi adamı susturuyon bosver yapsun sizin sorununuz baska bisey iletisim ayrca biraz zaman gecsin ütü isine hallet aylık arada kadın tut esin zaten is adamıo bi sürü gömlet pantolon vardır esine söylemek zorunda bile degilsin aylık tutu bi kadın önce ütüleri yapsun sonra mutfak mesela bastab asagı her ay duvarlar dolaplar bi ay salon duvarlar koltuklar m,s gibi olur
bide watsap isinde adam haklı madem is adamı dogru seninle olan resmi hos olmaz
bide kücükte olsa kendinize bi tatil ayarlayın bilmiyorum hangi sehirdesiniz ama bi ufak balayı gibi olsun kıbrıs olur 2 gunluk yada kapadokta tas odalar ve icinde jakuzi var bence is yogunluunu sorarak esine deki seninle özel bi zaman gecirmek istiyorum bu saatten sonra de
inşallah hayırlısı olsun canım.. rabbim dualarımın karşılığını verdi..Cok sevindim cnm bnm ya. Ne güzel maşallah maşallah cnm. Gercekten kıymetini bil kocanın
ben sana özet geçeyim canım eşim evden gitti geri getirmek için binbir takla attım dualara sığındım rabbimin yardımıyla döndü.. peki ya sonra.. işte onu göreceğiz canım.. inşallah en hayırlısı en güzeli olur..60 sayfa ne konuştunuz kızlar bilen özet geçebilir mi :)))
bitirmedim kuzum ama bitirmeyene kadar ben bittim.. çok şükür barıştık rabbimin izniyle..1 yıllık daha evliliğin. Anca birbirinize alılmaya başlıyosunıuz :) bence eften püften sebeplerle bitirme.
barıştık canım çok dua ettim.. inşallah hayırlısı olsun..Biz de işte iyiyken çok iyiyiz. Bizden iyisi yok. Kötü olunca da düşman gibi oluyoruz. Evliliğin doğasında mı var bu nedir?
Konu mutlaka o kadar yüzeysel değildir. Ya bı birikim ya ciddi bir yanlış anlama...
Her ne olursa olsun otoparkta bırakıp gitmesi, WhatsApp tan engellemesi, facei dondurması falan hiç hoş şeyler değil. Kabul edilemez.
Belki böyle olması daha hayırlıdır. Şimdi üzüleceksin belki ama ilerisi için daha iyi olabilir
canım benim senin adına hem çok üzüldüm hem çok sevindim ki maşallah çok güzel toparlanmışsın.. bu da sana rabbimin bir sınavı olmuş.. Rabbim inşallah mutluluğunu huzurunu daim etsin.. hempimiz hakkında da hayırlısı olsun..Ben 5 aylıkken bosanmıs tim yaptıkları şeylere kısa zaman bile olsa çok katlandim. Aileme yaptiklarini asla soyledim son raddeye gelene kadar kafayi yiyordum derdimi kimseye anlatamamaktan.Ailene soyledigin iyi bence en azindwn dert oryagin olurlar ben aptal gibi saklayip kafa yiyordumEn son sabrini taşırdı çok ağladım bosanirken ama suan diyorumki aptalmisim ağladığını için .Bana bosanalim diyordu korkutma için beni be mahkeme verince köpek gibi kendi düştü peşimde ama boşandım Valla en ufak şeyde salak diyorsa senin psikolojinin bozuyor bırak derim adam bana biraz daha evli kalsam kafayı yedirecekti
Canım zaten bişey demiyorum ısrar etmiyorum sadece bu kadar zaman vardı neden şimdi yok diye kafama takılıyor. Çünkü çok şehir dışı seyahatleri oluyor ve atıyorum bir kadın ona o gözle baksa eşim de zaten atıyorum müşteri diye bişey diyemeyecek gibi geliyor ne bileyim .. belkide benim hüsnü kuruntum sonuçta firma logosu var.. inşallah yoluna sokarız herşeyi canım..Yahu burda sana kaç insan yazdı neden ısrarla anlamamak için direniyosun ki adam haklı wAtsap profilinde senim ne isin var acaba eşin diyor ki sana ben iş adamıyım günde kaç kişiyle konuşuyorum istemiyorum bunu anlamak bu kadar zor mu acaba bi arkadaş demiş ya çok haklı rol yapiyosun sen ve esinde bunun farkina varicak yakinda ve gidince dönüşü yok değil dua göklere çıksan dönmez artık kusura bakma ağır oldu ama artık bırak adamın pesini bu kadar hayatına müdahil olma yanlış yapiyosun
amin canım çok sağol inşallah .UUN ZAMAM EVLİLİKTEN KORKTUM.Sonra ikinci eşimle görücü usulü tanıştım sürekli araya araya evlilige ikna etti .Evlendim ama iki çocuğu var ve beni evlendiği pişman ettiler evliligim yaşayamadim eşime güvendim çok şükür kötü biri değil ama çocuklu biriyle kesinlikle evlenmem şimdiki aklım olsa .tek teselli 40 yaşındayım ve 1 oğlum oldu beni bağlayan o evlenmeden önce calisiyodum izin vermedi çalışmam keşke dinlemeseydim çalışmak insanın derdine care oluyo bazen.O yüzden el ne der kim ne der boş ver nasıl huzurlu olacaksan öyle davrancanım benim senin adına hem çok üzüldüm hem çok sevindim ki maşallah çok güzel toparlanmışsın.. bu da sana rabbimin bir sınavı olmuş.. Rabbim inşallah mutluluğunu huzurunu daim etsin.. hempimiz hakkında da hayırlısı olsun..
aynen kuzum.. inşallah sıkıntılarımızı çözebiliriz.. o kadar çok yoruldum o kadar çok bunaldım ki.. inşallah güzel olur herşey..amin canım çok sağol inşallah .UUN ZAMAM EVLİLİKTEN KORKTUM.Sonra ikinci eşimle görücü usulü tanıştım sürekli araya araya evlilige ikna etti .Evlendim ama iki çocuğu var ve beni evlendiği pişman ettiler evliligim yaşayamadim eşime güvendim çok şükür kötü biri değil ama çocuklu biriyle kesinlikle evlenmem şimdiki aklım olsa .tek teselli 40 yaşındayım ve 1 oğlum oldu beni bağlayan o evlenmeden önce calisiyodum izin vermedi çalışmam keşke dinlemeseydim çalışmak insanın derdine care oluyo bazen.O yüzden el ne der kim ne der boş ver nasıl huzurlu olacaksan öyle davran
.
inşallah canım benim.. cümlemiz çözeriz inşallah..İnşallah canım sıkıntını cozersin
yaşamayan anlamaz seni
Esin eve geldiCanım zaten bişey demiyorum ısrar etmiyorum sadece bu kadar zaman vardı neden şimdi yok diye kafama takılıyor. Çünkü çok şehir dışı seyahatleri oluyor ve atıyorum bir kadın ona o gözle baksa eşim de zaten atıyorum müşteri diye bişey diyemeyecek gibi geliyor ne bileyim .. belkide benim hüsnü kuruntum sonuçta firma logosu var.. inşallah yoluna sokarız herşeyi canım..
Dediklerinin hepsi çok doğru canım Allah razı olsun.. bunları tekrar tekrar okuyacağım her bunalışımda daralışımda.. benim bu alışkanlıklarımdan vazgeçmem gerekiyor inşallah rabbimin izniyle..Esin eve geldi
Esas zor aşama başladı düşündüklerini uygulama safhası..alışkanlıklarını değiştirme
Çok zordur.söylemek çok kolay ama uygulamak zordur..
Şunu bil ki eşin herşeyi bitirmisti sen istiyorsun ki eşim tahammülü eskisi gibi olacak eski haklarımı kullanabileceğim peki esin gidince ne olacak sevdin madem niye hala hak iddia ediyorsun.ona karsi hırs yapiyorsun.aşkım demekle gerçek aşk olmaz yaptığın eylemle gösterdiğinde olur.içinde yanıp tutuşan ihtirasların var eşini eve alıp gelirken bunları söndürmedin mi.
Şöyle düşün kardeşim o senin malın değil küçük kuşun değil hizmetlin değil o ayri bir insan ayrı kişilik ayrı cins.
Şu an denemedesin şunu bil aman giderse gitsin gemiler yansın özgürlük istiyorum diyorsan
Eski davranış bozukluklarına devam edersin yada ona yakın işler yapmaya devam edersin (bunu sen bize anlatmıştım benim hatalarım var diye ) çok az bir zamanda esin yine mahkeme yolunu tutar.
Ama ben bu yola baş koydum eşimi mutlu edeceğim diyorsan kendinı zorlayacaksin o yönde eğitim alacaksın kendi başına asla olmaz işte kendini kendine bırakırsan şu an eline aldığın mutluluk kaynagin uçar gider başka fırsatında yok üzülen yine sen olacaksın evet çok ağır gelecek ama ya yapacaksın ya yapacaksın başka yolu var mı kardeşim söyle.
Bundan boşansan kendinle kalacaksın ben yalnızlık istemiyorum evleneceğim desen yine karşındaki benzer karakterde ve belkide daha kötüsü olacak.en iyisi karakterini bildiğin şu anki sevdiğinden vazgeçme. Birde yaşadıklarını asla unutma erkeğinin eskiyi hatırlatan hoş sedasına aldanma bir ayağı dışarıda çünkü.
Adam şifre koymuş bakalım bana guveneçek mi (sen şifreyi istemekle ben sana güvenemiyorum ne haltlar karistiracaksin emin olamıyorum diyorsun )
Adam profil resmini degistirmis (sen oynaksindir bir kadın falan mesaj atar dayanamaz karşılık verirsin buna engel olmam lazım benim resmimi görünce kaçarlar diyorsun)
Yüzüğünü tak (başın bağlı olduğu belli olsun diyorsun yani yine itimatsizlik)
Bunları yapsan da yırtınsanda içinde var ise engel olamazsın bunu bil senin yaptırım gücün yok.sen kendi mutluluğuna bak.onun amel defteri ayrı.böyle yapmakla vazgeciremezsin.
Şöyle davranman çok doğru olur
Adama canım ben sana güveniyorum ister yüzük tak ister takma ister şifre koy sen benim sevdiğimsin.ihanetini asla aklımdan bile geçirmem böyle küçük şeylerle seni sıkmam kendimi yiyip bitirmem..
Ben artık doğru ben olacağım şu andan itibaren maskeli bende olmayacağım ben geysa değilim senin sevdiğin kadınım.özümle sözümle seni yaşayacagim .
Yemek meselesinde de kadınlığı göster evde hazırlanmış birşey yok adamın karnı acıkmış beraber yapalım bari çabuk olsun diyor sense aşk meşkten yapıyor zannediyorsun
yok canım belki sofrayı hazırlar tabaklari getirir ama yemek yapmak öyle birşey degil
Emeğini görsün desin ki bu tembelliği bırakmış.
Kardeşim ben senin benzerindim.şu an gerçekleri anladım ve eşimi mutlu etmeye çalışıyorum baya bi gelişme gösterdim elhamdülillah.
Sanma sakın buradakiler yada ben mükemmel insanlar hata kusur insanoglunda var.ama bazen insan karşındakini kendinin onune gecirir mutlu olsun ister sakın yanlis anlama haddi astınız deme isyan etme bırak konuşsunlar bende sende faydalanalim çünkü tecrübe sahibi olmus başarıyı yakalamış insanlar çok.sakin kızma
Yolunu seç kardeşim ve o yolda samimiyetle devam et.Sanma ki basibos bırakıldık bil ki Allah Azze ve Celle kalbinin icindekileri mutlak görür ve emekleri zayi etmez.
hakkını helal et
Oo harika haber :) yuvanı bozma hiçbişey için. Tekrardan tebrik ederim, birliğinizi bozmadığınız için :)bitirmedim kuzum ama bitirmeyene kadar ben bittim.. çok şükür barıştık rabbimin izniyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?