Boşanırken hala sevmek??

Eşinin cinsellik ile ilgili problemleri var farkında mısın? Düzeltmeyede calısmıyor Doktora gitmiyor..
Kavga dövüş ile üzerini kapatmaya calısıyor. Rabbim karanlıklardan aydınlığa ferahlığa ulaştırsın arkadaşım
Amin arkadaşım, varsa senin de bir derdin benden çabuk ferahlığa ulaşman dileğiyle. Eşimin kendinde sıkıntı bulmaması en büyük problem. Cinsellikten bu şekilde soğuması bana güvensiz hissettirdi. Hep böyle değildi çünkü, kendi gelirdi bana. Haliyle üstüme alındım. Ya da aldattığını düşündüm bu kadar kaçındığı için. Ama ya mükemmel saklıyor ya da hiç öyle bir şeyi olmadı. Hiç görmedim duymadım öyle bir şeyini de. Keşke ben üzüntümü dile getirdiğimde dinlese. Normalleştirıyor hatta suçu bazen bana attığı da oldu. Doyumsuz olmakla suçluyor her haklı talebimde :KK43:

Değil. Çift terapisi ile düzelebilirsiniz ikinizin de törpülenmesi gerek
Bence çift terapisini denemeniz lazım. Eşinin inadı kırılıp hatalarını kabul ederse olacak bir evlilik bu gibi.
Sanırım yarın arayıp bunu teklif edeceğim. En azından olmaz da yürümezse içimde yara olarak kalmaz. Umarım dediğiniz gibi olur :KK43:

Amin arkadaşım, varsa senin de bir derdin benden çabuk ferahlığa ulaşman dileğiyle. Eşimin kendinde sıkıntı bulmaması en büyük problem. Cinsellikten bu şekilde soğuması bana güvensiz hissettirdi. Hep böyle değildi çünkü, kendi gelirdi bana. Haliyle üstüme alındım. Ya da aldattığını düşündüm bu kadar kaçındığı için. Ama ya mükemmel saklıyor ya da hiç öyle bir şeyi olmadı. Hiç görmedim duymadım öyle bir şeyini de. Keşke ben üzüntümü dile getirdiğimde dinlese. Normalleştirıyor hatta suçu bazen bana attığı da oldu. Doyumsuz olmakla suçluyor her haklı talebimde :KK43:
İsteksizlik sonradan mı oluştu? Ereksyonu nasıldı peki? Boşalma süreci falan?

Ortada bosanmalik bir durum goremedim.iki tarafya seviyorsa iki tarafta fedakarlık yapmalı eşiniz de bir adim atarsa devam eder bence boşanmayın eşinizle 1 kez daha konusmayi deneyin. Inanin her evlilikte kotu gunler anlaşmazlıklar oluyor. Biz esimle kedi kopek.gibiydik afedersiniz. Ama sevgimiz bitmedi hic bu yüzden ayrilmadik simdi 7.senemize girecegiz 4 yaşında kizimiz var her sey yolunda çoksukur. Zamanla kavga kıskançlık yerini baska yerlere birakiyor. Yani ilerde sizde aman bana canim demiyo diye uzulmiceksiniz sevgisinden emin olmaniz yetecek size. Gereksiz konular icin birbirimizi yipratmissiniz gibi geldi bana. Bir taraf yapici olmali ki duzelsin umarım o taraf esiniz olur

İsteksizlik sonradan mı oluştu? Ereksyonu nasıldı peki? Boşalma süreci falan?
Sonradan oldu. Ereksiyonda ve boşalmada sorunu yok. Oluyor. Kilo da aldı evlendikten sonra. Bir ara ona bağlamıştım acaba kendini pek beğenmiyor mu diye. Sonra bana kapalı kutu olduğu için söylemedi bir şey. Normal olduğunu, haftada 1-2 yapıyoruz zaten evliler böyle sen ne sanıyorsun her istediğinde olmaz o işler falan. İsteksiz ama ilişkide de yani 5 dk sürüyor sürmüyor. Ön sevişme yok zaten.

Ortada bosanmalik bir durum goremedim.iki tarafya seviyorsa iki tarafta fedakarlık yapmalı eşiniz de bir adim atarsa devam eder bence boşanmayın eşinizle 1 kez daha konusmayi deneyin. Inanin her evlilikte kotu gunler anlaşmazlıklar oluyor. Biz esimle kedi kopek.gibiydik afedersiniz. Ama sevgimiz bitmedi hic bu yüzden ayrilmadik simdi 7.senemize girecegiz 4 yaşında kizimiz var her sey yolunda çoksukur. Zamanla kavga kıskançlık yerini baska yerlere birakiyor. Yani ilerde sizde aman bana canim demiyo diye uzulmiceksiniz sevgisinden emin olmaniz yetecek size. Gereksiz konular icin birbirimizi yipratmissiniz gibi geldi bana. Bir taraf yapici olmali ki duzelsin umarım o taraf esiniz olur
Kızınızı allah bağışlasın. Ne güzel çok sevindim sizin adınıza. Öyle bir noktaya geldim ki beynim patlayacak gibiydi. Bir yanım git kurtul bir yanım tutun diyor. Bu mesajınızı görmek biraz da olsa tutun diyen yanımı ümitlendirdi.

Sonradan oldu. Ereksiyonda ve boşalmada sorunu yok. Oluyor. Kilo da aldı evlendikten sonra. Bir ara ona bağlamıştım acaba kendini pek beğenmiyor mu diye. Sonra bana kapalı kutu olduğu için söylemedi bir şey. Normal olduğunu, haftada 1-2 yapıyoruz zaten evliler böyle sen ne sanıyorsun her istediğinde olmaz o işler falan. İsteksiz ama ilişkide de yani 5 dk sürüyor sürmüyor. Ön sevişme yok zaten.
Cinselliğinde çok büyük sıkıntılar var... Sen çözemiyorsun olayı.. İnsallah paravan evlilik değildir...

eğer kavgalar dediğiniz gibi basit şeylerden çıkıp büyüyorsa, bir çift terapisiyle, iki tarafın birbirini anlamasıyla törpülenir diye düşünüyorum. kestirip atmak istemiyorsanız bence iptal edip biraz zaman verebilirsiniz. 2 yıllık evlilik oturduğunda mutsuz olunacak bir sorun görmedim. tabi saygısızlık başlayınca çok zor toparlanıyor o ayrı

Keşke... Çok inattır. Boşanmak istemiyorum seni istiyorum pek demez. Daha önceleri de ayrılık lafı geçtiğinde ayrılalım demezdi lafı dolandırırdı.
Hangi sevgi inada yenilir kı?
Bende cok inatçıyım ama soz konusu sevdıgım ınsan veya sevdıgım bıseyse kaybetmeyi asla goze alamam.

Yanı yarın senın baska bırıne asık olman evlenmen falan inatla acıklanamaz. Sevmiyordur sunu goze aldıysa. Gitme demedıyse. Birlikte terapiye gidelim demedıyse.
Cantana borek koyacagına biz napıyoruz dıye sorgulasaymıs keske.

Ben boyleyım diyene, sen boyleysen ben yokum şoku yasatmaktan baska care yok

Ya da boyle azla yetınıp, bırkere geldıgın dunyada sevgi dinlenirken bulacaksın kendını. Sen degerlısın, neden bunları yasayasın ki?

Çok teşekkürler. Aileler yapmayın etmeyin diyor hep. Hakkınızda hayırlısı da diyorlar. Mutsuz olmayın diyorlar her anne baba gibi. Eşimin ailesiyle de bir başka bağım var. Annesi annem gibidir. Birbirimizi çooook seviyoruz..
Evlilik kiminde hemen duzene girer kiminde yıllar alır...Cicim ayları derler ilk yıllara ilk iki yılım kavga dövüş geçti oysa benim...8 yıllık evliyim 5 yıl sonra duzene girdi diyebilirim.Hic ayrılığı düşünmedik yani dile getirsekte devamı gelmedi resmi olarak sevgimiz ağır bastı sanirim.Konusarak uyum saglayarak zamanla aştık.Yerinizde olsam aile terapistine giderdim eşimle.Fevri karar vermezdim seviyorsam.Denemeden vazgeçmeyin herşey gönlünüzce olsun.

Cinselliğinde çok büyük sıkıntılar var... Sen çözemiyorsun olayı.. İnsallah paravan evlilik değildir...
Haftada 2 kötü bir sayı değil

Yaa bence itiraz etmelisin çünkü içten içe seni hala seviyor bunun üstesinden gelebilirsiniz tabii ki insanlar neler atlatiyor benim annemle babam 10 15 yıldır evliler ve çoğu zaman kavga ediyorlar ama ayrı da yaşayamazlar biliyorum. Bence siz de bir uyum yakalamışsıniz hem herkesin sevgisini ifade etme biçimi de farklı. Bir daha ki buluşmanızda eşinin cebine "bence biz bunun üstesinden geliriz çünkü birbirimizi seviyoruz." Yazan bir not birak. Sonra da hayatına devam et her şey olacağına varır zaten.

29 yaşında, 2 senelik evliyim. Birbirimize deliler gibi aşık olduk, tanıştıktan yaklaşık 6 ay sonra evlendik. Hiç kavga etmemiştik evlenmeden önce. Evlenmeden önce de kıskançtı. Ben pek umursamıyordum. Daha önce ilişkilerim oldu. Bunları hep sorardı cevap vermezdim. Cahil bir insan da değil kendisi. Devlet memuru, akıllı işinde gücünde. Ben de çalışıyorum, maddi durumumuz iyi. Eşit kazanıyoruz. Benim derdim anlaşamamak. Eşim duygularını gösteremiyor. Varsa yoksa işi. Beni sevdiğini söylüyor ama hissedemiyorum bir türlü. Fevri davranıyor tartışırken hiç empati yapmıyor. Ona kırıldığım zaman bana neyin tribindesin diyor. Gözümün içine bakmıyor 2 senedir. Aşkım hayatım canım gibi laflar etmiyor. Çok yalnız hissediyorum. Seviyor tamam ama göstermedikten sonra kabullenmeli miyim bilmiyorum çok arada kaldım. Çok kavga ediyoruz. O sürekli haklı olduğunu iddaa ediyor, özür dilediğinde bile taam tamam hadi özür dilerim kapatalım konuyu diyip içten özür bile dilemedi hiç. Ona yanaştığımda cinsellik için canı istemiyor genelde. Akşam yatarken yaparız, sabah yaparız diyor. Vakti değil diyor vs. Çok geri çevirdi beni. Ne var yani canım hep istemek zorunda mı diyor ama kendimi çok berbat hissediyorum. Bu arada 170 boyunda 52 kilo gayet bakımlı bir kadınım. Hatta erkeklerin ilgisi hep çok olmuştur bana karşı. Eşimin böyle davranmasına ben mi çok taktım bilmiyorum. Bu konuyu açtığımda, hatta beni üzen konuları açıp düzeltmek istediğimde bana hep huzursuzluk çıkarma, konuşma negatif diyip durdu. Bunların hepsi birikti. Saygısızlıklar da aldı başını yürüdü. Küfür kıyamet Anlaşmalı boşanma kararı verdk, mahkemeye gittik. Boşanmamız resmileşmesi için imza vermemiz gerekiyordu vermedik belki düzelir umudu ikimizdede vardı, 3 aydır ayrıyız. Ben ayrılır ayrılmaz terapiye gittim. Benim de aşırı öfkelendiğimde kendimi durduramama sorunum var. O da ben de kavgalardan ötürü çok yorulduk. O ben değişmem, ben böyleyim diyip duruyor. Artık dayanamadım. Gittim imzayı verdim. 15 gün itiraz süremiz var şu an. 3 aydır yani ayrı evlerde olduğumuzdan beri hiç bişey değişmedi. Her görüştüğümüzde kavga çıkıyor birbirimizle inatlaşıyoruz çünkü. Hatalarını kabul etmiyor. Bende bir problem yok, sadece biraz fevriyim diyor. Ben ilgiye takıkmışım. Alakası bile yok. İstediğim çok normal bir iki güzel söz söylemesi, saçımı okşaması. Arada bir hediye alıyor, bana yetmiyormuş. Yetinemiyormuşum. Geçen söyledi, o da terapiye başlamış. Bizim ilişkimiz için değil gibi konuşuyor. 15 günün 7si gitti. Bugün kalan eşyalarımı toplamaya gittim. Sarılıp ağladık birbirimize. Kendine kitap almış ilişkiler üzerine. Onu gördüm tesadüfen. Giderken çantama börek sıkıştırdı ben seviyorum diye. İçim parçalandı. O eve geri dönmek istemiyorum. Çok kavganın verdiği ağırlık var. Yorgunluk var. Ama bugün tamamen eşyaları topladığımda çok kötü hissettim. O da çok ağladı. Ben de. Ayrılık psikolojisi böyle bir şey mi? Bazen sevgi sadece ilişkiyi kurtarmaya yeter mi bilmiyorum. 5 güncük itiraz süresi var. Yoksa boşanıyoruz. Doğru mu karar verdim ve neden böyle hissediyorum bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum
İliskiniz icin caba saef ediyor kitap almis terapiste vit.is bence bir sans daha verin evliliginize birbjriniz seviyorsunuz

Oncelikle 5 dk cinsel iliski olmaz.
Erken bosalma sorunu var ve bu bir evliligin bitmesi icin bile sebep olabilir mahkemede.
Saglikli cinsel hayat saglikli evlilik dsmektir.
Sizin tensel sihriniz kalmamis ki saygi kalsin huzur kalsin..
Tarif ettigin adam modeli; yani astigim astik kestigim kestik ben hakliyim kafalari klasik odun.
Bizimkiler de farkli degil inan ama yonta yonta bu zamana kadar geldik.
Ortada karşılıklı sevgi varsa diger puruzler zamanla torpuleniyor.
Sevgi ve saygi varsa.
Ama bunlar yoksa mesela saygi yoksa, sevgi bir ise yaramaz. Yani yok borek koydu yok aglafi vs bunlar hikaye.. aliskanliktir o.
Sevgi; saygi olmadan işlemez.
Bu ayrimi iyi yapin ve kendiniz icin saglam bir karar verin .
Hayirlisi neyse o olsun.

Terapist sizin hakkınızda ne dedi yani öfke sorunu olan biri misiniz ya da sizdeki olumsuz durum ne?
Çünkü bana yansıyan şu ki, evliligi siz tek basiniza ama iki kişilik çabayla yürütmüş ve yorulmussunuz gibi geldi. Eşinizde hic bir çaba emaresi yok. Terapiye gidiyor olmasi bile evliliğinizi kurtarmak için değil yani, gurur önemli ama insan eşine de içini rahatça dokebilmeli. Sizin esinizde bu yok. Sevgi yok, azicik gösterdiği ilgi ve sevgi kirintisiyla siz yetinin beklentisinde. Saygı yok, dinlemek ve anlayis göstermek yok, cinsellikte bile sizi reddediyor. Eee bunları siz nasıl cozesiniz ki tek basiniza?
Birbirinizi seviyorsunuz ama sevgi icinde fedakarlik ve çaba olduğunda değerlidir. Hani vardir ya "sevgi neydi, sevgi emekti" Esiniz o emeği göstermeye hazirsa ve ben ne gerekirse yaparim diyebilecekse devam edin. Arkadaslar inat ve gurur yapmayın demisler ama zaten o geri adimi sizden atmanızı bekliyor. Yani siz bosanmaktan vazgecmezseniz o adim atip da "biz boşanmayalim seni seviyorum bir sans daha istiyorum" diyecek biri değil. Ama günün sonunda da o adimi siz atmadiginiz icin onun gözünde bosanmayi isteyen ve yuvayi yıkan sizsiniz. Oturdugu yerden hersey kendiliginden hallolsun istiyor ama hayat öyle değil, sizi seviyorsa kendisi de cabalamali,size o sevgiyi hissettirmeli.
Ben pek umut göremedim kusura bakmayın
Sanki siz tek basiniza daha az sorumlulukla daha huzurlu yasarsiniz gibi geldi. Hakkinizda hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Kavgalar çok basit sebepler bile olsa büyüyor genelde. Hayatım onu lütfen oraya koyma dediğimde bile ya koysam nolur sana ne zararı var derdin de falan diyip çıkıştığını bilirim. Ben de cevap veririm hatam oydu. Ne var şimdi onu söyledim neye kızıyorsun gibi. Mesela bu tartışma şiddetlenir, genelde eşim ama sende böyle yaptın hep böyle yapıyorsun, sen zaten şöyle bi insansın, saçma sapan huzursuzluk çıkarıyorsun negatif konuşuyorsun bana bir şey söyleme vs en kötüsü üste çıkmak için eski kavga konularını da açardı. Ben de altta kalmazdım. Konular da genelde dönür dolaşır onun empati kuramamasından, benim onun yanında değersiz ve önemsiz hissettiğimi söylememle son bulurdu. O da seni seviyorum benden ne bekliyorsun diye soruyor. Cevabını veriyorum. Tatminsiz insan ilan ediyor beni. Keşke sadece inat olsa. Haklı olmak için doğmuş, bu uğurda da beni harcamaktan çekinmiyor. Empati kurmaya çalışmıyor. Ya eşim mutsuz ben napıyorum acaba diyemedi. Ama terapiye gitmesi de bir adım sanırım. Karakteri değişik. Sevgisini kendi içinde yaşıyor gibi...
Dinlediğim bir psikolog şöyle derdi. Sorun çözmeye çalışmayın. Bırakın dağınık kalsın. Kaş yaparken göz çıkarıyorsun. Mücadeleye girmeyin. Sorun çözmeyin1 hafta bıraktığınızda belkide kavga etmiceksiniz.

X