Boşandım ama pişmanım

Kok aile icin kendi aileni geri plana atmak nasil oluyor hic yasamamissiniz siz, ben ornek vereyim isterseniz;

Kok ailenin kendi keyfi harcamalari icin yaptıkları borcu odemek adina karindan habersiz karinin evlilik oncesi ve evlilik sonrasi biriktirdigi tamamen kisisel birikimini alip goturmektir, bunu yaparkende cocuklarinin olmasidir ustelik.

Sizin esiniz, annesinin size terbiyesiz demesi karşısında annesiyle kavga etmis, sizi korumus biri, bu adam zaten yeni cekirdek ailesinin fazlasiyla farkindaymis, bunu idrak edemeyen sizmissiniz.

Uzgunum.
Yok benim ki hiç öyle değildi Allah var yukarida şimdi. Hatta benim kendi ailem için bir sıkıntıya dara duserlerse bana karşı ezilmemeleri için gerekirse benden gizli yardım ettiğini söyle benim için hiç sıkıntı değil filan diyordu. Kendi ailesine de yardım etme olayı hiç olmadi zaten. Sadece eğer ev alırlarsa ailesi yardım istemesi durumunda bizi sarsmayacak şekilde yardım edebiliriz eğer sen de uygun görürsen filan demişti

Yok gerçekten seviyorum. Şimdi şikayetçi oldugum şeyleri bile gözüme çok hoş gelmeye başladı. Mesela bana az hediye alırdı ama aldığında da çok zarif estetik hediyeler alırdı. Herkes çok sasirirdi bunu nereden bulmuş diye. Agresif bir yapısı vardı ama kizdiktan sonra gözlerimden öperdi. Bunların hepsi aklıma geldikçe aslında beni ne kadar derin ve saf sevdiği aklıma geliyor. Sürekli özlüyorum. Yanımda ariyorum
Bahsederken hâlâ onun size yaptığı şeyleri, sizi ne kadar sevdiğini anlatıyorsunuz. Belki yanlış yorumluyorumdur ama bu yazdiklarinizi okuyunca yalnız hissettiginiz için barışmak istiyorsunuz gibi geliyor.
Güven tek kullanımlıktır bence ama icinizde kalmaması için bu kadar eminseniz sevginizden ve hatanizin farkindaysanız adım atabilirsiniz. En azından şansınızı denemiş olursunuz, önünüze daha rahat bakarsınız.

Bahsederken hâlâ onun size yaptığı şeyleri, sizi ne kadar sevdiğini anlatıyorsunuz. Belki yanlış yorumluyorumdur ama bu yazdiklarinizi okuyunca yalnız hissettiginiz için barışmak istiyorsunuz gibi geliyor.
Güven tek kullanımlıktır bence ama icinizde kalmaması için bu kadar eminseniz sevginizden ve hatanizin farkindaysanız adım atabilirsiniz. En azından şansınızı denemiş olursunuz, önünüze daha rahat bakarsınız.
Bilmiyorum belki de ben aktaramiyorumdur nasıl sevdiğimi

Dönmez adım gibi biliyorum. Eğer boşanma davası açılırsa o mahkemeden yüzüne bile bakmadan çıkarım senin olmadığın bambaşka bir hayat evresine geçerim demişti. Dediği gibi de yüzüme bile bakmadan çıktı gitti. Dönmezse bu sefer daha kötü olacağım biliyorum

Dönmez adım gibi biliyorum. Eğer boşanma davası açılırsa o mahkemeden yüzüne bile bakmadan çıkarım senin olmadığın bambaşka bir hayat evresine geçerim demişti. Dediği gibi de yüzüme bile bakmadan çıktı gitti. Dönmezse bu sefer daha kötü olacağım biliyorum
Dönmezse daha kötü olacağım demeseniz şansınızı yine de deneyin derdim. Ama daha kötü olacaginizi dusunuyorsaniz önünüze bakmak dışında maalesef geriye yapacak bir şey kalmıyor..

Düşünmeden çok fevri hareket etmişsin. Eşin zaten gerekeni söylemiş ailesine. Fakat senin haddine değil eşine ailenle görüşmeyeceksin demek. Sen mesafeni koyardın, eşin istiyorsa ailesiyle görüşmeye devam ederdi. İlerleyen zamanlarda da biraz akıllıca hamleler yapardın; eşin zaten kendiliğinden senin yanında durur ailesini ikinci plana atardı. Ancak yeni evlenmişsiniz daha 1 sene olmuş, en ufak sorunda adama aileni yok say demişsin. Ne münasebet?

Ben onun yerinde olsam seninle asla barışmazdım.

Ayrıca yazılanları okuyamadım fakat sana neden terbiyesiz vs dediler? Durup dururken mi dediler?

Kv olan kavga sebebini söylemek istemiyorum. Evet eşimin annesine hakaret ettim ama yüzlerine demedim eşime

Beni ailenin önünde tutma konusunda haklı değil miyim? Sonuçta yeni bir aile oluyoruz. Diğer konularda pişmanım
Haklı değilsiniz.
Adam daha ne yapsın ? Orta yolu bulmaya çalışmış ama siz güç gösterisine girişmişsiniz. Bence burada bencillik yapmışsınız. Eşiniz zsten elinden geldiğince destek olmuş ama size yetmemiş.
Ne yani siz annesiyle kavga ettiniz diye ailesini mi silecek ?
Siz olsaydınız ailenizi siler miydiniz ?
Hiç sanmıyorum.

Ama insanların öfkeleri diner bir süre sonra siz bile şu an öfkeli değilsiniz o da bence aynı şekilde olabilir. Bi şansınızı deneyin derim o da özlemis olabilir

Heh yorumların bir kısmını okudum. Şimdi biraz daha ekleme yapmak istiyorum. İnşallah adam seninle bir daha asla barışmaz. Sen git adamın yüzüne, annesinin arkasından konuş, sonra da kv bana terbiyesiz dedi. Kadın haklı gibi yani kv. Aranızda ne geçti onu da anlatmıyorsun, belli ki haksızsın bu konuda da. Lütfen yeni bir ilişkiye başlama, hele hele bu kafayla çocuk falan yapmaya kalkma. O çocuğu eğitecek bir birikim yok sende belli 😒

Eşim beni ailesiyle ilişkiye mecbur bırakmadığı sürece ben boşanmazdım. Ama boşandıktan sonra daha da evlenmezdim

İlerde pişman olmamak adına eski eşinizle konuşun derim. İnsanlar hata yapabilir. Ama sonrasında çok dikkatli olmanız gerekir. Size tekrar güvenmesi vs çok uzun zaman alır. Tolere edebilecekseniz neden olmasın?

Kv olan kavga sebebini söylemek istemiyorum. Evet eşimin annesine hakaret ettim ama yüzlerine demedim eşime karşı söyledim sadece
Vallahi okudukça gerildim. Eşim benim ailemle alakalı olumsuz bir kelime söylese bozulurum, cevabını veririm. Aynı şekilde ben de onun ailesine asla olumsuz bir kelime söylemem. Bir derdim varsa insan gibi ilgili kişiyle konuşur, sorunu kendim hallederim. Eşimi arada bırakmam. Eşim de beni arada bırakacak şekilde davranmaz. 5,5 senedir evliyiz, bir gün bile şaşmadı. Bu saygıdır. Evliliğin ne olduğunu bilmeden evlenmeyin. Sonra yetiştirdiğiniz çocuklardan da bir hayır gelmiyor.

Elbet anlaşmazlıklar olur. İki farklı insan, iki farklı kültür bir araya geliyor evlilikte. Lakin sınırı çizmek eşlere düşüyor. Elbette çekirdek aile birinci ailedir evlendikten sonra. Fakat bu eş uğruna kök aileyi silip atacağımız anlamına gelmiyor.

Elbette ortada şiddet varsa, ahlaksızlık, hırsızlık ne bileyim suç teşkil eden bir davranış varsa o zaman işler değişir. Lakin bu konu gibi bir çok konu okudum burda. Kadınlarımız neden biraz politik davranmayı bilmiyor? Anlamıyorum.

Vallahi kimse bayılmıyor kayınvalidesine, kayınpederine ya da gelinine, damadına. Alıp da içimize sokasımız gelmiyor elbette. Lakin makul ilişkiler kurabiliyoruz. Yazık günah vallahi. Bu devirde iyi bir insana denk gelip evlilik kararı vermek kolay değil.

Kv olan kavga sebebini söylemek istemiyorum. Evet eşimin annesine hakaret ettim ama yüzlerine demedim eşime karşı söyledim sadece
Siz bir şeyler yapmışsınız kesin yüzde yüz haklı olan taraf değilsiniz. Ondan böyle geçiştiriyorsunuz
Bana kalırsa evlenince olay arayı ailesini silmek isteyen tiplerdendiniz elinizde patladı
Geçmiş olsun.
Bir hayat dersi almışsınız

"Senede 4-5 kez bir arada oluruz,idare et" diye rica etmiş adam.

Ailesiyle kavga dahi etmiş, yani sahip çıkmış.
Kusura bakmayın da evlenilecek kadın ya da erkek tonlarca var; ama ana babadan sadece 1 tane. Öyle diyene de böyle yapılır. Yok yere yuvasını bozmuş.
Bende zaten tekrar okuyup tekrar yorum yaptım cahilik yapmış. Fakat bitmiş bir evlilik anlamını yitirmiş bir konunun üstüne düşmenin alemi yok 😉

Heh yorumların bir kısmını okudum. Şimdi biraz daha ekleme yapmak istiyorum. İnşallah adam seninle bir daha asla barışmaz. Sen git adamın yüzüne, annesinin arkasından konuş, sonra da kv bana terbiyesiz dedi. Kadın haklı gibi yani kv. Aranızda ne geçti onu da anlatmıyorsun, belli ki haksızsın bu konuda da. Lütfen yeni bir ilişkiye başlama, hele hele bu kafayla çocuk falan yapmaya kalkma. O çocuğu eğitecek bir birikim yok sende belli 😒
Eğer haklı olsaydi eşim benim söylediğim kötü şeyleri annesine söyleyip söylemediğini sorunca söylemedim eğer söylersem kendi yaptığı yanlışı vicdanında hafifletip rahatlatir. Hafifletmemesi için söylemeyeceğim demezdi sanki bence

Eğer haklı olsaydi eşim benim söylediğim kötü şeyleri annesine söyleyip söylemediğini sorunca söylemedim eğer söylersem kendi yaptığı yanlışı vicdanında hafifletip rahatlatir. Hafifletmemesi için söylemeyeceğim demezdi sanki bence
Yani? Sizin olay bu konuyu aşmış. Konu bu değil ki zaten boşandıktan sonra ailesine söylediklerini anlatmıştır emin ol. Artık eski eşin istese de ailesi seni istemez.

Back
X