- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
-
- Konu Sahibi greengirll
O çocuk olayı beni de şoke etti. Düşünsene eşinin çocuk sahibi olmaya ilişkin düşüncesini bir tartışmada öğreniyorsun. Olacak iş mi? Bu kadar mı kopuklar aynı evin içinde? Bu duruma nasıl gelinebilir? Bu noktaya gelindiyse de nasıl sürdürülebilir ki böyle bir ilişki? Anlaşılır gibi değil.
Evet, dediğin gibi sorunlar hep ötelenmiş. Anı kurtarmışlar kendilerince ama sorunlar yerinde saymış aslında.
Konu sahibinin hemen hemen her konuya eşinin burcunu iliştirmesi aslında bence bir şeylerden hala medet umması. Yani, acaba aynı burca sahip birileri çıkar ve kendisine birkaç çözüm sunar da evliliği biraz düzelir mi düşüncesi. Evet, konu sahibi çabalıyor ama yanlış yönde çabası.
İletişimsizlik hakikaten vahim.
Belki de kendi bosanmak istiyorum dese greengirl tazminat isteyecek ya da cekismeli bosanacak diye. Ucuza kapatma derdinde belki de. Kimbilir belki de baska biri vardir hayatinda. Yasami bu kadar zorlastirdigina gore.Bende sizin gibi düşünüyorum, direk boşanmak istiyorum diyecek yüreklilikte olmadığı için eşi, konu sahibine bırakıyor sorumluluğu aklınca.
Aslan burcu olarak geldim. :) eski konularınıza şöyle bir göz attım. Sanırım eşiniz blöf yapıyor. Tipik Aslan burcu :) niyeti ciddi olsa çoktan büyük bir kavga gürültüyle evden ayrılırdı. Sanırım eşiniz çocuk istiyor ve ailesiyle barışmanızı. Size tavsiyem evet insan kırılıyor bir kere ama bazı şeylere mecburuz eşinizin ailesiyle araya Mesafe koyarak barışın. Yok ben yapamam derseniz her kavganız aile sorununa bağlanır ve huzurunuz hiç kalmaz.
Belki de kendi bosanmak istiyorum dese greengirl tazminat isteyecek ya da cekismeli bosanacak diye. Ucuza kapatma derdinde belki de. Kimbilir belki de baska biri vardir hayatinda. Yasami bu kadar zorlastirdigina gore.
Kv başlı başına bir dert ben ortada basit sorun var sanıyordum. Eşiniz ailesinin dolduruşuna geliyor o zaman. Olaylar olduktan sonra ilk eşinize siz anlattığınız zamanlarda da ailesini mi koruyor? Çok zor gerçekten böyle bir ortama çocuk zaten olmaz. Çocuk isteği elbet böyle dile getirilmez bence eşiniz acayip bir aile baskısı altında.Ben daha önce defalarca barıştım zaten ailesiyle, hiçbir kusurum da olmadan üstelik ve arkamdan bir ton laf edilirken. Her seferinde gene hiçbir sebep yokken kv bana küstü, ulaşılmaz oldu, bir baktım benim telefonumu açmayan kadın tüm aileye beni şikayet etmeye başlamış...Bunu yıllardır yaşıyorum ve bıktım artık. Eşim bana haberinin olmadığını söylüyor,şaka gibi.
Çocuk istemek, aileyle iyi olmak böyle zorla mı olur? Geçinmeye gönlü olmayan insanla nereye kadar geçinebilirim? Bakın benim kv bana son küstüğünde sebebi bayramda bana poşetlenmiş kurban eti göndermiş (ortak kurban kesilmişti) ve teşekkür etmemişim. Tüm aileme bir bahaneyle telefon açıp beni şikayet etmiş... Ben bu kadını gidemesem bile arar, arayamasam mesaj atar hep bağlantıda kalmaya çalışırdım, kendi annemi arayamazken onu arardım. Ama yok yani, bahane üretmenin sonu gelmiyor. Ve ben de çok yoruldum artık. Ben de istiyorum iyi aile ilişkileri kurmak ama olmuyor tek taraflı bazı şeyler.
Bunu ben de cok duymustum.Bunları söyledim, klasik beni hiç tanımamışsın cart curt
biz daha önce gittik terapiste, terapist bize başbaşa kalın uzaklaşın tayin isteyin dedi. eşimin benimle başbaşa kalma çabasını göremedim ki ben. sadece haftasonları gezmek evlilik mi? Bilmiyorum hayırlısını diliyorum sadece.
Kv başlı başına bir dert ben ortada basit sorun var sanıyordum. Eşiniz ailesinin dolduruşuna geliyor o zaman. Olaylar olduktan sonra ilk eşinize siz anlattığınız zamanlarda da ailesini mi koruyor? Çok zor gerçekten böyle bir ortama çocuk zaten olmaz. Çocuk isteği elbet böyle dile getirilmez bence eşiniz acayip bir aile baskısı altında.
Bunu ben de cok duymustum.
Hatayı olayları ilk sizden dinlemeyerek yapmış eşiniz tipik erkek anası ne derse doğrudur bilincinde. Eşinizin sessizliği belkide olayları bir de sizden dinlediği içindir. Allah kolaylık versin. Devam edeceksiniz bile aile konusunu kesinlikle çözün.Onlarca konum var hep aynı hep kv hep aynı şeyler sarmal gibi. Kızı evliliğinde mutsuz kadın bana sarıyor. Bir şey oluyor bana sarıyor, benimle tatmin ediyor kendini herhalde. 6 yıldır adam akıllı konuşamıyoruz ki, ilk defa anlattım onun da yarısında kesti yeter daha anlatma zaten sinirliyim benzin dökme dedi. Dinlemiyor bile...
Ailesinin baskısını yönetmesi gereken kişi o. Ben de ailemin baskılarına maruz kaldım ama eşime aksettirmeden halletmek için elimden geleni yapmaya çalıştım.
Çocuk olsa bu baskılar 100 kat artacak. Kv her an kendini ortaya atacak, her şeye karışacak. Eşimin de onların baskısıyla çocuk istediğini düşünüyorum,kv madem boşanmıyorlar çocuk olsun rahat rahat karışırım diyordur.
Hatayı olayları ilk sizden dinlemeyerek yapmış eşiniz tipik erkek anası ne derse doğrudur bilincinde. Eşinizin sessizliği belkide olayları bir de sizden dinlediği içindir. Allah kolaylık versin. Devam edeceksiniz bile aile konusunu kesinlikle çözün.
Tabi o pla yaparken seni ilgilendirmiyormus sen yaparlenmi onu ilgilendiriyir. Once sakin dusun ne yapmak istedigine karar ver. Bosanmak mi senin icin mantikli olan yoksa kurtarilabilirmi. Istersen kardesin gelince bir sure kardesinle kal yada izin al bir yerlere gidin sana iyi gelir ve kararini netlestirirsin.şimdi de ben plan yapmadım kafanda senaryo kuruyorsun benimle konuşmuyorsun. ne plan yapıyorsun bana da anlat diyor, onu da ilgilendirirmiş.
Anlatmak sizi üzmeyecekse neler yaşadınız?
6 yıldır adam seni ikna ediyor zaten.Ben anlattıktan sonra değişti herşey şimdi dedi, ki öncesinde sen onları çok kırdın, başkası olsa seni bırakırdı falan dedi ve ben artık sinirlendim ve anlattım olayları. Saçma sapan bir kurguda manipüle edilmiş şekilde biliyordu her şeyi. Aile konusunu çözmek konusunda bu adama hiç güvenemiyorum, beni çok iyi ikna etmesi lazım.
canim arkadaşım , çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun hiç üzme kendini çünkü sen elinden gelenin fazlasini yaptın .Arkadaşlar, şok etkisi şeklinde yaşadıklarımdan sonra, yavaş yavaş aklım kendime geliyor ve boşanmak için adım atıyorum. Aysonunda kardeşim gelecek, ailemle birlikte oturup karar vereceğim yapacaklarıma. Haftasonu da biraz anlatırım belki...
Bir yandan kendimi güçlü hissediyorum, çalışıyorum, çok şükür birikimim var, eşimle bütçe ayrıydı, iyi ki de ayrıymış şimdi bir ton mal bölüşümü, para pul uğraşacaktım...
Eşimin ailesinin evinde oturuyorduk, ben mi gitmeliyim o mu bilmiyorum. Ailemle aynı şehirdeyim ama onlarla kalamam, istemiyorum da, çok baskıcılar, ev tutmak istiyorum, o zamana kadar o mu gitmeli evden? Eşyalarımı almalı mıyım? Düğünde takılan altınlar duruyor onları istemeyi düşünüyorum. Başka da ortak bir şeyimiz yoktu zaten.
Anlaşmalı olursa avukata gerek var mı?
Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...
Ne olur desteklerinizi esirgemeyin..
canim arkadaşım , çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun hiç üzme kendini çünkü sen elinden gelenin fazlasini yaptın .Arkadaşlar, şok etkisi şeklinde yaşadıklarımdan sonra, yavaş yavaş aklım kendime geliyor ve boşanmak için adım atıyorum. Aysonunda kardeşim gelecek, ailemle birlikte oturup karar vereceğim yapacaklarıma. Haftasonu da biraz anlatırım belki...
Bir yandan kendimi güçlü hissediyorum, çalışıyorum, çok şükür birikimim var, eşimle bütçe ayrıydı, iyi ki de ayrıymış şimdi bir ton mal bölüşümü, para pul uğraşacaktım...
Eşimin ailesinin evinde oturuyorduk, ben mi gitmeliyim o mu bilmiyorum. Ailemle aynı şehirdeyim ama onlarla kalamam, istemiyorum da, çok baskıcılar, ev tutmak istiyorum, o zamana kadar o mu gitmeli evden? Eşyalarımı almalı mıyım? Düğünde takılan altınlar duruyor onları istemeyi düşünüyorum. Başka da ortak bir şeyimiz yoktu zaten.
Anlaşmalı olursa avukata gerek var mı?
Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...
Ne olur desteklerinizi esirgemeyin..
Kanunen böyle birşey var evet. Amacım asla polemik yaratmak değil ancak neden boyle düşündüğünüzü anlayamadim. Kimse evlenirken kayinbabasina kaynanasina bana bilezik al kolye al demiyor ha diyen görgüsüzler de var, o ayrida, o kisi sana hediye olarak altın takıyor benim bildigim verilen hediye geri alınmaz. Neden adaletsizlik olsun ki ?
Tabi o pla yaparken seni ilgilendirmiyormus sen yaparlenmi onu ilgilendiriyir. Once sakin dusun ne yapmak istedigine karar ver. Bosanmak mi senin icin mantikli olan yoksa kurtarilabilirmi. Istersen kardesin gelince bir sure kardesinle kal yada izin al bir yerlere gidin sana iyi gelir ve kararini netlestirirsin.