boşanan hemcinslerimden destek, öneri, ilham istiyorum...

Anlaşmalı boşanma ne kadar sürüyor, siz anlaşmalı mı çekişmeli mi boşandınız
Ben cekismeli bosandim cunku o evimiz bana kalsin hep bana hep bana dedi. Anlasmali bosanmada bir protokol hazirlayip ikiniz de imzaliyorsunuz. Mahkemeye basvurup gun aliyorsunjz. Hatta bir hafta sonrasina bile aldiranlsr var. Sonra durusma gunu gidip hakime evet bosanmak istiyorum deyip 2 dakikada bosaniyorsunuz. Eger vazgecerseniz cekismeliye de cevrilebilkr dava. Bosandiktan sonra 15 gun temyize verme hakkiniz var. Temyize vermezse bosanmis oluyorsunuz. Bir iki ay icinde nufusa gidip eski soyadiniza kavusuyorsunuz.

Ben cekismeli bosandim cunku o evimiz bana kalsin hep bana hep bana dedi. Anlasmali bosanmada bir protokol hazirlayip ikiniz de imzaliyorsunuz. Mahkemeye basvurup gun aliyorsunjz. Hatta bir hafta sonrasina bile aldiranlsr var. Sonra durusma gunu gidip hakime evet bosanmak istiyorum deyip 2 dakikada bosaniyorsunuz. Eger vazgecerseniz cekismeliye de cevrilebilkr dava. Bosandiktan sonra 15 gun temyize verme hakkiniz var. Temyize vermezse bosanmis oluyorsunuz. Bir iki ay icinde nufusa gidip eski soyadiniza kavusuyorsunuz.

Teşekkür ederim. Şimdi bu adamın ne yapmak isteyeceğinden de emin olamıyorum. Gelmiş bana planın ne diyor ya şaka gibi onu da ilgilendirirmiş. Boşanacağım kocama gelecek planlarımı anlatacağım yani...Bir de senaryo yazmış, ev alırmışım kedi alırmışız (siz li konuşuyor ne alakaysa)...Bak aslında ne güzel biliyor isteklerimi...Kedi istemem diye yıktı ortalığı...

Bosanmaya gidecek bir evlilik degildi sanki. Yani, tamam, sorunlariniz vardi ama cozulemez miydi ki?

G greengirll olarak sizin esinizle cok ciddi iletisim probleminiz var. Sorunlarini yuz yuze konusamayan bir ciftin anlasmasini kim bekleyebilir ki?

Bir de hep bir inatlasma, restlesme icindesiniz.

Bilmiyorum farkinda misiniz, evliliginiz bitiyor ama siz hala kayinvalidem sunu derse veya bunu yaparsa dava acabilir miyimin derdindesiniz. Garip gercekten.

Aynen ben de böyle düşünüyorum canım. Başından beri ciddi iletişim sorunları vardı bence de. Çocuk istediğini bile eşler karşılıklı konuşup karar vermez mi? ben buna da çok şaşırdım mesela..

Sorun olduğu zaman hiç konuşulmamış ve üstü örtülmüş bir şekilde ve birikmiş.. Aslan burcu diye konularını da biliyorum burca takılmak yerine soruna odaklanılmalı diye düşünüyorum. Gereksiz ayrıntılara takılmaktan asıl ayrıntıları göz ardı etmişler..

Teşekkür ederim. Şimdi bu adamın ne yapmak isteyeceğinden de emin olamıyorum. Gelmiş bana planın ne diyor ya şaka gibi onu da ilgilendirirmiş. Boşanacağım kocama gelecek planlarımı anlatacağım yani...Bir de senaryo yazmış, ev alırmışım kedi alırmışız (siz li konuşuyor ne alakaysa)...Bak aslında ne güzel biliyor isteklerimi...Kedi istemem diye yıktı ortalığı...
Gelecek plani derken ikinizin ortak gelecegi mi yokda bosanip bosanmayacagini mi soruyor. Fikrimi soruyorsan bosanalin dersin olur biter. Gerisi bana kalmis dersin. Esin dengesiz. Kisilik bozuklugu mu var?

Bizi tarif etmişsiniz. Umarım ben de bir gün buraya mutluyum diye yazarım sizler gibi...
Canım inan işte olduğum için daha önceki konu yada konularını incelemedim. Yada bu konu altındaki diğer mesajlarınıda okuyamadım. Ama dediğim gibi eğer düzelme ümidin varsa aile terapisi vs hepsini dene mutlaka. İleride acaban olmaması adına. Ama yok asla düzelmez diyosan da bence çokta düşünme. Evet kötü hissettiğin zamanların olacak. Yada ne bileyim ağladığın zamanlarında. Ama emin ol zorluğun arkasından öyle güzellik veriyo ki Rabbim. Ona sığın ve dua et.
Kalben diliyorum çok mutlu olursun. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derler ya. Ben seni çok iyi anlıyorum. Rabbim yükünü hafifletsin , kalbine ferahlık versin inşallah.

Eşiniz biraz yumuşayıp olumlu adımlar atsa siz boşanma fikrinden hemen vazgeçeceksiniz bu çok açık. Şu yasadıklarınızı evliliğin ilk yılı yaşamış olsanız daha farkı şeyler yazardım ama siz yıllardır evlisiniz ve bence evli kalarak vakit kaybediyorsunuz.

Sizi olduğu gibi kabul etmeyen, ne düşündüğü ne yaptığı belirsizlik bir insan var karşınızda. Hepimiz evlilikler de sıkıntı yaşıyoruz ama en nihayetinde insan eşiyle huzur bulmalı, en rahat iletişim kurduğu insan esi olmalı bence.

Sizde iletişim yok, birlik beraberlik yok konularınızdan anladığım 6 yılda olmadıysa bu bundan sonra zor olur. Eşinizin ne yaptığına takılmadan kendi kararınızı verin bence, esiniz değişmez, şimdi düzeldi sanırsınız biraz zaman sonra yine başlar saçma bir sebepten boşanama lafı etmeye olan da sizin ziyan olan vaktinize olur.

Aynen ben de böyle düşünüyorum canım. Başından beri ciddi iletişim sorunları vardı bence de. Çocuk istediğini bile eşler karşılıklı konuşup karar vermez mi? ben buna da çok şaşırdım mesela..

Sorun olduğu zaman hiç konuşulmamış ve üstü örtülmüş bir şekilde ve birikmiş.. Aslan burcu diye konularını da biliyorum burca takılmak yerine soruna odaklanılmalı diye düşünüyorum. Gereksiz ayrıntılara takılmaktan asıl ayrıntıları göz ardı etmişler..

Ben gerçekten çocuk istediğine de inanamıyorum. O kadar dengesiz ki hiçbir şeyden emin olamıyorum artık. Söylediği şeylere hayır böyle demedim senaryo kuruyorsun diyor. Şaka gibi ya.

G greengirll bir üye vardı burada, evinin tek kızıydı, nazlıyım diyordu, aralarındaki bir kavga sonucu eşinin boşanalım demesiyle küsüp baba evine gidip boşanmıştı... boşandıktan sonra hemen hemen her ay "boşandım, mutsuzum" temaları içeren başlıklarla konu açıyordu....hatta boşandığı eşinin yeniden evlendiği gün dış çekim yaptıklarına denk gelmişti ve çok üzülmüştü...

Bunu neden yazdın diyeceksin?

Eğer çok ciddi nedenler yoksa aldatma ve şiddet gibi boşanmak ilerleyen zamanlarda pişmanlık getirebiliyor özellikle kadınlara....iyi günler hatırlanıyor ve keşke, acaba diye diye üzülünebiliyor...

Bence bir kere daha düşün... eşine boşanmayı kabul etmiş gibi göster, onu yalvarttir...

Ama bu kadar kolayca boşanma...

Ailesiyle de görüşmüyorsan evliliğin tadından yenmez....

Benim evliliğiminde ilk yılında kv min yanına her gittiğimizde kavga ederdik( asıl sebep kv nin ortalık karıştırması) .. kavgalar esnasında eşimjn boşanalım diye bir cümle çıktı ağzından...bir baktım kv min gözlerinin içi gülüyor,32 dişide gözüküyor....(içimden yemin ettim, boşanmayacağım, savaşacağım ve bu kadını sevindirmeyecegim diye)....13 yıllık evliliğimin son 5 yılıdır kv görmüyorum bile... bebeğim oldu görmeye gelemedi, "o gelirse ben giderim" dedim eşime.. yani artık boşanırım diyen benim ve her giderim dediğimde geri adım atan eşim ve kv min elinden hicbirsey gelmiyor...

Bu kadar yazdım ama karar senin...

Gelecek plani derken ikinizin ortak gelecegi mi yokda bosanip bosanmayacagini mi soruyor. Fikrimi soruyorsan bosanalin dersin olur biter. Gerisi bana kalmis dersin. Esin dengesiz. Kisilik bozuklugu mu var?

Boşanıp boşanmayacağımı soruyor. Dengesizlikte çığır açtı zaten.

Olabilir artık her şeyi bekliyorum ben.

Eşiniz biraz yumuşayıp olumlu adımlar atsa siz boşanma fikrinden hemen vazgeçeceksiniz bu çok açık. Şu yasadıklarınızı evliliğin ilk yılı yaşamış olsanız daha farkı şeyler yazardım ama siz yıllardır evlisiniz ve bence evli kalarak vakit kaybediyorsunuz.

Sizi olduğu gibi kabul etmeyen, ne düşündüğü ne yaptığı belirsizlik bir insan var karşınızda. Hepimiz evlilikler de sıkıntı yaşıyoruz ama en nihayetinde insan eşiyle huzur bulmalı, en rahat iletişim kurduğu insan esi olmalı bence.

Sizde iletişim yok, birlik beraberlik yok konularınızdan anladığım 6 yılda olmadıysa bu bundan sonra zor olur. Eşinizin ne yaptığına takılmadan kendi kararınızı verin bence, esiniz değişmez, şimdi düzeldi sanırsınız biraz zaman sonra yine başlar saçma bir sebepten boşanama lafı etmeye olan da sizin ziyan olan vaktinize olur.

Bende sizin gibi düşünüyorum. Bu dengesizlikle evlilik yürütemem ki ben. Karşımdaki insanı tanıyamıyorum bile. Çocuk olana kadar iyi olup sonra daha beter olmayacağı ne malum...

<Eşiniz biraz yumuşayıp olumlu adımlar atsa siz boşanma fikrinden hemen vazgeçeceksiniz bu çok açık. < yok yok öyle değil bu sefer....

Ben gerçekten çocuk istediğine de inanamıyorum. O kadar dengesiz ki hiçbir şeyden emin olamıyorum artık. Söylediği şeylere hayır böyle demedim senaryo kuruyorsun diyor. Şaka gibi ya.

Şunu da belirteyim bu evlilikte asıl sorun eşinizde bence. Sevdiğim üyelerdensiniz ve aklı başında birisiniz. Kimseye boşan demem ama sizin boşanmanız belki de hayrınıza olacaktır. Bu kadar kolay boşanalım diyen biri zaten sizi çoktan gözden çıkarmıştır. Bir önceki konunuza baktım sizden habersiz tayin istemiş. Ben böyle bir insana güvenemezdim. Her insan hata yapar ama bu tolare edilebilecek bir hata değil bence.

Boşanıp boşanmayacağımı soruyor. Dengesizlikte çığır açtı zaten.

Olabilir artık her şeyi bekliyorum ben.
O sanki bastan bosanmaya gonullu gibi. Lafin senin agzindan cikmasini bekliyor sanki. Yuvayi yikan kendisi olmamak icin. Aslinda hicbir gaureti de yok. Kendi yolunu plani cizmek icin planin ne diye soruyordur.

G greengirll bir üye vardı burada, evinin tek kızıydı, nazlıyım diyordu, aralarındaki bir kavga sonucu eşinin boşanalım demesiyle küsüp baba evine gidip boşanmıştı... boşandıktan sonra hemen hemen her ay "boşandım, mutsuzum" temaları içeren başlıklarla konu açıyordu....hatta boşandığı eşinin yeniden evlendiği gün dış çekim yaptıklarına denk gelmişti ve çok üzülmüştü...

Bunu neden yazdın diyeceksin?

Eğer çok ciddi nedenler yoksa aldatma ve şiddet gibi boşanmak ilerleyen zamanlarda pişmanlık getirebiliyor özellikle kadınlara....iyi günler hatırlanıyor ve keşke, acaba diye diye üzülünebiliyor...

Bence bir kere daha düşün... eşine boşanmayı kabul etmiş gibi göster, onu yalvarttir...

Ama bu kadar kolayca boşanma...

Ailesiyle de görüşmüyorsan evliliğin tadından yenmez....

Benim evliliğiminde ilk yılında kv min yanına her gittiğimizde kavga ederdik( asıl sebep kv nin ortalık karıştırması) .. kavgalar esnasında eşimjn boşanalım diye bir cümle çıktı ağzından...bir baktım kv min gözlerinin içi gülüyor,32 dişide gözüküyor....(içimden yemin ettim, boşanmayacağım, savaşacağım ve bu kadını sevindirmeyecegim diye)....13 yıllık evliliğimin son 5 yılıdır kv görmüyorum bile... bebeğim oldu görmeye gelemedi, "o gelirse ben giderim" dedim eşime.. yani artık boşanırım diyen benim ve her giderim dediğimde geri adım atan eşim ve kv min elinden hicbirsey gelmiyor...

Bu kadar yazdım ama karar senin...

Kafamı karıştıran dengesizliği...6 senedir olmadı bundan sonra değişecek mi? Bak geçen hafta gezdin bu hafta eve kapandın diyor, ki tüm haftasonu full dışardaydım, haftaiçi işten geliyorum 7 gibi. Her gün ne aktivite yapabilir çalışan bir kadın işten sonra? Bunu bile eleştiriyor bu çok abartı bir durum. Her gün hangi kadın iş çıkışı arkadaşlarıyla kahve içer yada aktivite yapar? Yorgunluktan kendimi zor eve atmışken? Ben her gün kendimi savunmakla nasıl yürüteceğim? Bebek olsa yeri gelecek aylarca çıkamayacağım, lohusa depresyonu olsam benim yanımda olamayacak, bak gene kapandın karakterin bu diyecek. Bebek için misafir çağır diyecek...

O çocuk olayı beni de şoke etti. Düşünsene eşinin çocuk sahibi olmaya ilişkin düşüncesini bir tartışmada öğreniyorsun. Olacak iş mi? Bu kadar mı kopuklar aynı evin içinde? Bu duruma nasıl gelinebilir? Bu noktaya gelindiyse de nasıl sürdürülebilir ki böyle bir ilişki? Anlaşılır gibi değil.

Evet, dediğin gibi sorunlar hep ötelenmiş. Anı kurtarmışlar kendilerince ama sorunlar yerinde saymış aslında.

Konu sahibinin hemen hemen her konuya eşinin burcunu iliştirmesi aslında bence bir şeylerden hala medet umması. Yani, acaba aynı burca sahip birileri çıkar ve kendisine birkaç çözüm sunar da evliliği biraz düzelir mi düşüncesi. Evet, konu sahibi çabalıyor ama yanlış yönde çabası.

İletişimsizlik hakikaten vahim.

Şunu da belirteyim bu evlilikte asıl sorun eşinizde bence. Sevdiğim üyelerdensiniz ve aklı başında birisiniz. Kimseye boşan demem ama sizin boşanmanız belki de hayrınıza olacaktır. Bu kadar kolay boşanalım diyen biri zaten sizi çoktan gözden çıkarmıştır. Bir önceki konunuza baktım sizden habersiz tayin istemiş. Ben böyle bir insana güvenemezdim. Her insan hata yapar ama bu tolare edilebilecek bir hata değil bence.

Teşekkür ederim...Yani cidden insan ilişkilerinde mantıklıyımdır, herkesle aram iyidir sevilirim vs. Ama bu adamla yapamıyorum yani çok arıyorum kendimde hata ama çok zor insan olmuyor yani.

Bu akşam habersiz istemedim söyledim sana diyor. Her şeye bir cevap hazırlamış gene. ve gene beni tanımıyorsun, ben senin düşmanın değilim cart curt saçma sapan laflar.

O sanki bastan bosanmaya gonullu gibi. Lafin senin agzindan cikmasini bekliyor sanki. Yuvayi yikan kendisi olmamak icin. Aslinda hicbir gaureti de yok. Kendi yolunu plani cizmek icin planin ne diye soruyordur.
Bende sizin gibi düşünüyorum, direk boşanmak istiyorum diyecek yüreklilikte olmadığı için eşi, konu sahibine bırakıyor sorumluluğu aklınca.

Daha önce bu taktikle ailesinden özür dilememi sağlamış ve anında tüm sorunları unutarak 180 derece dönüş yapmıştı. Anamnez Anamnez de yazdı bunu ki bence de öyle, gene aynı taktiği yapmaya çalıştı. Esasen insan ilişkileri iyi değil, yönetici ama herşeyi bana sorardı ben yönlendirirdim personel olaylarında. Manipülasyona açık, kendi fikri yok gibi.

X