boşanan hemcinslerimden destek, öneri, ilham istiyorum...

Hatayı olayları ilk sizden dinlemeyerek yapmış eşiniz tipik erkek anası ne derse doğrudur bilincinde. Eşinizin sessizliği belkide olayları bir de sizden dinlediği içindir. Allah kolaylık versin. Devam edeceksiniz bile aile konusunu kesinlikle çözün.

Ailesini konuşamıyoruz ki, sen konuyu onlara getirmişsin, takmışsın, konu biziz, sürekli bu ağzında.

Kusura bakmayın şimdi gördüm

Neler mi yaşadım. Son bende bitiş noktasını anlatayım Oğlum o zaman 14 kızım 4 yaşındaydı. Kızımın özel bir durumundan dolayı bir mama yemesi gerekiyordu. Markete girdik. Cebinde biraz para var kızımın mamasının bittiğini söyledim. Mama almadı sigara alıp çıktı. O an Ben de seni boşamazsam ne olayım dedim. Ertesi gün avukata gittim vekalet verdim. Eve gelince o na 6 ay süre verdiğimi kendini düzeltmesini söyledim. Ve 4 ay daha aynı evde yaşadım. Bir ihtimal belki dedim. Hadi bana koca değil belki çocuklarımıza baba olur dedim. Yok. Adamda iyi niyet yok. Bütün gece oturur internet başında. Bütüngün uyur. İş aramaz. En çok ta beni üzen Oğlumu huzursuz etmeye başladı. Dedim aaaa yeter. sene 2013 800 lira maaş alırken 400 tl ye ev bulduk oğlumla. Bende aile yok. Anneme boşandıktan sonra haber verdim. evden ayrılırken hiç evi bozmadım 2. Elden az birşeyler aldım kıştı 4 ay buzdolabım yoktu mesela sonra büro tipi 2. El aldım. Sonra büyüğünü. Ama huzurum çok şükür yerinde. O ise hala kendine ait evi olmasına rağmen düzen kuramadı. Ailesiyle yaşıyor. Aşırı ilgisiz sorumsuzdu. 18 yıl evli kaldım inanırmısınız hiç tartışmadık desem yalan olmaz. Ben kendimi parçalardım o pc ile ilgilenirdi. Sinir bozucu şekilde rahattı. Ben düzenimi kurdum. Az birikim yapmıştım biraz da kredi çekip 30 000 tl lik bir araba aldım ödüyorum. Eski eş kisişi de benim yoktan var ettiğim herşeyi batırmıştı. Oğlum şimdi üniversite de bugün doğum günü 20 yaşına giriyor kızım ilkokul 3. Sınıfta. Bu günüme çok şükür. Ama inanın herşey daha güzel olacak.

Ya siz ne kadar güçlü bir kadın ve harika bir annesiniz :KK200: Çok sevindim yeni hayatınızda mutluluklarınızın devamını diliyorum.

6 yıldır adam seni ikna ediyor zaten.
Ama evliliğinde değişen ne oldu?
Kv hala evliliğiniz hakkında her şeyi biliyor. Eşin hala ilgisiz, odun, boşanmakla korkutan bencilin biri.

Bak tüm konularını aç oku. İçerik hep aynı. Kv, eşimi anlamıyorum, ilgisiz vs.

Bir tane konuna eşim beni sevdiğini söylüyor, pişman, evliliği kurtarmak için çabalıyor cümlen var mı? Ben hatırlamıyorum.

Eğer eşin seni ikna etmek için uğraşırsa bil ki kendi çıkarı vardır, o yüzdendir. Aslan burcu olması, liderlik ruhu vs fasa fiso. Senin eşin aynı kv. Çıkarcı, fesat, kıskanç, sevgisiz biri.

İkna olmak istemiyorum zaten. Belki biraz egomu tatmin etmektir amacım...Uğraşsın dursun kendi bilir.

canim arkadaşım , çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun hiç üzme kendini çünkü sen elinden gelenin fazlasini yaptın .
Sen sadece aile olmayı istedin tek suçun bu ! herkes mutlu olmak ister eşiyle .
Kimsenin boşanmasını istemem ki bu çok zor bir durum ama mutlu da değilsen ve bir seyler değişmiyorsa kesip atacaksin kangrenli eli.
Her seyini al bir parca bile birakma , altınlar zaten senin düğünde takılanlar da , eğer ki nikah onların üstüne kıyılmışsa yoksa yarı-yarıya .
Ayrı eve çık , karar vermeye başladığın gibi ev ara ve mutlaka bir avukat tut anlaşmalı nile olsa .
Hayırlı kararlar alman dileğiyle canim , her zaman yanindayim .

Canımsın :KK200:

Anlatayım...
İkili ilişkilerde, eşimden de gelse hediye ayrıldığımızda veririm. Benim tarzım bu. Kabul edemem, bir yanım sıkılır.
Kayınpederim veya kayınvalidem bana durup dururken o altınları takmadılar değil mi? Oğullarıyla evlendim diye taktılar. Yada ne bileyim eşimin arkadaşları da aynı şekilde. Ayrıldıysam geri veririm. Benim vicdanım ve beynim bu şekilde işler ve ben ancak böyle rahat ederim. Aldığınız hediye biblo değil ki aman boşver diyeyim.
Ayrıca arkamdan kimseye laf söyleticek fırsat bırakmam ben. 3-5 bilezikle boyun uzamaz veya kısalmaz. Ama geri verirsem ben kafamı rahat yastığıma koyarım.
Veren verir, vermeyen vermez. Kanunun kendilerine tanıdığı hakkı kullanan kullanmak ister. Herkes istediğini yapsın.
Ben görüşümü söyledim.

Ben açıkçası almak istiyorum, çünkü ailesinin niyeti zaten kötü, boşansam mutlu olacaklar, bir de oh altınlarımız da elimizde amma salakmış falan dedirtmem. Ben 6 sene bu adama hizmet ettim resmen, çamaşırı yemeği, afedersiniz pis bıraktığı wc yi bile temizledim, bari maddi olarak biraz içim soğusun.

Green;foruma bir süredir girmiyordum.Bdv'de senin konunu görunce bakmak istedim üzüldüm de..Halledilebilir gibiydi sanki..
Aman işin içinden cıkamıyorsan boşver be güzelim sal gitsin olmuyorsa.
Bak ben de bir evlilik bitirdim,hani somut somut sebeplerin olmadığı boşanma gerekçesiydi çevremizdeki herkesçe..Ama ciddi anlamda boğuluyordum ve biliyordum ki onunla karaya çıksam da can çekişecektim.Her bir arada birşeyler yapmak istediğimizde ölümüne sessizlik oluşuyordu anladım ki paylaşabileceğimiz bir şey kalmamıştı.Ayrılma kararıyla karşısına geçtiğimde: "Ama ben düzeleceğini düşünüyordum zamanla" dedi.
Hayır düzeleceğini düşünmüyordu her zamanki gibi! ikimizin yerine düşünüp en iyisini yapacak o kadını istiyordu yine.Neden hep ben?
"Bana zorluk çıkarman senin aleyhine olur kararım kesin ve artık yalnızca kendim için yaşayacağım" dedim.Zorluk çıkarmadı ve tek celsede bitti.
Şimdi düşününce iyiki diyorum şuan ozamanlara göre daha az yoruluyor ve daha az üzülüyorum.Şu kafanın rahat olması,huzur kadar kıymetli bir şey yokmuş.Benden kısa bir süre sonra da evlendi.O yerlere göklere sığdıramadığı kadınla da boşanmak üzereymiş.Zerre sevinmedim,üzülmedim de..O kadar bıkmışım yarattığı ağırlıktan.
Sonrasi aşk anlamında pek iç açıcı şeyler yaşamadım çok sevdim olmadı yine ama iyi ki o da bitmiş.İnsan bittikten sonra cok daha iyi anlayabiliyor bazı şeyleri.
Şuan ise hiç ama hiç beklemediğim birinden evlilik teklifi aldım :)
Ne cevap veririm bilmiyorum ama bir gülümsemem için herşeyi yapan birisi.
Hayat mucizelere gebe.Ve benim buna inancım hala var..

Ya yazdıklarınız beni çok etkiledi, işte sizin gibi anlattığınız gibi benim yaşadıklarım da. Evet şiddet yok hakaret yok maddi sıkıntı yok ama bir evlilik için olması gereken diğer şeyler de yok. Resmen ailesiyle barışmam için beni boşanmakla tehdit eden bir adam var. Boşanacağımı anladığında da işi şakaya vurup yumuşayan. Bana dün diyor ki bak hemen bıraktın sosyal olmayı. Akşam 7 de eve geliyorum ve aşırı çalışıyorum. Her gün o saatten sonra bir kadın nasıl sosyal olabilir ya da olmak zorunda mıdır? Afedersiniz ama hangi evli kadın iş çıkışı her gün fellik fellik gezer ya da gezebilir? Ailesinin de kendisinin de egosundan, dengesizliğinden bıktım. Çocuk istediğini bile düşünmüyorum, belki o da sırf annesi diyor diyedir.

Bana diyor ki planlarını anlat beni de ilgilendiriyor. Ev mi alacaksın kedi mi alacaksın. Bak istediklerimi gayet iyi biliyorsun. O zaman niye yapmıyorsun?

Ben açıkçası almak istiyorum, çünkü ailesinin niyeti zaten kötü, boşansam mutlu olacaklar, bir de oh altınlarımız da elimizde amma salakmış falan dedirtmem. Ben 6 sene bu adama hizmet ettim resmen, çamaşırı yemeği, afedersiniz pis bıraktığı wc yi bile temizledim, bari maddi olarak biraz içim soğusun.

Altınları sakın bırakma,onlar senin hakkın.

Gerçekten çok şaşırdım, hakkında hayırlısı olsun greencim inşallah çok mutlu olursun

Ya yazdıklarınız beni çok etkiledi, işte sizin gibi anlattığınız gibi benim yaşadıklarım da. Evet şiddet yok hakaret yok maddi sıkıntı yok ama bir evlilik için olması gereken diğer şeyler de yok. Resmen ailesiyle barışmam için beni boşanmakla tehdit eden bir adam var. Boşanacağımı anladığında da işi şakaya vurup yumuşayan. Bana dün diyor ki bak hemen bıraktın sosyal olmayı. Akşam 7 de eve geliyorum ve aşırı çalışıyorum. Her gün o saatten sonra bir kadın nasıl sosyal olabilir ya da olmak zorunda mıdır? Afedersiniz ama hangi evli kadın iş çıkışı her gün fellik fellik gezer ya da gezebilir? Ailesinin de kendisinin de egosundan, dengesizliğinden bıktım. Çocuk istediğini bile düşünmüyorum, belki o da sırf annesi diyor diyedir.

Bana diyor ki planlarını anlat beni de ilgilendiriyor. Ev mi alacaksın kedi mi alacaksın. Bak istediklerimi gayet iyi biliyorsun. O zaman niye yapmıyorsun?
Çocuk şu aşamada alacağınız en yanlış karar olacaktır.İflah olmaz bir adam ve bir aile var.Onlardaki bu rahatlıkla olan size ve çocuğa olur.
Normalde paraya pek tenezzülüm yoktur kadının da muhtaç olmasını istemem ama yaptıklarının bir karşılığı olmalı karşılıklı anlaşmazlıklarda amenna.Ama yaptıklari yenilir yutulur cinsten olmamış.
Olan altın ve birikimlerinizi ve bir de üzerine tazminat nafaka ne alabiliyorsanız alın.Biraz da o diken üzerinde otursun bakalım.

Yok yahu ne çocuğu.
Anasını üzdün diye, çocuk olmasın kazara diye seninle cinsellik yaşamaktan kaçan adam mı çocuk ister oldu.
Arkadaşların yazdığı gibi tamamen ego savaşında. Çünkü boşanacağına inanmıyor. Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor seninle.

Çocuk şu aşamada alacağınız en yanlış karar olacaktır.İflah olmaz bir adam ve bir aile var.Onlardaki bu rahatlıkla olan size ve çocuğa olur.
Normalde paraya pek tenezzülüm yoktur kadının da muhtaç olmasını istemem ama yaptıklarının bir karşılığı olmalı karşılıklı anlaşmazlıklarda amenna.Ama yaptıklari yenilir yutulur cinsten olmamış.
Olan altın ve birikimlerinizi ve bir de üzerine tazminat nafaka ne alabiliyorsanız alın.Biraz da o diken üzerinde otursun bakalım.

Bütçe ortak değildi bizim iyi ki değilmiş sanki içime doğmuş ve bunu bile söyledi kavgada biliyor musunuz...Çok şükür birikimim maaşım var...Kimseye muhtaç değilim Rabbim de etmesin...Nafaka tazminat vs pek bilmiyorum aslında avukat arkadaşlar varsa yazsa ne güzel olur.

Çocuk düşünmedim ki hiç, resmen kabus gibi olur. Çocuk bahanesiyle herşeyin içinde olan bir kv, herşeyi görmezden gelen bir eş, arada kalan ben..Ayy tam çıldırmalık...Yok ben almayayım.

Akşam 7 de eve gelen karısına bak sosyal olmayı bıraktın diye resmen dalga geçen adama eş demem ben ya. Siz yazdıkça eşinize sinir oluyorum ben burada,evlilik ne demek adam gibi eş olmak ne demek hiç haberi yok eşinizin ondan ayrılıp doğru düzgün sağlam karakterli bir insan girse hayatınıza ben daha önce evlilik mi yaşamışım diyeceğinize eminim.

Yok alacağım abla, bırakmam. Eşya konusunda da emin değilim hani kötü şans mı getirir biraz ben bu tarz konularda hassasım eşyaların enerjisi yeni hayatıma da geçmesin istiyorum, yoksa asla bırakmayacağım hakkımı.

Aman sakın bırakma,alacaksın elbette eşya olarakta sadece kendine ait olanları al gerisi boşver.

Yok yahu ne çocuğu.
Anasını üzdün diye, çocuk olmasın kazara diye seninle cinsellik yaşamaktan kaçan adam mı çocuk ister oldu.
Arkadaşların yazdığı gibi tamamen ego savaşında. Çünkü boşanacağına inanmıyor. Kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor seninle.

Ah evet bu da var tabiki. Dün şoku yaşadı ama :) Eve bir gelişi var görsen...Yemekler alınmış odadan beni zorla çıkarttı bir Güleryüz sakinlik şirinlikler...Ben oynayacağım artık sıra bende. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Rüyamda ne gördüm biliyor musun? Bana saldıran bir köpek ve sonrasında kv ve görümcem yanyana psikologdan çıkıyorlarmış, görümcem diyor ki annesine hiç bir gelişme yok anne, kocam hala çocuk istemiyor (sorunları buydu önceden de ). Ben de arkadan izliyorum sanki orda yokmuşum gibi. Allah gösterdi bana bunu, inanıyorum.

Akşam 7 de eve gelen karısına bak sosyal olmayı bıraktın diye resmen dalga geçen adama eş demem ben ya. Siz yazdıkça eşinize sinir oluyorum ben burada,evlilik ne demek adam gibi eş olmak ne demek hiç haberi yok eşinizin ondan ayrılıp doğru düzgün sağlam karakterli bir insan girse hayatınıza ben daha önce evlilik mi yaşamışım diyeceğinize eminim.
Konuşsun , ben konuşmadıkça o konuşsun ki içindeki gerçekleri iyice göreyim...İçim soğusun hiç bir acabam kalmasın...Gigide de kalmıyor zaten.

Sabah bana stand up yapıyor, kendi diyordu ona güleryüzle yaklaşınca bana standup yapma diye, bak ben plan yapıyorum aylar sonrasına ahahah falan diyor. Söylediklerine dikkat et anlamlarına nereye gideceğine sonra da inkar etme, kavga etmek istemiyorum sabah sabah dedim.

Önce nasıl mutlu huzurlu olacağını düşün bu adamı hayatında tutmaya devam edersen sana yük mü olur yoksa yüklerine ortak mı olur? Kararını verdikten sonra arkası gelecektir.

Olayların geçmişini bilmiyorum ama burda yazdıklarına bir şeyler söylemek istiyorum. Çocuk meselesi oyalama taktiği ya da biri kulağına fısıldamış yapın düzelir gibi bir şeyler ( bunu ben de yaşadım istemekle olamayacağını bilemeyen tipler bunlar). Gülmesi falan çok itici şu süreçte bu tavırlar artık bittiği durursan dur işimi gör gidersen de çok umursamam demek anlamına geliyor. Canın yeterince sıkkın kötü şeyler söylemek istemiyorum yolun açık olsun huzuru bulursun umarım. Aklında tek bir şey olsun kararlarını alırken senden kıymetli hiç bir şey yok bu senin hayatın.

X