boşanan hemcinslerimden destek, öneri, ilham istiyorum...

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.036
9.554
Arkadaşlar, şok etkisi şeklinde yaşadıklarımdan sonra, yavaş yavaş aklım kendime geliyor ve boşanmak için adım atıyorum. Aysonunda kardeşim gelecek, ailemle birlikte oturup karar vereceğim yapacaklarıma. Haftasonu da biraz anlatırım belki...

Bir yandan kendimi güçlü hissediyorum, çalışıyorum, çok şükür birikimim var, eşimle bütçe ayrıydı, iyi ki de ayrıymış şimdi bir ton mal bölüşümü, para pul uğraşacaktım...

Eşimin ailesinin evinde oturuyorduk, ben mi gitmeliyim o mu bilmiyorum. Ailemle aynı şehirdeyim ama onlarla kalamam, istemiyorum da, çok baskıcılar, ev tutmak istiyorum, o zamana kadar o mu gitmeli evden? Eşyalarımı almalı mıyım? Düğünde takılan altınlar duruyor onları istemeyi düşünüyorum. Başka da ortak bir şeyimiz yoktu zaten.

Anlaşmalı olursa avukata gerek var mı?

Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...

Ne olur desteklerinizi esirgemeyin..

Bu dedikleriniz kişiye göre, ayrılma sebebine göre değişir. Mutsuzsanız yolunuza bakacaksınız.
Ev ailesininse zaten siz çukmalusınız ama bir ev bulana kadae süre isteyebilirsiniz. Para varsa zaten ev işi bir gün. Taşınma etme 1 hafta.
Hakkınızda hayırlısı

Hakkınızda hayırlısı olsun . Birşeyler tükendiyse bitmesi daha iyi bazen.
Etrafımda o kadar çok örnek var ki boşandıktan sonra yeniden mutluluğu yakalayan . Hiç kendinizi karamsarlığa sürüklemeyin boşanmak evet sarsıcı ve zorlu bir süreç ama sonrasında omuzlarınızdan kocaman bir yükün kalktığını hissedeceksiniz. İnşallah herşey gönlünüzce olur bundan sonra

Öncelikle hayırlı olsun diyelim.
Eşinizin ailesinin evindeyseniz tabi ki siz o evden gitmelisiniz. Ama kendinize bir düzen kurana kadar evde kalmanız en doğru olandır.
Altın konusuna gelince; benim şahsi görüşüm düğünde takılan altınlardan kimin tarafından ne takıldıysa herkes onu alsın. Altın kadınındır zihniyetini anlamıyorum ben.

Genelde kadınlar o altınların kendilerinin olduğunu iddia etseler de (sanırım kanunen de böyle bir şey varmış tam emin değilim) ben kayınvalidemin veya kayınpederimin taktığı altını almayı adaletsiz bulurum.

Merhabalar .
Benim konularımı okuyanlar bilirler . 1,5 yıl oldu boşanalı. Benimde eski evim o pisliğin ailesinindi. Ve bana bir ton baskı yaparak 1 ayda evi boşalttırdı. Satacağım , kiraya vereceğim bilmem ne diyerek hemde . 1,5 yıldır da evi ne kiraya veriliyor ne bişey :) Yani Allah yanına bırakmadı çok şükür.
Ben boşanırken altınlarımı aldım ve banka da bir miktar ortak para vardı onu da aldım. Ailem baskıcıdır normalde ama boşanınca pek üzerime gitmediler. Ve ben artık asla olmaz derken 7 aydır biriyle birlikteyim..Hatta ve hatta 2 haftaya kadar nişanım var.

Şimdilik çok mutluyuz. Umarım hep böyle devam eder.

Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...
Var ben Ama bence şu aşamada ruh eşi falan düşünme, herşey zamanla oturur, ne zamanki ruhundaki yük kalkar o zaman zaten yeni aşklara yelken açılır Ben boşandıktan 1,5 yıl sonra eşimle birlikte olmaya başladım..2 yıl sonra da evlendik.. İyki boşandım iyki eşimle karşılaştım Allah herşeyin hayırlısını çıkarsın karşına bundan sonra inşallah

sizin gibi yaşanan öyküler bizlere umut oluyor :)

Konularından biliyorum sizi düzeltebilirsiniz gibiydi yaa bence iş ciddiye binince eşiniz toparlayacaktır herşeyi

Bilmiyorum benim artık düzelsin diye çabam yok en azından. Düzeltmek isteyen çabalar, hiç bir çabası yok şu an. Benim alttan almama alıştı herhalde, ne yaparsam yapayım atmaz satmaz idare eder diye düşünüyor herhalde.

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım yeni hayatınız eskisinden çok daha güzel olur. Boşanma sürecini tek başına atlatan biri olarak diyeceğim şu ki geçiyor. Her şey zamanla geçiyor, iyileşiyorsunuz. Boşanma sancılı bir süreç karşınızda ki kişiden nefret bile etseniz bir an geliyor acabalar içinde kaybolabiliyorsunuz. Ama evlilik birliği düzeltilmeyecek şekilde sarsılmışsa geriye dönüp bakmamak gerekiyor. Benim de çok umutsuzluğa kapıldığım zamanlar oldu, boşanalı 6 yıl oldu o zaman zarfında karşıma niyeti iyi olan, niyeti kötü olan insanlar çıktı. Açıkcası tekrar evlenmek gibi bir isteğimde yoktu sadece yaşlanınca yalnız olmak beni üzer mi diye düşünüyordum ama böyle olması gerekiyorsa böyle olur diyip geçiştiriyordum bu durumu.

Ama nasibiniz varsa bir şekilde karşınıza çıkıyor işte. Bundan 11 ay önce tesadüfen biriyle tanıştım. Birbirimizi öyle güzel tamamladık ki 4. ayımızda evlenme kararı alıp 8. ay'ımız da evlendik. Bazen diyorum ki ben kime nasıl bir iyilik yapmışım ki karşıma eşimi çıkardı Allah. Yani ruh eşi varsa evet eşim benim ruh eşim. Aynı şekilde eşim de her zaman söyler kağıda yazıp ben böyle bir eş istiyorum desem işte karşılığı sen olurdun der. Ailevi durumlarımı çok fazla dile getirme taraftarı değilim fakat yaşadığınız umutsuzluğa biraz da olsa umut olsun istedim.

Yani demem o ki hiç bir zaman karamsarlığa kapılmayın. Her şey çok daha güzel olacak. Bunun için umudunuzu kaybetmeyin. Çok daha iyi hissedeceksiniz.

Önceki konuya cvp yazamadım burdan devam edeyim. Binlerce kere haklısınız kesinlikle ama nacizane sizde iletişim sorunu var bence güçlü durup yüzyüze konuşun. Belliki konuşunca sizi bastırıyor o yüzden hep mesaj yada tel yoluyla iletişim kurmaya çalışıyorsunuz ama böyle yapmayın dik durun ve net olun lütfen. Yanlız benim anlamadigim birsey var siz bu noktayı tam olarak nasıl geldiniz? bu tayin konusunu falan kendisinden öğrendiniz anladım ama nasıl öğrendiniz yani şunu demek istiyorum o zaman onun karşısında tepkisiz sakin mi kaldınız ? Beni sizinle ilgili bu durum.rahatsız ediyor açıkçası bu kadar iletisime kapatmayın kendinizi. Alttan alma yada sessiz kalma halinde olmayın şu adama ve lütfen tel yerine yüzüne söyleyin tüm dusuncelerinizi

çünkü seviyor yüzüne karşı konuşamıyor yumuşuyo hemen oyüzden uzak duruyo bende eski eşimi heryerden engelledim cevap vermicem diyorum her seferinde ama her telefon çalmasında o arıyo diye koşuyorum şimdi engelledim rahatım arama ihtimali de yok msj atma ihtimali yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…