Boşanan her erkeğin sorunlu olduğuna inanırım ben..buna burdaki bazı arkadaşlar önyargı diyor ama bu önyargı değil .Tespittir.
Ve boşanan her 100 adamdan 95 tanesini her ne hikmetse karısı aldatmış oluyor.
Karım beni aldattı diyen erkek net arızadır. Başka açıklaması yoktur.
Siz benim tezimi doğrulayan vakalardan sadece birisiniz.
Ve benim tezime ters düşenler ise sadece birer istisna.
Sevgili konu sahibi. Konunu hatırlıyorum . O zaman da yazmıştım sana. Erkekler bizim gibi değil. Kiracimiz 20 senelik evliydi. Adam nedeniyle çocukları olmuyordu. Ve kadın o kadar ezik bir kadindi ki... bize oturmaya gelince dahi 10 dakika sonra kalkıp evine gidiyordu. Kocasına çay döküp geri geliyordu.
Karışıklı dairelerde oturuyorduk. Kocası duvara vuruyordu. Gidip yatak örtüsünü açıp paşazadeyi yatırıp o şekilde gelip oturuyordu.
Adam işten gelirken ekmek almaya üşeniyordu . Kadın o gelmeden çıkıp alıyordu.
Oturdukları daire sobalıydı. Kendisi köye gideceği zaman sobayi doldurur anahtarı bize bırakırdı. Kocasının gelmesine yarim saat kala sobayi yakin diye tembih ederdi
Adam gelince soğuk eve girmesinmiş
Ve çocuğu olmamasinin kendisi kaynakli olduğunu iddia ediyordu herkese
Kocamin ayarını aşağıya indiremem diyordu.
Kadın menopoza girdiği sene adamın kendisini aldattığını öğrendik. Kadın yine boşanmak istemedi. Ama adam durmadı.illaki boşanmak istedi. Tek celsede anlaşmalı boşandılar.
Kadına da "Çok hizmetini gördüm. Sen iyi bir hizmetcisin. Ama daha fazlası değilsin. Ancak yaşlı adam bakarsın. Ama bir erkeği mutlu edecek meziyetin yok.Arada gelip utulerimi yaparsın. Valizimi de hazirlarsan iyi olur" demişti.
Kadıni 20 sene üstüne boşadı. Her yerde de boşanma sebebi olarak kadını ağır psikolijik hasta, tedavi edilemeyevek kadar delirmiş olarak anlattı.
Evet kadın delirmişti. Ama kadini kendisi delirtmişti .
Aylarca peşinden hastane hastane doktor doktor gezdik
Defalara sinir krizleri geçirdi.
Erkekler böyledir. Sen onlara kiymet verirsen o da kendine kiymet verir.
Fazla fedakarlık daima fazla vefasizlik getirir. Maalesef aksine hic sahit olamadım.
Onların hikayesi bana çok şey öğretti. Çok ders aldım. Allah hicbirimizi merhametsiz insanlarla karşılaştırmasın . Allah bizleri nankör insanlarla sınamasın.
Yaşlarınz kaçArkadaşlar, kısaca anlatayım hikayemi sonra soruma geçeyim.
Eşim yurt dışı görevine gidecekti. ( asker) En son 2 eylülde şehir dışında yanına gitmiştim. Çok güzel vakit geçirdik sarıldık seviştik ağlastik ayrıldık. Birbirimize sozler verdik. Bu ayrılık ne kadar surecek bilmoyoruz birbirimizi yormayalim falan dedik. 10 yillik evliyiz. Cocugumuz yok olmadi.
Sonra eşim suriyeye gitti. Şu savaşın yeni başladığı dönem. Oraya gittikten sonra iletisimimiz baya baya azaldi. Ben tabi triplere girdim insanin arayacak hiç mi anı zamanı olmaz. Zaten izne de gelemiyorsun özledim seni yalnızım cok zorlaniyorum vb..
En son görüşmemizden 3 ay sonra yani 30 kasımda internetten bir kadınla ilişkisi olduğunu yakaladım mailinden. Kadının iş yerine aşkların en büyüğü diye çiçek yollamış.
Krizler geçirdim tabi. Yıktım ortalığı falan.
Bana " sen cirkefsin" dedi ve ayrılmak istediğini söyledi. Ilk başlarda kabullenemediysem de açtım boşanma davasını. 2 hafta önce tek celsede anlaşmalı boşandık.
Evimi taşıdım başka bir eve. Yeni bir hayata başladım. Onun bütün eşyalarını valizlere yerleştirdim düzenli bir şekilde. Tek bir çöpü bile kalmayacak şekilde. 13 yıllık iliskimiz boyunca çekindiğimiz yaklaşık 1000 e yakın resmimizi de hediye paketi yaptım bI tarafina soksun diye ... neyse de...
Ben çok iyi biriyim ya. Yıllarca asker yolu bekledim. Onun zor görevlerine sinirine stresine gerginligine emir vaki tavırlarına egolarına sabrettim. Ailesiyle arkadaşlarıyla sosyal çevresiyle aram çok iyiydi. Anne olmak istedim, onun spermlerinden dolayı tüp bebek tedavileriyle de hamile kalamadım düşükler yaptım.
Yani çok güzel alımlı bakımlı tatlı bir kadınım falan. ( kendimi övmek için söylemiyorum sadece bunları haketmedim demek istiyorum )
Yani onun uzun süreli görevlerinde hep tek başına kaldim ve bir kere bile basını ağrıtacak bir olay yaşamadım. Tek olayım ilgi ve sevgi beklentisiydi.
Maddi açıdan onu hiç darlamadım. Kendim çalışıyorum kazanıyorum falan.
Ya hicbir sorunumuz yoktu yemin ederim. Ben çok mutluyuz birbirimize çok aşığız harika bir evliliğim var sanıyordum.
Şimdi düşünüyorum da, bu adam ışık hızıyla ayrılık kararı aldı ve boşandık da, karşıdaki kadin benden daha mi iyi olacak ? Yani geçmişe dönünce ben bu kadına haksızlık yaptım diye hiç mi düşünmeyecek? Bizim evliliğimiz aslında güzeldi ben her şeyi kendi kendime mahvettim demeyecek mi? Bu kadın bunları haketmedi demeyecek mi?
Bütün sosyal çevresini kaybetti şahıs. Cunku iş arkadaşları, ailesi, kuzenleri, akrabaları yani okul arkadaşları bile malum kişiyi haksız buldu ve bu süreçte ki (süreç 4 ay içinde oldu bitti ) hepsi inanilmaz yanimda oldular destek oldular ve iş arkadaşlari bile arayip " emrindeyiz neva hanim, neye ihtiyaciniz varsa lütfen söyleyin" dediler.
Erkekler vicdansız mi ? Onlar pişman olmazlar mi? Bir kadını harcamak bu kadar kolay mi ?
Beni aldattığı kadının facesini kurcaladım falan da. Zerre kıskançlık belirmedi içimde. Nötr hissettim. Boşlukta kalmış ve kendini birine yamamış bir imaj uyandı. Kendine saygisi olsa zaten evli adamla görüşmezdi. Neyse.
Umarim beni anlıyorsunuzdur
Arkadaşlar, kısaca anlatayım hikayemi sonra soruma geçeyim.
Eşim yurt dışı görevine gidecekti. ( asker) En son 2 eylülde şehir dışında yanına gitmiştim. Çok güzel vakit geçirdik sarıldık seviştik ağlastik ayrıldık. Birbirimize sozler verdik. Bu ayrılık ne kadar surecek bilmoyoruz birbirimizi yormayalim falan dedik. 10 yillik evliyiz. Cocugumuz yok olmadi.
Sonra eşim suriyeye gitti. Şu savaşın yeni başladığı dönem. Oraya gittikten sonra iletisimimiz baya baya azaldi. Ben tabi triplere girdim insanin arayacak hiç mi anı zamanı olmaz. Zaten izne de gelemiyorsun özledim seni yalnızım cok zorlaniyorum vb..
En son görüşmemizden 3 ay sonra yani 30 kasımda internetten bir kadınla ilişkisi olduğunu yakaladım mailinden. Kadının iş yerine aşkların en büyüğü diye çiçek yollamış.
Bana " sen cirkefsin" dedi ve ayrılmak istediğini söyledi. Ilk başlarda kabullenemediysem de açtım boşanma davasını. 2 hafta önce tek celsede anlaşmalı boşandık.
Evimi taşıdım başka bir eve. Yeni bir hayata başladım. Onun bütün eşyalarını valizlere yerleştirdim düzenli bir şekilde. Tek bir çöpü bile kalmayacak şekilde. 13 yıllık iliskimiz boyunca çekindiğimiz yaklaşık 1000 e yakın resmimizi de hediye paketi yaptım bI tarafina soksun diye ... neyse de...
Ben çok iyi biriyim ya. Yıllarca asker yolu bekledim. Onun zor görevlerine sinirine stresine gerginligine emir vaki tavırlarına egolarına sabrettim. Ailesiyle arkadaşlarıyla sosyal çevresiyle aram çok iyiydi. Anne olmak istedim, onun spermlerinden dolayı tüp bebek tedavileriyle de hamile kalamadım düşükler yaptım.
Yani çok güzel alımlı bakımlı tatlı bir kadınım falan. ( kendimi övmek için söylemiyorum sadece bunları haketmedim demek istiyorum )
Yani onun uzun süreli görevlerinde hep tek başına kaldim ve bir kere bile basını ağrıtacak bir olay yaşamadım. Tek olayım ilgi ve sevgi beklentisiydi.
Ya hicbir sorunumuz yoktu yemin ederim. Ben çok mutluyuz birbirimize çok aşığız harika bir evliliğim var sanıyordum.
Şimdi düşünüyorum da, bu adam ışık hızıyla ayrılık kararı aldı ve boşandık da, karşıdaki kadin benden daha mi iyi olacak ? Yani geçmişe dönünce ben bu kadına haksızlık yaptım diye hiç mi düşünmeyecek? Bizim evliliğimiz aslında güzeldi ben her şeyi kendi kendime mahvettim demeyecek mi? Bu kadın bunları haketmedi demeyecek mi?
Bütün sosyal çevresini kaybetti şahıs. Cunku iş arkadaşları, ailesi, kuzenleri, akrabaları yani okul arkadaşları bile malum kişiyi haksız buldu ve bu süreçte ki (süreç 4 ay içinde oldu bitti ) hepsi inanilmaz yanimda oldular destek oldular ve iş arkadaşlari bile arayip " emrindeyiz neva hanim, neye ihtiyaciniz varsa lütfen söyleyin" dediler.
Erkekler vicdansız mi ? Onlar pişman olmazlar mi? Bir kadını harcamak bu kadar kolay mi ?
Beni aldattığı kadının facesini kurcaladım falan da. Zerre kıskançlık belirmedi içimde. Nötr hissettim. Boşlukta kalmış ve kendini birine yamamış bir imaj uyandı. Kendine saygisi olsa zaten evli adamla görüşmezdi. Neyse.
Beni yanlış anlamayın da askerlerin çoğu karıllarını mi aldatıyor ya kaç kere denk geldim
Boşanan her erkeğin sorunlu olduğuna inanırım ben..buna burdaki bazı arkadaşlar önyargı diyor ama bu önyargı değil .Tespittir.
Ve boşanan her 100 adamdan 95 tanesini her ne hikmetse karısı aldatmış oluyor.
Karım beni aldattı diyen erkek net arızadır. Başka açıklaması yoktur.
Siz benim tezimi doğrulayan vakalardan sadece birisiniz.
Ve benim tezime ters düşenler ise sadece birer istisna.
Sevgili konu sahibi. Konunu hatırlıyorum . O zaman da yazmıştım sana. Erkekler bizim gibi değil. Kiracimiz 20 senelik evliydi. Adam nedeniyle çocukları olmuyordu. Ve kadın o kadar ezik bir kadindi ki... bize oturmaya gelince dahi 10 dakika sonra kalkıp evine gidiyordu. Kocasına çay döküp geri geliyordu.
Karışıklı dairelerde oturuyorduk. Kocası duvara vuruyordu. Gidip yatak örtüsünü açıp paşazadeyi yatırıp o şekilde gelip oturuyordu.
Adam işten gelirken ekmek almaya üşeniyordu . Kadın o gelmeden çıkıp alıyordu.
Oturdukları daire sobalıydı. Kendisi köye gideceği zaman sobayi doldurur anahtarı bize bırakırdı. Kocasının gelmesine yarim saat kala sobayi yakin diye tembih ederdi
Adam gelince soğuk eve girmesinmiş
Ve çocuğu olmamasinin kendisi kaynakli olduğunu iddia ediyordu herkese
Kocamin ayarını aşağıya indiremem diyordu.
Kadın menopoza girdiği sene adamın kendisini aldattığını öğrendik. Kadın yine boşanmak istemedi. Ama adam durmadı.illaki boşanmak istedi. Tek celsede anlaşmalı boşandılar.
Kadına da "Çok hizmetini gördüm. Sen iyi bir hizmetcisin. Ama daha fazlası değilsin. Ancak yaşlı adam bakarsın. Ama bir erkeği mutlu edecek meziyetin yok.Arada gelip utulerimi yaparsın. Valizimi de hazirlarsan iyi olur" demişti.
Kadıni 20 sene üstüne boşadı. Her yerde de boşanma sebebi olarak kadını ağır psikolijik hasta, tedavi edilemeyevek kadar delirmiş olarak anlattı.
Evet kadın delirmişti. Ama kadini kendisi delirtmişti .
Aylarca peşinden hastane hastane doktor doktor gezdik
Defalara sinir krizleri geçirdi.
Erkekler böyledir. Sen onlara kiymet verirsen o da kendine kiymet verir.
Fazla fedakarlık daima fazla vefasizlik getirir. Maalesef aksine hic sahit olamadım.
Onların hikayesi bana çok şey öğretti. Çok ders aldım. Allah hicbirimizi merhametsiz insanlarla karşılaştırmasın . Allah bizleri nankör insanlarla sınamasın.
Canım neden anlasmalı bosansın ki. Aldatılmısısn tazminat davası acsaydın keske yanına kar kalmamalıydı. Bir de emin ol mutlu olamayacak aldatan mutlu olmaz. Yarın bir gun o kadında aldatır sen uzulme degerlısınArkadaşlar, kısaca anlatayım hikayemi sonra soruma geçeyim.
O şahıs hep böyleydi bence ve siz göremediniz. Ya da görüp kabullenemediniz. Allah yar ve yardımcınız olsun.Arkadaşlar, kısaca anlatayım hikayemi sonra soruma geçeyim.
Canım neden anlasmalı bosansın ki. Aldatılmısısn tazminat davası acsaydın keske yanına kar kalmamalıydı. Bir de emin ol mutlu olamayacak aldatan mutlu olmaz. Yarın bir gun o kadında aldatır sen uzulme degerlısın
Pişman olması ve acı çekmesi, incinen gururumu toparlar mi diye düşünüyorum. Beni çok kötü bir kadın olduğuma ikna ederek terk etti çünkü.Fazla fedakarlik daima fazla vefasizlik getirir cümlesi dogrudur fakat sadece erkekler için degil, herkes için dogrudur. Yani tersi olsa ve bir erkek o sekilde bir kadina davransaydi, kadinda o erkegi ezerdi.
Insan psikolojisi karsisindaki ezmeye meyillidir. Ne kadar iyi olursan ol, baska biri kendini ezdiriyorsa, sende eziyorsun. Sanirim survival of the fittest bunda bir etken. Dna'mize islemis gibi birsey.
Yani öykünü okurken içimden "yaa bak adama öyle davranirsan, hak ettigin hayati yasarsin" geçiyor fakat ayni zamanda hepimiz ayni tür aileden, ayni tür güce sahip degiliz diyorum. Bilemedim. Bu kadin cidden kendisi birsey yapamazmiydi ezilmesine karsi? Hani cahillik desen degil, nice "köylü" kadinlar kendi hakkini asla yedirmiyorlar. Niye baze insanlar kendinden bu kadar ödünç veriyorlar, kendini bu kadar ezdiriyorlar acaba?
Ve konuya geri döndersek K Karadutlu Pisman olmasi neye yarar? Aci çekmesi neye yarar? Içini en fazla anlik hafifletir ama hiçbirseyi degistirmez. Senin hayalkirikligini, üzülmeni degistirmez. Umarim çabuk atlatirsin. Herkesin kendine göre derdi büyük te, dün Vanessa Bryantin (Kobe'nin esi) verdigi speeche baktimda. Ben derdim hiçbirseymis diyorum. Kadin bir anda hem esini hem kizini kaybetmis. Aglaya aglaya izledim ben.
Yani daha kötüsü olabilirdi. Bu bir tesellimi bilmiyorum. En azindan tecrübe olarak bakabilirsin olaya. Daha gençsin. Düsünsene 50 yil öne dogsaydin, tüm hayatini böyle bir adam ile geçirmek zorunda kalirdin. Bosanamazdin. Hayatin sonuna kadar mutsuz olurdun. Simdi tekrar yeni bir hayatin, mutlu bir hayatin olacak. Ona odaklan canim.
34 yaşlarımızYaşlarınz kaç
Beni yanlış anlamayın da askerlerin çoğu karıllarını mi aldatıyor ya kaç kere denk geldim
aldatılmış ve boşanmış biri olarak ilk evre pişman olsun öfke nöbetleri ile geçiyor.
siz bekledikçe birşey olmuyor onlara aradan zaman geçiyor elbet duyuyorsunuz
eski eşim evlendi ortak arkadaşlarından nikah resimlerini gördüğümde üzülmüştüm.ben cefa çektim o sefa sürüyor diye 17 gün evli kalabildi.
Boşanamıyor bile eşi yüksek mebla da tazminat ödüyor .
Çekiyolar cezalarını .
Evet benimde mükemmel bir hayatım yok.ama olsun .en azından gururumla mutluyum ben
Bi kac ay gecsin bak nolcak simdi halinden cok memnundur istemiyorum diyodur ama gorcem ben onu kopekler gibi pisman olup gelicek sana buna eminim bizzat yasadim ben bosanmada aglamakdan gozlerim cikarken adam burnu havada karsimda duruyodu bikac ay sonra köpek gibi pesimden kosmaya basladi pismanlikdan oluyodu resmen ama tabiki geri donmedim simdi evliyim cokda mutluyum
Olur canim hic merak etme herkes hakettigini yasar sen mutlu olucaksin o kopekler gibi pisman olucak bende cok agladim yalvardim salak gibi bosanmayalim diye ama simdi kafami vuruyom ne diye minnet ettim ona diyeAynı senaryodan ben de istiyorum. Ben de mutlu olmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?