- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.097
- 248
- Konu Sahibi kackaloribu
-
Yalniz degilsin ...Bu konuyu hangi bölüme açsam karar veremedim. çünkü iç dökeceğim..
Dünyanın hali, ülkenin gidişatı, evdeki ve işteki sorunlar beni inanılmaz geriyor.. çok bunalıyorum.
dünden beri 3 tane intihar haberi okudum ve o intihar eden insanları öyle iyi anlıyorumki..
tutunacak tek dalım var oğlum.. o da olmasaydı diyorum kendi kendime.. yüksek ihtimalle devam ettirmezdim bu hayatı..
umutsuzlukla cesaretin birleştiği nokta derler ya intihara; eksik olan şey bende eminim ki cesaret..oğluma kıyamıyorum sadece.
hayallerinizin bile olmaması ne demek bi düşününsenize.
hayat ağır geliyor, zor geliyor, içimden hiç bişey yapmak gelmiyor, tahammülsüzüm..
düşünün ya geçen yıldan beri yarım kalan üniversitemi bitireceğim diyorum. yarım dönem ya, yarım dönemm .. sonra bari açıköğretimde olsa üniversite mezunu olacaktım.. Ki ben lisede burs kazanan, lise sonda dersane sınavında birinci gelip bedava dersaneye gitmiş biiriydim. lise de sağlık meslek lisesine gitmek istedim ailem karşı çıktı, üniversite okuyacaktım ailem tek başına gidemezsin, bizde evi götüremeyiz senin için dediler gidemedim..
Ailemin zamanında bana uyguladığı şiddetler (karakola düşüp darp raporu alıp mahkemelik olmuşuk ben daha lise 2 deyken, eve gitmek istemedim yurda verilmek istedim karakol polisleri tanıdıktı eve gönderdiler beni ailemle bi güzel) ..hayatımda verdiğim bi yanlış karar (evlenince kurtulacağımı sanıp evlenmek), . hepsi beni bu noktaya getirdi..
şimdi o bakınca miktarı bile çok komik olan harç parasını yatıramadığım için bir yıl daha mezun olma hayallerini kuracağım, yada kurmayacağım.. vazgeçeceğim sanırım.. umut edip olmadıkça daha da yıpranıyor insan..
başka bir ailede doğmayı çok isterdim, annemle herşeyi paylaşayım, babamla rahat olayım, eğitimimi güzelce tamamlayıp, sonra iyi bir evlilik yapayım. hiçbiri olmadı. düşünün annem babam sağ ama en son 12 aralıkta konuşmuştuk, bana küsmüşler o gün onu öğrendim en son ondan beri bende inat ettim aramadım onlarda aramazlar zaten..
bu konuyu açtım çünkü eşimle bile çözemiyorum hiç bişeyi, ailem zamanın da şiddetiyle beni bu evliliğe itti, kaçıp kurtulayım dedim, daha çok toydum, gittim bi de çocuk yaptım. aptallığımı ikiye katladım. şimdi de elimden alınan hayatımı ve kendime yaptığım kötülükleri düşünüp nefes alamıyorum.. uyku desen yok, huzur desen yok, zaten hayatımda herşey yok olmak üzerine kurulu.
çok uzun yazdım okuyan olur mu bilmem ama... rahatlamak istedim..
Çok doğru bi tespit, ağlamak ağlamayı getirir, mutsuzluk mutsuzluğu, depresyon depresyonu getirir. Geçmişte kalmanın hiçbir faydası yok. Size nacizane tavsiyem, okulunuzu bitirmeye çalışın. Bu size ayrı bir heyecan ve motivasyon getirecektir. 3. sayfa haberleri okumayın, kendinizi neşelendirecek şeyler yapın.
simdi vaz geçerseniz ilerde çocuğunuzda aynen böyle diyecek sizin icin.
doğru yada yanlış bir karar vermis bir evlat sahibi olmuşsunuz en azindan onun hayatini kurtarmak istemezmisiniz?
ben intihar etmis hasta bir babanin kiziyim arkasindan ah vah edip uzulmuyorum.
kendi istegiyle dunyaya getirdikleri beni dunyaya geldigime pisman ettigini dusunuyorum.
intihara meyilli insanlar kendi gibi 3 5 insan gorup o basarmis anliyorum vs diyosunuz ya oyle insanlarin cocuklari bizler anlamiyoruz sizi.
zaten hayata 1 0 yenik baslamisiz birde en guvenecegimiz insanlar ardina bile bakmadan korkakca cekip gidiyor tereyagindan kil ceker gibi.
atiyorlar ustlerine bir avuc toprak bitti gitti Allah rahmet eglesin peki biz?
Merhaba arkadaşım, içinde bulunduğun enerji alanı negatif ve o yüzden bu enerjide kaldığın sürece negatif şeyler yaşarsın...
Hayatın senin elinde biliyorsun değil mi?
Her şeyi sen seçtin. Kızmadan veya itiraz etmeden önce düşün..Bişeyleri düzeltmek mi istiyorsun yoksa bağımlısı olduğun bu negatif duyguların güvenli limanında hep ağlayıp şikayet etmek mi? Ve her gün kötü haberler okuyarak bu negatif alanı beslemek mi?
Annene babana veya 3.şahıslara sebepler yükleme. En azından şimdi hayatın senin elinde.
Rezonans Kanunu kitabını okumanı şiddetle tavsiye ederim.
Harç parasını çok çok istesen mutlaka biyerlerden bulacağını biliyorsun.
Sen kadınsın güçlüsün bi kere, istesen neler yaparsın..
Evde sarma sar sat yine o parayı elde edersin nedir ki...
Kötü haberler okumayı bırak, motivasyon videoları izle, güzel müzikler dinle...
Geçmişte sen başarmışsın öyleyse yine yapabilirsin.
Üstelik atla deve bişey de değil
Merakımdan soruyorum siz, profilinde şapka takan bir bayan olan üye misiniz. Nickiniz aynı profil farklı o musunuz diye merak ettim. Yokluğunuzu fark ettim çünküdaha doğrusu fotoğraf farklı olduğu için yoksunuz zannetmiş olabilirim
evet o benim profil fotomdu
Sen kendin için çaba göstermezsen kimse senin için uğraşmaz.
Hiç birimizin hayatı dört dörtlük değil ama intiharı düşünmek mi? ASLA.
Ben ezildim büzüldüm diye aylarca ağlamak çözüm değil.
İşin gücün yok mu?
Son bir senedir hayatta tek önemli olan şeyin sağlık olduğunu anladım öyleki yaşamak dertlenmek bile bir şans insanoğluna. Yaşıyorsun nefes alıyorsun hayatı şekillendirmek bizim elimizde ama sağlık değil ve o geri gelmiyor gidince.
Zamanında bende böyle bi hata yapmıstım ama okadar pişmanım ki anlatamam o kolumda ki izleri görünce kendimden nefret ediyorum nasıl yaparım bunu dıye. Bi arkadasımın kız kardesı vardı okadar hayat dolu görünüyordukı neşeli güleryuzlü sanırsın hıcbı derdı tasası yok, ama bıgun haber aldım kendını asmış . Ardında bıraktıkları annesi babası kardeslerı perışan haldeler. Böyle bi konuda bencil davranmamak gerekiyor ardımızdakı insanlar en önemlisi evladım nolcak bunları dsunmek gerekıyor. İnan bana bundan 2 yıl 9 ay öncesine kadar da hep ölmek isteyen biri oldum takii evladım olana kadar. Aklımdan bile böyle bisi geciremem artık. Çünkü benım bi sorumluluğum var oglum var onu bu kötü dünyada bırakıp hıcbıyere gitmeye niyetim yok senınde olmasın
Senin ruhun hasta. Ruhunu iyileştirmen lazım.
Bazilarimizin en büyük sınavı ailesidir. Mutsuz olduğunuz bir hayata mahkum değilsiniz. Garsonlukta olsa temizlik isi de olsa çocuk bakiciligi da olsa çalışın. Mutlu değilseniz boşanın hickimse sizden kıymetli değil. Ailenizin yanina da dönmeyin 1+1 ev de yasasaniz daha mutlu olursunuz
Hayat az çok böyle bir şey aslında. Mutluluk bir süreç değil sadece ufak bir an, hayatın kalanı engebelerle dolu. Herkes bir şeylerle mücadele ediyor ve bu mücadele şekli bizim hayatımızı oluşturuyor.
Mutlu ve huzurlu olduğunuz şeyleri ucundan yakalamaya başlayın. Siz sadece anne, eş değilsiniz, kendiniz olarak neye ihtiyacınız varsa imkanlar ölçüsünde alın. Ben boş boş oturmayı çok severim mesela, arada hayat durmalı brnim için. O karmaşa, koşturmaca, gürültü ve sorumluluk hissi yok olmalı. hiç bir şey yapmadan oturmalıyım... Şu an yalnız bebek büyüten ve çalışan biri olarak ne kadar mümkünse o kadar yapıyorum. Oğlum uyuyunca işler güçler kalıyor ve ben sessizce sadece oturuyorum. Bekleyen çamaşır, bulaşık umrumda olmuyor. Böylece enerji toplayıp canım isterse tekrar yapabilecek kıvama ancak geliyorum. Bazen yapmıyorum.
Bilmiyorum sorumluluklar içinde boğulmamak lazım çünkü onlar hiç bitmiyor zaten. Arada hayatı bir durdurup ben de varım demek iyi gelecek ve yavaş yavaş toparlayacaksınız.
Oğlun için tüm savaşlara değer. Dik dur
Evladı olan bir anne baba yasamak zulüm diyemez. Çünkü anne baba öyle derse evlat ne yapsın o küçücük bedeniyle.
Annem vefat ettiğinde bende öyleydim tektim korkuyordum yapamam diyordum ama yapıyor insan yaşıyor bi şekilde.
Kayıpların keşkelerin sadece sana özgü değil herkesin ayrı hikayesi var..
Önemli olan bi seyin ucundan tutup mücadele etmen.
Okulun mu bitmedi oku? Nasıl daha fazla yükselebilirsin araştır. Klasik olabilir ama kendine yararı olan bi kursa git.
Bunların yanında da imkanın varsa bi terapi al...
Işık en karanlık zamanda görünür unutma..
Koyverme kendini
Seni ancak seninle ayni yoldan gecmis olanlar anlar.. gececek diyenler hali vakti yerinde olup sansli olanlardir.. mucadele etmeyi birakma, istakozun hikayesi gibi her zorluk seni biraz daha buyutecek, hayat boyle.. keske hayat herkese cennet olsa..
bu donem kpssyi dene, lise mezunu olarak belki daha fazla sansin vardir .. bir sonraki doneme universiteyi tamamlarsin
İstanbul daysan ısadem diye bir merkez var ücretsiz psikolog desteği alabilirsiniz yada 153 ten
Özele gitmek size maddi zorluk olacaksa bir üniversite veya eğitim araştırma hastanesine psikiyatristten randevu alın. Buraya konu açmanıza sevindim, bir şekilde kendinizi kapatmamışsınız. Kendinize inanın ve güvenin, mutlaka çözüm vardır. Ara ara dönemsel olumsuz düşünceler herkeste olur.
hepinizin yorumu ayrı ayrı doğru. biliyorum düşüncem yanlış çözmeye çalışacağım uğraşıyorum zaten savaş veriyorum..Yalniz degilsin ...
umarım düzelirsiniz.. harç parası 307 lira gibi komik bir rakam aslında ama.. olmayınca 1 liranda olmuyor..Dunya haline her seye cok dertleniyorum ben de. Mutlu anlarimda bile hep mutsuz bir yanim. Tam mutlu olacagim bir sucluluk caresizlik bastiriyor. Bu arada ne kadar bu harc parasi?
Maalesef sıkıntısız bir hayatı olan kimse yokhepinizin yorumu ayrı ayrı doğru. biliyorum düşüncem yanlış çözmeye çalışacağım uğraşıyorum zaten savaş veriyorum..
teşekkür ederim desteğiniz için dilerim herkes sıkıntısız güzel bir hayat sürsün
teşekkür ederim aminMaalesef sıkıntısız bir hayatı olan kimse yokama hiçbir sıkıntı da sonsuza kadar sürmüyor. İnan ki bir zaman sonra böyle düşündüğün için " ne kadar da cahilmisim, böyle düşünüp kendimi boş yere huzursuz etmişim. " diye. Allah yardımcın olsun.
bende yapabildiğimce bu tarz şeyler yapıyorum çok teşekkür ederim destek içinPek cok insan ailesi ile iyi degil. Sohbet etmeyi birak ben anneme tarif soramazdim. İnternette var derdi. Yanlis tercihlerim de var benim ama evlat var. Yasama sevincin olsun. Biraz instagramdan uzaklassan eger varsa. Evladinla gezsen. Gezmek de para deme bak ben sadece uoasim için n para harcayip ormana baga bahceye goturuyorum o bile bana da onlara da yetiyir.
teşekkür ederim dualarınız için çok sağolunKonularınızı biliyorum.
Yorulmanızı da anlıyorum. Bu aralar maddi anlamda çok zor zamanlar geçiriyorsunuz.
Ama herkesin farklı dertler var. Kimisi peş peşe sağlık sorunlarıyla uğraşıyor. Kimi hamileliğinde annesini babasını kaybediyor, kimi eşini kaybediyor henüz bebeği bir iki yaşındayken, kimi maddi çıkmazdan kurtulamaya çalışıyor.
Pes etmek yerine evladınız için çıkış yolları arayabilirsiniz.
Mesela bu evlere temizlik işinde de para var. Eğer çalıştığınız yerde para sorunu yaşıyorsanız bu tip bir çıkış yolu olabilir. En azından trink elinize para geçer.
Yada işkurun meslek edindirme kursuna bakabilirsiniz. Orda direkt yerleştiriyorlar işe. Sektör değiştirmeye bahaneniz olur böylece.
Yada bu işe devam edecekseniz de katalog işi, evde paketleme gibi işler arayabilirsiniz.
Umarım en kısa zamanda gönlünüze ferahlık gelir, hayatınız oh be dediğiniz kısma geçer en kısa zamanda
teşekkür ederim, bolca dua zikir vs yapıyorum, evde eşimle olan huzursuzluklar içinde dualar yapıyorum.. bulunduğum şehirde kendimi anlatabildiğim bi arkadaşım yok ne yazıkki yüzeysel arkadaşlıklarım var bu sebeple bi arkadaşıma gideyim bi kahve içeyim diyemedim hiç 6 yıldır..Allah’a sığın çokça zikir Çek evin içinde kuran oku hatta her gün okumaya çalış okumayı bilmiyorsan internetten aç evin içinde okunsun her haline şükret. Belki de Allah yüreğini kulum artık beni hatırla bana gel diye sıkıyordur.
Bende bir ara böyle dönemden geçtim ve İnan sadece şükrederek atlattım kuş gibi hafifledim.
Sonrasında sıkıntıların gözünde o kadar küçülecek ki.
Hatta onları düzeltmek için kendinde güç bulacaksın. Zaten yürekten söylenen bir ‘çok şükür ‘ insanı güçlü hissettiriyor.
Bak düzelmek için pisikologlara onca para dökmene gerek yok
Bunlara ek olarak temiz hava güneş arkadaşlarla yapılan kız kıza sohbetler kendini daha da iyi hissettirecek inşallah. Haydi silkelen bakalım
Rica ederim. Eşinizle ne gibi sıkıntılarınız var acaba. Her konuşmanız kavgaya falan mı dönüyorteşekkür ederim, bolca dua zikir vs yapıyorum, evde eşimle olan huzursuzluklar içinde dualar yapıyorum.. bulunduğum şehirde kendimi anlatabildiğim bi arkadaşım yok ne yazıkki yüzeysel arkadaşlıklarım var bu sebeple bi arkadaşıma gideyim bi kahve içeyim diyemedim hiç 6 yıldır..
desteğiniz için sağolun♥
evet hep yükseliyor, kendimi ifade edemiyorum. zamanında ailemle de böyleydi. okulda mutlu olduğum bişeyi anlatınca annem kavga çıkarırdı güldüm diye. hevesim kursaüımda kalırdı. hep hayatım birilerinin beni aşağı çekmesiyle geçiyorRica ederim. Eşinizle ne gibi sıkıntılarınız var acaba. Her konuşmanız kavgaya falan mı dönüyor
Üzüldüm cidden neden böyle yapıyor acaba. O durumu bilirim insanın enerjisi emiliyor resmen. Siz mutlu olmaya çalışın kendinizle oğlunuzla güzel vakitler geçirin. Allah Yardımcın olsunevet hep yükseliyor, kendimi ifade edemiyorum. zamanında ailemle de böyleydi. okulda mutlu olduğum bişeyi anlatınca annem kavga çıkarırdı güldüm diye. hevesim kursaüımda kalırdı. hep hayatım birilerinin beni aşağı çekmesiyle geçiyor
Insan gecmisiyke barışamazsa gecmisi bugününe çekermiş. Ailenizi affedemediginiz için esiniz de aileniz gibi bir insan olarak karşınıza cikmis.Oncelikle gecmiste yaşadığınız her seyi kabul edin.Yazin.Surekli yazin.Siz mutsuzluğa ,aciya,aileniz gibi insanlarin oldugi dunyaya alışmışsınız .Sizin tanidiginiz dunya orasi .Oradan cikamiyorsunuz .Cunku farklı bir dunyada kendinizi guvensiz hissediyorsunuz.Pes etmek yok.Allah bizleri cok donanimli yaratmis.Hayatimizda acilan her yara kapanmaya meyillidir.Her bosluk dolmaya hazirdir.Intihara degil guzel seylere cesaret et.Basarmaya cesaret et..Esinle sorunlarini cozemiyorsan tepkini gostermeye,gerekirse bosanmaya cesaret et.Oncelikle sorunlarını cozmeye calis tabi. Kendi degerini bil.Varligin icinde yokluk cekiyorsan eğitimin,evladin vs.icin gerekki parayi söke söke al sizr bakmakla mesul kisiden.Calis.Kendi parani kazsn.Yapacak cok sey var .Senin cesarete ihtiyacin var..evet hep yükseliyor, kendimi ifade edemiyorum. zamanında ailemle de böyleydi. okulda mutlu olduğum bişeyi anlatınca annem kavga çıkarırdı güldüm diye. hevesim kursaüımda kalırdı. hep hayatım birilerinin beni aşağı çekmesiyle geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?