Borcumuz yüzünden eşimin ailesi ile yaşama kararı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yandınız ya
Üzülmeyin, belliydi böyle olacağı zaten. Başımda ana baba yok, kendim bir şeylerin mücadelesini verip durdum. Ama bi yerden sonra inanın çok yoruldum. Kimse beni dinlemedi. Kimseye sesimi dinletemedim. Büyüklerin birbirleriyle savaşında biz ortada kaldık.
ben annemle babamı 18 de kaybedip iki kardeşime sahip çıktım hem okudum hem çalıştım. Ailemden bana borç dışında bir şey kalmadı. Koştur koştur evlenmek yerine okudum meslek sahibi oldum kendi ayaklarım üzerinde durdum. Neden anlatıyorum çünkü konu boyunca başımda ana baba yok demek dışında bir şey yapmadınız. Koca kız oldunuz nasıl ki yaşını evlenmeye yeterli bulduysanız elinden tutulup aile desteği olmadan hayat yolunu da çizebilirdiniz. Siz hesapsız iş yapmayı tercih ettiniz. Yapmanız gereken hatalarınıza sorumlu bulmak değil, ders alıp çözmek. Öncelikle geç kalınmadıysa çocuğu aldırabilirsiniz. Sizin işe girmeniz gerek evden yapılan tonla iş var beş dk kurcalasan tonla iş ilanı çıkar önünüze.Neden bu güne kadar çalışmadığınızı anlamadım madem o kadar zor durumdasınız nasıl evde oturmaya devam edebiliyorsunuz?

Teşekkür ederim. Bebeği aldırmayı düşündün mü diye soranlar bile var. Düşünmez miyim tabi ki düşündüm. Ama cesaretim yok canına kıymaya. En azından ablamın durumu iyi, görümcemin durumu iyi. İkinci el kıyafetler alırım. Bi şekil bakabilirim çocuğuma. Yani teyzesi ve halası var. Onlarda şimdiden birşeyler alıp gelmeye başladılar. Mutfağa yardım ediyolar sağlıklı beslenmem için. Ufak tefek yardımlar da toplarım. O doğana kadar yünden hırkalar şapkalar yaparım belki bi anda herşey değişir. Ticaret anası olurum. İnsanlar evlatları için neler yapıyor. Ben neden yapmayayım
Canım benim sen iste yeterki eminim herseyin üstesinden gelebilirsin umutsuzluğa kapılma her şerin sonunda bir hayır vardır inşallah dualarım seninle esin ailesiyle yaşama fikri de çok da kötü deil bulunduğunuz durum içerisinde en azından mutfak masrafınız kira derdiniz olmaz ins en kısa zaman da atlatirsiniz bu sıkıntılı zamanları ama lütfen sağlığına dikkat et
stres yüzünden sağlık bi giderse bir daha geri gelmiyor dedim ya bizde çok zor zamanlar yaşadık bir ekmeğe muhtaç olduğumuz zamanlar oldu geçti ama ben kendimi çok yıprattım sağlığımı kaybettim Rabbım yar ve yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim. Bebeği aldırmayı düşündün mü diye soranlar bile var. Düşünmez miyim tabi ki düşündüm. Ama cesaretim yok canına kıymaya. En azından ablamın durumu iyi, görümcemin durumu iyi. İkinci el kıyafetler alırım. Bi şekil bakabilirim çocuğuma. Yani teyzesi ve halası var. Onlarda şimdiden birşeyler alıp gelmeye başladılar. Mutfağa yardım ediyolar sağlıklı beslenmem için. Ufak tefek yardımlar da toplarım. O doğana kadar yünden hırkalar şapkalar yaparım belki bi anda herşey değişir. Ticaret anası olurum. İnsanlar evlatları için neler yapıyor. Ben neden yapmayayım
Hamileliğin ilerlemeden düzgün maaş alabileceğiniz bir işe girin 3 5 kuruş garanti para girsin cebinize. İpler kaç para oldu çok ciddi el yeteneğiniz yoksa hemen kar elde edemeyebilirsiniz örgüden. Dışarıda çalışamayacak duruma gelince örgüye başlayın.

Eşinizin ailesiyle yaşamanızın sorunlarınızı çözeceğini düşünmüyorum. Bir arada yaşarken , hiç para vermemek ise gerçekçi değil. Önceden ne konuşulursa konuşulsun , yaşarken durum farklı olacaktır. Başka bir çözüm aramalısınız.
katiliyorum ustelik daha cok stres olursunuz diye dusunuyorum uzaktan iyi de icine girdin mi farkli olur

Ocakta emekli oluyor, köye ev yapacakmış. Sahi köye ev yapacak madem parayı nerden bulup yapacak? Ben paraları olduğundan adım kadar eminim ama eşim yok diyor inanmıyor olduğuna 🥲 bu kadar saf olması da normal değil
Emekli ikramiyesini kullanacaktır.

katiliyorum ustelik daha cok stres olursunuz diye dusunuyorum uzaktan iyi de icine girdin mi farkli olur
Bence de tam tersi. Kv sorumluluğu altına girerlerse daha iyi olur. Kari koca sanırım 22 yasindalar. Özellikle erkek için çok küçük bir yaş. Belli ki sorumluluk alamıyorlar. Bir süre hayatı kv yanında öğrenmesi daha iyi. Daha askerlik vs de vardır.

Emekli ikramiyesini kullanacaktır.
Çalıştığı iş yerinden tazminatı vardı, işten çıkışını yapıp tazminatı aldı, sonra tekrar girişi yapıldı. Eyt çıkmış emekli olacakmış öyle bişeyler tam da anlamıyorum. Yani yüklü bir miktar tazminatı da yok zaten.

Benim annem bana hamileliğini 3 ay anlamamış. Oda maddi sıkıntı içindeyken, psikolojisi normal değilken hiç bişey anlamadığını söylemişti bana. Ben bu hamilelik açıklamasını yaptım son mesajlarda
Biz de eşimle kendi kendimize evlendik. Gelinliğimi bile cebimdeki parayla aldım. Borçları ödeyememekten ödümüz koptuğu için 6 sene çocuk yapmadık. Benim de prolaktinim yüksekti yani hamile kalamamam lazım. Buna rağmen ne olur ne olmaz diye işi sağlama aldık. Sizi gerçekten rahat gördüm. Bu kadar plansız olunmaz

Bence de tam tersi. Kv sorumluluğu altına girerlerse daha iyi olur. Kari koca sanırım 22 yasindalar. Özellikle erkek için çok küçük bir yaş. Belli ki sorumluluk alamıyorlar. Bir süre hayatı kv yanında öğrenmesi daha iyi. Daha askerlik vs de vardır.
Yok askerliğini yaptı geldi. Eşimde benden 1 yaş büyük sadece. Normalde ben üniversitede bildiğiniz tek başıma yaşadım. Para atardım kenara bir sıkıntım yoktu. Evlenince eşim artık ben yük aldım, sorumluluk aldım diyerek sanırım evin maddiyatını yönetmek istedi ama böyle oldu. Kabul de etmiyor etmesin anlatacak gücüm de yok zaten

Bir de ben de olsam ki kv benden 3 yaş büyükmüş. Oğlumun borcunu kapatmam. Ne ev almayı ertelerim ne mevcut borcu emekli ikramiyesi ile kapatırım. Çünkü sonradan yine borç bir şekilde çıkacaktır. 22 yaşındaki oglumun da evlenmesini istemem. Evlenirse de çok destek olmam sanırım. Tek çocuk değil ya başka çocuklarım da varsa neden stres sıkıntıya gireyim.

Yapabileceğim tek şey düğün takilarina dokunmamak olur. Kendi düğünümde de tüm para bendeydi düğün gecesi kirayı ayırdık kalanı ertesi gün bankaya yatırdık. Beklemedik bile düğün ertesi günümüz falan demedik.

Çalıştığı iş yerinden tazminatı vardı, işten çıkışını yapıp tazminatı aldı, sonra tekrar girişi yapıldı. Eyt çıkmış emekli olacakmış öyle bişeyler tam da anlamıyorum. Yani yüklü bir miktar tazminatı da yok zaten.
Belki kredi çekecektir belki bu konu için ayırdığı parası vardır vermek istememiştir. Sağlık sorununuz olsa veya sokakta kalacak olsanız başka çareniz olmasa babası olarak vermek zorunda bence parasını. Ama zaten size başka bir opsiyon sunmuşken hiç geri alamayacağı parasını size vermek istememesini anlıyorum ben.

Belki kredi çekecektir belki bu konu için ayırdığı parası vardır vermek istememiştir. Sağlık sorununuz olsa veya sokakta kalacak olsanız başka çareniz olmasa babası olarak vermek zorunda bence parasını. Ama zaten size başka bir opsiyon sunmuşken hiç geri alamayacağı parasını size vermek istememesini anlıyorum ben.
Benim düğünümde bana takılan paraları aldı kayınbabam 🥲 Borca girip evi düzen bizdik. Kayınbabam millete ayıp olmasın, kimse arkasından konuşmasın diye düğün yaptı bize. Ekstra bir para harcamadı. Üstüne para kazandı 👍🏻

Biz de eşimle kendi kendimize evlendik. Gelinliğimi bile cebimdeki parayla aldım. Borçları ödeyememekten ödümüz koptuğu için 6 sene çocuk yapmadık. Benim de prolaktinim yüksekti yani hamile kalamamam lazım. Buna rağmen ne olur ne olmaz diye işi sağlama aldık. Sizi gerçekten rahat gördüm. Bu kadar plansız olunmaz
Bence de ama rahatlık sanırım eşinin ailesine guvenmis ondan. Benim eşimin babası yoktu annesi çalışmıyordu. Guvenecegimiz akraba yoktu. Kendi ailemde istekli değildi o yüzden onlardan da destek alamazdim. Evlenmeden önce ücretli öğretmen maaşıyla kendi öğrenim kredisi ödeyip kalanı biriktirdim. Ama nasıl.biriktirmek.mesela dışardan su bile almazdım. Bir iki pantolonla uzun zaman geçirdim. Aylık akbil dolduruyordum. Bazen otobüs gelmezdi. Soğukta 1.5 saat beklediğim olurdu ama yine de minibüse binmezdim ek para çıkmasın diye. Çeyizimi kendi biriktirdigim parayla almıştım. Ücretli öğretmen maaşı asgari ücretten bile az. 2. Öğretim olarak da 2. Üniversitemi okuyordum. Bir de öyle masrafim da vardı.

Yargılamak olarak adlandırıyor konu sahibi ama kesinlikle tutarsız bir harcama mevcut. Can acitsa da bunla yuzlesip kendini eleştirip kalan için akılcı çözümler ve fedakarlıklar yapmak gerekiyor.

Benim düğünümde bana takılan paraları aldı kayınbabam 🥲 Borca girip evi düzen bizdik. Kayınbabam millete ayıp olmasın, kimse arkasından konuşmasın diye düğün yaptı bize. Ekstra bir para harcamadı. Üstüne para kazandı 👍🏻
Minimum 10k masrafı vardır o düğünün. Diyelim ki 20k cebine kaldı. Zaten onun evinde kalacağınız 4 yılda size ondan kat kat fazlasını yapmak zorunda kalacak. Eğer evine tasinacaksaniz yüzüne karşı bu şekilde konuşmayın adamın.

Bunları aradım, 22 yaşında olduğum için tecrübesiz gözüyle bakıyor çoğu hanım :KK43:
Bunda tecrübe gerekmez mi..tam tersi çocuğun derslerine yardımcı olmak için eğitimli birini tercih eder. Küçük çocuk değil attığım ilan ilkokul çocuğu.

Burda komşum 2. Sınıf öğrencisini okul çıkışı alıyor derslerini yaptırıyor annesi işten gelince teslim ediyor..4 bin TL veriyor kadın bu iş için.

Bence de ama rahatlık sanırım eşinin ailesine guvenmis ondan. Benim eşimin babası yoktu annesi çalışmıyordu. Guvenecegimiz akraba yoktu. Kendi ailemde istekli değildi o yüzden onlardan da destek alamazdim. Evlenmeden önce ücretli öğretmen maaşıyla kendi öğrenim kredisi ödeyip kalanı biriktirdim. Ama nasıl.biriktirmek.mesela dışardan su bile almazdım. Bir iki pantolonla uzun zaman geçirdim. Aylık akbil dolduruyordum. Bazen otobüs gelmezdi. Soğukta 1.5 saat beklediğim olurdu ama yine de minibüse binmezdim ek para çıkmasın diye. Çeyizimi kendi biriktirdigim parayla almıştım. Ücretli öğretmen maaşı asgari ücretten bile az. 2. Öğretim olarak da 2. Üniversitemi okuyordum. Bir de öyle masrafim da vardı.

Yargılamak olarak adlandırıyor konu sahibi ama kesinlikle tutarsız bir harcama mevcut. Can acitsa da bunla yuzlesip kendini eleştirip kalan için akılcı çözümler ve fedakarlıklar yapmak gerekiyor.
Eşim kendi ailesine çok güvendi babam yapacak babam edecek dedi bende kimse yardım etmeyecek dedim.

Ben kimseye güvenmedim aksine eşim aileci oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X