Şu an bu faiz işlemiş durumu aslında bankalara olan borçların hepsi faizli şu an
Teşekkür ederim. Çok iyi düşünmelisiniz. Nişanlılık döneminde ayrılmak daha zor olur, hem toplum baskısı artar hem çiftler evlilik yolunda ciddi bir adım atmış olur bundan dönmek daha zor. Ama sevgililikte ayrılmak her zaman daha kolaydır. Bir yandan ailenizi memnun etmek adına nişanlanmak istiyorsunuz ( Benim ailem de sevgililiğe sıcak bakmıyordu, biz tanıştık hemen annemler sormaya başlamıştı adını koyalım diye. Ha bu arada borç konusunda ailem de hiç demediler borcu var vazgeç diye. Aksine destek oldular gençlikte hatalar olur para kazanılır, bu ona ders olmuştur, karakteri düzgün mühim olan karakter ve sana davranışı şeklinde. ) O sebeple ölçün tartın karakteri sağlamsa, size de iyi davranıyorsa devam edin.Sevgilim şu an çalışmıyor polisliğe başvurdu onun da olacağı kesin değil . Ben de çalışmıyorum çünkü atama bekliyorum pandemiden dolayı da atama takvimi gecikti ama bu sene içinde atanacağim. Aslında nişan gibi bir adım atsak beklemek daha kolay olabilirdi ama o sevgili olarak onu beş altı sene beklememi istiyor . Bu benim ailem açısından mümkün değil ki . Şu an ise ne nişan ne düğün için ayıracak bir kuruş bile birikimi vs yok . Bu arada sizi tebrik ederim Allah kazancinizi arttırsın
İşte bunları göz önünde bulundurun. Şimdi o evin içindeyken kimse düşünmemiş, sizce evlendikten sonra düşünecekler mi sevgilinizi. Yine ona yüklenecek herşey. Ayrıca sevgiliniz de bundan memnun ki herşeyi kendi üzerine almış sorumluluk olarak.Eminim bunlari söylesem , yani sadece kendi borcuna bak aile de ne yaparsa yapsın desem ben suçlu görünecegim . Belki duyan insanlar bile vicdansız falan diyecek ama işte olayın iç yüzü belli her şey buna yüklenmiş . Subaylik eğitiminde de maaş alınır 7-8 bin kendisi akıl edemediği gibi çalıştığı süreçte de kimse evladım, abi birikim yap bunun yarını var dememiş herkes bundan yemiş içmiş keyfine bakmış. Halbuki birikim yapsa elense bile bu kadar borçla kalmazdı
Beyaz eşya , mobilya, ev kirası , başka şehirde olduğu için Nisan dönemi düğün dönemi gidiş geliş ve masraflar düşününce 150bin etmiyor mu ?Erkek arkadaşınızda sizde ilginc geldiniz bana.
Erkek arkadaşınizın isi yok 324 bin tl borctan bahsediyor. Sizin isiniz var mı bilmiyorum minimum 150 bin 200 bin evlenme masrafı diyorsunuz.
Karı koca calisan insanlarız 100 bin tl arabaya borç alacagız diye gece uykularım kactı gece cok fazla degil mi almasak mı diye. Şükür ödedik bitti ama ödenene kadar bir daha borc yapmayalim diyip durdum.
Her seyi en basitinden yapıp altindan vazgecip nasıl 150-200 bine mal oluyor bur evlilik ben anlamıyorum.
Hadi durumu olan yapar 500 bin de harcar duğune ama issiz borclu adamdan en basitinden 200 binlik dugun istemede ne bileyim.
Bu arada 324 bin borcu olan issiz olan adamı beklemek onun borc yüku altına girmek istememekte haklısınız.
Heleki 150 200 binlik harcama beklentisi olan biri bu topa hiç girmemeli.
Borç çok zor yani uzun yıllar alır sabır ister.İyi düşünmeniz gerek kendi düşüncenizi bakın.Siz bunu kaldırabilecek misiniz? Bir ömür sende çalışıp yardım etmen gerekicek zor karar vermek çok yukluymus borçları.Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Aslında altın karşılığı satmak değil çünkü o altın benim annemin babamın cebine girecek değil daha çok çocuğunu güvenceye almak gibi o altın zaten size ve eşinize ait oluyor zaten çoğu insan o altını süs niyetine takmıyor evlendikten sonra ya satip ev alıyor ya araba alıyor ya da farklı bir birikim yapıyor üstte de dedim sevgilim ister 500 bine isterse 5bine yapsın bu onun kendi parası ve ben ona vereceğim zaten. Zaten tek problem altın olsa halledilmeyecek bir şey değil ki ailem mutluluğumu her şeyden önce görüyor borçlar hallolsa altın eksik kalsin
Arabayı satmış o paraya ne olmuş orası da meçhul sormadım bileSevgiliniz bir de kardeşlerinin düğününü ödeyecekti? Matematik öğretmenleri kan ağlıyor şu anda, nasıl hayaller kuruyor acaba kendisi?
Subay eğitimi bitmeden oturup araba almak (Arabaya ne oldu, satabilir mi?)
Bankalara faizli borçlar varken oturup tapu alacağım emekli primi ödeyeceğim diye uğraşmak.
Düzenli ve sürekli bir şekilde en kötü maddi kararları veriyor, hangi borç önce ödenmeli farkında değil. Evlenince rahatlarım diye asla düşünmeyin, inanın harcayacak başka yerler bulacaktır. Böyle durumlarda savurgan eş durumunu bilir ve kartını sorumlu eşine verirse evlilik devam edebiliyor, sizde ise ailesinin para talebi var bu çözüm de işe yaramaz.
Hiç uğraşmayın, hatalarının farkında olsa bile işiniz çok ama çok zordu. Konuşunca size yok paragöz, yok ailemi düşünmüyorsun diyecektir, normal olmayan kendisi.
Haklısınız gerçekten keşke tek sorun altın olsa ve altın istemedigimde hallolsa sonuçta bir demir parçası inanın önemi yok dediklerinizin her kelimesi hakli ve keşke altın istememem bir şeyi değiştirse bizim kendi acimizdan yani önümüzde borçtan bir dağ varSizin güvenceniz mesleğiniz, evleneceğiniz kişinin alacağı altın değil.
Evlendikten sonra o altını satıp ev, araba alsanız evlendikten sonra alındığı için eşiniz de ortak oluyor zaten o mallara. Boşanırsanız eşit bölüşülür.
Borç harçla altın yapıp evlendikten sonra eşya ve altın borcu ödemenin ne anlamı var? Onun yerine daha az borçla evlenip yine ev alabilirsiniz. O ev yine ortak olur ve yine güvenceniz olur.
Aynı kapıya çıkıyor yani.
Altının amacı düğünde akrabaya, eşe dosta hava atmaktan başka bir şey değil.
Gencecik, okumuş etmiş kadınsınız, bari siz görün bunları da yaşadığınız düzen bir nebze değişsin artık.
Bekle bence borçları bitsin kendi hayatınıza borçsuz başlayınHanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Ailem bilmiyor bilse de şu an şu durumda asla onay vermezler . Evet hareketleri mantıksız alıp karşıma konuşamıyorum bile çünkü hemen bir alınganlık yapıyor sanki ben onu Küçümsuyorum gibi düşünüyorBorcunu falan da geçtim de mantıksız mı biraz sizin bu sevgiliniz? Subay değil, polis değil, ona göre hesap da yapmak mantıksız. 320 bin benim borcum eşimin borcu olsa ödeyeyim de yarın bir gün başka birine daha birşey yapma isteğinde bulunmayacağı ne malum? İşsiz güçsüz adam o kadar borcun altına niye girmiş? Ailesinin ise onlar yatıyor mu? Tamam subay okulundan atılma tazminatını ödesin ona lafım yok. Babası da çalılıyordur ona da az yardım etsin hadi ona da tamamım da işi yok gücü yok bu ne cesaret. Hepsini halletmiş gibi bir de size sözler, hayaller mi veriyor. Ben bu halde olsam kimse ile sevgili olmam ahını alamam. Önce evlenecek düzlüğe çıksın ki bu sadece kendi tazminatı ödenecek olsun hadi. Ben de seviyorsam katlanayım. Ama siz de işin ucu açık. Sonunda ne var görünmüyor. Borç değil korkutan beni bu tiniyetteki adamla evlilik. Ha ben güçsüzümdür psikolojik olarak siz daha güçlüsünüzdür tüm bunlara göğüs gerersiniz öyle bir evlilik belki olur ama hep sizden maddi manevi götürür. Urfalı bir ailede kızını nasıl verecek böyle damada bilemedim. Biliyor mu aileniz ilişkinizi?
Haklısınız gerçekten keşke tek sorun altın olsa ve altın istemedigimde hallolsa sonuçta bir demir parçası inanın önemi yok dediklerinizin her kelimesi hakli ve keşke altın istememem bir şeyi değiştirse bizim kendi acimizdan yani önümüzde borçtan bir dağ var
Bence bunu diyin, şahsi borçlarını el ele öderiz, ailenin borcunu istemem. Yok illa ödeyeceğim mi diyor yoksa sizi mi seçiyor görürsünüz.Karşısına geçip ailenin değil şahsi borçlarını ödemeni beklerim boş ver gerisini desem ne der acaba
Evet ben de bunu iyice anladım iyi ki bu konuyu açmışım. Bazen insanin gözü hiçbir şeyi görmüyor ve mantıksız düşünüyor ben de öyleydim evet belki bitince üzülürüm ama ömür boyu sürecek üzüntü ve pişmanlıktan daha iyidirSorun borçlar da değil aslında. Evet çok büyük bir borç ama hepsi sevgilinizin değil.
Yani bu adam onca zaman çalışmış, kenara 3 kuruş para koyamamış.
Ailesine yardımcı olmuş. Onlar da ne emekliliği ne ev işini halletmişler.
Ailece sorumsuz ve benciller.
Böyle bir adam ve aileyle çok yıpranırsınız.
Bunu da diyeceğim ailesi de beni kötü bilirse bilsin umrumda değil kendileri benim yerimde olsa daha beterin yaparlarBence bunu diyin, şahsi borçlarını el ele öderiz, ailenin borcunu istemem. Yok illa ödeyeceğim mi diyor yoksa sizi mi seçiyor görürsünüz.
Ailem bilmiyor bilse de şu an şu durumda asla onay vermezler . Evet hareketleri mantıksız alıp karşıma konuşamıyorum bile çünkü hemen bir alınganlık yapıyor sanki ben onu Küçümsuyorum gibi düşünüyor