- 22 Eylül 2022
- 1.395
- 1.253
- 25
-
- Konu Sahibi minikfilozof
Kenarda köşede bir şey yok. Mantıksız şekilde oldu bende farkındayım zaten ama dönüp babama da bir şey diyemiyorum. Ne yapabilir bu saatten sonra.Arabayı iş için kullanıyor zaten keyfi tofaş alıyım geziyim diye değilÖncelikle babanız ayda ya da günde ne kadar kazanıyorsa ödemelerine düşen günlük miktarı kenara koyacak. Öyle her seferinde kartla ödemek ne saçmalıktır? Ayın kaçında kime kaç tl ödeyecekse eline para geçtikçe kenara koyacak ki ödensin yoksa borç batağından çıkamazsanız zaten. Siz de aynı şekilde ayda kaç tl geliyor kaç tl borç kaç tl harçlıksa yazın kenara hesaplayın. Gerekirse bankalara gidin yapılandırma filan oluyor. Babanız ayrı kredi çekmiş siz ayrı bu şekilde plansız biraz zor kapanır borçlar. Kredi kartını mümkün mertebe kullanmayın.
Elinizde kullanmadığınız kıyafet kitap vs varsa satarak üç beş harçlık da kazanabilirsiniz. Babanızın pandemiden önce hiç kenarda çeyreği bile yok muydu? Annenizin bileziği filan onlarla da borçları kapatabilirsiniz.
En önemlisi de evliliği unutun. Bu şekilde borç harç içinde evlenirseniz birbirinizden nefret edersiniz zaten bir süre sonra. 1,5 sene nişanlı olmanız da yine sizin plansız hareket etmenizden, düğün tarihi netleşmeden neyin nişanı bu? Önce adı belli olsun diye aceleyle yüzük taktırır sonra da kaç sene oldu diye aceleyle evlenir erkekler biraz az düşünür onlara bırakırsanız yandınız. Evlenince de diyecek ki bu parayı nereye harcıyorsun vs. Sorumluluk sahibi erkek zaten arabasını satmıştı çoktan, tofaşın bir faydası yok zaten bir de vergisi, sigortası derken bir sürü masraf.
Madem babanızın geliri iyi ama ödeme sayısı çok olduğu için sorun yaşıyorsunuz borçları tek yerde toplayın hem ödeme günü tek olur borcu borçla kapatmazsınız hemde ödeme tutarı düşer.Pandemi sonrası tam anlamıyla toparlanma olmadı babamın geliri kötü değil fakat aylık ödeme öyle fazla ki para borca yetmiyor. Atıyorum x borcunun ödemesi ayın 10unda o tarihte elde para olmayınca kredi kartından çekip ödeniyor. 5 gün sonra başka bir kredinin ödemesi oluyor parça parça birçok kredi var. Yorumlarınızda haklısınıs birde evlilik aynı şekilde zor. 9 senedir birlikteyiz yaşımız daha genç ben 23 o 25. Bende bir süre daha bekleyelim evlilik için dedim ama o artık bir adım atalım dedi öylece bir süreç başladı. 1.5 senedir nişanlıyız zaten. Düğün salonu eşya vs. Ailesi karşılayacak aşırı açılmadan yapacağız bunları da. Birde tofaş araba var şu an onuda satabiliriz evlenince takıların üstüne en azından birinin borcunu sıfırlasak bir nebze rahatlatır bu bizi. Tl borcu olduğu için değeri zamanla düşüyor. Dediklerinize katılıyorum bende benzer şeyler söylerdim. Kpss sınavım haftaya çok az çalışabildim iş yoğunluğu yeni yeni toparlandı.
Hali hazırda borçlar varken tek yerde toplamak için o miktarda kredi çıkmıyor ne yazık ki.Madem babanızın geliri iyi ama ödeme sayısı çok olduğu için sorun yaşıyorsunuz borçları tek yerde toplayın hem ödeme günü tek olur borcu borçla kapatmazsınız hemde ödeme tutarı düşer.
Bile bile lades diyorsunuz farkında değilsiniz. Birde yaş daha 23 derdinize ne oldu
Haklısınız tabii sevgi karın doyurmuyor bunun bilincindeyimHayatta sıfırlanamazsınız borç yapmaya alışmışsınız cunku. Teyzemden biliyorum
Yüzyıllardır borcu bitmiyor kendisinin.
Bu arada sevgi aşk güzel bir şey lakin, maddi sıkıntı varsa zamanla sevgi de kalmaz bılgınız olsun.
Yani aşk diye bir yemek yok!
Öyle gözüküyordur belki ama annem babam gerçekten çok iyi insanlar bize kıyamazlar incitmezler. Babam hep üzülür bu duruma geldik sizde böyle oldunuz diye çok iyi bir insandır gerçekten. Yanlış bir tutumla borçlandı kahvenin gereksiz şeylerini kendisi yaptırdı yetişmeye çalıştı kar topu gibi büyüdü haklısınız. Öyle bize para verin evlenince de para ver gibi bir tutumu asla olmadı olmaz daAnne babaniz sizi ve kardeşinizi köle gibi kullanıyor, evlendikten sonra da bu değişmeyecek hep ailenizin borçlarını ödeyeceksiniz farkındasınız değil mi?
Üzgünüz ama ev filan alma işine girismeyin bu kadar borç varken kredi üstüne kredi çekerek borcu borçla kapatmaya çalışıyorsunuz borclaniz aksarsa borçlu bankalar alınan evi satarlar biliyorsunuz değil mi.Erkek arkadaşım 2020 den beri adım atalım diye ısrar ediyor ben hep bekleyelim bekleyelim dedim borçlar sebebiyle zamanla bende sıcak bakmaya başladım evlilik teklifi etti 1.5 yıldır da nişanlıyız. Borçların zorluğun bende farkındayım aptal evlenme delisi bir kız da değilim ama günün sonunda bu noktadayız şu an nişanlımı seviyorum mutluyum da birlikte büyüdük en zor zamanalrda yanımızda olduk evet beklenmeliydi bende katılıyorum ama bir yola girmiş bulunduk. Ben aslında evlenmeyip bir süre aileme destek olma niyetindeydim ev falan almak istiyordum ama bu zaten daha da imkansızlaştı. Evet onlarında maddi durumu iyi değil
Aileniz iyi olabilir ona kimse birşey demez ama yarın birgün babana Allah korusun birşey olsa o borçlar da size kalacak yasal mirasçı olduğunuz için.Öyle gözüküyordur belki ama annem babam gerçekten çok iyi insanlar bize kıyamazlar incitmezler. Babam hep üzülür bu duruma geldik sizde böyle oldunuz diye çok iyi bir insandır gerçekten. Yanlış bir tutumla borçlandı kahvenin gereksiz şeylerini kendisi yaptırdı yetişmeye çalıştı kar topu gibi büyüdü haklısınız. Öyle bize para verin evlenince de para ver gibi bir tutumu asla olmadı olmaz da
Bir kaç ay para verme , yok de, sonra izle bak noluyor?Öyle gözüküyordur belki ama annem babam gerçekten çok iyi insanlar bize kıyamazlar incitmezler. Babam hep üzülür bu duruma geldik sizde böyle oldunuz diye çok iyi bir insandır gerçekten. Yanlış bir tutumla borçlandı kahvenin gereksiz şeylerini kendisi yaptırdı yetişmeye çalıştı kar topu gibi büyüdü haklısınız. Öyle bize para verin evlenince de para ver gibi bir tutumu asla olmadı olmaz da
Kardeşim sınava girdi olmadı ben gazi üniversitesi öğrencisiyim çalışma ve liseden sağlıkçı mezuniyetimin yanmaması için bitirmedim son sınıfım. Evet haklısınız zamanında mal mülk edinmek daha kolayken yapmaması bir hata. Yaklaşık 10 senedir kahve işletiyor öncesinde kahvede çalışandı zaten çok az kazanıyordu o dönem birazda düşünemediği için ev vs. Bir şey almadı. Sonra yanında çalıştığı patronu ölünce kahveyi devraldı işletmesini ama adamın karısı babası yüksek kira istediler yaptırılması gereken şeyleri yaptırmadılar borçlandıkça borçlandı. Başka hiçbir iş deneyimi de yok iş bulamadı ne yazık ki. Anneminde hiçbir ii tecrübesi yok ufak tefek baktı ama yine bulamadı bir işBir kaç ay para verme , yok de, sonra izle bak noluyor?
Sen pandemiyi bahane ediyorsun kendine ama 55 -60 yaşına gelip de esnaf olan herkes zamaninda iyi kötü bir ev sahibi oldu bu ülkede...Hele ki üniversitede okuyan çocuğu yoksa ve büyükşehir dışında yaşıyorsa birden fazla mal mülk sahibi oldu ...O zamana kadar ne yapmış bu adam? Pandemiyi bahane edip 2 yıl işsiz durmak nedir? Hadi babanız iş bulamadı, lisede okuyan iki çocugu varken anneniz niye elini taşın altına sokmadı? Sizi ve kardeşinizi okutmak akıllarından bile gecmemiş, üstüne evin geçimini, borç derdini de çocuk yaşta küt diye ikinizin üstüne yikmişlar...Bu mu iyi aile?
Benimde çalışmadığım 3 4 aylık dönem oldu babam ödedi zaten kredileriBir kaç ay para verme , yok de, sonra izle bak noluyor?
Sen pandemiyi bahane ediyorsun kendine ama 55 -60 yaşına gelip de esnaf olan herkes zamaninda iyi kötü bir ev sahibi oldu bu ülkede...Hele ki üniversitede okuyan çocuğu yoksa ve büyükşehir dışında yaşıyorsa birden fazla mal mülk sahibi oldu ...O zamana kadar ne yapmış bu adam? Pandemiyi bahane edip 2 yıl işsiz durmak nedir? Hadi babanız iş bulamadı, lisede okuyan iki çocugu varken anneniz niye elini taşın altına sokmadı? Sizi ve kardeşinizi okutmak akıllarından bile gecmemiş, üstüne evin geçimini, borç derdini de çocuk yaşta küt diye ikinizin üstüne yikmişlar...Bu mu iyi aile?
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende farkındayım bunlarınHerkes gibi ben de, borcla evlenmeyin diyecegim. Ama yola girmişsiniz artık .
Evlenince takılarla borçlarınızi ödersiniz elbet. Ama borçlarınızi bitirip evlenmenin avantaji olurdu,onlar kenarda guvenceniz .
Ayrıca yeni evli olarak gezmek vs isteyeceksiniz,yada bir kaç sene sonra çocuk. Bunlar hep para demek .
İnş kolay olur sizin için bu süreç, başka bir şey demeyeyim .
Babanız pazarcık yapabilirdi,hiç yoktan yani.Kardeşim sınava girdi olmadı ben gazi üniversitesi öğrencisiyim çalışma ve liseden sağlıkçı mezuniyetimin yanmaması için bitirmedim son sınıfım. Evet haklısınız zamanında mal mülk edinmek daha kolayken yapmaması bir hata. Yaklaşık 10 senedir kahve işletiyor öncesinde kahvede çalışandı zaten çok az kazanıyordu o dönem birazda düşünemediği için ev vs. Bir şey almadı. Sonra yanında çalıştığı patronu ölünce kahveyi devraldı işletmesini ama adamın karısı babası yüksek kira istediler yaptırılması gereken şeyleri yaptırmadılar borçlandıkça borçlandı. Başka hiçbir iş deneyimi de yok iş bulamadı ne yazık ki. Anneminde hiçbir ii tecrübesi yok ufak tefek baktı ama yine bulamadı bir iş
Tatlım senin zaten şu anda üniversitede okuyor olman, gerekirse harcligin için part time filan çalışıyor olman lazimdi...Lutfetmis beyfendi 3-4 ay kredi ödeyip, bı de kendini kötü hissettirmiş sana demek ki, sorgulamadan borçlu gibi yazmışsın şunu...Benimde çalışmadığım 3 4 aylık dönem oldu babam ödedi zaten kredileri
Çok teşekkür ederim yorumunuz iHerkes gibi ben de, borcla evlenmeyin diyecegim. Ama yola girmişsiniz artık .
Evlenince takılarla borçlarınızi ödersiniz elbet. Ama borçlarınızi bitirip evlenmenin avantaji olurdu,onlar kenarda guvenceniz .
Ayrıca yeni evli olarak gezmek vs isteyeceksiniz,yada bir kaç sene sonra çocuk. Bunlar hep para demek .
İnş kolay olur sizin için bu süreç, başka bir şey demeyeyim .
Evet bende kaygılarımın bunlar olmasını isterdim zaten ama gerçekten her zaman istediklerimizi yapan sevgisini gösteren bir kez kalp kırmamış bir insan borç konusunda çekingen olmak düşünmemek konusunda hataları olduğunu kabul ediyorum sadece çocukların sırtından geçiniyim diyen bir insan değil okulda en iyi malzemeler en iyi şeyler bile hep bizim olurdu bunu anlatmaya çalıştım sevgi de gördük hep. Borçlanırken, geleceğe yatırım yapmazken gerçekten bilinçsiz davranmış bu benide üzüp yıpratıyorTatlım senin zaten şu anda üniversitede okuyor olman, gerekirse harcligin için part time filan çalışıyor olman lazimdi...Lutfetmis beyfendi 3-4 ay kredi ödeyip, bı de kendini kötü hissettirmiş sana demek ki, sorgulamadan borçlu gibi yazmışsın şunu...
Kusura bakmayın ama herşeyin farkındayım diyorsunuz ama mantıklı birseyde yapmıyorsunuz.tasima suyu ile değirmen döndüğü nerede görülmüş.size soruyorum, sizce düğünde ne kadar takılır?satmayı planladığıniz araba kaç tl eder? Kirada mi yaşayacaksınız?Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende farkındayım bunların
Benim totalwde 63 bin civarı borcum var nişanlımın da o civarlar araba 60 civarı 30 bin civarı bilezik var para takı çok beklentimiz yok bir miktar gelse 100bin tl olacak diyelim. Düğün için borcumuz olmayacak salon eşya vs. Ailesi yapacak bende çeyizleitn çoğunu aldım kınayı babam yapacak yani düğünle birlikte yapılacak biz karşılayacağız. Maalesef kirada oturacağızKusura bakmayın ama herşeyin farkındayım diyorsunuz ama mantıklı birseyde yapmıyorsunuz.tasima suyu ile değirmen döndüğü nerede görülmüş.size soruyorum, sizce düğünde ne kadar takılır?satmayı planladığıniz araba kaç tl eder? Kirada mi yaşayacaksınız?