- 14 Ağustos 2018
- 19.272
- 72.234
-
- Konu Sahibi minikfilozof
Herhalde ihtiyaç kredisi altında ufak meblalarda çekiyolar (50 bin altı gibi). Ev alacaklara da vermiyolar benim çevremde yeterli miktarı.Hemen kredi veriliyor mu ya? Arkadaş araba alacak bankalar istediği parayı vermiyorlar üstelik kari koca memur.
Kırıcı olmadan açıklamışsınız teşekkür ederim. Kredi kartından ziyade onları kapattım zaten. Ek hesap kullanıyorum şu an mesela eksi 3000 binde ek hesabım bu ay biraz harcadım önümüzdeki ay gereksiz tek kuruş harcamadan çıkarmak istiyorum elime en azından 1000 tl kalsa onunla geçineceğim vadeleri çok uzun değil kredilerin 15 ay falan nişanlımın daha az kaldı vadesi elimizde şu an 55 bin civarı olan bir araba var düğünde de bir iki bir şey gelirse borçları ödemeyi düşünüyoruz hepsiyleToplam borcunuzu, aylık tutarı ve kalan tüm giderlerinizi yazın, gelirinizle ödeyebileceğiniz meblaya bakın derim. Şöyle ki, tek bir kredi çekip kalan kredileri ve kredi kartını kapatıp kredi vadesini olabildiğince uzun tutarsanız bir miktar rahatlarsınız. Kredi kartınızı da kırıp atın derim. Sizin durumunuzda bataklıktan farksız gibi. Bu şekilde toparlanmanız çok zor görünüyor ve düğün vs derken borçlarınız tahmin etmediğiniz kadar artabilir. Nişanlınızın da sizin de para yönetimini öğrenmeniz gerek yoksa birlikte daha da dibe batarsınız. Üzgünüm, bu şekilde söylemek istemezdim ama görünen bu.
Haklısınız dışardan öyle gözüküyor biliyorum ama böyle bir şeyin içinde kalakaldık önce babam borçlandıkça borçlandı kredi onu ödemek için kredi derken elde hiçbir ev araba vs. Olmadan dağ gibi borç oldu bu olay banada sıçradı sanki anlamsızca benimde borcum birikti bende kayda değer bir şey yapmadım aslında birike birike bu hale geldi en sonunda. Harçlığım olmadığında harcadım harcadğımı söylemedim yük olmıyım diye yine harcadım bazen hevesle anlamsızca bir şeyler de aldım ilk kez çalışıyordum arkadaşlarla vs. Mantıksız davrandım. Babamın durumu da mantıksız bu denli borca girmek vs. Atıyorum eski kahvede kahvenin bir şeyi bozuldu dükkan sahibi yaptırmadı babam yaptırdı utangaç mahçupta biri her şeyle ilgilendi mevcut borçları ödeyemedi kirayı yetiştiremedi derken borç üstüne borç olduYani kalbini dr kırmak istemem niyetin kötü degil. Ama o kadar saçma sapan işler yapmışsınız ki ailece. Borç yap kredi Çek borç yap kredi Çek. Bu döngüde gidiyor hayatınız. Babanız 38 bini bilmiyormuş kendi özel harcamanızdan borclanmıssınız. Yani madem durumunuz yok neden bu kadar borçlandın daha idareli gidebilirsin. Çok plansızsınız
İşleri şimdi iyi gidiyor demişsiniz ama arpa boyu yol alma yok
Nişanınızın borcu 55000.sizin borcunuzda bir o kadar.yaza düğün yaparsanız borçlar bitmemiş olacak.evlenelim derken yine borç.arabaya bel bağlamışsınız da araba kaç tl?düğünde yaparsanız zaten düğün salonu pahalı.anca takılar düğünü, gelinliği, damatligi vs karşılar. Hâlâ evlenmek istiyorsunuz?Kırıcı olmadan açıklamışsınız teşekkür ederim. Kredi kartından ziyade onları kapattım zaten. Ek hesap kullanıyorum şu an mesela eksi 3000 binde ek hesabım bu ay biraz harcadım önümüzdeki ay gereksiz tek kuruş harcamadan çıkarmak istiyorum elime en azından 1000 tl kalsa onunla geçineceğim vadeleri çok uzun değil kredilerin 15 ay falan nişanlımın daha az kaldı vadesi elimizde şu an 55 bin civarı olan bir araba var düğünde de bir iki bir şey gelirse borçları ödemeyi düşünüyoruz hepsiyle
Düğün salonunu tuttuk şu an da babası da tazminatı ile mobilyaları alacak. Haklısınız evlenmek için acelem de yok ama bu sürece girdik artık. 1.5 senedir nişanlıyız. 9 senedir beraberiz.Nişanınızın borcu 55000.sizin borcunuzda bir o kadar.yaza düğün yaparsanız borçlar bitmemiş olacak.evlenelim derken yine borç.arabaya bel bağlamışsınız da araba kaç tl?düğünde yaparsanız zaten düğün salonu pahalı.anca takılar düğünü, gelinliği, damatligi vs karşılar. Hâlâ evlenmek istiyorsunuz?
Ailemle yaşadığımızda bunun gibi bir durum sanırım zorlandıkça çekti babam birikti pandemi patladı sonrası daha da karıştı zaten. Uzun süredir borçlıyuz bizde küçüklüğümden beri ve mental olarak benide yoruyor bu durum. Hayata 1 0 geride başlamış hissediyorum. Ailemi çok seviyorum. Çok şükür sağlıklı ve yanımdalar bunun için çok mutluyum inanın. Çok iyi insanlar. Ama bende zaman zaman keşke bu denli borca girmeseydi babam diyorum. 20 yaşında kardeşim de var onada çok üzülüyorum oda destek oluyor iş bakıyor direkt yenik başladık borçlar sebebiyle 0 da başlauamadık ne yazık kiBir tanıdığım evlenmeden önce rşinin borçlarını kapanmıştı eşi yurt dışına çalışmaya gitti eşinin maaşını bi şekilde biriktirip hallettiler. Sonra evlendi yine borç açtılar yine yurt dışına gitti eşi ve borcu biriktirip kapattı kadın. Bu böyle devam etti yıllarca. Kız işi bıraktı sonra borçlar çoğaldı. Borçları kapatmak için kredi çekmişti. Krediyi ödedi uzun vade sonra borçlar katlandıda katlandı. Yine bi minik kredi daha çekmiş yanına onu sonradan öğrendik. En sonunda elindeki arabasını satıp borcu kapatmak istedi araba borcu normal şartlarda çoktan kapatacağı halde yetmedi bile. En son ben evlenmeden yine borçları vardı onu kapattı tekrar. Şimdi laf arasında yine borçları olduğunu söyledi. Bu böyle sürüp gider biz artık kabullendik. Yani önemli olan borç kapatmak değil o borcu açmayacak şekilde yaşamak. Ben kredi kartı harcamamı maaşa göre yaparım mesela. Ay içinde sürekli eşimde bende kontrol ederiz maaşı aştımı diye aşacak durumdaysa hemen harcamayı keseriz. Bu öyle lüks harcama değil üstelik temel ihtitaçlarda falan idare ediyoruz. Evlenmeden önce bu durumları iyi düşünün. Sonra ömrünüz borç ödemekle geçer söyliyim.
Şartlar el vermiyorsa bekleyeceksin.14 yaşında beraber olunca tabi 9 yıl geçince insan artık sıkılıyor ve evlenmek istiyor..2_3 yil once tanışaydınız, yeni birlikteyiz diyip mecbur bekleyecektiniz.kusura bakmayın ama babası tazminat ile mobilya alacaksa onların da durumu pek iyi sayilmaz. Herkesin maddi durumu kötü ama illa evlilik deniliyor ve akli başında kimse de bu iş olmaz demiyor.neyse biz yanılırız inşallahDüğün salonunu tuttuk şu an da babası da tazminatı ile mobilyaları alacak. Haklısınız evlenmek için acelem de yok ama bu sürece girdik artık. 1.5 senedir nişanlıyız. 9 senedir beraberiz.
Çok çok teşekkür ederim. İnşallah güzelce geçer gider. Kaygılı da bir insanım düşün düşün içinden çıkamıyorum38 bin atla deve bir borç değil işi gücü mesleği olan bir insan için. Sağlığınız bozulacak kadar kafaya takmaniza değmez. Hem de TL değerinde. Geçer bu buhranlı günler merak etmeyin
Erkek arkadaşım 2020 den beri adım atalım diye ısrar ediyor ben hep bekleyelim bekleyelim dedim borçlar sebebiyle zamanla bende sıcak bakmaya başladım evlilik teklifi etti 1.5 yıldır da nişanlıyız. Borçların zorluğun bende farkındayım aptal evlenme delisi bir kız da değilim ama günün sonunda bu noktadayız şu an nişanlımı seviyorum mutluyum da birlikte büyüdük en zor zamanalrda yanımızda olduk evet beklenmeliydi bende katılıyorum ama bir yola girmiş bulunduk. Ben aslında evlenmeyip bir süre aileme destek olma niyetindeydim ev falan almak istiyordum ama bu zaten daha da imkansızlaştı. Evet onlarında maddi durumu iyi değilŞartlar el vermiyorsa bekleyeceksin.14 yaşında beraber olunca tabi 9 yıl geçince insan artık sıkılıyor ve evlenmek istiyor..2_3 yil once tanışaydınız, yeni birlikteyiz diyip mecbur bekleyecektiniz.kusura bakmayın ama babası tazminat ile mobilya alacaksa onların da durumu pek iyi sayilmaz. Herkesin maddi durumu kötü ama illa evlilik deniliyor ve akli başında kimse de bu iş olmaz demiyor.neyse biz yanılırız inşallah