borç.. borç.. borç.. :(

Eşimle konuştum uzun uzadıya.
herzamanki gibi yapıcı değilde durumu biraz sert bi dille gerçekçi bi şekilde anlattım.olayın vehametini, ne kadar rahatsız olduğumu bu şartlar altında uzun bir evlilik yaşayamayacağımızı bi yerden sonra benimde iflas bayrağını çekeceğimi söyledim.gayet medenice dinledi ve hak verdi.

yaklaşık 4 yıldır altyapı oluşturdugumuz ve yapmayı planladığımız bir iş vardı.benimde tecrübeli olduğum bi konu yani bana sorup fikir almak zorunda olduğu bi konu.dükkanı satıp bu işi hızlandırıcaz ve birlikte çalışıcaz.muhasebe bilgim var işin muhasebesini ben tutucam para işleri aldısı verdisi bende dönecek.o sadece imalat ve satışta rol alıcak bi nevi benim ißçim olacak yani.

En son buna karar verdik ve bu işin son şansımız olduğunu eğer bu konudada başına buyruk davranıp bizi zarara sokarsa sabretmeye devam etmiyeceğimi söyledim.
enteresandır ki konuştuğumuzfan beri daha bi kıymete binmiş durumdayım.demekki arada bi ne olduklarını hatırlatıp egolarını yerle bir etmek işe yarıyormuş.

he buda mı olmadı?
O zaman daha fazla düşünüp yorulmaya gerek yok sonuç direk ayrılık.işte o zaman dicem ki çabaladım uğraştım olmadı sen yoluna ben yoluma..
allah hakkımızda hayırlısını ve her zaman doğru kararlar alabilmeyi nasip etsin.

umarım bi şans daha verdiģim için pişman olmam.[/QUOTE]
Allah sizi ve Çocuğunuzu korusun .. Umarım bu işte sizin sözünüzden çıkmaz ve başarılı olursunuz ..

Sizler gibi fikir sahibi aydın düsünceli insanlarla bu konuyu paylaşabildiğim için çok mutluyum, durumu ne kadar guzel özetlemişsiniz.yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.

Bence en doğrusunu yapmışsınız, hakkınızda hayırlısı olsun :)

Allah sizi ve Çocuğunuzu korusun .. Umarım bu işte sizin sözünüzden çıkmaz ve başarılı olursunuz ..[/QUOTE]

Bence en doğrusunu yapmışsınız, hakkınızda hayırlısı olsun :)

allah razı olsun hanımlar.
bu süreçte çok destek gördüm sizden.
rabbim sizide sıkıntılarınızda yalnız çaresiz bırakmasın.
çok sagolun.

kesinlikle katılıyorum
başından beri kötü giden bir evliliğim var
boşanmayı denedik olmadı
başta çok çocuk istedim aylar öncesine kadar da öyle
1,5 sene tedavilere rağmen hamile kalamadım.
hamile kalmayı istiyordum çünkü eşim belki düzelir evliliğim yoluna girer diye
ama şimdi asla öyle düşünmüyorum
ve tedaviyi bıraktım.
eşimle sorunlarım tamamen çözülmeden de tedaviye başlamayacağım.
mutsuz evlilik= mutsuz çocuk

kardeş yazcım sildim.. kendi derdimide buraya yazmayayım diye.. eniştem böyle biri..

bu borçlar nasıl oluyor? geçen kredi kartı extresine baktım. anında 2000 diye birsürü kredi almış.. 18 aya bölmüş. kartlardan nakit para çekmiş.. bilinçsiz harcama..

Kredi kartlarını kapattır bir telefona bakar. Diğerleri için de bir şey yapamasan bile eşinden ev geçim parası olarak para iste. Onlardan arta kalanları biriktir. Bu adamdan borç falan ödemesini bekleme huyu bu. Dua et daha fazla artmasın borçlarınız.

Dükkanı satsam karsilar borçları ama ya sonra? Adamın bi meslegi meziyeti yok ki dısarida ne is yapacak?

Sizde durum nasıl arkadaşım belki bana da fikir olur

canım o zaman güvenlikçi olsun, markette kasiyer olsun vs.. ama patron olmayı seven insanlar bu tür işleri kendilerine layık görmezler. borç içinde şatafatlı yaşamayı daha çok severler

Ben bir konu açmıştım
Tıpkı benim eniştem gibi..
bu adamlarda bir halt olmaz yarın öbür gün kapına icracılar da gelir benden demesi..

allah razı olsun hanımlar.
bu süreçte çok destek gördüm sizden.
rabbim sizide sıkıntılarınızda yalnız çaresiz bırakmasın.
çok sagolun.[/QUOTE]
Bu flört değil arkadaşlik komşuluk değil kestirip atmak kolay değil Allah pişman etmesin .Ama işin başında olmanız iyi olur bence de.Umarim benim ve burdaki arkadasların yaşadığı kötü tecrübeleri yaşamazsınız.

Maaşlı bi işe gir diyorum ben maaşlı elin işinde çalışamam diyor

Bende bu mantığı anlamıyorum.
Görüyosun işte olmuyor, daha neyi zorluyosun ki..

Tabi emir altına girecek ,öbür türlü öğlen evde yemeğini yer ,çayınıda içer bol bol hizmet beklerler diğer maaşlı işlerde çalışanların canı yok mu hep bu kadınların erkeği yetiştirememesinden hep anne hatalı , hep rahatlık sonuda elin kızı çekiyor ömür boyu borç
Maaşlı bi işe gir diyorum ben maaşlı elin işinde çalışamam diyor

Bende bu mantığı anlamıyorum.
Görüyosun işte olmuyor, daha neyi zorluyosun ki..

Aynı benim eski koca.
Aynı..
Siz yeniden denemeyi seçmişsiniz umarım başarırsınız bunu gönülden dilerim.
Ama bu tür adamlar değişmez.
Çocuk yapmamıştım ben bu yüzden, siz eve bağlar diye düşünmüşsünüz bence, evdeki hesap çarşıya uymamış.
Umarım düzeltirsiniz konu sahibi eşinizi, umarım....

Bu tipkocalar da bu devrin kötü kocalarından.Bazen insanlar hayatta hatalar yapar ama duzelir tyada duzelmek icin cabalar.ama kocaniz dedgim kisilerden degil emin olabilirsiniz.Kendi çevreden gördüğüm kadarıyla düzelenine rastlamadım.
Bu tip kocayı düzelten kadın dünyayı da kurtarır. Allah yardımcın olsun

öncelikle siz harcamaya başlayacaksınız. maalesefki erkekelre tutumlu kadın yaramıyor. bizzat denedim. parası var mı yok mu umrunuzda olmasın. harcayın. tabi önce ailenize olan borçları ödetin. biraz tutuşsun yok öyle rahatlık.

Ablam eşi tarafından aldatıldı.
En yakınlarının ilk tepkisi "çocuk yap yavrum g.tüne baka baka sana döner mecbur" dediler.saygımdan odaya girdiğinde bacaklarımı topladığım büyüklerimle çatır çatır kavga ettim bu yüzden.hakaretler yağdırdım
"çaresiz bi insanı en sağlıklı düşünemediği dönemde cahilce fikirlerinizle zehirliyorsunuz" diye.

Çocuğun, sorunsuz evlilikleri bile girdaba cevirdiğini çok iyi tecrübe ettim 4 ablam var.gözlemleyebildiğim 4 ayrı hayat var.. en büyük avantajım.. onların yaptığı hiç bi hatayı yapmadım kusursuz olmaya çalıştım ama yetmedi bu seferde eşimin kusurlarıyla başetmeye çalışıyorum.

Çocuğumun hayatıma girmesinden yüksünmüyorum, hayret edilecek bir şekilde onun rızkı kesilmiyor çünkü.eşim 2 sene önce aldıgı kazaklarını giyiyor bu sene renkleri gitmiş yakaları kaymış.. ama çocuğunun hiç bir masrafını ertelemez ertelemem.

Yani burdaki kimseyi inandıramadım bi türlü bu ön yargı neden bilmiyorum ama bebwğim sürprizdi bize ve o benim alabileceğim kararları hiç bisekilde etkilemez zaten.çünkü ayrılsamda bebegimi çok iyi şartlarda yaşatanilirim.meslegim egitimim herseyim var çok şükür.

Emin olun bebegin evliligi kurtaramayacağını bilen tek parlak zeka siz degilsiniz.eskidenmiş bu zihniyet, geçti gitti.

Bu arada sormak isteğim bisey var; sizde esinizden bu konu yüzünden mi ayrıldınız? Şimdi neler yapıyorsunuz?

Evet sevgili kardeşim bir adet parlak zeka olarak ben çocuk yapmadım elimden geldiğince korundum. Burada ilk inanmayan ben değilim ve siz de beni inandırmak zorunda olmadığınız gibi hakaret ve aşağılama içeren yorumlar yapmaya da hakkınız yok.
Ve evet eski eşimden sorumsuzluğundan dolayı ayrıldım, sorumsuz bir adamdı ve aynı sizin eşiniz gibi iş kurmuştu.Krediler çektim kredi kartım maaş kartımı bile eline verdim. Yeter ki dükkan iş yapsın kendi işimiz olsun diye. Ama adım enayi oldu işler yolunda gitmeyince.. Borçları da sırtıma yıktı boşandıktan sonra .. Hala peşindeyim sırtıma yıktığı borçları ondan tahsil etmek için icraya verdim. Alamadım henüz ama allahın her günü beddua ediyorum ona, korkmuyorum da bana döner diye, ben kul hakkı yemedim !
Allah evladınıza uzun ömür versin madem çalışıyorsunuz evladınızın tüm ihtiyaçlarını gideriyorsunuz daha da uzatmayın dicem ama bana yine sivri, parlak ??? zeka vs diceksiniz.
Neyse ben yaşamış biri olarak size fikren katkıda bulunmak istedim, ama siz sadece bir konuya takılmışsınız.
Ya bu tür tepkiler ile karşılaşıyorum ya da şu anda bdv de konu açan eşinden hakaret dayak her türlü aşağılama gördüğü halde boşanmayan hanım kızımıza " boşan düzelmez " dedim diye " sen evliliğini yürütemedin boşandın diye biz de mi boşanalım" şeklinde cevaplar alıyorum.

Ve evet boşandım bir yıla yakın zaman olacak ve ben çok mutluyum. Borçlarım bi şekilde kapandı ve üstüne para bile biriktirdim yalnız yaşadığım halde.
Boşanmak dünyanın sonu değil..

Günümüzde, çocuk sahibi olabilmek için sperm bankalarına müracaat eden kadınlar olduğunu düşünürsek
ben de sorunları çözmeye çalışmakla, çocuk sahibi olma isteğini ayrı tutmak gerektiğini düşünüyorum.
Bazı fırsatları kaçırmamak gerekir.

evliliğinde işinden kaynaklı parasal istikrarsızlığı olan bir erkek beni hep korkutur.
Nedense benim kafamda bir profil vardır onun dışına çıkamıyorum.
İnsan belli bir yaşa gelip de evlenir, çoluk çocuğa karışınca artık işi de kendi de oturmuştur. Böyle çekirge gibi oradan oraya zıplamaması lazım.
Sen evlenene kadar da böyle bir adamdır bu, sonradan değişmedi ya.
O zaman bu konu seni rahatsız etmemiş miydi?

evlilik ,aşk,nasıl iki kişilikse
evlilikte çekilen maddi manevi bütün sıkıntılarda
yine iki kişiliktir.
madem bu adam başka kadınlara yedirrmiyo bi baltaya sap olmak için çabalıyo,sizde eşinize destek olursunuz.
fakat adam hala işlerini yoluna koymaz o dükkanı açr,öbürünü batırısa
bu işe bir dur diyip...onu kendine getirecek yine sizsiniz
yok ben borç sevmem,alışık diilim demek olmaz
hangimiz evlenmeden önce bilirdik bunları?
çogumuz bilmiyorduk(faturalar-kira-alışveriş-giderler)
çogumuzun ailesi yansıtmazdı zaten olsa bile sıkıntıları.
ama bu hayat ikinizin.iyi kötü tüm kararlar sonuçlarıyla beraber İKİNİZİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…