- 30 Haziran 2014
- 3.916
- 4.814
- 248
- Konu Sahibi scrolllock
-
QUOTE="bogurtlenkusu, post: 37277467, member: 480134"]Aynen katılıyorum, ne eşler var :)
İşte hepimiz, her şeyin dengeli yürüdüğü ideal evlilikler düşlüyoruz. İşler öyle çıkmayınca hayal kırıklığımızla uğraşıyoruz bi de.
Eğer ortada bebeğiniz olmasaydı, eşinize artık tabiri caizse kafasına vura vura da olsa öğretin, eğitin, deneyin der, bunun üstüne düşünürdük. Ama deneye deneye öğrenmesi için geç artık, fındığın geleceği söz konusu, risk almayın ona bırakıp. Bence en sağlamı, siz hesapları en kısa zamanda ele alın. Bi süre böyle ilerlesin. İş değiştirilecekse de, sizin de aktif rol alabileceğiniz bi sektöre geçin.
Bu arada dileğiniz, yani eşinizin de elini kayanın altına koyması durumu için de, siz ona görevler verin. Riski az ama göz dolduran ufak işler. Sizin kontrolünüzde yani. O onların altından kalkabildikçe psikolojik tatmin yaşarsınız, iyi gelir. Hem ben inanıyorum ki, iyi niyetli ve sadık bi adam zamanla ufak ufak ders alır sizin ufak başarılarınızı gördükçe.
Sizler gibi fikir sahibi aydın düsünceli insanlarla bu konuyu paylaşabildiğim için çok mutluyum, durumu ne kadar guzel özetlemişsiniz.yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.bazı insanlar memur kafalı bazıları da tüccar kafalıdır. tüccar kafalılar memurlugu sindiremezler, memur kafalılar da ticareti beceremezler çogunlukla. o yüzden adama durduk yere sorumsuz demeyin. eşine, çocuguna karşı iyiymiş boş boş da gezmiyor, çalışıyor bir şekilde. beceriksiz dersin, sabırsız dersin ama sorumsuz olmamış.
memur kafalılar az maaş alayım, başkasının emrinde çalışayım ama garanti olsun derken tüccar kafalı bunu diyemiyor işte. belki hiç kazanamayacak ama yarın bu adam bi işi tuttursa ve iyi paralar kazansa kimseden çıt çıkmazdı herhalde dimi? tüccar kafalı biriyle evliysen daha aksiyonlu, daha sıkıntılı yaşarsın, sabır göstermen gerekir ama kazanınca da iyi kazanırsın keyfini sürersin. yok ben bunları begenmem garanti olsun dersen de maaşlı çalışan bulacaksın.
sen kocana de ki, sürekli iş degişterecegine iyice bi araştır madem bunu istiyorsun. araştırdıktan sonra başla bi şeye ve sonra iş degiştirme tekrar de. sürekli iş degiştirmeyle zor... sen de çalışmıyormuşsun zaten işe sen de yardım edersin belki biraz.
Bence en doğrusunu yapmışsınız, hakkınızda hayırlısı olsun :)Eşimle konuştum uzun uzadıya.
herzamanki gibi yapıcı değilde durumu biraz sert bi dille gerçekçi bi şekilde anlattım.olayın vehametini, ne kadar rahatsız olduğumu bu şartlar altında uzun bir evlilik yaşayamayacağımızı bi yerden sonra benimde iflas bayrağını çekeceğimi söyledim.gayet medenice dinledi ve hak verdi.
yaklaşık 4 yıldır altyapı oluşturdugumuz ve yapmayı planladığımız bir iş vardı.benimde tecrübeli olduğum bi konu yani bana sorup fikir almak zorunda olduğu bi konu.dükkanı satıp bu işi hızlandırıcaz ve birlikte çalışıcaz.muhasebe bilgim var işin muhasebesini ben tutucam para işleri aldısı verdisi bende dönecek.o sadece imalat ve satışta rol alıcak bi nevi benim ißçim olacak yani.
En son buna karar verdik ve bu işin son şansımız olduğunu eğer bu konudada başına buyruk davranıp bizi zarara sokarsa sabretmeye devam etmiyeceğimi söyledim.
enteresandır ki konuştuğumuzfan beri daha bi kıymete binmiş durumdayım.demekki arada bi ne olduklarını hatırlatıp egolarını yerle bir etmek işe yarıyormuş.
he buda mı olmadı?
O zaman daha fazla düşünüp yorulmaya gerek yok sonuç direk ayrılık.işte o zaman dicem ki çabaladım uğraştım olmadı sen yoluna ben yoluma..
allah hakkımızda hayırlısını ve her zaman doğru kararlar alabilmeyi nasip etsin.
umarım bi şans daha verdiģim için pişman olmam.
Bence en doğrusunu yapmışsınız, hakkınızda hayırlısı olsun :)
kesinlikle katılıyorumDogruyu söylemek gerekirse, o hamilelik depresyonuna felan inanmiyorum, kazara felan oldugunuda inanmiyorum. Ben 1 yillik evliyim ve korunuyorum, niye ben kazara hamile kalmiyorum? Ve benim ile beraber birçok kadin?
Üstelik sorun sadece koruma bile degil "çalisan kadinin evinde bereket olmaz" diyen biri ile, sürekli borçlu olan, yalan dolan olan biri ile insan nasil cinsel iliski yasar? Niye hep bu tür zor evliliklerde hemen bebek oluyor? Bal gibi kocasini degistirmeye kalkti bebek ile ve olmadi. Burdaki tepkileri görüncede böyle yanit verdi sorulara.
Ha bu arada evet, daha yumusak tepki verebilirdim fakat artik bu konu konu gibi yüzlerce konu var bdv'de, ve hep olan çoçuklara oluyor. Kaç sefer diyorum, kötü evliliklere çoçuk yapmayin. O çoçuklara o kadar aciyorum ki. Erdogan 3 çoçuk yapin diyecek yerde, keske bir kampanya baslatsa ve insanlara bebegin bir kötü giden evliligin çaresi olmadigini gösteren bir kampanya olsa..
Dükkanı satsam karsilar borçları ama ya sonra? Adamın bi meslegi meziyeti yok ki dısarida ne is yapacak?
Sizde durum nasıl arkadaşım belki bana da fikir olur
Maaşlı bi işe gir diyorum ben maaşlı elin işinde çalışamam diyor
Bende bu mantığı anlamıyorum.
Görüyosun işte olmuyor, daha neyi zorluyosun ki..
Aynı benim eski koca.
Aynı..
Siz yeniden denemeyi seçmişsiniz umarım başarırsınız bunu gönülden dilerim.
Ama bu tür adamlar değişmez.
Çocuk yapmamıştım ben bu yüzden, siz eve bağlar diye düşünmüşsünüz bence, evdeki hesap çarşıya uymamış.
Umarım düzeltirsiniz konu sahibi eşinizi, umarım....
Ablam eşi tarafından aldatıldı.
En yakınlarının ilk tepkisi "çocuk yap yavrum g.tüne baka baka sana döner mecbur" dediler.saygımdan odaya girdiğinde bacaklarımı topladığım büyüklerimle çatır çatır kavga ettim bu yüzden.hakaretler yağdırdım
"çaresiz bi insanı en sağlıklı düşünemediği dönemde cahilce fikirlerinizle zehirliyorsunuz" diye.
Çocuğun, sorunsuz evlilikleri bile girdaba cevirdiğini çok iyi tecrübe ettim 4 ablam var.gözlemleyebildiğim 4 ayrı hayat var.. en büyük avantajım.. onların yaptığı hiç bi hatayı yapmadım kusursuz olmaya çalıştım ama yetmedi bu seferde eşimin kusurlarıyla başetmeye çalışıyorum.
Çocuğumun hayatıma girmesinden yüksünmüyorum, hayret edilecek bir şekilde onun rızkı kesilmiyor çünkü.eşim 2 sene önce aldıgı kazaklarını giyiyor bu sene renkleri gitmiş yakaları kaymış.. ama çocuğunun hiç bir masrafını ertelemez ertelemem.
Yani burdaki kimseyi inandıramadım bi türlü bu ön yargı neden bilmiyorum ama bebwğim sürprizdi bize ve o benim alabileceğim kararları hiç bisekilde etkilemez zaten.çünkü ayrılsamda bebegimi çok iyi şartlarda yaşatanilirim.meslegim egitimim herseyim var çok şükür.
Emin olun bebegin evliligi kurtaramayacağını bilen tek parlak zeka siz degilsiniz.eskidenmiş bu zihniyet, geçti gitti.
Bu arada sormak isteğim bisey var; sizde esinizden bu konu yüzünden mi ayrıldınız? Şimdi neler yapıyorsunuz?
Günümüzde, çocuk sahibi olabilmek için sperm bankalarına müracaat eden kadınlar olduğunu düşünürsekAblam eşi tarafından aldatıldı.
En yakınlarının ilk tepkisi "çocuk yap yavrum g.tüne baka baka sana döner mecbur" dediler.saygımdan odaya girdiğinde bacaklarımı topladığım büyüklerimle çatır çatır kavga ettim bu yüzden.hakaretler yağdırdım
"çaresiz bi insanı en sağlıklı düşünemediği dönemde cahilce fikirlerinizle zehirliyorsunuz" diye.
Çocuğun, sorunsuz evlilikleri bile girdaba cevirdiğini çok iyi tecrübe ettim 4 ablam var.gözlemleyebildiğim 4 ayrı hayat var.. en büyük avantajım.. onların yaptığı hiç bi hatayı yapmadım kusursuz olmaya çalıştım ama yetmedi bu seferde eşimin kusurlarıyla başetmeye çalışıyorum.
Çocuğumun hayatıma girmesinden yüksünmüyorum, hayret edilecek bir şekilde onun rızkı kesilmiyor çünkü.eşim 2 sene önce aldıgı kazaklarını giyiyor bu sene renkleri gitmiş yakaları kaymış.. ama çocuğunun hiç bir masrafını ertelemez ertelemem.
Yani burdaki kimseyi inandıramadım bi türlü bu ön yargı neden bilmiyorum ama bebwğim sürprizdi bize ve o benim alabileceğim kararları hiç bisekilde etkilemez zaten.çünkü ayrılsamda bebegimi çok iyi şartlarda yaşatanilirim.meslegim egitimim herseyim var çok şükür.
Emin olun bebegin evliligi kurtaramayacağını bilen tek parlak zeka siz degilsiniz.eskidenmiş bu zihniyet, geçti gitti.
Bu arada sormak isteğim bisey var; sizde esinizden bu konu yüzünden mi ayrıldınız? Şimdi neler yapıyorsunuz?
evliliğinde işinden kaynaklı parasal istikrarsızlığı olan bir erkek beni hep korkutur.Çok dertliyim
Ben borca alışkın bi insan değilim, bekarlığımda kendi ailem borç, kredi gibi konulardan arkasına bakmadan kaçardı.sanırım bundan dolayı birine borçlu kalmak en büyük korkum.
Eşim benim aksime yıllardır borç içinde yaşamış, yıllar önce bi iş yapmış batırmış, ve hala o dönemden kalma borçları var akrabalarına.. yaklaşık 6 yıllık bi mevzuudan bahsediyorm.Fakat bu durum onu hiç rahatsız etmiyor.
konuya gelirsem;
-2 tane kredi kartım vardı, evlenmeye yakın hepsini sıfırlamıştım.evlendikten sonra eşim kartlarımı kullanmaya başladı.(kendi kara listede olduğu için bankalar kart vermiyor) engellemek istedim ama durum tartışmaya, huzursuzlığa dönünce sıkmaktan ağlaya ağlaya vazgeçtim.şimdi kartlara 7bin lira borcumuz var, her ay takla attırıyor ama kapanması için 10 lira bile yatırmıyor.
-düğünde takılan takılarımızla bi iş devraldı, daha işi yapmaya başladıktan 2 ay sonra burayı satalım x işi yapalım demeye başladı.sürekli iş değiştiren, hep başka işlere atlamak isteyen bi yapısı var.biz bu işi devraldığımızda dükkanın sıfır borcu vardı.geçenlerde dükkana uğradım ve tesaadüfen toptancısına 4bin lira borcunun olduğunu öğrendim.bu toptancıya aslında hergün para ödemek zorunda ama 1 gün vermiş, 3 gün vermemiş.muhtemelen o parayla kira fatura falan ödedi, yanlış bişey yaptığını sanmıyorum ama bundan benim haberim yoktu.bak hayatım işler gayet iyi ödemelerimizi yapabiliyoruz diye kandırıyormuş beni.1.000.00 lira da elektrik borcu varmış bi de dükkanın, ben ordayken elektriği kestiler falan.
-kızım doğduğunda takılan takılar vardı, hepsini aldı dükkana mal alıcam diye.. malı sattıkça tekrar yerine koyarız, çok sıkıştım hayatım dedi, dayanamadım tamam dedim.şimdi hiç birisi yok ortada puuff! uçtu.
-ablama ve kardeşime 2 yıldır 1500 liraya yakın borcumuz var, öderiz deyip geçiştiriyor.
Daha neler neler.. o kadar daraldım ki artık,
Ben borçlarımız ödensin, artık rahata kavuşalım diye 3 yıldır para harcamıyorum ne üstüme ne başıma hiç bişey almıyorum.Sürekli maddi sıkıntı içindeyim buna rağmen durum ne hala borcumuz var.bi ev bi araba alırsın borcun olur öder bi mal sahibi olursun amin, çekerim bütün sıkıntısını sorun yok, ama bu durum bambaşka hiç bişey almıyoruz bi yatırım yapmıyoruz ama borcumuz bitmiyor.
Eşimin kötü bişey yapmadığına eminim, başkasına yedirmediği kesin.
Peki o zaman?
Ben çalışmıyorum, bi bebeğim var şuan onunla ilgileniyorum,
dün anneme bahsettim biraz durumdan, bana kesinlikle çalışmayacaksın, daha ne kadar bu adamın borçlarını ödeyebilirsin dedi.(daha önce çalışıp borç kapatmaya çabalıyordum elimden geldiğince)
Peki ne yapayım kızlar, bi çözüm bulamıyorum.
Basiretim bağlandı sanırım sağlıklı düşünemiyorum.
Maaşlı bi işe gir diyorum ben maaşlı elin işinde çalışamam diyor
Ama bu konu dışında eşim iyi bi adamdır,
eşine evine ailesine düşkündür, ince düşünür, ilgilenir, ailemi kendi ailesi gibi sahiplenir vs..
Ama bu maddi ve iş konusunda ki eksikliği bizim sonumuz olacak böyle giderse..
Lütfen bi akıl verin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?