- 18 Ekim 2012
- 7.075
- 3.075
- 42
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #24.741
maşallah cnmSelam kızlar bizde bugün 1 yas aşımızı olduk çok ağladı kuzum
Aysecim bizde pekmeze başladık inşallah düzelir.
Ayrıca bizde kardeşimle birlikte keçe üzerine çalışıyoruz instagram dan satış yapıcaz inş :)
Biraz bebisler büyüyünce ise güce daldik Ayşem :)
Doğumgünü için de magnet ler hazırladık herkes çok beğendi siparis üzerine calisicaz inş.
Bu arada bizim paşa da 10 kg 76 cm olmuş boyu biraz az geldi bana ama genetik olabilir
allah sabır versın...Deneyimli anneler bi sorum olacak.mart ayında doğum yaptim sezeryanla fakat kizimi 1 hafta sonra PDA pdr pluminerhipertanson sebebiyle kaybettim. Smdi tekrar hamile kalmak istiyorum fakat kafamda deli sorular acaba gen testi vs yaptirman gerekir mi yoksa ömrü o kadar deyip devam mi etmeli.içim icimi yiyor. Hastane hatasi olarak düşünüyorum çünkü gebeliğin sorunsuz geçti ve bebeğim vakitli kilosu gayet yerinde doğdu Sizce ne yyapmalı
1 yaş aşısında biz de çok ağlamıştık.Hemşire odadan çıkınca ağrı kesildi ne hikmetseSelam kızlar bizde bugün 1 yas aşımızı olduk çok ağladı kuzum
Aysecim bizde pekmeze başladık inşallah düzelir.
Ayrıca bizde kardeşimle birlikte keçe üzerine çalışıyoruz instagram dan satış yapıcaz inş :)
Biraz bebisler büyüyünce ise güce daldik Ayşem :)
Doğumgünü için de magnet ler hazırladık herkes çok beğendi siparis üzerine calisicaz inş.
Bu arada bizim paşa da 10 kg 76 cm olmuş boyu biraz az geldi bana ama genetik olabilir
Kesinlikle seni istiyorum canım benim.Sıpalar oynatıyor bizi parmağında.Bak dün akşam bizde o yaygaralardan birini yaşadık.Babasıyla akşam oynayamadan uyumuştu.Gece ağlayınca o kalktı,e tabi babayı görünce kollarından inmeyi istemedi.Adam gitti odasına.Bikaç dk boyunda baya bi bağırdı,yırtındı tabiri caizse.Kucağımdan indi odanın kapısından eve bakındı,baktı karanlık geri döndü,sessizleşip uyudu yatağında.Ne mama aldı,ne su,ne emzik.Düşün mevzunun basitliğini.Sadece biraz sabretmek gerekiyor öğrenmeleri için.Bir de her mızıldandığında yanına gitme.Katıla katıla ağlamadığı sürece bırak mızırdansın yatağında.Gelen olmayınca mecburen susup yatıyorlar.İnşallah sizde düzene girersiniz bi an önce.Ama tabi bunları diş sıkıntısı yaşarken uygulayamıyorsun maalesefhayırlı satışlar şimdiden takip ederim ben de sizi kızlar. Ayşe gece uyumadan muhallebi kaşık maması filan veriyorum ama dediğin gibi sanırım beni istiyor. Vermesem meme ya da süt kıyamet gibi ağlıyor görsen. Bu arada hastalığı geçmedi ve malesef antibiyotik verdi doktorumuz.Arka dişler de iyice kabarmış.Allah yardımcısı olsun kuzucuklarımızın.Öptüm sizi
cnm kitapları almaya çalışacağım. valla uyku haram bana zaten.ev işi,okul,paşam derken uykya çok az zaman kalıyor. Ayşe yanna gitmeyim diyorum ama anneeeee aha aha diye bi ağlıyor istersen gitme:)) bakalım diş dönemini atlatırsak düzelir inş. İyi geceler size..Günaydınlaaaaar
Yine büromdayımKızımı özlesem de,arada çıkarıp fotolarına baksam da,sık sık annemi arasam da çalışmak bana iyi geliyor
Dün eşim en eski dostlarından birini kaybetti.Kalp krizinden..6yaşında bir kızı,2,5 yaşında bir paşası vardı ve daha 31 yaşındaydı.Ailece görüşürdük,çok temiz biriydi Allah rahmet eylesin.Eşine,annesine sabır versin Rabbim.Dün daha bi sıkı sarıldım eşime,daha bi hoşgörülü oldum yavruma.Hayat o kadar kısa ki ne sinirlenmeye,ne kızmaya,ne kalp kırmaya değer.Oluruna bırakmak lazım bazı şeyleri.Rabbim neyi takdir ettiyse ona razı olmak lazım..."İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" elbette.Rabbim zamansız vermesin,hayırlısını versin ölümün bile...
Minnoşumun gece uykusu,yemek konusu,alışkanlıkları konusunda gittikçe hassaslaştım.Harvey Karp'ın Mahallenin En Mutlu Bebeği (ilk 0-3 ay için) kitabından sonra Mahallenin En Mutlu Yumurcağı'nı da aldım.Bu kitabı 1-4 yaşın stres,alışkanlık,yabanilik,korku,şiddet konularını içeriyor.Çok garip taktikleri var,insan aynada deneme yaparken çok komik geliyor hali.Ama işe yaradı mı diye sorarsanız avaz avaz EVEEET diyebilirim.Vakit geç olmadan okunun bu kitabı derim.Yumurcak-ça dilini öğrenmek,onlara elçilik etmek,yavruma M.Ö. kalma bir mağara adamı gözüyle bakınca hem olaylar daha komik,hem daha başaçıkılabilir oluyor.Özellikle tutturmaların,inatlaşmaların,mızmızlanmaların başladığı 12.ayda çok işe yaradı.Beni daha fazla kullanmasına müsade etmemeliyim artık bu minik mağara kadının Senin avaz avaz sesin varsa benimde kitaplarım var küçük hanım
İkinci bir kitaptan bahsetmek istiyorum sizlere.Aslında bu her evde olmalı denilen kitaplardan.Mehmet Öz'ün Siz Çocuğunuzu Büyütürken kitabı.İlk yardımlar,bir çocuğun başına gelebilecek kazaları,hastalıkları,önlemleri anlatıyor.Çok hoşuma gitti benim.Merak ettikçe açıp okuyorum.Üstelik bunu bir drdan dinlemek daha faydalı oluyor..
İki kitap da netten indirimde.Bende netten aldım zaten.
Aaaah ahh nerde o sabahlara kadar gerilim-macera okuduğum romanlarBüyüdüm mü ne?
Benden şimdilik bu kadar fıstıklar.Yine uğrarım
Öncelikle başın sağolsun. Ben senin yerinde olsam enine boyuna inceler,araştırırdım.Dr hatası değilde genlerden kaynaklanan bir sorun varsa onu bulmuş,önlemini almış olursun.Bir daha böyle bi acıyı yaşamayacağına garanti verilmez elbette ama tedbirini sen al takdir Yaradan'ındır...Deneyimli anneler bi sorum olacak.mart ayında doğum yaptim sezeryanla fakat kizimi 1 hafta sonra PDA pdr pluminerhipertanson sebebiyle kaybettim. Smdi tekrar hamile kalmak istiyorum fakat kafamda deli sorular acaba gen testi vs yaptirman gerekir mi yoksa ömrü o kadar deyip devam mi etmeli.içim icimi yiyor. Hastane hatasi olarak düşünüyorum çünkü gebeliğin sorunsuz geçti ve bebeğim vakitli kilosu gayet yerinde doğdu Sizce ne yyapmalı
He valla apak kızım kararıp giderKızlar merhaba,
Okuyorum okuyorum yazmaya sıra gelince illa bir iş çıkıveriyor.
Ayşecim maşallah ne kadar da büyümüş hifa. Büyüdükçe de değişmiş esmer güzeli olmuş. Doğduğunda beyaz değilmiydi bu kız ya ben mi yanlış hatırlıyorum:)
Mahallenin en mutlu bebeğini ben hamileyken okumuştum. Diğerini de bir kenara not aldım. Kitap tavsiyelerin için teşekkürler canım ben ki tam bir kitap kurduyum. Geceleri esmayı ayağımda sallarken bile okuyorum boş geçmesin diye.
Şu sıralar ben de Uğur Koşar ın Bana Allah Yeter, Allah De Ötesini Bırak, Allah İçin Sabret kitaplarını okuyorum. O kadar iyi geldi ki anlatamam. Bütün arkadaşlara tavsiye ediyorum.
Bebişlerimiz bir yaşını geçiyor artık şimdiden sonra bir yönüyle daha rahatlayacağımız günler gelirken, bir yönüyle zor günler bizi bekliyor. Her dönemin ayrı bir zorluğu var. Çevremde her yaşta çocuk sahibi olan anneler var hepsinde türlü türlü problemler. Giderilmesi mümkün olduktan sonra dert etmemek lazım. Ayşenin de dediği gibi eşimize, yavrumuza daha bir sıkı sarılalım ki kıymetlerini bilelim sağlıklı olduktan sonra hiçbir şey dert değil. Bu sırada başınız sağolsun ayşecim genç yaşta ne zor Allah sabır versin iki çocukla o anneye. Rafi esmasıyla derecesini artırsın inşallah.
Allah ım eşlerimizden, yavrularımızdan, sağlığımızdan imtihan etmesin bizleri.
canım başın sağolusunDeneyimli anneler bi sorum olacak.mart ayında doğum yaptim sezeryanla fakat kizimi 1 hafta sonra PDA pdr pluminerhipertanson sebebiyle kaybettim. Smdi tekrar hamile kalmak istiyorum fakat kafamda deli sorular acaba gen testi vs yaptirman gerekir mi yoksa ömrü o kadar deyip devam mi etmeli.içim icimi yiyor. Hastane hatasi olarak düşünüyorum çünkü gebeliğin sorunsuz geçti ve bebeğim vakitli kilosu gayet yerinde doğdu Sizce ne yyapmalı
aynı durumdayız canım,bir saniye oturmuyor ve her yeri karıştırıyor.köşe koruyucu aldım tv masası için söktü attı.battaniye koydum ama bugün yanağını çarpmış küçük bir morluk var yüzünde.ağlayarak istiyor her şeyi.bunu engellemeliyim ama nasıl. bir de gece uyanmaları bitmiyor. illa ya emecek ya süt içecekMerhaba şekerler
Minişin uykuda son saniyeleri.Hemen yazıp bitiririm inşallah
Hayat bol koşturmacalı devam ediyor benim tarafta.İş-ev-miniş derken yorgunluktan bitiyorum her akşam.Bugün de öğleden sonra işim var bol yürüyüşlüsünden :) Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Miniş artık emeklemeyi tamamen bıraktı.Mağazalarda kayıp duran ayakkabısına kızıp emeklemeleri hariçÇekmeceler,dolaplar dandini Bende saldım gitti ucunu.O uyurken pür-i pak yapıyorum heryeri,uyanınca kızıma iş çıksın diye.Bazen öyle bi sinirle dağıtıyorki dolapları içinden söylendiğini duyuyorum sanki : "Allah Allah ben bunları dağıtmamışmıydım yahu.Yine toplanmış baksana.Cık cık cık.Hemen dağıtayım da başka dolaba geçeyim" modunda
Artık daha toleranslı,daha kurallı,daha öğreticiyim.Sözümü anlıyor,dinliyor,benimle sohbet ediyor.Tek tük kelimeler çıkarıyor.Kaka yapınca dolabından temiz bez getirip önüme yatıyor :) Bezden çabuk kurtulacağız sanırım.Onunla sokaklarda dolaşmak çok zorlaştı ama.Sürekli yürüyüm,ama elimden tutma,istikameti de ben belirlerim tarzında.Deli dana gibi dakikalarca kedinin veya güversinin peşinde dolaşabiliyoruz :) Hayat daha eğlenceli bir o kadar da hareketli artık bizim için.
Bunca koşturmaya 1 gr bile vermezmi insan yaaaSürekli açım ama ekmeği kestim 10 gündür hayatımdan.Günde 30 yarım mekik,30 sağ-30sol bacak,30 bisiklet çevirme yapıyorum.Form çaylarından,yeşil çaydan içiyorum hergün.Yeşil çayı aç karnına ve ılık içiyorum ama form çayları hakkında bilgim yok.Onlar da bu şekilde mi içilmeli,bilginiz var mı? Başka ne yapmalıyım,tavsiye alabilirim Bıktım 7 kg fazlayla dolaşmaktan.Eski dolabımı özledim.Yeni giysiler almak zevkli olsa da maddi açıdan çok zorlamaya başladı Üstelik evde onca giysi varken almak daha bi garip geliyor bana
Benden şimdilik bu kadar.Öğle yemeği diye cırlar şimdi cırcır böceğim.Öpüyorum hepinizi.
Kilo verme konusunda şiddetli aciliyatta öneriler beklemedeyim :)))
kızlaaar ben geldiiimmm..
reglin 3. günü gittim dr.a. klomen verdi. 4. günden itibaren 5 gün kullandım. çarşamba gittim. sağ yumurtlıkta 2 yumoş gördü. karın oşluğumdaki sıvının da oldukça azaldığını, normale yakın olduğunu, hatta bu şekilde olsaydı hiç sana öyle birşey söylemezdim dedi. bugün yine gittim yumoşun biri 22 dedi. yarın vurdurmak için çatlatma iğnesi verdi. pazar ve salı akşamına da ev ödevisonra da beklemeye geçicez dedi. istersek yarın aşılama yapabiliriz dedi. ama dr da ben de bu ay ilk takip olduğu için böyle deneyelim dedik . belki de şimdiye kadar zamanı tutturamamıştık diye düşündüm. olmazsa önümüzdeki ay aşılama yapılır dedik.
şimdi salıdan itibaren 10 günlük bekleme başlayacak. bat gelmezse battan 10 gün sonra gidicem ki inşallah gelmez .. gelirse de yeni ayın takibi için 3. günü görüşücez dottorcumla.
bugün giderken takip evrakımı götürmeyi unuttum. Dr.a söyleyince ben sizi ezbere biliyorum sorun yok. bir dr.un yumurta takibi yaptığı kaç tane şantlı hastası olabilir dedigülüştük. kendimi ayrıcalıklı hissettimm
şimdi stres yapmadan huzur ile bekleme zamanı.. gelişmeleri paylaşırım yine.. öpüyorum hepinizi..