- 17 Eylül 2012
- 826
- 148
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #23.521
Allahım gönlünüzden geçen,dilinize dökülen herşeyi hakkınızda hayırlı kılsın ve kabul etsin...
Dün berbatın berbatı birgün geçirdim.2 gündür 1 saat arayla uyanan kızımla hayaletlere dönmüştüm biliyorsunuz.Sabah büroya koş,doğru düzgün uyumadan gece bitsin derken dün üstüne tuz biber oldu.Sabah 6,30da uyanan minnoşum akşam 6ya kadar hiç durmadan ağladı.Hiç emmedi,hiç uyumadı.Gözleri şişti,kızardı ağlamaktan garibimin.Elimde kızım,diğer elimde faturalar,kulağımda tlf günü yarıladım.Annemi aradım,geldi bi güzel yıkadık rahatlasın diye.Yine susturamadık.Aklımıza sma geldi.Bi gün önce aptamil bitince sma almıştım marketten.120ml içmişti sadece çarşamba günü.O yüzden mi dedik masaj yaptık,gaz şurubu verdik tık yok.Çocuk huysuz,kulağını asılıyor,saçlarını yoluyor,memeyi kesinlikle ağzına almıyor,emziği atıyor,çığlık çığlığa bigündü.Ben bayılma noktasındayım yorgunluktan ve uykusuzluktan.Akşam 6da druna gittik,ateşine,kulaklarına,şekerine baktılar.Sma kabızlık yapmış,çok pişman oldum.Lavman yaptılar,bezini doldurunca emdi ve uyudu o an.Eve geldik hala uyuyor.8de uyandı emdi çok çok,3e kadar uyudu kesintisiz.Bi uyumuşum bende ölmüş gibi.2 saate bi uyansa da rahat bi geceydi.
Sabah drumuza gittik kontrolümüz için.68 cm,6900gr bir minnoş olmuş Allah'a bin şükür.Kilo alımı gayet normal dedi dr.Rotavirüsün 2.dozu yapıldı.Gece sık uyanmalarını sordum.Beni istemeye başlamış meğerse.Emzirmesen bile kucakladığında geri uyur dedi.Sanırım son emzirmede uyuttuğum için kokumu arıyor.Kitaplarda yazıyordu memede uyutmayın gece sizi isteyebilir diye.En iyisi en son emzirdikten sonra uyandırıp kendi kendine uyumasını sağlamak.Artık sabaha kadar uyuyabilir dedi çünkü dru.
Oturtma konusunu sordum.Sırtını yükselt sadece dedi.6 bitmeden olmazmış.Bebelac pirinçli meyveli ek besinine başla dedi.Günde 1 çay kaşığıyla başlayacağız.2-3 gün arayla dozu arttıracağız.1 kaseye kadar çıkabilir dedi.Gece yatmadan önce yedirirsen sabaha kadar tok tutabilir dedi.İnşallah dokunmaz bebelac.
Bizde haberler böyle.İnşallah 2 gün önce niyetlendiğim ütüyü bitirecek fırsatım ve takatim olur bugün.
Mama sandalyemizi de paylaşalım örnek olsun kafası karışıklara159tlye aldık sandalyemizi.Tekerleri sabitlenebiliyor.Kapanınca koridorda bile durabiliyor dik olarak.
Bir de babamızla sohbetimizi de paylaşalım :)))
Eki Görüntüle 966892 Eki Görüntüle 966890 Eki Görüntüle 966891
Canim mandalina portakalı ben yiyemiyorum gaz yapiyor diye elma yalatiyorum.cadioyim Aman portakal mandalina falan yalattırma.Onlarda asit oranı yüksek olunca bağırsak kanaması yapıyor bizde olduğu gibi.O korkuyla hiç bişey yalatmamaya devam ediyorum ben.Annemde dün z.yağı ile masajladı konaklarını.Bizimki de çok fazla değil sadece bikaç cm2.Saçlardan görünmüyor bile :))
Notunu aldım kitabınızın.Herşeyini araştırıyorum bi beslenme konusunda hiçbir fikrim yok.İşin açığı ben muhallebi,sütlaç gibi basit tatlıları bile yapmayı bilmem.Ama baklava aç de açarım
Az önce drumuza sordum oturma için erken dedi.6 bitmeden olmaz dedi.
wavesim yanlış yazmışım kızNe yazdığımı biliyormuyum ben günlerdir Maşallah dökülüyor pıtır pıtır inciler.İshalle normal kakayı nasıl ayırtedebiliyorsun?
Şulecim emzirme sütyeni aldım ben.Üzerine normal atlet giyince hiçbir işine yaramıyor.Zorda kalınca giyiyorum ben onu.Çünkü normal atleti belden sıyırıyorsun belin,yanların üşüyor,ağrıyor.Zaten göğüs pediyle kullandığın için en güzeli emzirme atleti.
hctp demek sizin uyku da hala kuş gibi.3-4 saat arayla bari kalksa da azıcık dinlenmiş olsam diyorum ama inatla 1saat 45dk arayla uyanıyor hanımefendi.
Canim krkacak birsey yok acimiyor. Cok basit birsey bir iki saniyelik.sağol canım Allah razı olsun duanı eksik etme
canım tedavini bence erteleme dediğin gibi rızkı veren rabbim
elbet bir kolaylıkda verir umarım eşinde hayırlara çıkar
Rabbim yardımcınız olsun..hayırlı haberlerini bekliyoruz..
sağol özlemciğim bende öyle yapayım
hafta sonu bir bohça ayarlayıp hastane çıkışını ekleyeyim
yoksa çantada olan diğer kıyafetlerde boşuna kirlenmiş olmasın
lazım oldukça çıkarırız..
canım benide hafataya çatı muayenesine çağırdı ama ben sadece
nst giricem 37.haftamda muayeneye giderim şimdi korktum(
bakalım ne diyecek doktorum duanı eksik etme canım
ezgi hanımda artık evde susmaz evin neşesi olur
aile olarak çocukla çok mu konuşuyorsunuz sizinle iletişimi seviyor olmalı
yakında konuşur artık bol bol sohbet edersinz:)
geçmiş olsun canım Rabbim bağışlasın
darısı başıma diyeyim kolay bir doğum Rabbim nasip etsin..
ayrıntılarını bekliyorum merak ettim..
sağol canım duanı eksik etme..bilal nasıl?
oyyy maşallah pek yakışıklı olucak öpüyorum kocaman:)
sağol ayşeciğim inşallah rabbim kolay bir doğum nasip eder
eksiklerimi bu hafta sonu hal edeyim
atlet aldımda ama emzirme sütyeni hiç almadım
alsam mı?kullanışlı mı?
sanada işinde kolaylıklar diliyorum hifa hanımıda öpüyorum..
Allahım gönlünüzden geçen,dilinize dökülen herşeyi hakkınızda hayırlı kılsın ve kabul etsin...
Dün berbatın berbatı birgün geçirdim.2 gündür 1 saat arayla uyanan kızımla hayaletlere dönmüştüm biliyorsunuz.Sabah büroya koş,doğru düzgün uyumadan gece bitsin derken dün üstüne tuz biber oldu.Sabah 6,30da uyanan minnoşum akşam 6ya kadar hiç durmadan ağladı.Hiç emmedi,hiç uyumadı.Gözleri şişti,kızardı ağlamaktan garibimin.Elimde kızım,diğer elimde faturalar,kulağımda tlf günü yarıladım.Annemi aradım,geldi bi güzel yıkadık rahatlasın diye.Yine susturamadık.Aklımıza sma geldi.Bi gün önce aptamil bitince sma almıştım marketten.120ml içmişti sadece çarşamba günü.O yüzden mi dedik masaj yaptık,gaz şurubu verdik tık yok.Çocuk huysuz,kulağını asılıyor,saçlarını yoluyor,memeyi kesinlikle ağzına almıyor,emziği atıyor,çığlık çığlığa bigündü.Ben bayılma noktasındayım yorgunluktan ve uykusuzluktan.Akşam 6da druna gittik,ateşine,kulaklarına,şekerine baktılar.Sma kabızlık yapmış,çok pişman oldum.Lavman yaptılar,bezini doldurunca emdi ve uyudu o an.Eve geldik hala uyuyor.8de uyandı emdi çok çok,3e kadar uyudu kesintisiz.Bi uyumuşum bende ölmüş gibi.2 saate bi uyansa da rahat bi geceydi.
Sabah drumuza gittik kontrolümüz için.68 cm,6900gr bir minnoş olmuş Allah'a bin şükür.Kilo alımı gayet normal dedi dr.Rotavirüsün 2.dozu yapıldı.Gece sık uyanmalarını sordum.Beni istemeye başlamış meğerse.Emzirmesen bile kucakladığında geri uyur dedi.Sanırım son emzirmede uyuttuğum için kokumu arıyor.Kitaplarda yazıyordu memede uyutmayın gece sizi isteyebilir diye.En iyisi en son emzirdikten sonra uyandırıp kendi kendine uyumasını sağlamak.Artık sabaha kadar uyuyabilir dedi çünkü dru.
Oturtma konusunu sordum.Sırtını yükselt sadece dedi.6 bitmeden olmazmış.Bebelac pirinçli meyveli ek besinine başla dedi.Günde 1 çay kaşığıyla başlayacağız.2-3 gün arayla dozu arttıracağız.1 kaseye kadar çıkabilir dedi.Gece yatmadan önce yedirirsen sabaha kadar tok tutabilir dedi.İnşallah dokunmaz bebelac.
Bizde haberler böyle.İnşallah 2 gün önce niyetlendiğim ütüyü bitirecek fırsatım ve takatim olur bugün.
Mama sandalyemizi de paylaşalım örnek olsun kafası karışıklara159tlye aldık sandalyemizi.Tekerleri sabitlenebiliyor.Kapanınca koridorda bile durabiliyor dik olarak.
3 tane emzirme atleti aldın sanırım :)) Kremi son haftalarda sürmeye başlanmalı diye duydum ben.Hamişlerime de söylüyorum hep.25ten sonra başlayın diye.Bir de süt çaylarına başla.Sütün hemen inerse bebeğine mama vermek zorunda kalmazsın.bende 3 adet emzirme sütyeni aldım memnun kalırsam
yine alırım diye düşündüm tabi sütyen hiç almadım
birde sana kremi sorucaktım göğüs kremini ne zaman başlamam lazım
lansinoh aldım doğuma yakın arada bir sürsem mi?
amin canım inşallah..
rabbim işlerinde kolaylıklar nasip etsin hifaya geçmiş olsun
çok yoğunsun kendine dikkat et çok yorulup dirençsiz kalma sonra
Allah muhafaza sende hasta olursun
sandalyenizi beğendim hayırlı olsun
minnoşunada yakışmış güle güle kullanın
acep babacığıyla ne sohbet ediyor:)
buarada maşallah saçları çok güzel uzamış sanırım hiç kestirmediniz
rabbim bağışlasın canım Allah kolaylıklar versin öpüyorum..
Valla drumuza güveniyorum o yüzden bebelac aldım ben bugün.Pek sevdi.Dr 1 çay kaşığı ver dedi ama benimki 3 kaşık aldı.Emzik vermesem ağlayacaktı ver diyecnm çok geçmiş olsun.mama sandalyenize bayıldım çok güzel.çıkamıyoruz dışarı internetten bakıyorum ama görerek almak istiyorum bakalım.Hifa'nın saçlar aynı benim oğlan:)maşallahbu arada ben bebelac kullanmadım hiç her şeyini milupa aldım.geçen de hipp in erik meyve püresi ve bebek büskivisi aldım,yoğurdun içne bazen de kahvaltısına katıyorum.ne bileyim milupa ve hipp daha güvenilir geliyo bana.cici bebe de vermeyi düşünmüyorum ben sağlıklı olmadığını duydum.hipp inki yüzde yüz organik çünkü ona devam ederim.sonra da 1 yaşına girince kendim yaparım:)Rabbim sana güç kuvvet versin cnm:)
AmiiinnnAllah herkesin çocuğuna sağlık sıhat versin içi sıra da bizim çocuklarımıza...
Kızlar eve yeni döndük. Formasyon kaydını yaptırdım en kısa zamanda uzun uzun yazicam size
Ben gaz için hiç dikkat etmiyorum yediklerime.Alışmak zorunda artık.Çok abartmıyorum tabi ama herşeyi de yiyorum.Canim mandalina portakalı ben yiyemiyorum gaz yapiyor diye elma yalatiyorum.
Bem emzirme sutyenini cok kullaniyorum atletler buyuk geliyor daha dogrusu ben sıkı istiyorum. Bazen emzirme atletinin altina takiyorum bazen kendi buluşum olan normal atletle. Hamileligimde aldigim buyuk atletleri giyiyorum ip askili. Yakayi goguslrrimin altina indiriyorum. Hem acmasi kolay hem de sutyen takiyorum. Nasil fikir..
Oh masallah hifa hanima kocaman olmus. Pek guzelmis mama sandalyeniz. Markasi ne? Ben tekerlili istiyorum.
Ek gida konusunda ben soyle plan yaptim ilk ek gida yogurt olacak bir cay kasigi ile baslicam 3 5 gun sadece yogurt. Sonra ıkinci olarak meyve puresi seftali puresi yada elma puresi ile baslicam. Bunuda 3 5 gun vercem sonra da sebze puresi. Ilk patates puresi sonra havus ekliycem ve diger sebzeleri eklicem. Buharda haslayin deniyor bicak da seramik yada plasik bicak kullanin.
Yumurta sarisini vercem nohut kadarla baslicam. Sonra tuzu alinmis peynir filan..
Bu arada bebek bir yasina kadar seker verilmezmis. Tuz yumurta beyazi bal da yok tatlandirici olarak uzum pekmezi.
Kitabi ozetledim sana
Hmm ishal konusunda bende dikkat edeyim sayısına o zaman.Bugün dr 4 güne kadar kaka yapmamanın normal olduğunu söyledi.Bizimki bazen 5 gün yapmıyor ama sıkıntısı olmadığından dra haber vermedim ben hiç.Hifa ne kadar büyümüş görmeyeli. Saçları da benim kadar olmuş maşallah. Mama sandalyeniz çok güzelmiş güle güle kullanın çok şeker deseni falan. Esmanın İshal olduğunu sık sık yapmasından anladım günde 10 bez değiştirdik diş çıkartırken. bir de tam su gibi yapıyor ama rengi koyu. Normalde marmelat kıvamında oluyor kakası.Ben de kuzumun resimlerini paylaşayım heveslendim şimdi :) Mama işi kötü olmuş demek o yüzden sıkıntısı varmış yavrucağın. Biz halen süt içiyoruz çok şükür sütüm de yetiyor. Benim kız habire süt içmekten kalsiyumu güzel aldı dişleri o yüzden pıtlattı diye düşünüyorum. Tek dişli resmini ekliyorum hemen..
Eki Görüntüle 967213 Eki Görüntüle 967219 Eki Görüntüle 967218
ilk çıkan dişimiz, ikincisini henüz çektirmedi yaramaz minnoşum..
Oy masalalah kuzuma yerim o minik disini ben senin. Tam pamuk seker bu kiz yaaa..Eki Görüntüle 967213 Eki Görüntüle 967219 Eki Görüntüle 967218
3 tane emzirme atleti aldın sanırım :)) Kremi son haftalarda sürmeye başlanmalı diye duydum ben.Hamişlerime de söylüyorum hep.25ten sonra başlayın diye.Bir de süt çaylarına başla.Sütün hemen inerse bebeğine mama vermek zorunda kalmazsın.
Valla drumuza güveniyorum o yüzden bebelac aldım ben bugün.Pek sevdi.Dr 1 çay kaşığı ver dedi ama benimki 3 kaşık aldı.Emzik vermesem ağlayacaktı ver diyeDruma gelecek ay sorayım hipp markayı.Allah razı olsun canım
Amiiinnn
Miss gib bi haber.Bekliyoruz...
Ben gaz için hiç dikkat etmiyorum yediklerime.Alışmak zorunda artık.Çok abartmıyorum tabi ama herşeyi de yiyorum.
Aynı şeyleri denemişiz kızzGerdanım çok üşüdüğü için o yönteme devam edemedim ben.Sütüm üşüdü gaz yaptı kuzuma.Ben sütyeni bikaç kez kullandım sadece.O da evdeyken.Yada dışarda emzirmeyeceksem.
Bizimki de 4 tekerlekli sandalye.Kilitlenebiliyor dördü de.Drunuz yönlendirmeyecekmi ek gıda konusunda.Ben ne dersem onu yedireceksin dedi bana.
Hmm ishal konusunda bende dikkat edeyim sayısına o zaman.Bugün dr 4 güne kadar kaka yapmamanın normal olduğunu söyledi.Bizimki bazen 5 gün yapmıyor ama sıkıntısı olmadığından dra haber vermedim ben hiç.Maşallah senin süt yaradı Esma sultana.Benimki de harekete yarıyor Enerji içeceği gibi demekki benim süt DDD Sütünü arttırmak için bişey yapıyormusun?Yada günlük beslenmen nasıl,özellikle yiyorum dediğin şey varmı?
Ayyyyyy tavşan seniiii.Isırırım o çeneni ben senin
Eki Görüntüle 967213 Eki Görüntüle 967219 Eki Görüntüle 967218
masallah cook tatli canim Allah bagislasin..
epack cim bende meraklanmaya başladım sonradan aklıma geldi subatta döneceklerdi belki taşındılar o yüden uğruyamıyordur diyordum.oğluşnasıl .yatağınız hayırlı olsun habersiz bırakmaKizlar uzun zaman oldu yazamadim. Arada okuyorum ama bir turlu yazamadim. Umarim her sey yolunda Aysecim buronuz hayirli olsun, hayirli kazanclar. Dogum yapan, cinsiyet ogrenenlerin de gozu aydin. Bebisleri duzene giren hala giremeyenlere de selam olsun:) Disi cikanlara da daha nicelerine diyelim :) Bu ara Tr plani oldugu icin epey yogunuz. Cadiozycim biliyor park yatak secmeye calisiyorduk. Kraft almaya karar verdim insallah ben de memnun olurum. Durumlar boyle. Hepinizi opuyorum
son dönemeç allah yardımcın olsun kuvvetini artırsın rabbimgünaydın kızlar uykusuz bi gece ve sabah gene mide bulantılarıı rabbim hayırlısıyla kucagama almayı nasip etsin az kaldı çok az ama gücümün tükendigini hissediyorum Allahın gücüne gitmesin biliyorum bi tek kızımı kucagama alınca geçicek hepsi o günü sabırsızlıkla bekliyorum
sağol teyzesi bizde senin kıza bayılıyoruz hani.hepimizin yavrusunu esirgesin rabbim.sandalye konusunda yatabileni tavsiye ediyorum ben 4 ayından itibaren kullanmaya başladım yatar vaziyette kulanıyorum .hem uyutmak kolay oluyor onda hem beşik hem mamasandalyesi bizim için .mutfaktaiş yaparken .masada yemek yerken bebek içinde çok rahat duruyor.Benim kizda yapiyor onu arada cikariyor memeyi ama ac biliyorum doymuyor gerci ben hicbir sey tattirmadim daha arada meyve yalaniyor.
Konak icin bizim hemsiire sodayla z.yagini karistir krem gibi banyodan 1 saat once sur dedi. Banyo sonrasi tara dedi bizde cok yok bingildagin oldugu kisimdavar.
Ya bir sakin bir sakin sorma bugun 5 bucukta dikti beni ayaga. Kavga gurultu okuyorum super bir kitap tavsiye ederim. Bir suru tarif var nasil baslayacagini hangi aylarda ne verecegini hatta bebegin sevebilecegi tarifleri bile yaziyor. Resimleri gorunceben bileyemek istiyorum.
Mama sandalyenizi merak ediyorum biz de bakiyoruz ben de yatabilen istiyorum ezgi de ayni kalkmaya calisiyor biraksam oturacakbebekler bildigim kadariyla 5. Ayda destekli 6.ayda desteksiz oturmaya baslar. Tabi bebege gore degisir. Özlüyorum seni dikkat et kendine.
MINECIM cok yakisikli bu oglan yaaa bayılıyorum saclarina. Masallah Allahim esirgesin.
teşekkür ederiz teyzesi. zaman cabuk geçiyor en cok bebeklere bakınca anlaşılıyor.Canım büro işleriniz baya bir yoluna girmiş gözüküyor.
Bu arada 5. ayımız doluyor değil mi bu ay 4. ay demişsin. Bir gün arası var hifayla esmanın.
Bende kan şurubunu vermiyorum rahatsız ettiği için. Mama zaten vermiyorum sütle devam ediyoruz halen. İkinci dişimizde çıkmış bulunmakta. Çok şükür kolay geçirdik. Hafif ishal, hafif ateşle atlattık. Önemli bir sorunum var o da ısırık :) Sürekli deneme yapıyor ne yapıcam bilmem bu kadar erken çıkmış olması benim için kötü oldu.
Mama sandalyesini de almışsınız resmini görürsek seviniriz:)
Bana bir tanıdık hediye edeceğini söyledi o yüzden şu an almayı erteledim. Bir ay içinde gelmezse o zaman alırım bende. Kimsenin keyfini bekleyecek havamda değilim şu aralar :)
Bizde de durumlar böyle.
Msmesi
Oğlun ne kadar büyümüş canım maşallah çokta yakışıklı olmuş görmeyeli.
cadızoy, karapisso, epack kızlar sizlerde iyisiniz inşallah
alahım sanada sağlıkla kucaına almayı nasip etsin canım çok teşekkürlersağol canım Allah razı olsun duanı eksik etme
canım tedavini bence erteleme dediğin gibi rızkı veren rabbim
elbet bir kolaylıkda verir umarım eşinde hayırlara çıkar
Rabbim yardımcınız olsun..hayırlı haberlerini bekliyoruz..
sağol özlemciğim bende öyle yapayım
hafta sonu bir bohça ayarlayıp hastane çıkışını ekleyeyim
yoksa çantada olan diğer kıyafetlerde boşuna kirlenmiş olmasın
lazım oldukça çıkarırız..
canım benide hafataya çatı muayenesine çağırdı ama ben sadece
nst giricem 37.haftamda muayeneye giderim şimdi korktum(
bakalım ne diyecek doktorum duanı eksik etme canım
ezgi hanımda artık evde susmaz evin neşesi olur
aile olarak çocukla çok mu konuşuyorsunuz sizinle iletişimi seviyor olmalı
yakında konuşur artık bol bol sohbet edersinz:)
geçmiş olsun canım Rabbim bağışlasın
darısı başıma diyeyim kolay bir doğum Rabbim nasip etsin..
ayrıntılarını bekliyorum merak ettim..
sağol canım duanı eksik etme..bilal nasıl?
oyyy maşallah pek yakışıklı olucak öpüyorum kocaman:)
sağol ayşeciğim inşallah rabbim kolay bir doğum nasip eder
eksiklerimi bu hafta sonu hal edeyim
atlet aldımda ama emzirme sütyeni hiç almadım
alsam mı?kullanışlı mı?
sanada işinde kolaylıklar diliyorum hifa hanımıda öpüyorum..
sağol canım tam 6 aylık olduk canım.70 cm ve 8900 kğ olmuş.maşallah cnm kaç aylık oldunuz?
oy kıyamam ben ona ya ne çekti kuzum öyle. allahım sana kuvet versin ikinize de geçmiş olsun..mama sandalyesi hayırlı olsun canım yanlız yatar vaziyette kullan hifacım çok küçük daha birde içine bataniye ser kulanırken çok terletmesin güle güle kulanınAllahım gönlünüzden geçen,dilinize dökülen herşeyi hakkınızda hayırlı kılsın ve kabul etsin...
amin sanadaAllah herkesin çocuğuna sağlık sıhat versin içi sıra da bizim çocuklarımıza...
hayırlı olsunKızlar eve yeni döndük. Formasyon kaydını yaptırdım en kısa zamanda uzun uzun yazicam size
maşallah yavumuza allahım esirgesinEki Görüntüle 967213 Eki Görüntüle 967219 Eki Görüntüle 967218
Lactamili bende 3 kutu içtim.Hemde üstünde yazan orandan daha fazla şekilde.Bana daha çok enerji verdi o.Sütü arttırmaya etkisi olmadı.Dr da o yüzden iç demişti zaten.Bulguru da çok yedim.Hatta bir öğünde 3 tabak yediğimi bilirim.Gaz olmasın diye üstüne de rezene içerim.Bünyeden bünyeye değişiyor demekki.Allah nazardan korusun sütünü...Canım kendim için lactamil içiyorum öncelikle. Ona da özlemin tavsiyesiyle başlamıştım. Bulgur yediğim zaman sütümde fazla miktarda artış oluyor. Bulgur pilavını, kısırı sık sık tüketiyorum. Onun haricinde günlük normal beslenmemi yapıyorum. Özellikle yaptığım başka bir şey yok.
Bizimkinin bağırsakları pek hassas olunca dr gelmeyin artık diyinceye kadar gideceğiz özele.Bizim sağlık ocağımıza pek güvenmiyorum ben.6.ay bitmeden başlama ek gıdaya demişti,dr 5 bitti başlattı.Az kilo alıyor diye korkuttu geçen ay,drumuz gayet iyi dedi.Kan ilacı kanama yapar önemli değil dedi, dr tamamen bıraktırdı kan ilacını.Dra güveniyorum.Etrafımda da çok hastası var drumuzun.Hatta biri 18 yaşına girecek bu yıl :))) O kadar tecrübeli yani.Ben ozel doktora goturmuyorum artik canim saglik ocagina goturuyorum. Rahatsizligi olursa gotururum elbet. Ek gida konusunda doktorun yonlendirmesine gerek oldugunu dusunmuyorum. Hemsiremiz zaten anlatiyor. Baslanacak gidalar da bellidir zaten. Ben korkmuyorum ek gidadan. Yavas yavas alisicaz once pureler corbalar sonra yemeklere gecicez...ama oncelik anne sutu.
Hipp hiç duymadım ben.Yiğenim hiç anne sütü alamadı,süt gelmediği için.Hep milupayla büyüdü.Gıda konusunda bende paraya hiç bakmam.Eşyalarda ekonomiye gidiyorum ama gıda çok önemli.Hatta bez de bile primaya geri döndüm.O daha uzun süre kuru kalıyor hesap aynıya denk geliyor.Diğer bezlerde 50 tanesi 1 hafta gidiyor,primada daha uzun.maşallah cnm benim oğluş 7.ayını doldurdu el ağızdan çıkmıyor ama diş de yok:44:
AYŞE ben marka sormadım ama 13.nde randevu var sorarım.Hipp yüzde yüz organik ona güveniyorum da milupa da ne bileyim bağışıklığı güçlendiren immunafortis mi ne varmış ya o yüzden tercihim.bir de kuzuma kıyamıyorum en pahalısı o ya been kendimden kısıyorum ama ona en iyisi olsun diye dikkat ediyorum psikolojik yani sen bana bakma
Amiin canım.Dik hiç kullanmıyorum.Battaniye sermiyorum,kalın giydiriyorum.Çünkü içinde uzun süre durdurmuyorum,taş çatlasa 15-20 dk duruyor.Mama sandalyesini vakit geçireceği bi yer olarak görmesin.Bişeyler yiyeceğini bilsin diye.Uykusu gelince de hemen kaldırıyorum.Bilsin ki orada uyunmaz :))) Fazl despot bi anneyim sanırım ben :))oy kıyamam ben ona ya ne çekti kuzum öyle. allahım sana kuvet versin ikinize de geçmiş olsun..mama sandalyesi hayırlı olsun canım yanlız yatar vaziyette kullan hifacım çok küçük daha birde içine bataniye ser kulanırken çok terletmesin güle güle kulanın
Kuzuum Harvey Karp diye bi adam var.Koliğin çaresini bulmuş o adam.Onu dinle mutlaka.Özelden ayrıntılı mesaj atayımda girdiğinde oku.Burayı okuyamayabilirsin..Günlerdir gaz sancılarıyla ara ara kolikle ağlıyor durmuyor . Allahım dayanamıyorum gündüzleri,gece babasına bir yere kadar bakıyor işe gidiyor diye. Öldüm hu gaz sancısının elinden,tam iki aylık oldu 60 günlük ama geçmedi bu ağrı sızısı.Yememe içmeme dikkat ediyorum ne yapmalıyım daha ? Masajlar nurse harveys Metsil hepsini denedik hiçmi fayda etmez.
Dua edin yine gece başladı
Sizler nasılsınız hakkınızı helal edin giremiyorum artık
Iste bu yuzden guvenmiyorum doktorlara. Hemen mama verin diyorlar. Bizim ilk gittigimiz doktor da dedi mama ver sut var dedim olsun mama ver kizdim vermedim baska doktora gittim gayet iyi kilo alimi sute devam dedi. Mama iceriginde seker varmis cocuk minicikten alisiyor tatliya sonra sebze yedir yedirebilirsen. Mama verilir ama her zaman degil. Dogal beslenmekten yanayim.Lactamili bende 3 kutu içtim.Hemde üstünde yazan orandan daha fazla şekilde.Bana daha çok enerji verdi o.Sütü arttırmaya etkisi olmadı.Dr da o yüzden iç demişti zaten.Bulguru da çok yedim.Hatta bir öğünde 3 tabak yediğimi bilirim.Gaz olmasın diye üstüne de rezene içerim.Bünyeden bünyeye değişiyor demekki.Allah nazardan korusun sütünü...
Bizimkinin bağırsakları pek hassas olunca dr gelmeyin artık diyinceye kadar gideceğiz özele.Bizim sağlık ocağımıza pek güvenmiyorum ben.6.ay bitmeden başlama ek gıdaya demişti,dr 5 bitti başlattı.Az kilo alıyor diye korkuttu geçen ay,drumuz gayet iyi dedi.Kan ilacı kanama yapar önemli değil dedi, dr tamamen bıraktırdı kan ilacını.Dra güveniyorum.Etrafımda da çok hastası var drumuzun.Hatta biri 18 yaşına girecek bu yıl :))) O kadar tecrübeli yani.
Hipp hiç duymadım ben.Yiğenim hiç anne sütü alamadı,süt gelmediği için.Hep milupayla büyüdü.Gıda konusunda bende paraya hiç bakmam.Eşyalarda ekonomiye gidiyorum ama gıda çok önemli.Hatta bez de bile primaya geri döndüm.O daha uzun süre kuru kalıyor hesap aynıya denk geliyor.Diğer bezlerde 50 tanesi 1 hafta gidiyor,primada daha uzun.
Amiin canım.Dik hiç kullanmıyorum.Battaniye sermiyorum,kalın giydiriyorum.Çünkü içinde uzun süre durdurmuyorum,taş çatlasa 15-20 dk duruyor.Mama sandalyesini vakit geçireceği bi yer olarak görmesin.Bişeyler yiyeceğini bilsin diye.Uykusu gelince de hemen kaldırıyorum.Bilsin ki orada uyunmaz :))) Fazl despot bi anneyim sanırım ben :))
Kuzuum Harvey Karp diye bi adam var.Koliğin çaresini bulmuş o adam.Onu dinle mutlaka.Özelden ayrıntılı mesaj atayımda girdiğinde oku.Burayı okuyamayabilirsin..
9-12 arası uyuduktan sonra sabah 5e kadar toplam 1 saat bile uyumayan bir bebeğim var artık(((((((((
Memede uyuttuğum içinmiş bu.Nasıl bıraktıracağım bu huyu bilmiyorum(((((
Uyku eğitimine başlamalıyım bi an önce((((((((((
5ten sonra babasına devrettim nöbeti.8e kadar uyudum da ayaktayım.Dr ile görüştüm az önce.İdrar tahlili istedi,bide gliserinli fitil söyledi kabızsa diye.İnşallah böyle devam etmez(((((((((
Maşallah az kalmış canım.Allah kolaylık versin temizlikte de.Özledik arada uğraselam canlarrr...
nasılsınız bakalım?
maşallah bebişler kocaman olmuşlarrr
Rabbim nazarlardan korusun hepsini.
bizim babamız halen umrede. 9 günü kaldı. sonra evde inşallah.
birkaç güne kadar mekke ye geçicekler.
hasta olmuş oralarda
Rabbim şifa verir inşallah...
oğluşlarla geçiyor zamanım.
ayrıca geniş kapsamlı bir temizlik işine girdim...
halıları yıkamaya verdim,mutfak,beyaz eşyalar,camlar,perdeler,lavabolar,koltukların bazaların altları,gardrop,çekmeceler derken her günüm dolu geçior. malum,umre sonrası gelen giden bol olur.
hurmalarımızı almış babamız.15 kg. kargoyla yolluyor. zemzem suyunu da mekke den alıcak inşallah...
kızlar eşim ayın 17 sinde burada olucak inşallah...
eger hurma-zemzem suyu vs. isteyen olursa kargolayabilirim
hepinizi çok öpüyorummm. Allah'a emanet olun canlarımmm
Çatlak yok baktım iyice.Kakasının içinde gördük.Tahlile de gitti.Bişey çıkmadı çok şükür.Iste bu yuzden guvenmiyorum doktorlara. Hemen mama verin diyorlar. Bizim ilk gittigimiz doktor da dedi mama ver sut var dedim olsun mama ver kizdim vermedim baska doktora gittim gayet iyi kilo alimi sute devam dedi. Mama iceriginde seker varmis cocuk minicikten alisiyor tatliya sonra sebze yedir yedirebilirsen. Mama verilir ama her zaman degil. Dogal beslenmekten yanayim.
Bu arada hctp nin dedigini bende duydum hipp in mamalari organikmis.
Kakasinda kan var diyorsun poposunda catlak olmasin zira barsaktan gelmesi cok tehlikeli.
Allah bebislerimizi korusun. Aminnnn...
Su memede uyuma isini bir turlu beceremedik biz.illa yataginda uyuycak ben de hep istedim emerken uyusa. Emiyoruz emerken gozunu kapatiyor ama ben gazini cikarmak icin hemen kaldiriyorum sanirim o yuzden gozu aciliyor ama gaz cikmazsa huzurlu uyumuyor.
Biz gunduz 1.5 2 saatte bir 30 dk uyuyoruz aksam 10 11 gibi uyuyor sabah 7 de kalkiyor o da kaka geliyor kaka yapmaya 1 saat olmadan tekrar uyuyor. Gece de bazen 1 bazen 2 kez kalkiyoruz. Boyle duzen oturtmaya calisiyorum.
Hifa kabizsa kakasindaki kakan poposundaki catlaktan olabilir. .ben her temizleyisimde z.yagi suruyorum ve altini suyla temizlemeye calisiyorum. Bir suru bez yapivermis annem. Yorucu oluyor belki ama kiz cocuguolunca korkuyor insan. Gerci calismaya baslayinca pratige kacicam ben de mecburen. Ama en azindan ezgi bir yasini gegecmis olacak.