Bol bebiş topiği

slingomom diye bi site buldum kızlar.Uyku eğitimi ile ilgili yöntemlerden bahsetmiş.Ben Richard Ferber – Kontrollü Ağlatma metodunu denemeyi düşündüm.En kısa sürede çözüme ulaştırıyormuş.3 gün içinde.Denemeye değer diye düşünüyorum.Çok huysuz bi çocuk değil nasılsa,çok ağlamaz diye düşünüyorum.Mızıldamayla olayı çözerim gibi geldi.:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

slingomom diye bi site buldum kızlar.Uyku eğitimi ile ilgili yöntemlerden bahsetmiş.Ben Richard Ferber – Kontrollü Ağlatma metodunu denemeyi düşündüm.En kısa sürede çözüme ulaştırıyormuş.3 gün içinde.Denemeye değer diye düşünüyorum.Çok huysuz bi çocuk değil nasılsa,çok ağlamaz diye düşünüyorum.Mızıldamayla olayı çözerim gibi geldi.:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Topiğin başlarına gittim biraz önce , testim pembeleştiiiiiiii diye bi msj :) şimdi uyku düzeni,popişi, emmesi :) ne kadar güzel çok mutlu oluyorm senin,dileğin,özlemin adını hatırlamadığım diğer arkadaşlarım bebiş msjlarını okudukça ..

Topiğin başlarına gittim biraz önce , testim pembeleştiiiiiiii diye bi msj :) şimdi uyku düzeni,popişi, emmesi :) ne kadar güzel çok mutlu oluyorm senin,dileğin,özlemin adını hatırlamadığım diğer arkadaşlarım bebiş msjlarını okudukça ..

Canımsınn.Allahım sana da göstersin bugünleri inşallah.Beddua gibi geliyor bana bu dua ama olsun.Diş jeli sürdüm yeni uyudu yavrum.Meğer kabızlık değil dişmiş sorunu :KK43:((((( Hiç bitmiyor anlayacağın..

Canımsınn.Allahım sana da göstersin bugünleri inşallah.Beddua gibi geliyor bana bu dua ama olsun.Diş jeli sürdüm yeni uyudu yavrum.Meğer kabızlık değil dişmiş sorunu :KK43:((((( Hiç bitmiyor anlayacağın..

İnşallah, Allah isteyen herkese nasip etsin :) kızın çok güzel maşallah

Merak ettim o nasıl bir ağlatmaz metoduymuş ?

günaydın canlarrrr

nasılsınız bakalım???

biz hamd olsun iyi olmaya çalışıyoruz.
yusufcuk öksürükten gece çok sık kalkıyor. öksürmekten uyuyamıyor yavrucuk. ne yazıkki küçük bebeklere öksürük şurubu verilmediğinden zamanla geçmesini beklemek durumudayım. soğuk algınlıgına karşı agrı kesici-ateş düşürücü verebiliyorum sadece.
sürekli ba ba ba ba diyor.özlemiş olsa gerek babayı :KK5:
acıkınca da mammaa demeye başladık.
gece uyadıgında kucagıma alıp pışpışlıyorum. geri uyusun die.
mammaa diyor :KK70: anlıyorum ki acıkmış :KK1:

babamızın gelmesine son 7 :21:

bakın bakalım yusufcuk büyümüşmü teyzeleriiii :KK31:

$20140209_195146-1.jpg

$20140209_195131-1.jpg

$20140209_195136-1.jpg

günaydın canlarrrr

nasılsınız bakalım???

yusufcuk öksürükten gece çok sık kalkıyor. öksürmekten uyuyamıyor yavrucuk. ne yazıkki küçük bebeklere öksürük şurubu verilmediğinden zamanla geçmesini beklemek durumudayım. soğuk algınlıgına karşı agrı kesici-ateş düşürücü verebiliyorum sadece.

Eki Görüntüle 970456

Eki Görüntüle 970447

Eki Görüntüle 970449

Maşallah canım cok tatlı.

Tubi sende temmuzda doğum yapmistin sanırım. Bana müsait zamanın olursa eksik listesi yazarmisin? Temel ihtiyaclardan oluşan.

ayşe canım arkadaşım, bu yazdıklarımı okuyunca neler hissedebileceğini tahmin eder gibiyim...

umutlarım bir bir suya düşüyor ve düştü de... buraya kadarmış. Hayat bana hiç iyi şeyler çıkarmadı karşıma.

benim sarı saçlı mavi gözlü kızım meğer gerçekten hastaymış... Kalbindede sorun varmış......

şimdi sadece beklemek kaldı.. hergün nezaman hayata gözlerini yumacak onu bekliyoruz. her saniyem ağlamakla geçiyor. umut hiç yok....

beni unutmayın. dualarınızı bekliyorum.......

demem o ki, asla plan yapmayın hayatın ne getireceği hiç belli değil çünkü.

yüreğim ezildi yandı yandı eridi. nerelere gitmedim ki doktor doktor akşamlara kadar o koridorlarda gezdim bekledim. kolum ağırsada taşımaktan yılmadım. belki bir umut olur diye. ama yooook yooook.

piskolojim alt üst.. hiç ama hiç iyi değilim...hayat bana karşı çok acımaz davrandı..

Kızlar üstteki yazı incinin bana attığı mesajın kopyası :KK43:(((((((((((( Ne yazacağımı size nasıl anlatacağımı bilemediğim için kopyaladım :KK43:(((((((((((((((((((((((((

merhaba kızlar nasılsınız?
yazmayalı epey oldu ama ara ara takip ettim okudum sizleri...
ayşecim büro açmışsın hayırlı olsun Rabbim helal bol kazançlar versin inş.
incinin bebeğine de çok üzüldüm. mutlaka bunda da bir hayır vardır çok zor bir durum ama sakın isyan etme canım Allah yardımcın olsun
Şafi ismiyle hayırlı şifalar diliyorum. dua edelim inş hep birlikte.
karapisso sen nasılsın bilal nasıl?
cadıozy senin ezgi de büyümüştür artık.
tubilosh maşaallah yusuf çok büyümüş Allah size de şifa versin inş.

gelelim bize biliyosunuz doğumum çok zor olduğu için anlatmamıştım
sonra da hep hastaneye git gel taşınma derken koptum forumdan
Muhammed Selim kasık fıtığından ameliyat oldu.
aynı zamanda sünnetini de yaptırdık elhamdülillah iyi oldu.
göbek fıtığı Allahın izniyle kendiliğinden geçti.
aşılarını oldu. 4-5 gündür de hasta.
bronşiolit dedi doktorumuz.
ventolin verdi hava alıyoruz 4 gündür.
antibiyotik verdi. şimdi uyuyo yoruldu hastaneye git gel.
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin inş.
bizden haberler böyle uzun zaman gelmeyince biraz fazla yazdım kusura bakmayın.
öpüyorum minikleri de sizi de...
fırsat buldukça gelirim inş.

Canim mandalina portakalı ben yiyemiyorum gaz yapiyor diye elma yalatiyorum.
Bem emzirme sutyenini cok kullaniyorum atletler buyuk geliyor daha dogrusu ben sıkı istiyorum. Bazen emzirme atletinin altina takiyorum bazen kendi buluşum olan normal atletle. Hamileligimde aldigim buyuk atletleri giyiyorum ip askili. Yakayi goguslrrimin altina indiriyorum. Hem acmasi kolay hem de sutyen takiyorum. Nasil fikir..:-)

Canim krkacak birsey yok acimiyor. Cok basit birsey bir iki saniyelik.
Ewet canim esm cok konusuyor ilk ogretmeye calistigi kelime kaloriferdi :-) cocuk simdi garip sesler cikariyor baba demeyle ugrasmiyor.
Az kalmis canim hayirlisiyla kavusun insallah dualarim seninle.

Oh masallah hifa hanima kocaman olmus. Pek guzelmis mama sandalyeniz. Markasi ne? Ben tekerlili istiyorum.
Ek gida konusunda ben soyle plan yaptim ilk ek gida yogurt olacak bir cay kasigi ile baslicam 3 5 gun sadece yogurt. Sonra ıkinci olarak meyve puresi seftali puresi yada elma puresi ile baslicam. Bunuda 3 5 gun vercem sonra da sebze puresi. Ilk patates puresi sonra havus ekliycem ve diger sebzeleri eklicem. Buharda haslayin deniyor bicak da seramik yada plasik bicak kullanin.
Yumurta sarisini vercem nohut kadarla baslicam. Sonra tuzu alinmis peynir filan..
Bu arada bebek bir yasina kadar seker verilmezmis. Tuz yumurta beyazi bal da yok tatlandirici olarak uzum pekmezi.
Kitabi ozetledim sana :-)

inşallah canım nedense çok korkuyorum
dediğin gibi inş. sıkıntısız geçer duaların içinde tşkr ederim
babanızda en zor kelimeden öğretmeye başlamış
maşallah diyeyim ezgi hanıma Rabbim esirgesin
benim yerime öpersin..

Eki Görüntüle 967213 Eki Görüntüle 967219 Eki Görüntüle 967218

ilk çıkan dişimiz, ikincisini henüz çektirmedi yaramaz minnoşum..

oyyy maşallah ne güzel tatlı olmuş
çocuklarda bu ilk diş çıkınca çok şirin oluyorlar
öpüyorum o bal yanaklarından..

3 tane emzirme atleti aldın sanırım :)) Kremi son haftalarda sürmeye başlanmalı diye duydum ben.Hamişlerime de söylüyorum hep.25ten sonra başlayın diye.Bir de süt çaylarına başla.Sütün hemen inerse bebeğine mama vermek zorunda kalmazsın.

Valla drumuza güveniyorum o yüzden bebelac aldım ben bugün.Pek sevdi.Dr 1 çay kaşığı ver dedi ama benimki 3 kaşık aldı.Emzik vermesem ağlayacaktı ver diye:KK9: Druma gelecek ay sorayım hipp markayı.Allah razı olsun canım:KK54:

Amiiinnn

:KK9::KK9::KK9: Miss gib bi haber.Bekliyoruz...

Ben gaz için hiç dikkat etmiyorum yediklerime.Alışmak zorunda artık.Çok abartmıyorum tabi ama herşeyi de yiyorum.
Aynı şeyleri denemişiz kızz:KK52::KK52: Gerdanım çok üşüdüğü için o yönteme devam edemedim ben.Sütüm üşüdü gaz yaptı kuzuma.Ben sütyeni bikaç kez kullandım sadece.O da evdeyken.Yada dışarda emzirmeyeceksem.
Bizimki de 4 tekerlekli sandalye.Kilitlenebiliyor dördü de.Drunuz yönlendirmeyecekmi ek gıda konusunda.Ben ne dersem onu yedireceksin dedi bana.

Hmm ishal konusunda bende dikkat edeyim sayısına o zaman.Bugün dr 4 güne kadar kaka yapmamanın normal olduğunu söyledi.Bizimki bazen 5 gün yapmıyor ama sıkıntısı olmadığından dra haber vermedim ben hiç.:KK34: Maşallah senin süt yaradı Esma sultana.Benimki de harekete yarıyor :KK70: Enerji içeceği gibi demekki benim süt :KK70:DDD Sütünü arttırmak için bişey yapıyormusun?Yada günlük beslenmen nasıl,özellikle yiyorum dediğin şey varmı?

Ayyyyyy tavşan seniiii.Isırırım o çeneni ben senin:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

evet canım yanlış yazmışım emzirme atleti olucak:) kusura bakma
ii o zaman bende son haftamada yavaştan kremi kullanmaya başlayayım
buarada süt çayı için erken değilmi
doğumdan sonra hemen içmem gerekiyor diye biliyordum
inşallah mamaya gerek kalmaz..

epack cim bende meraklanmaya başladım sonradan aklıma geldi subatta döneceklerdi belki taşındılar o yüden uğruyamıyordur diyordum.oğluşnasıl .yatağınız hayırlı olsun habersiz bırakma

son dönemeç allah yardımcın olsun kuvvetini artırsın rabbim

sağol teyzesi bizde senin kıza bayılıyoruz hani.hepimizin yavrusunu esirgesin rabbim.sandalye konusunda yatabileni tavsiye ediyorum ben 4 ayından itibaren kullanmaya başladım yatar vaziyette kulanıyorum .hem uyutmak kolay oluyor onda hem beşik hem mamasandalyesi bizim için .mutfaktaiş yaparken .masada yemek yerken bebek içinde çok rahat duruyor.

teşekkür ederiz teyzesi. zaman cabuk geçiyor en cok bebeklere bakınca anlaşılıyor.

alahım sanada sağlıkla kucaına almayı nasip etsin canım çok teşekkürler

sağol canım tam 6 aylık olduk canım.70 cm ve 8900 kğ olmuş.

oy kıyamam ben ona ya ne çekti kuzum öyle. allahım sana kuvet versin ikinize de geçmiş olsun..mama sandalyesi hayırlı olsun canım yanlız yatar vaziyette kullan hifacım çok küçük daha birde içine bataniye ser kulanırken çok terletmesin güle güle kulanın

amin sanada

hayırlı olsun

maşallah yavumuza allahım esirgesin

sağol canım Allah razı olsun....

Günlerdir gaz sancılarıyla ara ara kolikle ağlıyor durmuyor . Allahım dayanamıyorum gündüzleri,gece babasına bir yere kadar bakıyor işe gidiyor diye. Öldüm hu gaz sancısının elinden,tam iki aylık oldu 60 günlük ama geçmedi bu ağrı sızısı.Yememe içmeme dikkat ediyorum ne yapmalıyım daha ? Masajlar nurse harveys Metsil hepsini denedik hiçmi fayda etmez.
Dua edin yine gece başladı :KK43:
Sizler nasılsınız hakkınızı helal edin giremiyorum artık :KK43:

canım geçmiş olsun Rabbim şifa göndersin
doktora götürdünüz mü başka rahatsızlığı yoktur umarım
tekrar geçmiş olsun..

günaydın canlarrrr

nasılsınız bakalım???

Eki Görüntüle 970456

Eki Görüntüle 970447

Eki Görüntüle 970449

tuba canım maşallah ne tatlı olmuş sanki biraz zayıflamış gibi
banamı öyle geldi hastaymış geçmiş olsun rabbim şifa göndersin
babanızıda tez zamanda kavuştursun rabbim umresinide kabul etsin
geçen yıl bu zamanlarda bende umredeydim inş. Rabbim yine nasip eder
bi tadını aldınmı yine gitmek istiyorsun mevlam cümlemize nasip etsin..

merhaba kızlar nasılsınız?
yazmayalı epey oldu ama ara ara takip ettim okudum sizleri...
ayşecim büro açmışsın hayırlı olsun Rabbim helal bol kazançlar versin inş.
incinin bebeğine de çok üzüldüm. mutlaka bunda da bir hayır vardır çok zor bir durum ama sakın isyan etme canım Allah yardımcın olsun
Şafi ismiyle hayırlı şifalar diliyorum. dua edelim inş hep birlikte.
karapisso sen nasılsın bilal nasıl?
cadıozy senin ezgi de büyümüştür artık.

gelelim bize biliyosunuz doğumum çok zor olduğu için anlatmamıştım
sonra da hep hastaneye git gel taşınma derken koptum forumdan
Muhammed Selim kasık fıtığından ameliyat oldu.
aynı zamanda sünnetini de yaptırdık elhamdülillah iyi oldu.
göbek fıtığı Allahın izniyle kendiliğinden geçti.
aşılarını oldu. 4-5 gündür de hasta.
bronşiolit dedi doktorumuz.
ventolin verdi hava alıyoruz 4 gündür.
antibiyotik verdi. şimdi uyuyo yoruldu hastaneye git gel.
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin inş.
bizden haberler böyle uzun zaman gelmeyince biraz fazla yazdım kusura bakmayın.
öpüyorum minikleri de sizi de...
fırsat buldukça gelirim inş.
amin sizede rabbim şifalar göndersin
rabbim yavrunuzu bağışlasın..

ayşe canım arkadaşım, bu yazdıklarımı okuyunca neler hissedebileceğini tahmin eder gibiyim...

umutlarım bir bir suya düşüyor ve düştü de... buraya kadarmış. Hayat bana hiç iyi şeyler çıkarmadı karşıma.

benim sarı saçlı mavi gözlü kızım meğer gerçekten hastaymış... Kalbindede sorun varmış......

şimdi sadece beklemek kaldı.. hergün nezaman hayata gözlerini yumacak onu bekliyoruz. her saniyem ağlamakla geçiyor. umut hiç yok....

yüreğim ezildi yandı yandı eridi. nerelere gitmedim ki doktor doktor akşamlara kadar o koridorlarda gezdim bekledim. kolum ağırsada taşımaktan yılmadım. belki bir umut olur diye. ama yooook yooook.

piskolojim alt üst.. hiç ama hiç iyi değilim...hayat bana karşı çok acımaz davrandı..

Kızlar üstteki yazı incinin bana attığı mesajın kopyası :KK43:(((((((((((( Ne yazacağımı size nasıl anlatacağımı bilemediğim için kopyaladım :KK43:(((((((((((((((((((((((((

canım ya çok geçmiş olsun Rabbim şifasını sabrını
göndersin çok üzüldüm:KK43:( bu durumda ne söylenir onuda bilmiyorum:KK43:((
Rabbimden ümit kesilmez Mevla yardımcısı olsun..

Kızlar şimdi okudum incinin haberini. Çok ama çok üzüldüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Doktorların söyledikleri teşhis doğruymuş demek. Sanırım bir de kalbinde sorun varmış. Rabbim her şeyin hayırlısını versin gerçekten çok üzüldüm hep iyi bir haber gelir diye bekliyordum.

inci rabbim şifalar versin minicik melegine inş kısa zamanda düzelip unutturur sana bugünleri rabbim annesine babasına bagışlasın inşş... kızlar bugün agdaya gittim akıntım çok diye giderken bi parça peçete koymuştum eve gelip tuvalete girince ne görsem peçetede pembemsi azıcık bi kan kadın batıklarımıda temizledi ama bu belli bi noktadan kan gelmiş gibi degil akıntı gibi yarın dr gidicem kuzum daha çok küçük inş erken dogum tehlikem olmaz :18::18:

INCIM canim benim ya Allahim sifa versin. Cok uzuldum. Ne diyecegimi bilemiyorum.Dualarim sizinle..

KARDELEN1208 canim cok gecmis olsun insallah en kisa zamanda atlatirsiniz.
Ezgiyle beraber büyüyoruz cok sukur. 4 aylik olduk. Tukuruk baloncugu yapiyoruz bolbol.

SULEM operim tabi hatta minciklarim :-) deli gibi seviyorum cocugu ama evlat baska birsey. Doyulmuyor... Allahim herkese nasip etsin.

Selam bayanlar
Epey uzun zaman olmus girmeyeli,sayfalari biraz okuyabildim okumaz olaydim inci'nin durumuna kahroldum allahim sen sifasini ver yarabbim..biz iyiyiz oglusum 2 gun sonra 3 aylik olacak fotografini yuklicektim ama surekli hata verip durdu..bu arada aysecim topigin ilk sayfasina baktim da bugun oglumun dogum tarihi yanlis olmus,29 eylul yaziyor ama benim pasa 12 kasimda dogdu,karisiklik olmus galiba :))
Kizlar bu arada bazi arkadaslarimin bebislerinde gaz sorunu var sanirim,bende denedigim sanirim buyuk olasikla ise yaradigini dusundugum seyleri yazayim,ya o ilaclar cok iyi geldi yada benim oglum cok fazla gazli degil sukurler olsun ki.
Benim oglum 15 gunluk filandi gaz sancilari basladi doktorda sab damla vermisti birkac gun denedik bi ise yaramadi gibi gelmisti,bunun uzerine tekrar gittik doktora ve bize tamamen bitkisel olan bio gaia diye bir damla verdi gunde 1 kez 5 damla verdik hala devam ediyoruz,bir de yskin bir arkadasimizdan duyup bizimde doktorumuza danisarak aldigimiz wind salbe diye bir krem var,bu da tamamen dogal kimyon ozlu gaz kremi.sancisi oldukca gobek cevresine ayak tabanlarina bunla masaj yapiyoruz,yalniz her yerde bulunmuyor galiba bizim civar eczanelerde bulamamistik esim sabiha gokcen havaalanindaki eczaneden bulmustu..
Diyeceklerim bunlar benim bebegimde ise yaradilar belki baskasina da deva olur,herkesin bebisine kiymetlilerine saglikli sihhatli omurler diliyorum

Nasil uzuldum anlatamam.canim benim rabbim sifasini versin inciyede dayanma gucu.selamete cikarsinn.

Maşallah canım cok tatlı.

Tubi sende temmuzda doğum yapmistin sanırım. Bana müsait zamanın olursa eksik listesi yazarmisin? Temel ihtiyaclardan oluşan.

duygucum ben resimli olarak baya bişeyler paylaşmıştım. onları bulup tekrar gün yüzüne çıkarayım liste olarak.
umarım faydalı olur.
haziran 29 da doğdu bebişim.
çok güzel bir zaman bana göre. listeyi hemen bulmaya çalışcam tatlım :KK16:

Rabbim inci arkadaşımızı aydınlıgına çıkar inşallah.
ona hayırlısı neyse onu ver.
hayırlısı zor olansa,ona dayanma gücü ver.
sen darda zorda koymayansın,kullarına zor imtihanlar verme. dayanamayacagımız yükler yükleme Rabbim...

Allah razı olsun canım...
Rabbim yardımcınız olsun.ne çok şey yaşamışsınız.
çokk geçmiş olsu size de.Rabbim beterinden korusun :KK16:

tuba canım maşallah ne tatlı olmuş sanki biraz zayıflamış gibi
banamı öyle geldi hastaymış geçmiş olsun rabbim şifa göndersin
babanızıda tez zamanda kavuştursun rabbim umresinide kabul etsin
geçen yıl bu zamanlarda bende umredeydim inş. Rabbim yine nasip eder
bi tadını aldınmı yine gitmek istiyorsun mevlam cümlemize nasip etsin..

.

Allah razı olsun şulem...
eee artık bol hareketlenme dönemindeyiz.
yediklerini eritmeye başladı sıpa :)
emekleme,dönme,yürüteçte koşuşturma dönemindeyiz.
bu zamanlarda illaki biraz fark ediyor.
aman canları sağolsun.kilo herzaman alınıp verilir.
sen nasılsın bakalım??

X