- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #23.141
ayyy çok heyecanlandım bu topiklerde olmayı yine istiyorum galiba oğlum 7 aylık oldu ama bi istek oluştu yine rabbim doğru zamanda sağlıklı bebişler versin cümlemize arkadaşlar
Kızlar inciye bebeğine dua etmeyi unutmayalım lütfen...
Son 10 gün kaldı genetik test sonucuna inş hepsi tertemiz çıkar inci aramıza mutlu bir şekilde döner...
Etmezmiyiz hergün dua ediyoruz inş tertemiz çıkıcak sonuçlar .. Dilekçim senin bebişle ilgili uykusuzluk bile olsa mesajlarını okudukça çok mutlu oluyorum :) o kadar çok bekledinki çok şükür kavuştun, darısı bizlere inşallah
Ezgi hala kaka yapmadi yapsa bezi cerceletip duvara asicamsurrealist pardon surkaka bir calisma olsa gerek.
Bugun zeytinyagi icircem dun hemsiremiz oyle dedi.. daha da yapmazsa artik fitil geliyor. Ama oyle de gaz cikiyor ki pitir pitir ilac bile icmiyoruz kendi cikariyor gazi artik.
Dilekçim normal doğuma bu kadar takıldın ama o kadar da kolay değil gerçekten ben burda kolay oldu diyorum ama çektiğim zorlukları anlatmıyorum hamileleri olumsuz etkilememek adına. Bende psikolojik etkileri oldu mesela. Epizyotomi yani kesi yaptıkları için şu an 4 ayım bitti ama halen gerginlik hissediyorum. Halen daha idrar sorunu yaşıyorum bazen idrarımı tutamayacak gibi oluyorum. Düşün ki daha 1. doğumum ve yaşım çok genç. Bütün bunlar olurken kendimi kadınsı açıdan daha kötü hissediyorum fazla ayrıntı takılamıyorum burada. Ne zaman kendimi tam olarak toparlarım onu da bilmiyorum. Sezaryen doğum yapan annelerin hiçbirinde böyle bir psikolik sorun yok o yüzden takma kafana bak bir de bu yönlerini düşün. Bütün normal doğum yapan anneler bunları yaşayacak diye bir şey de yok ama benim yaşadıklarım bunlar.
Sen daha z.yağı içirmedinmi kız?.
Alemsin özlem yaaaa. Kurutup çerçevelet bariiiim
3 günmüKızlar bu çaylar sizde uyku yapmıyor mu? Ben nane kimin dışında bitki çayı icemiyorum. Bebisime de yaramazsa ben uyur kalırım içtiğimle kalmayayim sonra
Birde bebek 3 gün emmese bile birsey olmaz mam vermeyin diye duymuştum bende annesutu dışında 6 ay hiçbirşey vermeyi düşünmüyorum ama hepiniz mama vermisssiniz. Tombisim zaten emmezse yarım dünya olarak kalırım diye korkuyorum. Kardeşlerim mam verince emmediler çünkü erken bıraktılar memeyi
Ben 16haftadan sonra lierac diye bi krem aldım.2 tüp kullandım.Sabah akşam sürüyordum 7.aya kadar.Meğerse günde 1 yetermiş.Sık banyo yaparsan sürekli yağla vücudunu dediler.Ne kadar esnek deri o kadar az çatlak dediler.Ve genetiklik çok çok etken.Annemde de çok yırtık maalesef benimde 8.aydan sonra oldu kasıklarımda.Bende göğüslerime,göbeğime,kasıklarıma,kalçalarıma ve baldırlarıma sürüyordum.Bebek yağları,badem yağı,kakao yağı,lierac,vücut kremleri ne bulursam.Saf zeytinyağı bile sürdüğüm oldu.Belki de bu kadar çabanın sonucu az oldu çatlak.Yani anneminki gibi çok fazla olabilirdi :))Kızlar krem yağ vs çatlak.içın kullandiklariniz işe yaradı mi? Ne kadarlikken başladınız kullanmaya birde?
Bende tubilsohunki gibi ikeanın antilop markasını almayı düşünüyorum ama sert yapılı olduğu için kararsızım.Şu an 29,90 tl indirimde.Arkadaşlarımda chicco,kanz,baby2go falan var.Ayakları tekerlekli olmasın yeter diyorlar.Bebek sallandıkça devrilebiliyormuş tekerlek yüzünden.Kızlar hepinize iyi akşamlar
Bugün gelemedim aranıza misafirlerim vardı bugün. Sabahtan haber verdiler bende bir koşturmaca ancak fırsat bulup gelebildim.
Ayşecim benim kızımda uzun zamandır elini ağzına götürüp emiyor, bol bol salyaları akıyor. Sulu dişliklerden aldım minik olanlardan onu çok rahat tutabiliyor damağına götürüp sürtüyor. Sanırım 1-2 aya kadar dişleri çıkacak bu şekilde belirtileri oluyormuş.
Banyo konusuna gelince ben haftada 2-3 defa yıkıyorum. Daha az olursa içime sinmiyor. Fazla yıkarsam da üşütürüm hasta ederim diye korkuyorum ortalama 3 günde bir yıkıyorum. Yaz gelince bu günlerin acısını çıkartıp hergün yıkıycam inşallah:)
Kızlar benim bir sorum olacak. Mama sandalyesi alma fikrim var ama nasıl bir şey alayım. Tavsiyeleriniz, önerileriniz, deneyimleriniz hakkında bilgiye ihtiyacım var. Marka önerileride alabilirim.
Sen oturma minderinden aldınmı canım?Sert zemin totosunu acıtmasın kuzunun.selam kızlarr...
nasılsınız bakalım?
babamız şehir dışına çıktı bugün. ama yarın gece dönücek inşallah. bizde oğluşlarla keyif yapioruz...
Yusufcuk tam tur dönmelere başladı. bir bakıyorum sırt üstü,bir bakıyorum yüzüstü :)
Kenan çok geç dönmüştü. ee hareket olmayınca çocuk tombalak bir şekilde oturuyordu sürekli...
6 aylıkken 9 kilo 800 gram dı :)
yarın kendimi temizliğe vurmaya karar verdim.
şöööle dip bucak girişeyim eve.
canım fena şekilde temizlik yapmak istiyor :)
babamız da ayak altında olmayacagı için daha rahat yaparım.
sizler nasılsınız bakalım???
hehehhhmuzlu çikolata. güzelmişş
Allah Razı olsun kevokcum...
darısı başına inşallahhhhh
wavescim biz ikea nın antilop mama sandalyesini kullanıyoruz...
hem hafif,hem kolay kullanımlı,temizlemesi kolay, oyuncakları olup da çocugun dikkatini bozmuyor yemek yerken,çocuk büyüyüp kullanamicak yaşa geldiğinde parçalara ayrılıp kolayca kaldırılabiliyor
veeeeeeee en can alıcı nokta
üzerinde suya dayanıksız bir yer bulunmadıgı için tepsisini çıkarttıgım mama sandalyemizi direkt duş kabinin içersine koyyorum.
yusufcugu içine oturtup bi güzel yıkıyorum :)
çocuk hem dik duruyor daha rahat yıkayabiliyorum korkmadan,hemde etrafla oynuyor çok hoşuna gidiyor...
küvette tek başına yıkamak zor oluyor.
komple mama sandalyesinin sıgmadıgı yerlerde ayakları çıkartılıp çocuk yerde de oturtulup yıkanabiliyor.
bizim gelin öyle yapıyordu.
hatta şu ara indirimde diye biliyorum. tepsisi ve sandalye ayrı ayrı satılıyor. ikisi 50 tl yi geçmiyor.
resmini ekliyorum;
Eki Görüntüle 919180
Kenan küçükken almıştık mama sandalyesini... çok rahat kullandık. bikaç resim ekleyeyim. 2-3 yıl öncesinden :)
Eki Görüntüle 919191
Eki Görüntüle 919192
Benimki 3-4 gün yapmayabiliyor.Sıkıntısı yoksa dert etme demişti drumuz.Her kabızlıkta müdahale edilirse ilerde kalıcı kabızlıklar olabilirmiş.Ateşlendiğinde bile ateş düşürücüyü bile hemen vermeyin.Vücudu savaşmayı öğrensin diyorlar.Ezgi 2 gundur kakasini yapmiyor. Poposuna zeytinyagi da surdum. Kuru kayisi da yedim neden yapmadi anlamiyorum. Hergun yapardi yada birgun yapamasa ertesi gun mutlaka yapardi. Gaz cikior ama kaka yok. Sastim. 7 8gune kadar normal diyorlar ama bugun 3 saat agladi Ne yapayim bilemedim. Sabun mu soksam? Ya tembellesirse? Beklemeli miyim?
Ağladığında ona masaj yap Dileğim.Kucağına alma,sakin sakin konuş.ŞŞŞŞŞŞŞ sesi sakinleştiriyor bebekleri sende dene.Sesli besmele çek.Arapça çok farklı bi etki yaratıyor benim kızımda.Ağladığında hiç kucağıma almam ben.Sadece aşıda alıyorum.Çünkü çok ağlıyor.Oyun oynarken alıyorum hep.Gülüşmek çok güzel oluyor onunla :)) Sen onun mızmızlanmasına dayanamaz ve sık sık alırsan kucağına o seni kullanmaya başlar haberin olsun.Biraz sabret susmayı öğrensn yattığı yerde.kızlar size bişey soracağım. bizim oğlan sürekli kucakta olmak istiyor.emiyor gazı çıkıyor uyku için yerine yatırınca uyanıyor veya yerine yatıramıyorum hiç birşekilde maşaallahı var kilosuda iyi kucağımda alınca sırtım çok ağrıyor duramıyorum ağrdan. ne yapmalıyım kızlar ne olur bana akıl fikir verin. ben istiyorumki emsin gazı çıkınca uykusu yoksa bile yerinde durabilsin ama yok durmuyor. yarın 40 çıkınca kuran okumalrım namazalrm olacvak bu bebişle zor olacak. yerinde dursun diye ne yapsam ki ?
Allah rızası için tekniği varsa söyleyn uygulayalım eşimle.
eşimede acıyorum evdeyken onun kacağında hep. ya uyuyor yada kucakta...
:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:ALLAHIM ŞAFİ İSMİYLE ŞİFA VERSİN KUZUNA.DUALARIM SENİNLE BİTANEMne olursunuz bana dua okuyun. Yavruma mikrosefali diyorlar. torch testi ve beynine usg yapıldı normal çıktı. genetik testler yaptırıoz 15 ocak 20 ocakta çıkacak.
çok kötüyüm. yalvarırım
İşte bende bu sebeple ikea antilopu almasammı diyorumcanım bizim mama sandalyemiz asansörlü ve arkaya yatırılan cinsinden ben çok rahatım onda uyuyor bile ilk başlarda tam oturamayıp yamulduğu için biraz geriye yatırıyorum böylece mamasını yedirmek kolay oluyor nasılalırsan al koltok kısmının yumuşak olmasına dikkat et yoksa uzun süre oturmuyorlar içinde.önün tepsiside var çıkarılıp takılıyor ilk 4 ve 5 aylarında lazım olmuyor onun için çıkartıyorum.pierre cardin cazal mama sandalyesi ben çok memnunum tavsiye ediyorum mutfakta iş yaparken bile içinde bize kuzeninnden kaldı pempe ama olsun çokk rahat kızımda ve yeğenimde başka markalar kullanmıştık ama oturma kısmı sert olduğu zaman çocuk bir zaman sonra çıkmak istiyor .ama bu yumuşak diye benim paşa seviyor pembe ama olsun dimi.
Çok geçmiş olsun canım.Olacağı varmış suçlama kendini.Acemilik diyelim.Hepimiz yapabiliriz böyle şeyler.İnşallah hiçbirşey çıkmaz kuzucunda.merhaba kızlar çok kötü bişey oldu.çok üzgünüm ve kendimi suçlu hissediyorum.Bebeğimle oynarken bileğini çıkardım cumartesi gece doktor yerine getirdim pazartesi gelin kontrole dedi ama oğlum kolunu hiç oynatmadı pazar günü ve bugün götürdük köprücük kemiği çatlamış.Nasıl becerdiniz der gibi konuştu çok ağladım kaç gündür çok üzgünüm. nolur dua edin de iyileşsin.Bugün 6aylık kontrolü de vardı.gitmişken ona da gösterdik kan ve idrar aldılar ve idrar yolu enfeksiyonu var olmaması gerek.sünnet ettirin dedi.bir hafta sonra gelin antibiyotik yazıcam dedi.eğer geçmezse böbreklere bakacaklarmış.inş. böbreklerde bişe yoktur.sünnetse hemen yaptırmayı düşünüyorum .daha küçük ama sürekli olur dedi enfeksiyon.offf Allah'ım ne olur dua edin.Bir başka bebek fikrinden vazgeçtim bu küçücüğüme bakamıyorum ben((((((
Ayy canım benim yaa.Allah yardımcın olsun.Maşallah Ahmetcik kocaman olmuş.Kızlar nasılsınız ya çok öazledim herkesi gün çok kısa yetişemiyorum ara ara oluyorum tam yazıcam birşey çıkıyor. Ek gıda bize hiç iyi gelmedi Ahmet karın ağrısından çok huzursuzlandı ben de şimdilik azalttım. Zaten sütüm yetiyordu. Diğer oğluşlarla uğraşıyorum ortanca biraz kıskançlığa başladı hep bebekle ilgileniyorsun büyüyene kadar onu biryere bırakalım diyor. Güzel güzel anlattım o çok küçük oğlum senle beraber büyüteceğiz dedim ama biraz ilgiyi ortancaya yönlendirdik.
Inci mevlam şifa versin inşallah. Hepinizi çok öpüyorum bebişi olanlara sağlık uyku bol süt versin inşallah. Hamilelere kolay doğumlar nasip olsun inşallah . Hamile olmayanlara da mevla en yakın zamanda bebiş versin inşallah. Son olarak Ahmet ten hepinize öpücüklerEki Görüntüle 920862 Eki Görüntüle 920863 Eki Görüntüle 920864
Olunur canım.Biz de bugün olduk bişey demedi ebe.kizlar unuttum sormayi asidan sonra banyo olunur mu? veremde olunmuo ama bunda da ole mi
Eki Görüntüle 923717 Eki Görüntüle 923716
Kızımın 2 gün sonra 4 ayı bitiyor teyzeleri nasıl büyümüş mü..
E tabi atlattın gazı,uykuyu heyecan basar 2.ye.ayyy çok heyecanlandım bu topiklerde olmayı yine istiyorum galiba oğlum 7 aylık oldu ama bi istek oluştu yine rabbim doğru zamanda sağlıklı bebişler versin cümlemize arkadaşlar