Bol bebiş topiği

Kızlar Allah hepinizden razı olsun bu Cuma günü hürmetine dualarımız kabul olsun inşallah.

Evet şimdi daha iyiyim. Ağlamayı kestim kızlar. Eşimle konuştuk bol bol. Bana destek oldu.

Yan komşum geldi akşam bayağı oturduk. Bana moral verdi.

Yan komşumda 1,5 kilo dogmus ben yaşıyorum ya onada bişi olmaz dedi. Allah razı olsun ondanda.

Dediğim gibi bende zayıf dogmusum 2 kilo bile yokmuşum. Eşimde öyle doğmuş. Eee benim sarı şekerim napsın o da bize çekti.

Küvöze girmeyecek ya ona duacıyım. Allah ıma binlerce şükürler olsun.

Bebişimi hastaneden alıp evimize geleceğiz inşallah. Hep sizin güzel dualarınızdan dolayı herşey yolunda gidecek inşallah.

Rabbim kimseyi darda bırakmasın. Dermansız dert vermesin.

Bende bebişimin gelişimini burda paylaşayım doğdugunda.

İlerleyen zamanlarda olurda benim durumumda birileri çıkar. Benden moral bulurlar diye paylaşmak istiyorum.

Hep öyle kalacak değil ya minik kızım.

Annesi yer onun poposunu. Sağlıklı olmasına vede küvöze girmeyecek olmasına çok çok seviniyorum.

İçimde bir huzur var. Tamamen Allah a teslim oldum. Doğum ve ölüm Allah ın takdiri. Biz ne yapsak boştur.

Kızlar, sezeryan oldunuz çogunuz.

Peki epidural, spinal, genel anestezi mi oldunuz ? Hangisi daha iyidir ?

Sütünüzün gelmesine çok sevindim. İnşallah benimde gelecek. Ayşecim; rezene ve humana çayı mı ne iç dedi. Marketlerde bulabilirim dimi bunları ?

Canım bende 1950 gram doğmuşum bak koskocaman oldum. Hiç sıkma canını. Benim oğlumda 15 gün erken doğdu. 2828 gr dı. Şimdi maşallahı var. Zayıf doğan bebekler daha çabuk toparlıyorlar kendilerini hiç sıkma canını.

Bende sezeryan oldum ve 4. günü alışveriş merkezinde oğlumun eksiklerimi alıyordum eşimle. Korkma.
Ben genel anesteziyle oldum canım ama benim özel durumum vardı kalpten dolayı. Doktorum riskli gördü epidurali.

inci canım lütfen üzülme biraz fazla bakım gerektirebilir onun dışında sütünle beslersin toparlar bir tanem...4 kilo doğanların bakımı kolay sadece... Sağlıklı olsun da... İyi bir bakımla yaşıtlarıyla arasındaki fark kapanıyor... Ben ikizim 2.100 doğmuşum tek bebeklerden bir farkım da olmamış annemin sütü yetmemiş sma mama yedirmek zorunda kalmış bize... Boyum da uzun sağlıklıyım da... Çok şükür... Sen bol bol emzir süt için gereken herşeyi temin et yeter... Allah kolaylık versin...

Canım bebişler daha çok annelerine çekiyorlar. Ben minyon yapılıyım hamile kaldığımda 45 kiloydum.. Toplam 18 kilo aldım hamileliğim boyunca. Gebelikte her besinden düzenli yememe rağmen kızım 2.980 gram doğdu. Şişliği inince 2.910 oldu. Şimdiyse 3 aylığız ve 6.5 kilo maşallah. Kızın küvöze girmeyeceğine göre hiçbir problem yok kilosunun az olmasında. Bence tadını çıkart doğumuna odaklan ortada bir sıkıntı yok çünkü. Sağlığı yerinde olduktan sonra gerisi önemli değil diye düşünmende fayda var

Kızlar ÖZAYDER den ses yok sanırım 3 hafta falan oldu ondan haber almayalı. İnşallah bir sorun, problem yoktur.

Incim benspinal oldum epiduralde kateter kaliyormus ordan agrikesici veriliyormus. 3epidural fiyat olarak daha pahaliymids benim gorustugum anestezi uzmani anlatmisti. Ben hic bas agrisi yasamadim hic midem bulanmadi ve bana sonda da takilmadi lavman da yapilmadi. Cok rahat oldu senin de oyle olacakeminim. Sezeryan kokrkulacak birsey degil.
Canim ben humananin sut catyini ebebek sitesinden aldim indirimdeydi rezeneyi de aktardan aldim. Bak simdiden soyliyeyim cok igrenc taditadi var gunde 2 bardak icmen lazim.
Seni boyle olumlugordugumde cok sevindim. Hep boyle guzel dusun cok optum ikinizi de..

Canlar bir soru var kafamda günlerdir araştırıyorum ama hiç aklıma yatmadı. Son zamanlarda kendimi o kadar bakımsız hissediyorum ki aynaya bakasım gelmiyor çoğu zaman. Hamile olmayı düşündüğümden bu yana saçlarımı boyamıyorum 1.5 sene oldu nerdeyse. Emzirirken saç boyamanın zararı var mı bebeğime sütten geçer mi bilmiyorum. Bazı yerlerde bir sakıncanın olmadığını, bazılarında da boyadaki toksinin sütten bebeğe geçebileceğini yazıyor. Bende ne yapacağımı bilemedim. Yani boyasam bir türlü boyamasam bir türlü. Ne yapmalıyım bilemiyorum...

Bitkisel içerikli boyalar olabilir diyor ama ben de cesaret edemiyrum. Kin yaksam diyorum o da benim sac da kırmızı oluyor. Bu kucuk hanimlar yuzunden kendimize bakamiyoruz. Inan saclarimi banyodan banyoya tariyorum acilmiyor krem sürüyorum

Bitkisel içerikli boya deniliyor da ne kadar güvenilir onu da bilemiyoruz ki. Şimdi hiçbir şeye güvenilemiyor. Benim saçlarım normal kestane rengi aklımda bakır kızıl gibi bir ton var ama hayallerimde kalıyor maalesef:) Anneme sordum o röfle, perma bile yaptırmış beni emzirirken. Ama ben yavruma kıyamıyorum kimyasal geçecek diye. Eşimin amca kızları üniversite okuyorlar bana yaşlanmışsın özlem abla demezler mi iyice tuzu biberi oldular içinde bulunduğum durumun:) Onlarda çocuk yapsında göreyim ben onları ileride nasıl oluyormuş yaşlanmak

incicim çaylar markette var.Netten de alabilirsin.gg den hemen geliyor humana.Bikaç kutu alırsan iyi olur.Çok iyi geliyor humana.Rezeneyi aktardan al,hazır çay alma.İncir hoşafı da içmeye başla gülüm.Merak etme çok sağlıklı bi bebeğin olacak senin minnoş

Merhaba kızlar.
Sabahın 8,30undan beri dışarılardayız biz.Hava -5.İnşallah soğuk almamışızdır üçümüzde.:18:
Kuzucuğumu dr teyzesine gösterdik önce.5510gr,62cm olmuşuz.Dr gayet güzel beklediğim bu kg dedi.Her ay en az 600gr almalıymış artık.
Boğazı,ciğeri,sırtı,dişetleri gayet iyi.Kafası da büyümüş kocakafalı kızımın
3.ve 5.aylarda olması gereken rota aşısı varmış.Devlet ödemezmiş,onu da yaptırdık.Ağızdan damla şeklindeymiş zaten.Sorularımı da sordum dra.
Oda ısısı 24ü geçmesin dedi.19-20 çok düşükmüş.En az 22 dedi.
Artık uyandırmaya gerek olmadığını söyledi üstüne basa basa.40ı çıktıktan sonra gerek yok dedi.Uyku düzeni için de erken olduğunu,6aylıkken emzirme saatlerini değiştirerek uyku düzenine alıştıracağımızı söyledi.Gündüz çok uyutursan gece uyumaz artık dedi.
Demir vitamini 4.ayda başlayacakmış.Ve kesinlikle gerekli bişeymiş.
D3ü aksatmamaya çalış.Çok önemli dedi.
Form çayları,rejim kesinlikle yasak.Adaçayını bile çok içme,bitki çayları süte çok çabuk geçer dedi.Rezene,ıhlamur,nane dışında dedi.
Ayaklarımın ağrısı için nörolojiye gitmemi söyledi.Spinal yüzünden olabilir sinir ağrıları dedi.
Eşim de kbbye uğradı.Faranjiti nüksetmiş.İlaç ve gargara aldı.
Sağlık ocağına da uğradık.Geçen ayki aşıların kontrolü ve benim hepatit aşım için.Bu sefer kolum baya şişti.Ağrımaya başladı 1 saattir.3.aşıydı bu.4.ve 5.aşılar 1yıl arayla Aralık ayındaymış.
Bizde böyle arkadaşlar.Bütün bu hastanelerin arasında kiraladığımız dükkana baktık,matbaaya uğrayıp kart seçtik,bankaya gidip sgkdan gelen maaşı çektik vs vs.Çok yoruldum koşturmaktan.Hamlaşmışım evde otura otura.Kız uyursa bende yanına uzanırım belki biraz.Akşama yemek de dünden kalan bişeyler var.Salatayla süslerim onuda.Offf çok yorulmuşum valla

Kızlar herkese merhaba.
Nasılsınız bakem :))

Incim canım
Ablam 1, 5 ay önce bebeğini doğurdu. 7 aylıktan sonra onunda bebeği hiç kilo almadı. Son iki ayda neler neler yaptı ama bebek iki kilo anca oldu. Doğum yaptı bebek 2.600 doğdu. Küveze girmedi.Ama başka sıkıntıları vardı bebeğin. Fiziksel sıkıntılar.
İşte o an dedik ki keşke zayıf olsaydı küveze girseydi de böyle olmasaydı.

Hayat böyle incim. Rabbim kimseye yaşatmasın inşallah. Rabbim bize herşeyin hayırlısını nasip etsin. .
Uzulmemek aglamamak elde değil. Canının canı o senin.. Meleğin. .
Ama bir avazdan ağlamak ömre ziyandır.
Hayırlısını dile ve sabret. Unutma annenin evladına duası peygamber duasıdır..

Üzüldüm senn adına ama sen üzülme canım Herşeyden önce sağlıklı olması önemli.Benim bebeğimde 8.aydan sonra çok yavaş kilo almaya başlamıştı senn gibi üzülüyordum ağlıyordum ama sağlıklı doğdu inşallah iki hafta üst üste 2100 2200 çıkmıştı en fazla.Ama canım 3 kiloya ancak geldik ve doğum yaptım sezeryanla.Ama ben pekmezi duymuştum günde iki üç kaşık pekmez içtim bir meyve ile beraber.Mutlaka denemi isterim bebişe kilo aldırıyor iki haftada 800 gr gibi almıştı bebeğim.Ama mutlaka dene görücen neticeyi..Herşeyden önemlisi kzıım bi doğdu Allaaaahhh :))Maşallah o kilo almayan bebişim kırkında 1,5 kilodan fazla almıştı canım ve her ayında 1 kilodan fazla aldı ve annesini dünyalar mutlusu etti kuzum.Sende göreceksin bi doğacak ayına geldiğinde 1,5 kilo gibi almış olacak zayıf doğan bebekler çok çabuk toparlar diyorlardı doğruymuş hiç üzülme o güzel günleri düşün.Böyle üzüldüğüne pişman olacaksın canım unutma pekmezi de mutlaka dene tamam...:)

selam canlaaarrrr

nasılsınız?
biz hamd olsun iyiyiz. sabahtan beri kendimi temizliğe vurdum :) oh yaa bayadır böyle keyifle temizlik yapmamıştım...
yusufcuk yürüteçte ileri gitmeyi keşfetti :)
yanıma kadar gelio maşallah kuzucugum...

Ravzamız da dr ları şaşırtıcak derecede hızla iyileşiyormuş.
pazartesi günü büyük bir ihtimalle yoğun bakımdan çıkarıcaklarmış...
ağzından beslemeye de başlamışlar...
Hamd olsun Rabbime...

maşallah maşallah ikiside birbirinden tatlı çok farklılar allaah bağışlasın

Allah razı olsun canımcım... evet çok farklılar :) her gören yusuf hastanede karıştı heralde diyor. ama kordonu üstündeyken gördüm daha sıkıntı yok

canım benim bebiş memeye hiçbirzaman aşırı düşkün olmadı.
acıkında emio, doyunca bırakıyor sonra yatagında uykuya dalıyor.
memede uyumaz ve yarım saat kadar uzun bir süre emdiği hiç olmamıştır.
5-10 dk alel acele emio okadar :)
çok takmıyorum çünki acıkınca istio zaten...

kaka konusunda pek bir düzenimiz olmadı.
ilk zamanlar 5-6 defa yaparken sonraları günde 2-3 e düşürmüştü.
şimdi ise rahat 5 bez değiştiriyorum çünki balgam atıyor. öksürüğü vardı balgamlı, kakayla atıyor.

süt konusunu kafana takma canım. düzene girer ilerde. eger aglamıyorsa mama da verme. sütün yetiyordur...

ilk zamanlar yusufcuk da uyumuodu gündüz. ama şimdi 45 dk,1 saat kadar oynuyo sonra yine uyku.
düzeniniz oturucaktız sizin de

oyyy maşallah ne tatlı bişey bu
MAŞALLAH SUBHANALLAH

canım benim içini ferah tut. herşey düzelicek...
benim spinal sezeryandı. hamd olsun çoooook kolaydı.
sütüm olucak diye düşün. beyinin salgıladıgı hormon sayesinde süt üretiliyor.
olumlu düşün olumlu olsun kuzum.
bebişin gelince artık yalnız olmucaksın hayatına bir arkadaş geliyor.
sakın ağlama üzülme. birkaç ay sonra bu zamanlarını hatırlamıcaksın bile :)
yeni bir hayat seni bekliyor...

Allah razı olsun şulem.
biri kara kaşlı kara gözlü diğeri tamamen farklı
Rabbim hepimizin evlatlarını salih eylesin inşallah...

bakalım senin paşa nasıl yakışıklı olucak

canım ben kenana hamile kalmadan boyatmıştım en son.
yani 4 yıldır boyamadım. ama boyle daha iyi saki...
hevesim kalmadı hiç boyaya.
illaki bakımsızlık olur. kendimize eskisi kadar vakit ayıramıyoruz ilk zamanlar. ama ilerde düzelio.
istersen bebişin büyüsün sonra boyat. her ihtimali göz önünde bulundurmakta fayda var

İncim dua ediyorum inşallah korktuğun gibi olmıcak Allahın izniyle hemen kilo olcak doğumdan sonra.. Hem önemli olan sağlıklı olması sıkma canını bak yakında kucağında olucak anne olucaksın , çok büyük bi şans bu :)

Ne uyumuşuz kuzumla yaa
Müsaade etseydi herhalde sabaha kadar uyurdum.
Topik de sessizliğini korumuş ben yokken
Ev buz gibi arkadaş yaa.Eldiven mi giysem diye düşünüyorum resmen.Hayır kansızlık falan da yok nedir bu üşüme diyeceğim ama derece bangır bangır bağırıyor zaten 21 bile değilim ben diye
Hifa'nın bezini değiştirirken bile korkuyorum üşütecek diye:18: Kapşonlu eşofman takım giydirdim hala buz gibi yanakları falan
Sobalı evde otursam en azından bi odam sıcak olurdu bu ne arkadaş ya

nbr canım nasılsın seni merak ediodum nasıl gidiyo hayat umarım herşey yolundadır

çok geçmiş olsun canım sanırım yeğenin hasta çok takip edemedim allah şifa versin tez zamnda annesine kavuşsun inş

canım üzme kendini ozaman daha çok etkileniyoo oda üzülüyor sen elinden geleni yaptın takdir allahın kilo doğunca nasıl alıcak görüceksin önemli olan sağlıkla birbirinize kavuşmanız öyle yada böyle büyüyorlar inan allaha tevekkül et dua et rabbim yüzünüzü güldürsün sarı şekerine kavuştuğun an tüm üzüntülerin bitecek inş hele bide kokladınmı dünyan duracak güzl şeyler düşün güzel şeyler hayal et hadi bakalım güzel haberlerini bekliyoruz bebişinin fotosuyla beraber

bilalciğin ii olmasına sevindim maşallah kuzuya emmeyede başlamış zor günler yakında bitecek yanyana olcksınız bol bol dinlen canı ki bilalcik yanıan gelince epey yorulacaksın kollarına ihtiyacın var tosun bilalcik o kolları çokk sevecek annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…