Heyooo süpersin bir kişi daha çıktı :)
Başlangıçta ben inanılmaz güçsüz olduğum için sabahları hatunun sadece ısınma hareketlerini yapabiliyordum :) 3 hafta kadar neredeyse sadece ısınma hareketini yapabildim, nefesim kesiliyordu :)
Isınma hareketi şurada :
BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv
Bodyrocktakiler zaman sayacı ile çalışıyorlar ancak ben hiiiiç uğraşmadım öyle bir şeyle.. Sadece yapabildiğim kadar tekrar yaptım.. İlk bir kaç ay 10 dk sonra 15 dk derken şimdi 25 dk kesintisiz yapabiliyorum..
Sana tavsiyem ilk
charliejames1975's Channel - YouTube adresindekilere bir bak... Özellikle Zuzana'nın 2008 - 2009 tarihli videolarına (o tarihlerde o da yeni başladığı için hem daha basit hareketler hem de daha az ekipman kullanıyorlar) ve yapabildiğin kadar tekrar yap beğendiklerinden.. Şimdi Zuzana video çekmiyo, onun yerine başkaları gösteriyorlar hareketleri ve cidden hem acaip zorluyorlar (özellikle esmer kadın) hem de yeni başlayanlar için çok uygun değiller. Ama özellikle bir kadın bir erkek çektikleri videoların yarısından sonra hareketi nasıl daha basit ve yeni başlayanlar için yapılabileceğini de gösteriyorlar. Şunun gibi:
BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv
Hareketler arasında maksimum 1 dk ara veriyorlar, şimdilerde akım bu, spor salonunda 1-1,5 saat geçireceğinize 20-25 dk ama sıkı çalışma yapın, çok daha etkili diye yazılar çıkmaya başladı fitness dergilerinde..
Ben hemen hiçbir çalışmayı onlar gibi tamamlayamadım tabii :) O dipstation dedikleri aletten yok bende, pilates topu da yok, onları kullandıkları videolarda hep başka beğendiğim hareketleri yaptım gücümün yettiğince... Ve şu anda hayatımın en fit dönemindeyim :)
Spor sonrası protein için bir sürü ek gıda da var, özellikle kas yapmak isteyenlere whey protein'ler, kazeinler, aminoasitler vs. satılıyor ve ciddi kas yapmak isteyenler bunları kullanıyor. Ben çok bu tarz işlenmiş protein fikrine ısınamadığından onun yerine her egzersiz sonrası bir yumurta yiyorum :) Bir ölçek protein tozunda aşağı yukarı 20-23 g protein varken yumurtada bu 6-7g kadar ancak yumurtaya başladığımdan beridir (heralde bir 3-4 hafta oluyor) karnımda kaslar belirmeye başladı hafiften ve bacaklarımla popom daha da sıkılaştı :) Süt proteinleri özellikle gece yatarken etkiliymiş, kana daha yavaş karıştıkları için, akşamları bir bardak süt bahanesi de böylece hazır :)
Kızına da süt yerine yumurta da deneyebilirsin, egzersizden maksimum yarım saat içinde yenmeliymiş, eminim senin sayende fıstık gibi bir kız olacak büyüyünce, ne güzel şimdiden sporla büyütüyorsun :))
Umarım atladığım bir şey yoktur, sormak istediğin başka sorular olursa mutlaka yanıtlamaya çalışacağım :)