- 12 Mayıs 2007
- 1.200
- 1.220
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #1.101
Havucu blw için buharda pişirmiş oluyorum zaten, içme suyunun cezveye doldurup içine havucu atıyorum çatalla ezip, su kaynayınca 1,5 tatlı kaşığı irmik koyup irmikler pişene kadar orta kısık ateşte karıştırıyorum. Evet az az yiyorlar ama şu an asıl amaç karın doyması değil zaten o yüzden sorun değil. Ben mesela kızım püskürtmek yerine yutkunmayı öğrensin diye bekliyorumIrmikli mamayi nasil hazirliyorsun acaba ? Irmikle havucu ayri ayri pisirip birlestiriyor musun?Bizim tadimlarimiz bitmek uzere artik ogunlere gecicem.Bu zamana kadar yediklerini toplasam yediklerini bi kase etmez ama umudumu kaybetmedim
Merhaba:) peyniraltı suyunda bir haftaya kadar saklanabiliyormuş. Ama ben 4-5 günden sonra kalırsa kendimize kullanıyorum bebeğe tazesini yapıyorum.Merhaba herkese , ne kadar guzel bi paylasim alani olmus burasiBen de karisik gidenlerdenim.Gelmisken ayagimin tozuyla da bi soru sorayim Bugun lor yaptim kızıma, aslinda amacim gunluk yapip taze taze vermekti ama elimin ayari kacmis Simdi yarinda vereyim diyorum bunu dolapta saklarken peynir alti suyu da koymali miyim ?
Bizim dr yumurta sarisinin 1/8iyle baslayip artrarak 1 haftada 1 tam sari verebilirsin demistiRica ederim canım. Sarısının miktarı sıkıntı yoksa üçüncü günden sonra tam veriliyor diye biliyorum ama emin değilim. Bilen biri varsa yazsın öğrenelim. Bizimki üçüncü günden aonra tam yedi hep.
Biz baglamiyoruz ymek yerkenKızlar mama sandalyesinin kemerini bağlamayacağız değil mi ? Bir yerde okumuştum allah korusun müdahale etmek gerekirse zaman kaybetmemek açısından
Ben bağlıyorum ama ani müdahale etmem gerekirse kemeri çözmeden çıkartabileceğim kadar gevşek bırakıyorum yine de.Kızlar mama sandalyesinin kemerini bağlamayacağız değil mi ? Bir yerde okumuştum allah korusun müdahale etmek gerekirse zaman kaybetmemek açısından
Ben de bağlamıyorum canım. Ama çok kontrol ediyorum tepsisini kilitli mi diye. Birgün elimde kalacak korkarımKızlar mama sandalyesinin kemerini bağlamayacağız değil mi ? Bir yerde okumuştum allah korusun müdahale etmek gerekirse zaman kaybetmemek açısından
Cnm ne kadar sutten yapiyosun peyniri?Merhaba:) peyniraltı suyunda bir haftaya kadar saklanabiliyormuş. Ama ben 4-5 günden sonra kalırsa kendimize kullanıyorum bebeğe tazesini yapıyorum.
Hadi bakalım hayırlı olsun :) evet canım soymadan koyma.Ben bugun baslicam insallah. 180 gunumuz doluyo :) tuhaf bi soru olcak belki ama :) havucu soyup mu koydunuz tost makinesine merak ettim
Yani hiç ölçülü yapmadım. 5 kg lık süt geliyor bize. Kaynatınca yarıdan biraz azını ayırıp peynir yapıyorum. Kalanını yoğurt. 1.5-2 lt civarıdır tahminen. Büyük bir kalıp çıkıyor.Cnm ne kadar sutten yapiyosun peyniri?
Ben ölçtüm özelliklle. 2litre süte 1dolu subardağı yoğurt ile kestirdim. 310 gr peynir çıktı.Cnm ne kadar sutten yapiyosun peyniri?
Cvp yazamadim ama soyarak yaptim. Bizimki sevdi havucu cok mutlu oldu oynarken aksam da gordum havuclari bezinde ben de cok mutlu oldumHadi bakalım hayırlı olsun :) evet canım soymadan koyma.
Tamam cnm cok tesekkur ederim. Peynire daha var ama ben cok merak ettimYani hiç ölçülü yapmadım. 5 kg lık süt geliyor bize. Kaynatınca yarıdan biraz azını ayırıp peynir yapıyorum. Kalanını yoğurt. 1.5-2 lt civarıdır tahminen. Büyük bir kalıp çıkıyor.
Cok tesekkur ederimBen ölçtüm özelliklle. 2litre süte 1dolu subardağı yoğurt ile kestirdim. 310 gr peynir çıktı.
Cvp yazamadim ama soyarak yaptim. Bizimki sevdi havucu cok mutlu oldu oynarken aksam da gordum havuclari bezinde ben de cok mutlu oldum