Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Herkese merhaba,
Kızım 5-6 ay arasında 150 gr alabilmişti. Doktorumuz hızlıca ek gıdaya geç, blw yapma, o şekilde iyi beslenemez demişti ama biz blw yaptık ve kızım bu ay 800 gr almış :) bizi çok mutlu etti. Demek ki bebekler blw yöntemiyle kendilerini besleyecek kadar yiyebiliyorlarmış görmüş olduk.
Destekleriniz için teşekkürler.

Herkese merhaba,
Kızım 5-6 ay arasında 150 gr alabilmişti. Doktorumuz hızlıca ek gıdaya geç, blw yapma, o şekilde iyi beslenemez demişti ama biz blw yaptık ve kızım bu ay 800 gr almış :) bizi çok mutlu etti. Demek ki bebekler blw yöntemiyle kendilerini besleyecek kadar yiyebiliyorlarmış görmüş olduk.
Destekleriniz için teşekkürler.
Maşallah :) :nazar::nazar:şaşırtıyorlar valla:KK200:

Merhaba arkadaşlar. Tecrübeli arkadaşlarım bebeğinin dişi olmayıp salatalık ve et tadımı yaptıran var mı? Bunları yiyebiliyorlar mı?

Bir de şu unların hepsini ayrı ayrı mı tadıyorlar? Help me please!
Et değil de iyice küçük kıyma verenler var veya yumuşak köfte, yiyebiliyordur diye düşünüyorum. Salatalığı da kenarlarını kesip içindeki yumuşak kısmı verdim, tek dişi vardı verdiğimde ama onu kullanmayı öğrenememişti henüz:KK70:

Her şeyi tadını bilsinler diye ayrı tadıyorlar ama tek verilemeyecek olanları yumurta veya başka bir şeyle pişirip de tadım yapılabilir. Ben yeni tattığı şeyi önce verip yanına da eski tattıklarından koyuyorum. Mesela zeytin yumurta salatalık oluyor önünde. İstediğini yiyor.

Merhaba S SapkaliA .
Sayfadan bildirim gelmedi görmedim bende msjları hiç yeni gördüm valla.:sus:
1) Ben kefir veriyorum . Doktorumuz 7.ayda sorduğumd verebilirsin demişti.
2) benim yarım çay kaşığı kadar halâ çoğalamayan kefir mayam var onunla 1lt sütü mayalıyorum.
3)mayaları mayalama dışında 1çb kadar suyun içinde yada sütün içinde buzdolabında saklıyorum hiç bir şey olmadı şimdiye kadar.
4)Bizde ishal gibi bi belirti olmadı.
Umarım yardımcı olabilmişimdir geçte olsa :KK22:
Ya bana da bildirim gelmedi :)) simdi gordum. Hem de nasil yardimci olsun :) tesekkurler sevgili guzel anne :KK66:

Merhaba arkadaşlar. Tecrübeli arkadaşlarım bebeğinin dişi olmayıp salatalık ve et tadımı yaptıran var mı? Bunları yiyebiliyorlar mı?

Bir de şu unların hepsini ayrı ayrı mı tadıyorlar? Help me please!

Merhaba, benim kızım 8,5 aylık 7 aylıkken kuzu pirzolayı eline vermiştim tadını alsın diye. Emdi ve çok sevdi. Şuan yiyebiliyor da. Dişi yoktu ilk verdiğimde, parça da koparmıştı. Bence dene. Onlar beceriyor merak etme.

LÜTFEN;
"Ben verdim bir şey olmadı."cılara burada müsade edilmesin.
Parça et +9 aydır.
Kıyma +8 aya uygundur.

BLW "VER ELİNE YESİN!" değildir. Belirli bir prensibi ve akışı vardır.

Merhaba kızlar.. Uzuuun zamandır giremiyordum kkya.. Keyifler nasıl ve ilerlemeleri nasıl bebelerin.. Biz şu sıra ne var ne yok yere atıyoruz sonra peşinden mel mel bakıyoruz... :işsiz: bardaktan içmeyi öğrenmiş olmasına rağmen iki dakika özgür bırakayım diyip geri çekildiğimde o el o bardağa dalıp.... :olamaz: blw prensiplerinden baya uzaklaştığımda oldu valla napim çubuk kraker artı kaçıncı aydı acaba :KK70: o bi mucizeymiş bunu anladım bebek arabasında hunharca çemçüren hatunun bir çubuk krakere tav olup hiç ses çıkarmadan gezmesi... :KK36: ama en harika haber kızımın süt alerjisini atlatması oldu.. Nasıl mutluyum anlatamam sütsüzlükten içim kurumuş benimde kıza yedirmek şöyle dursun kendim ölüyormuşum meğer ne çok seviyomuşum ben süt yoğurt peynir :KK70:

Merhaba, benim kızım 8,5 aylık 7 aylıkken kuzu pirzolayı eline vermiştim tadını alsın diye. Emdi ve çok sevdi. Şuan yiyebiliyor da. Dişi yoktu ilk verdiğimde, parça da koparmıştı. Bence dene. Onlar beceriyor merak etme.
Benim bebeklerim 7 aylik oldular fakat, ellerine yiyecek veremiyorum büyük parca koparip tikanirlar diye.

Benim bebeklerim 7 aylik oldular fakat, ellerine yiyecek veremiyorum büyük parca koparip tikanirlar diye.
Canım ne kadar çok alistirirsan o kadar rahat edersin ilerde. Ilk yardim tekniklerini de öğren yanlarında oldugun muddetce onlara firsat ver emin ol sende şaşkınlıkla izlersin ne kadar dikkat ettiklerini ve zaten zamanla öğürme reflesksini dogru kullanmayi öğrenip kendilerini kurtarabiliyorlar. Biz 13. Ayimizdayiz Allaha cok şükür catal kaşik başladık epeydir kendisi yiyor. Ve dogdugundan beri 1 kere bile püre tarzi hiç-bir sey vermedim

Merhaba kızlar.. Uzuuun zamandır giremiyordum kkya.. Keyifler nasıl ve ilerlemeleri nasıl bebelerin.. Biz şu sıra ne var ne yok yere atıyoruz sonra peşinden mel mel bakıyoruz... :işsiz: bardaktan içmeyi öğrenmiş olmasına rağmen iki dakika özgür bırakayım diyip geri çekildiğimde o el o bardağa dalıp.... :olamaz: blw prensiplerinden baya uzaklaştığımda oldu valla napim çubuk kraker artı kaçıncı aydı acaba :KK70: o bi mucizeymiş bunu anladım bebek arabasında hunharca çemçüren hatunun bir çubuk krakere tav olup hiç ses çıkarmadan gezmesi... :KK36: ama en harika haber kızımın süt alerjisini atlatması oldu.. Nasıl mutluyum anlatamam sütsüzlükten içim kurumuş benimde kıza yedirmek şöyle dursun kendim ölüyormuşum meğer ne çok seviyomuşum ben süt yoğurt peynir :KK70:
süt alerjisinde nasil kurtuldunuz.bizdede o sorun var bi caresi varmiki

Herkese merhaba blw bi anneler şuan 3 yaşımdaki kızımı blw yöntemiyle büyüttüm . Elhamdulillah hiç sıkıntı yaşamadık 1 aylık oğlum var darısı onun başına ben mail den görüp buraya da yazmak istedim keçiboynuzu unu kullanıp bol bol pankek yaptığımı hatırlıyorum

Herkese merhaba blw bi anneler şuan 3 yaşımdaki kızımı blw yöntemiyle büyüttüm . Elhamdulillah hiç sıkıntı yaşamadık 1 aylık oğlum var darısı onun başına ben mail den görüp buraya da yazmak istedim keçiboynuzu unu kullanıp bol bol pankek yaptığımı hatırlıyorum
Keçiboynuzu unu kaçıncı aydan itibaren kullanılabilir ki acaba?

Teşekkür ederim. 5 aylık ek gıdaya geçmeyi düşünmüştüm 160 günlük olacaktı fakat 180 günü bekleyeceğim sanırım bu unu mutlaka almak istiyorum
Bu un 1 tatlı kaşığı kadar kullanılıyor fazlası acı yapıyor ama güzel bir tadı var.
Bence de 180 günü tamamlamak en güzeli, acelesi yok ki yemeğin, zaten yiyecekler ömür boyu önce vücutları hazır olsun.

Kizlar ben bebegime blw yapıyorum. Ama arada kasikla corba falan icirip kendim yedirdigim de oluyor. Sizce hata mi yapiyorum? Bir haftadir bebegim aldigini agzina goturmek yerine oynamayi saga sola firltmagi tercih ediyor ve benim yedirmemi bekliyor. Bebegim 8,5 aylik. Bu yaptigim onda kafa karisikligina mi sebep oluyir? Cok guzek yiyebilen bir bebekti ama bir haftadir bi garip.

Kizlar ben bebegime blw yapıyorum. Ama arada kasikla corba falan icirip kendim yedirdigim de oluyor. Sizce hata mi yapiyorum? Bir haftadir bebegim aldigini agzina goturmek yerine oynamayi saga sola firltmagi tercih ediyor ve benim yedirmemi bekliyor. Bebegim 8,5 aylik. Bu yaptigim onda kafa karisikligina mi sebep oluyir? Cok guzek yiyebilen bir bebekti ama bir haftadir bi garip.
Sizin yedirmeniz kafasını karıştırır. Çok daha kolay ve hızlı doyduğu için kendi yemeye çalışmakla uğraşmak istemez.

X