Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Eki Görüntüle 2114561 kizlar bu alerji mi? Fikri olan var mi? Ogleden sonra dr a goturcem ama havuctan mi.oldu ki?
Gecmis olsun buyuk ihtimal alerjidir. Kızıminki de boyle sirtinda cikti (muz alerjisi). Ben 10 gun gecmesini bekledim gecmeyince gittim. havucu ve ek gidayi kes geçene kadar, kizariklari da ilik suyla yikayip nemlendirici sür. Dr a gidince deriden alerji testi yapip kortizollu krem verdi.

Tesekkur ederim dr alerji dedi geceme kadar verme dedi. Nemlendr dedi dedigin gibi

Selam kızlar. Biz tadim günlerimizi bitirmek uzereyiz. Kefir denemedim yarin deneyecegim inşallah. Onu nasıl veriyorsunuz normal bardaga koyarak mi daha önce hic duymamıştım da bunu bilgim yok herhangi bisey yapmama gerek var mi kefire?
Bide catal kaşık ne zaman vereceksiniz önüne koyacaksiniz ya da? Bizimki görünce istiyor önüne koyuyorum hemen agzina sokuyor ama cok ileri goturup bogazina zarar verecek diye korkumdan veremiyorum ama bu şekilde de nasil öğrenecek acaba daha zamani mi degil? Bu arada haftaya 8. Ayimiz bitecek

Kizlar ben avokadoyu yedirmeyi beceremedim ya icinden siyah siyah ip gibi seyler cikiyo ne ki onlar cok mu bekletmisim :/

Oo süper. Ocakbaşı yaparsınız ete geçince hemen

Arkadaslar kefir nasıl yapılıyor??
Canım mayasını bulursan kolay yapımı. Günlük sütü yoğurt mayalanacak kadar ısıt (parmağını soktuğunda 7-8sn beklettiğinde yanmayacak kadar) sonra mayayı içine atıp bekletiyorsun. Kıvamı koyu bir ayran gibi olunca, plastik süzgeç (metal hiç birşey dokundurmak yok) ile süzüp mayayı çıkartıyorsun içinden. Kavanoza mayalamak en iyisi. Süzdüğün kefiri buzdolabında sakla ve kullan. Mayayı da en ufak kavanozlardan birine koy üstüne normal ısıtılmamış süt dök ve buzdolabında şakla.
Kuru maya kullanmadım bilmiyorum onu.

Kefir mayası yoğurt gibi sıcak sütle olmuyorki kuzum benim bildiğim ılık oda sıcaklığında sut yeterli diye biliyorum ki hep öyle yapıyordum ben.. canlı olduğu icin sıcak süt öldürmez mi mayayi..
Bide hava alacak şekilde karanlık bi yerde bekletilerek 24 saatte mayalaniyor kefir.. Daha fazla sure tavsiye edilmiyor bekledikce içindeki alkol oranı artıyormus eksilesiyor bide.. Canlı maya aktarlarda var ama pek begenmedim ben oradan aldigimi cevrenizde yapanlar varsa yavrularindan alin çok daha iyi olur zaten çok cabuk büyüyor...

Armudun bu kadar gaz yapabileceğini hiç düşünmezdim iki gündür sanayi tüpü gibi çocuk.

Alerji yapmadı, vücudu da gazla baş etmeyi öğrensin diye bol gaz masajı ve evirip çevirmek şartıyla ikinci gün de verdim ama ne masaj ne evirip çevirme sabaha kadar sürekli uyanmasına engel olmadı. 3. günde armut vermeyeceğim eski tadımlardan birine döneceğim.

Armuda böyle reaksiyon gösteren başka bebek var mı burada, yoksa bir Defne mi Gazman çıktı?

Aynısı bende elmada olmuştu seni çok iyi anlıyorum

Kızlar evde peynir yapıp bebeğime verdiğimi söylediğim bi kaç kişi taze peynirin çok tehlikeli olabileceğini, brusella vb hastalıklara yol açabileceğini, peynirin en az 15-20 gün bekletilmesi gerektiğini söyledi. İnternetten baktım biraz direk taze peynir zehirlenmesi gibi başlıklar çıkıyor sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…