2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Ben 6 ögun veremiyorum.sabah yumurta sarisi kendi yaptigim peynir; biraz oyun sonra emer uyur kalkar yogurt; ogleden sonra meyve elma ya da armut; aksam gibi corba.ki bazi zamanlar meyve ya da corbadan birini vermeye vakit kalmiyor.sıkca da emiyor cunku
bebeğe 6 öğün vermek emmeyi azaltır sanırım sağlık ocağındaki hemşire biraz yanlış bilgilendirdi bence. skca emmesi en güzeli, ama gece çok sk uyanınca sorun anneyi uykusuz bırakıyor

Kahvaltıda peyniri yumurtayı karıştırıp mı veriyorsunuz ayrı ayrı mı, bir de salatalık boğaza kaçmaz mı ben daha vermeye cesaret edemedim. Ne güzel baya sk emiyormuş bebeğiniz. 2 saatte 1 filan emiyor anladığm kadarıyla.
Ayrı ayrıda veriyorum omlet yaptığımda karıştırıp da yapıyorum. Salatalığı yatay 2ye kesiyorum ben yarım salatalığı eline veriyorum. Kabuğunu soymadan o zaman kopartamıyor. :) hala dişleri yok bizim tavşanın :) çukur çukur yapıyor salatalığı kemire kemire . :)

Merhaba anneler. Bugun sağlık ocağına kontrole gittik artık 6 öğün ek gıda verin 3 ana öğün 3 ara öğün dedi hemşiremiz. Siz neler yapıyorsunuz. Bir de kahvaltıda neler veriyorsunuz, kahvaltı hazırlamak sabahleyin zor oluyor bebek sabırsızlanıyor. Sizde durumlar nasıl.
Once emziriyorum cnm... sut degil de mama varsa mama vereceksin... 1 saat sonra kahvalti seklinde gidiyoruz

Gun icinde aklima gelsikce... ama aslinda her yemekten sonra yapmak gerekiyor.. steril bezle temizliyorum ilik suyla ama kucuk parmak fircamiz da var dislerimiz heniz minik oldugundan onla yapmiyorum
Bizim 8 dişimiz çıktı, bu aralar giydirmek bez değiştirmek çok zor hep asi, parmak fırça kullanabilir miyiz bilemiyorum.

merhaba anneler, sanırım yemek yapmaktan foruma yazmaya vakit kalmıyor:) Nasıl gidiyor ek gıda süreciniz bebeklerimiz artk hemen hemen herşeyi yiyor. Bizde birkaç gündür kaşıkla yemeye karşı direnç var, kaşığı elimden alıyor artık sulu yemekler yemek istemiyor, köfte krep mücver tarzı şeyleri yiyor, diğerlerini püskürtüyor. Sizde durumlar nasıl, katı yiyecek önerileriniz varmı. Anneler günümüz kutlu olsun:)

merhaba anneler, sanırım yemek yapmaktan foruma yazmaya vakit kalmıyor:) Nasıl gidiyor ek gıda süreciniz bebeklerimiz artk hemen hemen herşeyi yiyor. Bizde birkaç gündür kaşıkla yemeye karşı direnç var, kaşığı elimden alıyor artık sulu yemekler yemek istemiyor, köfte krep mücver tarzı şeyleri yiyor, diğerlerini püskürtüyor. Sizde durumlar nasıl, katı yiyecek önerileriniz varmı. Anneler günümüz kutlu olsun:)
Seninki de kutlu olsun. Sıvı gıdaları bardakla vermeyi dene istersen. Bizimki 7,5 aylık sizinki kadar büyük değil ama son zaman kaşığa üflemeye başlamıştı. Cam bardakta veriyorum kendisi tutup içiyor ben alttan bardağı destekliyorum

Seninki de kutlu olsun. Sıvı gıdaları bardakla vermeyi dene istersen. Bizimki 7,5 aylık sizinki kadar büyük değil ama son zaman kaşığa üflemeye başlamıştı. Cam bardakta veriyorum kendisi tutup içiyor ben alttan bardağı destekliyorum
Bizimkinin 8 disi var nedense cam bardagi kirar diye korkuyorum bardakla verirken. Ama bir sekilde alismasi lazim. Cesarwt verdiniz bana tesekkur ederim

Bizimkinin 8 disi var nedense cam bardagi kirar diye korkuyorum bardakla verirken. Ama bir sekilde alismasi lazim. Cesarwt verdiniz bana tesekkur ederim
MaşaAllah ona. Diş durumunda nasıl olur bilmiyorum bizimkinde hiç yok daha. Kırabilir mi ki. Blw de fincanla veriyorlar ama kıranını duymadım. Denersen burda da paylaş olur mu merak ettim

MaşaAllah ona. Diş durumunda nasıl olur bilmiyorum bizimkinde hiç yok daha. Kırabilir mi ki. Blw de fincanla veriyorlar ama kıranını duymadım. Denersen burda da paylaş olur mu merak ettim
Bugün denedim öğle öğününde, kırılmadı ama dişleriyle çok bastırıyor ısırıyor cam bardağı ve yarısı üzerine döküldü içeceğin:S

Kızım 19 agustos dogumlu daha hiç dişi çıkmadı çalıştığım için gün içinde sık emziremiyorum devam sütü içiyor çorba çok seviyor kaşık maması da verdiğim oluyor ama pütürlü bişey yemeğe korkuyor eline veriyorum mesela yumuşatıp koparıyor boğazına takılınca öğürmeye başlıyor bir daha eline almak istemiyor netten tariflere bakıyorum hep taneli şeyler onları yiyemez ki dişleri olmadığı için mi böyle yapıyor yiyen çocukları görünce benim ki niye yemiyor diye evham yapıyorum yardımcı olur musunuz aynı durumu yaşayanlar nasıl alıştırdınız

Merhaba ben blw klasik karışık gidiyordum. Daha doğrusu bebeğim tam bir blw bebesiydi. Tadımlarda hiç sorun yaşamadım. Geçtiğimiz haftalarda bir gün vücudu yumurtaya tepki verdi. Fışkırır türde defalarca kustu. Çok kötü oldu. Daha önce yediğinde sorun olmamıştı bir hafta yemişti. O günden sonra sadece yoğurdu kabul ediyor onu da bardakla kendi tutarsa. Çok iştahlı bir bebekti. Parmak gıdaların hepsini çok severken şimdi eline aldığı gibi hemen atıyor. Ne vereceğimi şaşırdım. Geçici bir süreç midir bu. Yaşadığını unutmuyormuş gibi bişey yemeğe korkuyor sanki. Diş olsa başka belirti yok, halaa da çıkmadı

Kızım 19 agustos dogumlu daha hiç dişi çıkmadı çalıştığım için gün içinde sık emziremiyorum devam sütü içiyor çorba çok seviyor kaşık maması da verdiğim oluyor ama pütürlü bişey yemeğe korkuyor eline veriyorum mesela yumuşatıp koparıyor boğazına takılınca öğürmeye başlıyor bir daha eline almak istemiyor netten tariflere bakıyorum hep taneli şeyler onları yiyemez ki dişleri olmadığı için mi böyle yapıyor yiyen çocukları görünce benim ki niye yemiyor diye evham yapıyorum yardımcı olur musunuz aynı durumu yaşayanlar nasıl alıştırdınız

Bizimkide 18 ağustos doğumlu :)
Dişi çıkmadı henüz ama yemesinde sıkıntı yok.bu ara hasta olduğu için iştahsızdı ama onun dışında taneli iri herşeyi yiyiyor.
Bu ara karpuz kavun veriyorum.karpuzu minik küpler halinde doğruyorum zar büyüklüğünde.diş kısmına getirerek ezip yiyiyor.
Kavununda yumuşak tatlı yerlerini veriyorum.
Yumurta peynir zeytin domatesi dişi olmadığı halde yiyiyor.biraz alıştırman lazım.blender hiç kullanma.yiyemicek gibiyse çatalla ezersin.

Bizimkide 18 ağustos doğumlu :)
Dişi çıkmadı henüz ama yemesinde sıkıntı yok.bu ara hasta olduğu için iştahsızdı ama onun dışında taneli iri herşeyi yiyiyor.
Bu ara karpuz kavun veriyorum.karpuzu minik küpler halinde doğruyorum zar büyüklüğünde.diş kısmına getirerek ezip yiyiyor.
Kavununda yumuşak tatlı yerlerini veriyorum.
Yumurta peynir zeytin domatesi dişi olmadığı halde yiyiyor.biraz alıştırman lazım.blender hiç kullanma.yiyemicek gibiyse çatalla ezersin.
bu ara başladım eline veriyorum önce bir tadıyor sonra ısırmaya çalışıyor benim kız biraz korkak boğazına takıldı mı hemen bırakıyor elinden ama eskiye göre iyiye gidiyoruz akşam karpuz verdım mesela severek yedi pes etmicem bakalım

bu ara başladım eline veriyorum önce bir tadıyor sonra ısırmaya çalışıyor benim kız biraz korkak boğazına takıldı mı hemen bırakıyor elinden ama eskiye göre iyiye gidiyoruz akşam karpuz verdım mesela severek yedi pes etmicem bakalım

Bizim kızdan çok ben korkak olduğum için ben kendim küçük küçük veriyorum ağzına :)
Eline verince ne karar ısırması gerektiğini bilmiyor.ağzındaki bitmeden tekrar ısırıyo.
Herşeyi blw usulü değil de klasikte veriyorum.öyle öyle öğrenicekler inşaallah.

Yaa kızlar, ben en baştan beri çok aktif olarak yazamıyorum ama sıkı takip ediyorum. Bebekler büyüdükçe daha çok ilgi,işler,hareketlilik sebebiyle biraz sakinledi buralar. Ben yemek konusunda çok yetersiz hissediyorum kendimi. Neler pişiriyorsunuz öğlen ve akşam neler yediriyorsunuz paylaşalım diyorum ben. Artık 3 öğün yiyorlar. Sabah kahvalyitısında mamayla beb bisküvisini açıp, lor ve yumurta bazen ceviz yediriyorum. Kahvaltıyı nasıl çeşitlendirebiliriz mesela.

zeyno_82 zeyno_82 yemek konusunda paylasimlar olursa dediginiz gibi bence de faydali olur. Farkli tariflere ihtiyac duyuluyor.
Ben de 3 ogun yemek veriyorum. Kahvalti olarak bir gun omlet bir gun pankek hazirliyorum. Yaninda lor peyniri zeytin ve salatalik oluyor. Oglum artk kasikla yemek yemek.istemiyor o yuzden genelde kati yiyecekler hazirliyorum. Ogle ve aksam yemeklerinde genelde sebzeli mucver, kuzu etinden kofte, mercimek koftesi filan hazirliyorum.Aralarda da meyve yiyoruz. Umarim guzel paylasimlar olur.

zeyno_82 zeyno_82 yemek konusunda paylasimlar olursa dediginiz gibi bence de faydali olur. Farkli tariflere ihtiyac duyuluyor.
Ben de 3 ogun yemek veriyorum. Kahvalti olarak bir gun omlet bir gun pankek hazirliyorum. Yaninda lor peyniri zeytin ve salatalik oluyor. Oglum artk kasikla yemek yemek.istemiyor o yuzden genelde kati yiyecekler hazirliyorum. Ogle ve aksam yemeklerinde genelde sebzeli mucver, kuzu etinden kofte, mercimek koftesi filan hazirliyorum.Aralarda da meyve yiyoruz. Umarim guzel paylasimlar olur.
Mercimek köftesi aklıma hiç gelmemişti bak, bir kenara not alıyorum hemen.

Kızlar selamlar,

Günün büyük çoğunluğu mutfakta geçtiği için artık pek fazla paylaşım olmuyor sanırım.:) Benim de ek gıda konusunda bazen aklıma takılan sorular oluyor, aslında daha aktif paylaşım olsa daha güzel olur. Biz sabah kahvaltısında yumurta, lor, siyah zeytin, pekmez, tereyağ, bebe bisküvisi veya hipp bebek ekmeğiyle güne başlıyoruz. Kahvaltı en iştahsız olduğu öğün. Özellikle yumurta bazen öğürtüyor, yumurta tadını peynirle falan kamufle etmeye çalışsam da yumurtayı pek sevdiremedim. Bu konuda önerilere açığım :) Kahvaltıdan sonra meyve araöğünü yapıyoruz. Meyveyle arası iyi çok şükür. Öğleden sonra kıymalı bir sebze çorbası veya tarhana yapıyorum. Akşamüstü yoğurt veya kefir yiyor. Yatmadan önce de tahıllı bir gece maması hazırlıyorum,veya hipp’in iyi geceler kaşık mamasını yediriyorum. Aralarda da anne sütü alıyor. Şimdilik bizde durumlar bu. Sizler de gün içindeki menülerinizi yazarsanız güzel paylaşımlar çıkabilir :)

Görüşmek üzere

X