- 19 Mayıs 2015
- 3.563
- 8.919
- 34
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #1.141
Bende kendim yaptim lor gibi oldu. 3 gun tadim yaptirdim. Hatta kendim daha cok yedim. Tadi cok guzel olmustu. Ben anneme sordum yap yedir dedi. Acikcasi arastirmadim sonra daKızlar evde peynir yapıp bebeğime verdiğimi söylediğim bi kaç kişi taze peynirin çok tehlikeli olabileceğini, brusella vb hastalıklara yol açabileceğini, peynirin en az 15-20 gün bekletilmesi gerektiğini söyledi. İnternetten baktım biraz direk taze peynir zehirlenmesi gibi başlıklar çıkıyor sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bu bizim evde yaptığımız lor oluyor canım. O yüzden onun böyle bir tehlikesi yok diye biliyorum.Kızlar evde peynir yapıp bebeğime verdiğimi söylediğim bi kaç kişi taze peynirin çok tehlikeli olabileceğini, brusella vb hastalıklara yol açabileceğini, peynirin en az 15-20 gün bekletilmesi gerektiğini söyledi. İnternetten baktım biraz direk taze peynir zehirlenmesi gibi başlıklar çıkıyor sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben uzerine ağırlık koyup kalıp peynir yapıyorm burda ilk sayfadaki tarife göre yine de bi tehlikesi olmuyordur dimi? Bayagi kafamı kurcaladi hazir beyaz peynir alıp suda bekletip mi versem diyorumBu bizim evde yaptığımız lor oluyor canım. O yüzden onun böyle bir tehlikesi yok diye biliyorum.
Hayirli olsun blw seruveniniz. Tatli patates 5m migroslarda satiliyor. Almak istersin belki. Tadi guzeldi. Ben sebzelerin hepsini buharda hasladim. Normal tenceremin icine haslama aparati aldim ikeadan. Cok kullanisli. Ben elmayi armutu firina aticam. Onu da daha denemedimSelam kızlar bizim de blw serüvenimiz yarın başlıyor. Havuçla başlıyoruz . Ardından tatlı patates düşünmüştüm ama bulamadımtaze patates aldım . Tatlı patatesin yerine geçmez değil mi ? Bi de patates sonlarda ya bu taze patatesi de sonlara doğru vermem gerekiyor mu ? Son bir soru Havucu buharda haşlayıp vermek iyi oldu mu? Fırın ve tost makinesinde olmaz galiba
Lor oluyor yine de canım. Sütü limon sirke ya da yoğurtla kestiriyorsun sürüyorsun. Zaten lor peyniri 15 gün bekletmeye kalksak bozulur çabuk tüketmek lazım .Ben uzerine ağırlık koyup kalıp peynir yapıyorm burda ilk sayfadaki tarife göre yine de bi tehlikesi olmuyordur dimi? Bayagi kafamı kurcaladi hazir beyaz peynir alıp suda bekletip mi versem diyorum
Metroda var diye duydum Büyükşehirde de bir yere gitmek zor. Metroya baktık 15 gündür gelmiyor dediler . Ikeadan haşlama aparatım da hazırHayirli olsun blw seruveniniz. Tatli patates 5m migroslarda satiliyor. Almak istersin belki. Tadi guzeldi. Ben sebzelerin hepsini buharda hasladim. Normal tenceremin icine haslama aparati aldim ikeadan. Cok kullanisli. Ben elmayi armutu firina aticam. Onu da daha denemedim
Benim bildiğim o çiğ sütten kaynaklı oluyor. Sütü iyi pişirememe ihtimalinden dolayı. Onun için de günlük sütle yapıyor annelerin bir kısmı.Kızlar evde peynir yapıp bebeğime verdiğimi söylediğim bi kaç kişi taze peynirin çok tehlikeli olabileceğini, brusella vb hastalıklara yol açabileceğini, peynirin en az 15-20 gün bekletilmesi gerektiğini söyledi. İnternetten baktım biraz direk taze peynir zehirlenmesi gibi başlıklar çıkıyor sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
MERHABA CANIM YOĞRT ÇALMIŞTIM AMA EKŞİ OLDU KIVAMI DA HİÇ İSTEDİĞİM GİBİ OLŞMADI ONU TENCEREDE KAYNATSAM LOR OLUR MU ACABA, LOR NASIL YAPOLOR? SONRA NEYLE SÜZMEK LAZIM?Bende kendim yaptim lor gibi oldu. 3 gun tadim yaptirdim. Hatta kendim daha cok yedim. Tadi cok guzel olmustu. Ben anneme sordum yap yedir dedi. Acikcasi arastirmadim sonra da
MERHABA CANIM YOĞRT ÇALMIŞTIM AMA EKŞİ OLDU KIVAMI DA HİÇ İSTEDİĞİM GİBİ OLŞMADI ONU TENCEREDE KAYNATSAM LOR OLUR MU ACABA, LOR NASIL YAPOLOR? SONRA NEYLE SÜZMEK LAZIM?
Ayy maşallah ne güzelSelam kızlar, kızıma sabah yoğurt verdim. Çok eğlendikbardakla verdim. Biraz kaşıkla verdim ve kaşığa yoğurt alıp elind verdim. Başta tutamadı, yönünü bilemedi, sonra çözdü kendi yedi. Ağzı yüzü yoğurt oldu çok komikti
İnşallah alerjisiz tamamlarız bugünü. TetikteyimAyy maşallah ne güzel
Hahha ne güzel :) sevdi mi? Ben gaz yapar diye korkudan veremedimBiz de yeşil ağaçtan beyaz ağaca terfi ettik.
Kaynatılmış süt kullanıyorsan sorun olmaz. O bahsettiğin çiğ sütten yapılan peynirler için geçerliKızlar evde peynir yapıp bebeğime verdiğimi söylediğim bi kaç kişi taze peynirin çok tehlikeli olabileceğini, brusella vb hastalıklara yol açabileceğini, peynirin en az 15-20 gün bekletilmesi gerektiğini söyledi. İnternetten baktım biraz direk taze peynir zehirlenmesi gibi başlıklar çıkıyor sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bugün ilk günüydü, sevdi. Simdilik gaz sorunumuz yok çok şükür.Hahha ne güzel :) sevdi mi? Ben gaz yapar diye korkudan veremedimbizimki deliriyor geceleri yoksa
Hahha süperİlk günümüzü tamamladıkHavuçla başladık. Çok çabuk haşlandı 13 dakikada şaşırdım. Ağzına götürdü kopardı İki üç kere öğürdü Tabii bizde kalp sıkışmaları. Bir ara burnuna sokmaya çalıştı olamayacağını keşfetti Hiç yuttumu bilmiyorum. Bence ilk gün için gayet başarılıydı
Aman maşallah olmaz inşallah hiç. Bizimki prematüre olduğu için hep sıkıntı yaşadık o konudaBugün ilk günüydü, sevdi. Simdilik gaz sorunumuz yok çok şükür.