- 23 Kasım 2016
- 797
- 629
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #1.061
Geçmiş olsun. İlk gün zor geçer ama sonrası nimet. Yazları deniz kenarında gözlük yada lens olmadan dururken herkezi güzel yada yakışıklı olarak görüyordum. Ameliyattan sonra gerçekler ortaya çıktı.Artık selülitleri, koca göbekleri herşeyi görüyorum.Geri döndüm
Full HD
Şaka bir yana Çok zordu ameliyat. Gözlerim baya bozukmuş benim, tam numarası sağ 6 sol 4 buçuk astigmatmış. Ameliyatı anlatmıyorum hiç, iğrençtiHiç hissetmedim ama tabi ki.
Ameliyat sonrası 5 saat çok zordu benim için. Gözlerimden oluk oluk yaşlar aktı, baş ağrısı da cabası. Kızım da hiç durmadı çıldırdı resmen. Gözüm kapalı sütüm çok az... Çok zordu.
Doğum mu zor o 5 saat mi? Yemin ederim o 5 saat...
Ağrı kesici de kullanmadım belki de ondan o kadar ağrım oldu. Ameliyat olduğum gün gece yarısına doğru gözlerimi tam olarak açabildim, operasyondan yaklaşık 9 saat sonra.
Şimdi hala ekrana bakmam çok önerilmiyor ama girip bir malumat vereyim dedim.
Görüyorum a dostlar
Ben de karışık gidiyorum. Pişireceğin şeyi süzgeç veya buharda haşlama aparatına koy. Kaynayan suyun içine yerleştir ama değmesin su sebzelere. 10-15 dakikada pişiyor sebzesine göre. Ben arada çatalla kontrol ediyorum. İlk seferde biraz yumuşak olur ama sonra çözersin. Öğürünce panik yapma yapsan da ona hissettirme ben yüzümde gülümsemeyle bekliyorum o bir şeyleri çıkartırken. Sebzeler çok sert olmasın bir de parmak boyunda olsun ve bebek dik dursun bunlar yeterli.Kızlar Merhaba hepinize malesef kayinvalidem yüzünden blw düşünürken pureyle başladım v kızım biraz yedi ama kaşık reddi başladı toplasaniz bu zmanna kadar bir kase pure yememistir. Bende blw yapmaya karar verdim 6 buçuk aylığız ne yapıcam bilmiyorum yardım edin bana okuyorum birşeyler ama cesaretim kırıldı. Yemeği reddediyor sadece anne sütü aliyor tabiki artık yetmiyor yol gösterin bana ne kadar pisiricem ne yapicam tikandim kaldım
Canım yoğurdu mayalama sıcaklığın ve dışarıda bıraktığın süre önemli . Ben süt 48C iken mayalıyorum. Dışarıda 6 saat duruyor. Sonra buzdolabına koyuyorum hep tatlı oluyor. Dışarıda çok durursa ve mayalama sıcaklığın çok fazla olursa yoğurt ekşiyor.Günaydın anneler :)
Benim cimcime yoğurtu ilk gün fincandan yedi birazcık ama 2. Ve 3. Gün yüzünü ekşitip istemedi halbuki hergün farklı kavanozdan tattırdım.
Evet tadı birazcık ekşi ama tatlı nasıl yapayım ki yoğurtu
Peyniri de sevdi ilk gün bir parmak yedi ama 2. Gün onu da mıncıkladı birkaç lokma yedi o kadar.
Bizim kız babasına çekti besbelli Birgün yediğini ertesi gün yemiyor
Bebek termometresiyle ölçüyorum 45 derecede mayalıyorum (büyüyo marka maya kullanıyorum) sonra 6 saat tuttup dolaba alıyorum. Bir dahakine 48 de deneyeyim bakalım. Bu arada sek günlük süt kullanıyorum.Canım yoğurdu mayalama sıcaklığın ve dışarıda bıraktığın süre önemli . Ben süt 48C iken mayalıyorum. Dışarıda 6 saat duruyor. Sonra buzdolabına koyuyorum hep tatlı oluyor. Dışarıda çok durursa ve mayalama sıcaklığın çok fazla olursa yoğurt ekşiyor.
Bizde bugün yumurta deniycez çok heyecanlıyım bi okadarda korkuyorum ya yutamazsa diye
Hmm evet ben açık süt alıp kaynatıyorum . Mayayıda türetiyorum her seferinde.Bebek termometresiyle ölçüyorum 45 derecede mayalıyorum (büyüyo marka maya kullanıyorum) sonra 6 saat tuttup dolaba alıyorum. Bir dahakine 48 de deneyeyim bakalım. Bu arada sek günlük süt kullanıyorum.(Farklı sütler kullanıyor olabiliriz?)
Omlet şeklinde yaptıysan kolayca yutar kuzun güven ona
İnşallah canım :) bizimki yemeye meyilli ilk günden :) tatlı patatesi ben hemen tüketeceksem diğerlerinin yanına koydum ama geçen biraz fazla almıştım onu dolaba koydum. O bizim için stepne gibi :) boş günlerde ya da hafta sonlarında beraber kahvaltı yapalım istediğimde veriyorum. Mesela bugün tatlı patates ve kayısı marmelatı günü :)Maşallah ya inşallah hep böyle devam eder:)
Benim kız da başladı da artık. Sanki bu yiyecegi günler hiç gelmeyecekmiş gibi bir hisse kapıldım. Kocaman kocaman parçalar koparıp tuttu resmen. Ne kadar sürede bu kıvama geldiniz siz?
Bir de tatlı patates aldım ben de ama nasıl muhafaza edebilirim ki acaba? Ne sıklıkla veriyorsunuz?
Ay ne çok soru sordum
Canım günaydın. Hiç korkma öncelikle sütle ilgili bir sorun olduğunu aanmıyorum. Ek gıda zaten ek. Bir yaşına kadar anne sütü, yokluğunda formül mama beslenmesi. Arkadaşımız çok güzel anlatmış o şekilde hazırlarsın besinleri. Öncelik senin sakin olman. Sen stresli olursan o da stresli olur. Sakin ol. Biraz fazla miktarda hazırla koy karşına. Sen de al eline beraber yiyin aynı şeyi. Sen ellerinle ve biraz abartılı sesler çıkararak ye dikkatini çeksinKızlar Merhaba hepinize malesef kayinvalidem yüzünden blw düşünürken pureyle başladım v kızım biraz yedi ama kaşık reddi başladı toplasaniz bu zmanna kadar bir kase pure yememistir. Bende blw yapmaya karar verdim 6 buçuk aylığız ne yapıcam bilmiyorum yardım edin bana okuyorum birşeyler ama cesaretim kırıldı. Yemeği reddediyor sadece anne sütü aliyor tabiki artık yetmiyor yol gösterin bana ne kadar pisiricem ne yapicam tikandim kaldım
Afiyet olsun minik insana :)İnşallah canım :) bizimki yemeye meyilli ilk günden :) tatlı patatesi ben hemen tüketeceksem diğerlerinin yanına koydum ama geçen biraz fazla almıştım onu dolaba koydum. O bizim için stepne gibi :) boş günlerde ya da hafta sonlarında beraber kahvaltı yapalım istediğimde veriyorum. Mesela bugün tatlı patates ve kayısı marmelatı günü :)
Canim yogurdun neden eksi oluyor ki ben kendimize de mayalarim hep ogluma da mayaladim hic eksi olmadi. Ogluma torku gunluk sut kullandim. Minik 125 ml lik kavanozlara mayaladim, termometre ile olcmedim gayet manuel serce parmagim icinde 7 ye sayana kadar dayanacak sekildeyken mayaladim. Disarda 8 saat durdu buzdolabinda 24 saat hem tas gibi olmus hem de tatli. Oglum sevdi ama az yedi gerci :)Günaydın anneler :)
Benim cimcime yoğurtu ilk gün fincandan yedi birazcık ama 2. Ve 3. Gün yüzünü ekşitip istemedi halbuki hergün farklı kavanozdan tattırdım.
Evet tadı birazcık ekşi ama tatlı nasıl yapayım ki yoğurtu
Peyniri de sevdi ilk gün bir parmak yedi ama 2. Gün onu da mıncıkladı birkaç lokma yedi o kadar.
Bizim kız babasına çekti besbelli Birgün yediğini ertesi gün yemiyor
Uzerine agirlik koy canim kalip seklinde oluyo o zaman, ben 4 saat falan bekletmistim sanirim.İlk sayfadaki peynirden yapan oldu mu acaba?
Yardıma ihtiyacım var.
Sütü kaynattım yoğurtla kestirdim 10dk kaynadı iyice kesildi. Sonra süzdüm kaç dk böyle duracak birde kalıp şeklinde olması için ne yapmam lazım lor olsun istemiyorum .
Afiyet olsun tatlımAfiyet olsun minik insana :)
Tatlı patatesi ben kendim de çok merak ediyorum zaten. Bakalım nasıl bir şeymiş. Teşekkür ederim
Selam geç oldu belki cevap ama ben de cedric gibi ağırlık koydum. Gece yatarken yapıp süzüyorum. Ağırlık koyuyorum. Sabah da alıp bir kaba üstüne de süzülen suyunu koyup dolaba kaldırıyorum. Fazla suyuyla da makarnaİlk sayfadaki peynirden yapan oldu mu acaba?
Yardıma ihtiyacım var.
Sütü kaynattım yoğurtla kestirdim 10dk kaynadı iyice kesildi. Sonra süzdüm kaç dk böyle duracak birde kalıp şeklinde olması için ne yapmam lazım lor olsun istemiyorum .
Sağol tatlım çok iyi fikir.baldan_madam metrodan böyle bir bardak almıştim. Artik su dahil içecekleri hep bunla içiyor. Aşagı dogru daraldigi icin kolay kavriyor. Şeffaf içini görüyor. Mika kırılmıyor
Degil degil ben de ozellikle ona baktimSağol tatlım çok iyi fikir.En azından eline veririz rahat rahat pratik yapar. İlk gittiğimde ben de alırım. Kenarları nasıl keskin değil dimi? Bazı plastikler keskin oluyor ya o dan sordum.